Romana Černá |
Vztahuje se k |
Slepičí renesance. K chovu domácích opeřenců lákají chytré kurníky, netradiční plemena nosnic i barvená vejce. Jak začít?17.srpna » Lidovky.cz Domácí chov slepic nemusí být jen výsadou babiček na vesnicích. O nosnice se dnes zajímají i mladí, a to nejen na venkově, ale také ve městech. Začátečníkům usnadňují péči o slípky moderní samoobslužné kurníky, které fungují na fotobuňky a solární p… Zelenina do skla. Jak klasicky i netradičně naložit sklizeň ze záhonků11.srpna » Lidovky.cz Obliba naložené zeleniny není jen českou specialitou. Sklizeň ze zahrádky „pod víčkem“ najdeme v mnoha světových kuchyních, a to jak v Evropě, tak hojně třeba i v Asii. Její chuť se liší podle způsobu zpracování, ale také vlivem použitého koření. Ně… Miniseriál skvělých receptů na zavařování ovoce: ze starodávných českých kuchařek14.července » Lidovky.cz Jak uchovat ovoce na zimu? Způsobů je hned několik: pod víčkem sklenice, v láhvi i sušené. Ne každý má možnost vlastní sklizně ze zahrádky, letos se navíc kvůli cenám hotových džemů a marmelád vyplatí vyrábět i z ovoce kupovaného. V třídílném minise… Miniseriál skvělých receptů na zavařování ovoce: inspirace ze zahraničí13.července » Lidovky.cz Jak uchovat ovoce na zimu? Způsobů je hned několik: pod víčkem sklenice, v láhvi i sušené. Ne každý má možnost vlastní sklizně ze zahrádky, letos se navíc kvůli cenám hotových džemů a marmelád vyplatí vyrábět i z ovoce kupovaného. V třídílném minise… Miniseriál skvělých receptů na zavařování ovoce: tři tipy od českých foodblogerek13.července » Lidovky.cz Jak uchovat ovoce na zimu? Způsobů je hned několik: pod víčkem sklenice, v láhvi i sušené. Ne každý má možnost vlastní sklizně ze zahrádky, letos se navíc kvůli cenám hotových džemů a marmelád vyplatí vyrábět i z ovoce kupovaného. V třídílném minise… Miniseriál se skvělými recepty na zavařování ovoce: 3× inspirace od českých foodblogerek12.července » Lidovky.cz Jak uchovat ovoce na zimu? Způsobů je hned několik: pod víčkem sklenice, v láhvi i sušené. Ne každý má možnost vlastní sklizně ze zahrádky, letos se navíc kvůli cenám hotových džemů a marmelád vyplatí vyrábět i z ovoce kupovaného. V třídílném minise… Chléb náš vezdejší. Po jakém bochníku sáhnout, chceme-li být zdraví, a které přednosti má ten kvasový7.dubna » Lidovky.cz Pšeničný, žitný, celozrnný, se záparou, kvasový, vícezrnný, ovesný nebo kukuřičný. Druhů chleba je dnes v nabídce obchodů nespočet a liší se od sebe složením i chutí. Jaký bochník si vybrat, chceme-li se stravovat zdravě? Velikonoce (ne)tradičně. Upečte si staročeského beránka, anglické hot cross buns či kosti svatých jako ve Španělsku28.března » Lidovky.cz Velikonoční oslavy uprostřed jarně probuzených dnů si nejčastěji notují s mazanci či beránky. Tradiční pečivo je ale pestřejší a má své původní významy a souvislosti. Přinášíme inspiraci ze starých kuchařek a také recepty z Velké Británie a ze Španě… Zelená vzpruha z jarní přírody. Vyzkoušejte naše bylinkové recepty, které vás zaručeně postaví na nohy16.března » Lidovky.cz Příroda se rychle probouzí, zato náš organismus teď potřebuje k nastartování víc než jen trochu teplejší dny a častější pohlazení slunečních paprsků. Očistné kúry či vitaminový doping si snadno a levně dopřejeme s pomocí zelených bylinek. A nemusí t… Vajíčková, pětidenní a další „samizdatové“ diety. Jak se hublo za železnou oponou?7.ledna » Lidovky.cz Štíhlá linie byla pro naše maminky i babičky stejně žádoucí jako pro nás, rozdíl je snad jen v tom, že dnes už jsou častěji ochotni držet různé diety nejen ženy, ale také muži. Ke kýženému výsledku – shozeným kilogramům – se ale nezřídka doporučoval… Tahle lahůdka není pro chudý. Svatomartinskou husu berte radši mraženou a pečte celou noc, radí odborník10.listopadu » Lidovky.cz Svatý Martin přijíždí na bílém koni málokdy, zvyky vycházející z tradičního zemědělského roku si ale rádi připomínáme i dnes. Ačkoliv dávno doma nedereme peří pro výrobu teplých přikrývek, svatomartinská husa se těší mimořádné oblibě. Co všechno má … Schovejte si kus léčivé síly podzimu. Babiččiny recepty z bylin a bobulí uleví od kašle a dodají energii24.října » Lidovky.cz Na dlouhých větvích planých růží se červenají šípky, vykvétá vřes, na keřích září oranžové kuličky rakytníku. Ve vzduchu je cítit zbytek ranní mlhy a někde do podvědomí se začíná vkrádat pomyšlení na rýmy a kašle, kterých se do jara nezbavíme. Bude … |
Lobbování
- Prosazování skupinových zájmů
|