Lukáš Ende |
Vztahuje se k |
Kuchař Lukáš Ende, který vyučuje neslyšící studenty, byl hostem rozhlasového pořadu Návštěva22.dubna » TICHÉ ZPRÁVY 0Nejvyšší kuchařské ocenění Lukáš Ende není jen tak ledajakým kuchařem. Je totiž držitelem nejvyššího kuchařského ocenění u nás, a to Kříže svatého Vavřince, kterým se může pochlubit jen hrstka kuchařů. Toto nejvyšší české vyznamenání uděluje Asocia… Svátek všech milovníků skvělého jídla aneb Přenos z kulinářského festivalu Gastro v Hradci Králové17.dubna » ČRo Hradec Králové Ve čtvrtek 18. dubna vysíláme od 9:00 do 12:00 hodin z kulinářského festivalu Gastro v Hradci Králové. Zdena Kabourková spolu s Jitkou Slezákovou vám veškeré dění přiblíží. Když děláte s masem, dostanete chuť na sladké. A při dortu zase na maso, směje se kuchař Lukáš Ende11.dubna » ČRo Hradec Králové Povídáme si o jídle a vaření, protože u nás máme skvělé kuchaře, kteří vyhrávají i světové kuchařské soutěže. Jedním z nich je mistr kuchař Lukáš Ende z Hradce Králové. Pojďte si zavařit pod lízátka! Kuchař Lukáš Ende chystá přehlídku Gastro Hradec v malšovické aréně!5.prosince » ČRo Hradec Králové Mistr kuchař Lukáš Ende z Hradce Králové byl v listopadu za své kuchařské umění oceněn Křížem svatého Vavřince, což je prý nejvyšší možné profesní ocenění u nás. Svíčková omáčka pochází už ze středověku. Ohledně jejího názvu jsou neshody4.října » OnlyU Svíčkovou na smetaně si můžete dát snad v každé restauraci. Jde o královnu českých omáček. Každý ji sice servíruje trochu jinak, je ale jen málokdo, kdo by řekl, že nemá tohle tradiční české jídlo rád. Víte ale, kdy omáčka vznikla a odkud pochází je… Královnou českých omáček je svíčková. Vznikl její název podle svíček?29.dubna » Rádio Praha Svíčková na smetaně patří mezi královny českých omáček. Je to nejznámější české jídlo. Opravdu název omáčky vznikl podle svíček, které hořely na stole při večeři? A jak ji připravovala Magdalena Dobromila Rettigová? Kulinářský festival Gastro vznikl z hladu kuchařů po soutěžení. Hradec Králové hostí už 25. ročník20.března » ČRo Hradec Králové Po třech letech se ve čtvrtek 23. března uskuteční třikrát odložený, jubilejní 25. ročník soutěže Gastro Hradec. Bude to tradičně v Kongresovém centru Aldis. Svíčková omáčka, poklad české kuchyně, má kořeny ve Francii. Jen sladší mrkev zčásti nahrazuje celer13.prosince » ČRo Hradec Králové Dnešní radioporadna je o pokrmu, který u nás patří k nejoblíbenějším. Svíčková na smetaně, kdo by ji nemiloval. Kolik času je potřeba, jaké maso je ideální? Na soutěži Kuchař Vysočiny se předvedou největší kuchařské talenty z gastronomických škol kraje6.dubna » Český rozhlas Vysočina Školní cvičná kuchyně Obchodní akademie a hotelové školy v Havlíčkově Brodě je obsazena od rána a až do odpoledne. |
Magdalena Dobromila Rettigová
- Spisovatelka
|