Vladimíra Strnadelová |
Vztahuje se k |
Co jíst na překyselený žaludek8.dubna » Jíme Jinak Zažíváte bolesti břicha, kyselost v ústech nebo zápach z úst? Viníkem může být překyselený žaludek. Zjistěte, jak si můžete stravou jednoduše pomoct. [KLUB JJ] VIDEO: Potíže s krčními a nosními mandlemi u dětí – jak na ně?28.března » Jíme Jinak Se zvětšenými nosními nebo krčními mandlemi u dětí se jistě setkala většina z nás. Jaký je rozdíl mezi těmito dvěma orgány, v jaké fázi a jak se dá jejich odstranění vyhnout a kdy už to jinak nejde? Bude mít moje dítě díky odstranění nosní mandle po… Obsah čísla 3/202428.února » Meduňka Vážení čtenáři,nedávno jsem vám v úvodníku prosincové Meduňky přála šťastný nový rok – a ejhle – čas poskočil a dnes vás vítám u březnového čísla, které už s sebou nese energii blížícího se jara. Ať vám tedy Meduňka tyto předjarní i první jarní dny … Obsah čísla 1/202428.prosince » Meduňka Vítám vás, milí čtenářiu novoročního čísla časopisu Meduňka, který v tomto roce slaví své dvacáté výročí.Pro nás v redakci je to čas, kdy se zamýšlíme nad tím, jak v nadcházející době co nejlépe pomáhat vám, našim čtenářům, a ohlížíme se do let minu… Chlebíček – rychlé, chutné, zdravé cukroví, které vydrží16.prosince » Meduňka Recept na tuto vánoční dobrotu je součástí článku Jak udělat svátky zdravě, který pro prosincovou Meduňku připravili MUDr. Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán. Nechcete ho vyzkoušet? -:) ChlebíčekIngredience: 20 dkg fíků, 20 dkg datlí, 20 dkg rozinek… [KLUB JJ] VIDEO: Jak se zbavit zahlenění30.listopadu » Jíme Jinak Jaké jsou nejčastější příčiny zahlenění (plné dutiny, hleny na průduškách, rýma apod.) a které orgány jsou za to odpovědné? Jak upravit stravu a stravovací návyky, abychom se zbavili zahlenění? Stačí vynechat mléčné výrobky? O tom jsme si povídali s… [KLUB JJ] VIDEO: Pečivo při celiakii, HITu a intoleranci lepku19.října » Jíme Jinak Jaké pečivo je vhodné pro celiaky a lidí, kteří nemohou lepek? A jak je to s pečivem při histaminové toleranci? Jaký typ kvásku použít při různých zdravotních potížích a jak s ním pracovat, aby to bylo výhodné pro naše zdraví. O tom a mnoha dalších … [KLUB JJ] VIDEO: Kváskové pečivo – kdy ano, kdy ne9.října » Jíme Jinak Je lepší kváskové pečivo nebo to klasické? Kdy kváskové pečivo není vhodné? Jak je to s konzumací pečiva a jaký vliv má na naše zdraví. Proč jsme na pečivu závislí a jak často by mělo být v jídelníčku řešíme S MUDr. Vladimírou Strnadelovou a Janem Z… [KLUB JJ] VIDEO: Obiloviny, luštěniny – kdy máčet a kdy ne14.září » Jíme Jinak Které obiloviny a které luštěniny namáčet, které fermentovat a které nikoli? Jsou lepší mouky obilné nebo luštěninové? Které kdy používat a jakým se raději vyhnout, co je vhodné pro naše trávení, kde děláme často chybu. O tom všem jsme si povídali s… [KLUB JJ] VIDEO: Jak léčit afty a opary7.července » Jíme Jinak Proč se nám dělají afty a opary? Jak se jich zbavit, když nás trápí dlouhodobě, a co použít jako první pomoc, když se objeví? Jak léčit pásový opar? Tyto a další otázky jsme položili odborníkům, kteří se 25 let věnují celostní medicíně - MUDr. Vladi… ČERVENCOVÁ MEDUŇKA JE TADY!28.června » Meduňka Červencové číslo MEDUŇKY právě vyrazilo na cestu k vám, milí čtenáři, a přináší vám skvělé, zajímavé a užitečné čtení na tento krásný letní měsíc. Meduňku si můžete koupit na mnoha obvyklých prodejních místech a pro přiznivce e-čtení máme i e-verzi … [KLUB JJ] Reflux – jak vzniká a jak ho vyléčit11.června » Jíme Jinak Trápí vás pálení žáhy, tlak po jídle, říhání, zahlenění, chronický kašel nebo pocit na zvracení po jídle? Možná máte reflux - moderní chorobu, která postihuje stále více lidí. Jak dochází ke vzniku refluxu, jak ho vyléčit přírodní cestou, důležité s… |
Pavel Špatenka
- Hlubinná analytická terapie, sebepoznání
|