Miroslav Jůzl |
Vztahuje se k |
Bobří maso je jedlé, lze z něj udělat i klobásu17.června » Novinky.cz Vědci Mendelovy univerzity v Brně (MENDELU) zjistili, že bobří maso je jedlé, byť se na rozdíl od jiné zvěřiny nyní obvykle nekonzumuje. Jako praktický výstup výzkumu vznikly užitné vzory na zdravotně nezávadnou klobásu, případně konzervu s bobřím m… Výzkum bobra: Paraziti, struktura populace i kvalita masa16.června » Naše voda Bobr evropský je v České republice chráněným druhem, smí se ale lovit v regionech, kde hospodářsky škodí, například v povodí Vltavy nebo v jižních Čechách. Na rozdíl od jiné zvěřiny se však maso z ulovených bobrů většinou nekonzumuje. Vědci z Mendel… Výzkum bobra: vědci se zaměřili na parazity, strukturu populace i kvalitu masa15.června » Agris Bobr evropský je v České republice chráněným druhem, smí se ale lovit v regionech, kde hospodářsky škodí, například v povodí Vltavy nebo v jižních Čechách. Na rozdíl od jiné zvěřiny se však maso z ulovených bobrů většinou nekonzumuje. Výzkum bobra: vědci se zaměřili i na kvalitu masa15.června » SCIENCE mag.cz Bobří konzerva i klobása představují způsob, jak v domácnosti lovce z potenciálně rizikové suroviny získat zdravotně nezávadnou potravinu. Bobr evropský je v České republice chráněným druhem, smí se ale lovit v regionech, kde hospodářsky škodí, např… Na Mendelově univerzitě odborníci hodnotili regionální potraviny16.července » Zemědělec Na Mendelově univerzitě v Brně odborníci hodnotili nejlepší regionální potraviny Jihomoravského kraje. Firmy a živnostníci jich přihlásili letos okolo 170. Odborníci přihlášené potraviny hodnotili ve dvou komisích. Výsledky zpracuje počítač a zveřej… Nový přístroj změří křupavost chipsů nebo čokolády22.května » Rádio Praha Zakousnete se do chipsů nebo čokolády a ozve se ono známé 'křup'. Křupavost chipsů či sušenek se dá přesně změřit. Odborníci z Mendelovy univerzity v Brně na to vyvinuli přístroj. Vynález si chtějí patentovat. |
|