15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Vláďa Sojka

Vztahuje se k

V pálenici aneb hlavně když nakape

28.října » A dá se to zkvasit?
Návštěva v pálenici, kde nemusí técť, stačí když nakape. The post V pálenici aneb hlavně když nakape first appeared on Zkvašeno.cz .

Cukr

Bílý jed! Jedině hnědý, třtinový! Bez přidaného cukru! Stejně návykový jako heroin! Tak těchto hesel se dočkal základní uhlíkový energetický vektor téměř celé biosféry, bez kterého by se na světě nepohnulo, nežilo a nerostlo vůbec nic. Pojďte, mrkne…

Otázka bublavosti

11.července » A dá se to zkvasit?
Buďto kyne moc, nebo málo, lahve vybuchují nebo jsou zticha, sakramentská práce, co s tím? Pojďme si shrnout všechno, co víme o bublavosti a vyvodit z toho nějaké praktické tipy. The post Otázka bublavosti first appeared on Zkvašeno.cz .

Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024)

Velmi povedený TV dokument s předními popularizátory výživy nejen pro člověka, ale i pro jeho mikrobiom. Giulie Enders, manželé Sonnenburgovi a další se konečně dostali do formátu stravitelného širokou veřejností. The post Zdraví prochází žaludkem (…

Ta pravá kultura

Jestlipak existuje něco jako pravý tibetský kefír? Odkud je skutečná kombuchová red rumi? Která kultura má nejlepší zdravotní účinky? The post Ta pravá kultura first appeared on Zkvašeno.cz .

Jarní (ne)očista s lékařem

Vypadá to, že se každoroční jarní očistné rituály pořád dobře prodávají. Je však nutné střevo očišťovat? Máme se zbavovat nečistot a usazenin? Držet hladovky? S lékařem jsme si o tom popovídali. The post Jarní (ne)očista s lékařem first appeared on …

Nebojte se neúspěchu a pozvěte si do kuchyně mikroby, nabádá spoluautor knihy Zkvašeno. Jak doma správně fermentovat?

20.února » ČRo Brno
„Když budete jíst jídlo ze základních surovin a necháte na něm pracovat vhodné mikroby, dočkáte se nových chutí,“ říká lektor a odborník na fermentaci Vláďa Sojka.

Kvašení v kavárnách a restauracích

Doma je doma, ale kvašení v gastro provozu - to je jiná písnička. The post Kvašení v kavárnách a restauracích first appeared on Zkvašeno.cz .

1000+1 kombuchových otázek a odpovědí

Strašidelně dlouhý seznam vašich otázek a mých odpovědí o fungování kombuchové kultury. Nebojte se, je v něm fakt všechno. The post 1000+1 kombuchových otázek a odpovědí first appeared on Zkvašeno.cz .

Misonávštěva u Mimi Ferments v Berlíně

29.září » A dá se to zkvasit?
Když Blanka (Jídlo a radost) přišla s tím, že s šefkuchaři z Ambi vyráží do Berlína na výlet za Markusem, neváhal jsem ani pikovteřinu a už jsem ládoval do batůžku svačinu, ať prej mě vezmou s sebou. Slovo dalo slovo, kalendář se párkrát otočil a já…

Rýže kodži část 5. – rychlé miso

19.září » A dá se to zkvasit?
Devět let doma a šest let zde na blogu. Tak dlouho do svého okolí a do vás dosti nevybíravým způsobem láduju lžíci za lžící miso pasty všech barev, chutí a vůní. Jsou v každém druhém receptu v knize, ke snídani, obědu i večeři je mají gymnazisté na …

Zavřeniny

Zavřeniny - nejjednodušší letní ovocný ferment. Doporučuje Vězeňská služba ČR. The post Zavřeniny first appeared on Zkvašeno.cz .

Tato informační stránka o Vláďa Sojka zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Vláďa Sojka" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes