Jiří Szotkowski |
Vztahuje se k |
Zapékaní šneci v ulitě i šnečí bonbony. Vůně gurmánské Francie vane z Vlkoše22.dubna » Blanenský deník /VIDEO/ Proslavili se hlavně díky Francii a její kuchyni. A také jako delikatesa spojená s degustací vína. Řeč je o šnecích, kteří se jako pochoutka začínají prosazovat také v České republice. Jedna ze tří největších šnecích farem v zemi se nachází … Jihomoravský král šneků chová na své farmě tisíce hlemýžďů16.července » Brněnská Drbna Jiří Szotkowski (52) ví o šnecích doslova první poslední. Aby také ne, ve Vlkoši u Kyjova na Hodonínsku má jednu z největších šnečích farem v republice, na které žije tisíce tvorů s ulitami. Hlemýždě dokáže nejen vychovat, ale také z nich připravit … Nejpomalejší delikatesa. Šnečích farem v Česku přibývá a vrací se jejich prvorepubliková obliba23.června » Lidovky.cz Ještě před deseti lety byste v České republice šnečí farmy hledali obtížně, hlemýždi se zejména na vývoz do Francie sbírali ve volné přírodě. Doba se ale změnila, chovatelů šneků u nás přibývá a vrací se i prvorepubliková obliba šnečích pochutin. Na Moravě chová farmář africké hlemýždě. Poptávka po šnečím mase i slizu podle něj stoupá2.května » Asociace soukromého zemědělstv Jiří Szotkowski a jeho rodina chovají v malé jihomoravské vesnici Vlkoš šneky. Co začalo jako netradiční koníček, je dnes dobře našlápnutý byznys s produkcí okolo dvou tun hlemýžďů ročně. Z těch přímo na farmě vyrábějí delikatesy jako kaviár, šneky … Na Moravě chová farmář africké hlemýždě. Poptávka po šnečím mase i slizu podle něj stoupá30.dubna » iHNed.cz Jiří Szotkowski a jeho rodina chovají v malé jihomoravské vesnici Vlkoš šneky. Co začalo jako netradiční koníček, je dnes dobře našlápnutý byznys s produkcí okolo dvou tun hlemýžďů ročně. Z těch přímo na farmě vyrábějí delikatesy jako kaviár, šneky … |
|