Barbora Duží |
Vztahuje se k |
Den modrozelených měst 20239.listopadu » EnviWeb.cz V Praze, přímo na Staroměstské radnici v Sále architektů, proběhla 19. 10. 2023 konference Den modrozelených měst 2023: Efektivní komunikace a potravinová soběstačnost. Akce, která byla jedním z výstupů projektu podpořeného Technologickou agenturou … V Česku zaniklo za deset let 2000 zahrádkářských osad. Ani zahrádkářský zákon je zcela nechrání19.července » Rádio Praha Za deset let - od roku 2009 do roku 2019 - zaniklo v Česku na dva tisíce zahrádkářských osad. Od prosince loňského roku platí zahrádkářský zákon, ani ten však nepředstavuje stoprocentní ochranu. Tváří červencového vydání Moderní obce je starosta Hlinska Miroslav Krčil19.července » Moderní obec Úvodní rozhovor aktuálního vydání Moderní obce jsme připravili s Miroslavem Krčilem (viz první strana obálky nahoře), starostou Hlinska. Aktuální červencové vydání […] Města a obce ruší zahrádkářské osady. ,Zahrady mírní přehřívání měst a zadržují vodu,‘ říká odbornice17.července » Český rozhlas Zahrádkáři v Česku mají problém. Města a obce jim totiž ruší zahrádkářské kolonie, jen od roku 2009 do roku 2019 jich v tuzemsku zaniklo 2000. Jak ve své publikaci připomínají odborníci z Akademie věd, všechny typy zahrádek mají přitom zásadní význa… V Česku ubývá zahrádkářských osad17.července » Rádio Praha Ubývá zahrádkářských osad17.července » Rádio Praha Jaké jsou postoje Čechů k jídlu?14.března » Praha Press VÝŽIVA A ZDRAVÍ: Při pandemii začali lidé více oceňovat jídlo z místních zdrojů, ukázal průzkum8.února » Za krásnější Vimperk Jak se změnil vztah Čechů k jídlu během pandemie? Více se bojí nedostatku, častěji promýšlejí nákupy a z jídelníčku vyškrtávají ryby, alkohol a sladkosti. Na druhou stranu si ale více váží místních potravin, jejich pěstování a také okolního prostřed… Během pandemie lidé začali více oceňovat jídlo z místních zdrojů8.února » InfoDnes.cz Jak se změnil vztah Čechů k jídlu během pandemie? Více se bojí nedostatku, častěji promýšlejí nákupy a z jídelníčku vyškrtávají ryby, alkohol a sladkosti. Na druhou stranu si ale více váží místních potravin, jejich pěstování a také okolního prostřed… Olomoucká část festivalu Země na talíři bude o potravinových iniciativách i o kávě14.září » Žurnál Online V Pevnosti poznání se v úterý 15. září uskuteční podzimní etapa festivalu dokumentárních filmů o jídle Země na talíři. Poprvé v historii přehlídky přijede do Olomouce zahraniční host, profesor David Fanfani z Florencie, který bude mluvit o zajímavýc… Letní festival Země na talíři se zaměří na městské zahradničení16.července » Žurnál Online V Olomouci se ve středu 22. července uskuteční 5. ročník festivalu dokumentárních filmů o jídle Země na talíři. Letošním tématem přehlídky, která se koná v Pevnosti poznání Univerzity Palackého, bude městské zahradničení. Návštěvníci se mohou těšit … |
|