Tomáš Karpíšek |
Vztahuje se k |
Kvalitní restaurace budou jen pro bohaté, rozevírající se nůžky se promítnou i do gastra, říká šéf sítě Ambiente4.října » Deník N Tomáš Karpíšek založil gastroskupinu, která se zaměřuje na moderní pojetí české kuchyně. V rámci Ambiente postupně vzniklo ve třech městech 32 restaurací, bister, cukráren či vináren. Přestože v konceptu některých z nich lze cítit i brazilské či ita… Odmítnout privilegia je nesmysl. O úspěch se ale snažím kvůli sobě, říká Bjukitchen5.května » Forbes Dvanáct milionů obratu za devět měsíců provozu i 588 omelet za měsíc. To je bistro Báry Karpíškové alias Bjukitchen. Jak se to všechno dá skloubit s mateřstvím i otřesy v osobním životě? Srdcovky šéfkuchařů: Jiří Šoura z Marie B. a jeho vepřové s jablkem a wasabi10.února » Forbes Podnik Marie B. loni vtrhl na fine diningovou scénu v Česku a s ním i vepřové s jablkem a wasabi, milované jídlo šéfkuchaře Jiřího Šoury. Jaký je jeho recept? Co si přejí šéfkuchaři nejlepších restaurací? Udržitelnost a podporu od hostů6.ledna » Forbes Jak by se měla změnit česká gastronomie v roce 2024? Odpovídají ti nejpovolanější: Zdeněk Pohlreich, Tomáš Karpíšek či Radek Kašpárek. V Lokálech prodají 400 smažáků denně. Podívali jsme se, jak vzniká ten řemeslný, za který dáte tři stovky12.prosince » CzechCrunch Smažák je v Lokálech jedno z nejoblíbenějších jídel, které nově najdete v řemeslné podobě. Před jeho ochutnáním jsme vyrazili na farmu, kde vzniká. Článek V Lokálech prodají 400 smažáků denně. Podívali jsme se, jak vzniká ten řemeslný, za který dáte… Šaman na svém místě. Karpíšek o negativních recenzích, náročném roce i nové konkurenci6.prosince » Forbes Kdyby měl indiánské jméno, znělo by nějak jako „Ten, díky němuž jíte líp“. Jenže letošní rok rozhodně nebyl jednoduchou epizodou v životě Tomáše Karpíška. Vlny zažil jeho byznys i soukromý život. „Jsem tam, kde bych měl skutečně být? To je věčná otá… Restaurace čeká zkouška. Přežijí ty, které si obhájí cenovku, říkají odborníci26.listopadu » Seznam Zprávy České hospody i restaurace čeká další zatěžkávací zkouška. Nárůst cen elektřiny a nápojů otestuje podniky, které žijí hlavně z piva. Přežijí ty, jež znají dobře svou „cílovku“ a neustále budou hlídat náklady na jednu porci. Plastem nahradit křišťál. Výtvarnice Richterová vytvořila pro Café Savoy originální lustry z PET lahví26.listopadu » CzechCrunch Výtvarnici Veroniku Richterovou už 20 let fascinují PET lahve. Tak moc, že se z nich stal hlavní zdroj její inspirace a tvorby. Článek Plastem nahradit křišťál. Výtvarnice Richterová vytvořila pro Café Savoy originální lustry z PET lahví se nejdříve… Festival Dny soudobé hudby představil autory plzeňské skladatelské školy22.října » Opera PLUS V úterý 12. října 2023 jsme v rámci festivalu Dny soudobé hudby vyslechli pozoruhodný autorský koncert, ve kterém se prolínaly skladby s duchovní tématikou se skladbami inspirovanými folklórem českým i světovým. Nejsme piráti. Nejlepší kuchaři jsou dříči, říká Skopec z Ambiente22.srpna » Forbes Patří k nejzajímavějším postavám pražské gastro scény. Úspěch k němu přišel velmi rychle, ale to neznamená, že by na něm o to míň dřel. Přes svůj mladý věk prožil František Skopec v gastronomii několik životů, aby se teď vrátil ke kořenům zdejší gas… Ševčíkova akademie a festival odstartuje 6. srpna v Horažďovicích svůj pátý ročník11.srpna » Plzeň.cz Již popáté se bude v Horažďovicích konat Ševčíkova akademie, událost věnovaná smyčcovým nástrojům a osobnosti Otakara Ševčíka. V termínu 6. – 18. srpna 2023 přivítá akademie nadějné interprety, ale i uznávané lektory z České republiky a ze zahraničí… V Horažďovicích dnes začíná Festival Otakara Ševčíka7.srpna » Classic Praha Hudební festival doprovázející letní kurzy Ševčíkovy akademie potrvá letos ode dneška až do 17. srpna. Jeho vrcholem bude orchestrální koncert pod taktovkou Jakuba Hrůši. |
Oldřich Sahajdák
- Český kuchař
|