15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Romana Černá

Vztahuje se k

Chléb náš vezdejší. Po jakém bochníku sáhnout, chceme-li být zdraví, a které přednosti má ten kvasový

7.dubna » Lidovky.cz
Pšeničný, žitný, celozrnný, se záparou, kvasový, vícezrnný, ovesný nebo kukuřičný. Druhů chleba je dnes v nabídce obchodů nespočet a liší se od sebe složením i chutí. Jaký bochník si vybrat, chceme-li se stravovat zdravě?

Velikonoce (ne)tradičně. Upečte si staročeského beránka, anglické hot cross buns či kosti svatých jako ve Španělsku

28.března » Lidovky.cz
Velikonoční oslavy uprostřed jarně probuzených dnů si nejčastěji notují s mazanci či beránky. Tradiční pečivo je ale pestřejší a má své původní významy a souvislosti. Přinášíme inspiraci ze starých kuchařek a také recepty z Velké Británie a ze Španě…

Zelená vzpruha z jarní přírody. Vyzkoušejte naše bylinkové recepty, které vás zaručeně postaví na nohy

16.března » Lidovky.cz
Příroda se rychle probouzí, zato náš organismus teď potřebuje k nastartování víc než jen trochu teplejší dny a častější pohlazení slunečních paprsků. Očistné kúry či vitaminový doping si snadno a levně dopřejeme s pomocí zelených bylinek. A nemusí t…

Vajíčková, pětidenní a další „samizdatové“ diety. Jak se hublo za železnou oponou?

7.ledna » Lidovky.cz
Štíhlá linie byla pro naše maminky i babičky stejně žádoucí jako pro nás, rozdíl je snad jen v tom, že dnes už jsou častěji ochotni držet různé diety nejen ženy, ale také muži. Ke kýženému výsledku – shozeným kilogramům – se ale nezřídka doporučoval…

Tahle lahůdka není pro chudý. Svatomartinskou husu berte radši mraženou a pečte celou noc, radí odborník

10.listopadu » Lidovky.cz
Svatý Martin přijíždí na bílém koni málokdy, zvyky vycházející z tradičního zemědělského roku si ale rádi připomínáme i dnes. Ačkoliv dávno doma nedereme peří pro výrobu teplých přikrývek, svatomartinská husa se těší mimořádné oblibě. Co všechno má …

Schovejte si kus léčivé síly podzimu. Babiččiny recepty z bylin a bobulí uleví od kašle a dodají energii

24.října » Lidovky.cz
Na dlouhých větvích planých růží se červenají šípky, vykvétá vřes, na keřích září oranžové kuličky rakytníku. Ve vzduchu je cítit zbytek ranní mlhy a někde do podvědomí se začíná vkrádat pomyšlení na rýmy a kašle, kterých se do jara nezbavíme. Bude …

Schovejte si kus léčivé síly podzimu. Babiččiny recepty z bylin a bobulí uleví od kašle a dodají energii

10.října » Lidovky.cz
Na dlouhých větvích planých růží se červenají šípky, vykvétá vřes, na keřích září oranžové kuličky rakytníku. Ve vzduchu je cítit zbytek ranní mlhy a někde do podvědomí se začíná vkrádat pomyšlení na rýmy a kašle, kterých se do jara nezbavíme. Bude …

Dogma, že děti jsou smyslem života, padlo. Bezdětných párů v Česku přibývá

3.října » Lidovky.cz
Stále více žen i mužů si svou budoucnost plánuje bez dětí. Důvodů, proč se miminko nestává smyslem jejich života, je řada, zejména hraje roli nevyhovující vztah, špatná finanční nebo bytová situace, preference nezávislosti či snaha o úspěchy v profe…

Dozrávají švestky, hody začínají. Kde se vzala slivovice a recept na geniální povidla

30.srpna » Lidovky.cz
Někdo je má raději v pořádně řízné tekuté formě, jiní dávají přednost povidlům tmavým jako kolomaz. Švestky, slívy, trnky, či dokonce kadlátka – všechny tyto výrazy používáme pro plody stromu s prastarým původem – slivoně švestky. Právě dozrávají.

Houbová vášeň. Češi jich loni nasbírali skoro 40 tun, přesto často neví, jak na ně a věří mýtům

19.srpna » Lidovky.cz
Mykologie jich popisuje na sto tisíc druhů. Většina z nich jsou ovšem houby mikroskopické, pouhým okem neviditelné. Do lesů se vydáváme za houbami, které se odborně nazývají makromycety a jejichž plodnice jsou běžně vidět.

Zavařit, udělat pečený čaj či kompot. Přinášíme tipy a recepty na to, jak si uchovat letní úrodu do zimy

8.července » Lidovky.cz
První letní sklizeň přinese hned po jahodách úrodu meruněk, borůvek či třešní, později uzrají jablka, hrušky a švestky. Veškeré ovoce si nejradši dopřejeme čerstvé, ale rádi si je uchováme také mimo sezonu. Konzervování ovoce má v českých domácnoste…

Jak za chvíli a za málo uvařit pro celou rodinu? Brambory jsou jednoznačná volba

2.listopadu » Lidovky.cz
V porovnání s jinými plodinami jsou brambory v našem jídelníčku vlastně benjamínkem. Kuchařské knihy uvádějí recepty z brambor až v 19. století. Přesto se za tuto relativně krátkou dobu staly základem prostých, ale i rafinovaných pokrmů, které dokáz…
Lobbování - Prosazování skupinových zájmů

Tato informační stránka o Romana Černá zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Romana Černá" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes