|
Vztahuje se k |
Rostlina umí přizpůsobit přenos pylu podmínkám prostředí, odhalují čeští vědci11.července » EpochálníSvět.cz Ač vědci zkoumají rostliny do detailů na úrovni molekul či z globálních perspektiv, jsou stále okamžiky jejich života, jež jsou prakticky neprobádané a dají se na nich udělat průlomové objevy. Jedním z nich je uvolňování pylu prašníky a jeho přenos … Rostlina umí přizpůsobit přenos pylu podmínkám prostředí, odhalují čeští vědci29.května » Přírodovědecká fakulta UK v Pr Ač vědci zkoumají rostliny do detailů na úrovni molekul či z globálních perspektiv, jsou stále okamžiky jejich života, jež jsou prakticky neprobádané a dají se na nich udělat průlomové objevy. Jedním z nich je uvolňování pylu prašníky a jeho přenos … Rostlina umí přizpůsobit přenos pylu podmínkám prostředí, odhalují čeští vědci29.května » 21stoleti.cz Ač vědci zkoumají rostliny do detailů na úrovni molekul či z globálních perspektiv, jsou stále okamžiky jejich života, jež jsou prakticky neprobádané a dají se na nich udělat průlomové objevy. Jedním z nich je uvolňování pylu prašníky a jeho přenos … Objev českých vědců: Rostlina umí přizpůsobit přenos pylu podmínkám prostředí27.května » Ekolist Ač vědci zkoumají rostliny do detailů na úrovni molekul či z globálních perspektiv, jsou stále okamžiky jejich života, jež jsou prakticky neprobádané a dají se na nich udělat průlomové objevy. Jedním z nich je uvolňování pylu prašníky a jeho přenos … Rostlina umí přizpůsobit přenos pylu podmínkám prostředí26.května » SCIENCE mag.cz Ač vědci zkoumají rostliny do detailů na úrovni molekul či z globálních perspektiv, jsou stále okamžiky jejich života, jež jsou prakticky neprobádané a dají se na nich udělat průlomové objevy. Jedním z nich je uvolňování pylu prašníky a jeho přenos … Vědci z Univerzity Karlovy podnikly pětiletou cestu do pravěku. Zkoumali parožnatku - "sestru" rostlin19.dubna » Ekolist “Lék na rakovinu ani levnější chleba to nepřinese: výzkum, který naplňuje jedinou věc, odvěkou lidskou touhu cestovat do minulosti,” shrnuje Stanislav Vosolsobě z Přírodovědecké fakulty UK v kostce výzkum, jehož výstupem je odborný článek v renomova… Zpátky z pětileté cesty do pravěku. Vědci z Univerzity Karlovy objevili úžasné věci24.března » 21stoleti.cz Lék na rakovinu ani levnější chleba to nepřinese, ale je to výzkum, který naplňuje jedinou věc, odvěkou lidskou touhu cestovat do minulosti. A za ním stojí Stanislav Vosolsobě z Přírodovědecké fakulty UK, jehož výstupem je odborný článek v renomovan… Vrátili jsme se z pětileté cesty do pravěku, líčí vědci z Univerzity Karlovy!24.března » Přírodovědecká fakulta UK v Pr “Lék na rakovinu ani levnější chleba to nepřinese: výzkum, který naplňuje jedinou věc, odvěkou lidskou touhu cestovat do minulosti”, shrnuje Stanislav Vosolsobě z Přírodovědecké fakulty UK v kostce výzkum, jehož výstupem je odborný článek v renomova… Vrátili jsme se z pětileté cesty do pravěku, líčí vědci z Univerzity Karlovy24.března » Seznam Médium „Lék na rakovinu ani levnější chleba to nepřinese: výzkum, naplňuje jedinou věc, odvěkou lidskou touhu cestovat do minulosti“, shrnuje Stanislav Vosolsobě z Přírodovědecké fakulty UK výzkum, jehož výstupem je odborný článek v renomovaném časopise. Rostliny vyšly na souš ze sladkovodního prostředí19.března » SCIENCE mag.cz Vrátili jsme se z pětileté cesty do pravěku, líčí vědci z Univerzity Karlovy. “Lék na rakovinu ani levnější chleba to nepřinese: výzkum, který naplňuje jedinou věc, odvěkou lidskou touhu cestovat do minulosti”, shrnuje Stanislav Vosolsobě z Přírodov… Zeptali jsme se vědců: Co vše se muselo u rostlin vyvinout při přechodu na souš?31.května » Lidovky.cz Na otázku odpověděl Mgr. Stanislav Vosolsobě, Ph.D., z katedry experimentální biologie rostlin Přírodovědecké fakulty UK. Café Nobel: Jak rostliny zabydlily souš?15.ledna » e-region.cz Rostliny porůstají souš už skoro půl miliardy let. Jak vypadaly první odvážné průkopnice, které vystoupily z vody? A jak je dnes zkoumají vědci pomocí moderních technologiích, odhalujích genetické informace rostlin? Vyprávět o tom bude v rámci Café … |
|