|
Related to |
Manželka Tomáše Karpíška si otevřela vlastní bistro Bjukitchen. Chci dělat nejlepší saláty v Praze, říká6.May » Lidovky.cz Tohle je teprve začátek, hlásí Bára Karpíšková (33) alias Bjukitchen ve svém nově otevřeném podniku v centru Prahy. V místě, kde dlouhá léta fungovala tmavá prodejna pizzy a tureckého kebabu, dnes najdete sympatickou výrobnu křupavé granoly, výživný… Taste of Prague + PG foodies = Šodó bistro. Známí blogeři otevřou společný podnik17.August » Forbes Chcete si otevřít bistro? Navzdory pesimistickým prognózám to vypadá, že teď je ten čas. Svůj podnik si po Bjukitchen otevírají také známí foodbloggeři. The post Taste of Prague + PG foodies = Šodó bistro. Známí blogeři otevřou společný podnik appea… Steak jako luxus. Ceny ale neporostou donekonečna, říká Tomáš Karpíšek1.June » Forbes Bude vegetariánství jedinou možnou odpovědí na zvyšující se ceny masa? Vepřové, drůbeží i hovězí na evropské burze skokově roste. Důvodem je nejen válka na Ukrajině, ale také zvýšení cen krmiva, energií i pohonných hmot. Už před rokem prorokoval res… Poklad v plechovce. Proč jsou sardinky nový kaviár?10.April » Forbes Nad rybičkami v oleji se můžete ošklíbat jak chcete. Že se ale právě dostávají na výsluní gastronomie má svůj důvod. Oceňují je totiž zahraniční i lokální fajnšmekři. Podle některých, jako je šéf skupiny Ambiente Tomáš Karpíšek, sardinky dokonce zra… Navštívili jsme nový Lokál v Praze. Je nejmenší, výčep vysune až na ulici a navazuje na tradici z 19. století3.January » CzechCrunch Pokud jste během silvestrovské procházky centrem Prahy zavítali do Vodičkovy ulice poblíž Václavského náměstí, patrně jste na rohu s ulicí V Jámě spatřili početný hlouček lidí vychutnávajících si lahodný plzeňský mok. Právě tam totiž na přelomu roku… Podskalské blaho. U Kalendů vítají první hosty, lákají i na grundle9.December » Forbes Není to nic okázalého, ale něco na tom je. Takhle shrnuje Studio Najbrt typografickou grotesku tvarem připomínající půllitr či pecen chleba a k tomu stupně potřebné k jejich upečení a uvaření. Tvoří vizuální identitu nové restaurace s pekárnou U Kal… Možnost dalšího lockdownu mě trochu děsí, ale jsme připraveni, tvrdí šéf Ambiente22.October » Forbes Ještě před pár dny analyzoval Tomáš Karpíšek se svým týmem situaci kolem covid-19 tak, že zvyšující se počet nakažených sice možná omezí cestovní ruch v Praze, což se odrazí na tržbách, ale podniky se určitě zavírat nebudou. Nyní už si tím šéf gastr… Na pivu s Karpíškem. Ambiente otevírá pivnici plnou českých ležáků14.September » Forbes U ležáků budete stát. Nebo si pro ně aspoň budete muset dojít, poněvadž podnik je bez obsluhy. U mistra výčepního si vyberete rovnou z šesti tuzemských ležáků, které budou za jednotnou cenu čepovány z šesti kohoutů unikátního výčepu. Perfektní ošetř… Další lokály ve městě. Ambiente se rozrůstá o nové restaurace2.September » Forbes Podnikatel Tomáš Karpíšek se momentálně rozhodl vsadit na pivo a klasickou českou kuchyni. Alespoň soudě podle nových podniků, které jeho Ambiente otevírá. K oblíbeným Lokálům, Čestru, Kantýně, café Savoy či Pizza Nuova přibude ještě hospoda U Kalen… Musíme zdražit, ale otevřeme nové podniky, říká Karpíšek z Ambiente27.May » Forbes Je tomu o něco více než rok, co Tomáš Karpíšek poslal společně se Zdeňkem Pohlreichem, Janem Punčochářem a dalšími členy gastronomické špičky otevřený dopis české vládě. Stěžoval si v něm a popisoval, jak protiepidemická opatření ohrožují na existen… |
Oldřich Sahajdák
- Český kuchař
|