Ivan Papoušek |
Vztahuje se k |
Do gastronomie jde asi čtvrtina produkce. V hmyzu je ale naše budoucnost, tvrdí farmář ze Spolku chovatelů a zpracovatelů hmyzu20.srpna » Český rozhlas Plus Na farmě má jedince o jateční velikosti 2 cm a prodává je na litry. „Používám zemědělskou terminologii,“ říká předseda Spolku chovatelů a zpracovatelů hmyzu Ivan Papoušek. Do gastronomie jde asi čtvrtina produkce. V hmyzu je ale naše budoucnost, tvrdí farmář ze Spolku chovatelů a zpracovatelů hmyzu27.května » Český rozhlas Plus Na farmě v Jaroměřicích nad Rokytnou mají odchovaní jedinci jateční velikost kolem dvou centimetrů a prodávají se na litry. Jde pochopitelně o hmyz. Hmyz si prokousává cestu na talíře. V Česku to ale cvrčko, knedlo, zelo podle expertky nevyhraje27.května » Český rozhlas Hospodářská zvířata dosahují neuvěřitelných rozměrů. Na nových farmách mají odchovaní jedinci jateční velikost kolem dvou centimetrů a prodávají se v litrech. Jedná se o hmyz, který je od roku 2020 i v Česku zařazený mezi hospodářská zvířata a pomal… Český chovatel hmyzu vyprodukuje 1,5 tuny hmyzu pro gastronomii. Potenciál je však vyšší20.července » Vitalia.cz Minimální nároky na prostor i spotřebu vody v chovech, zejména ale přínos pro spotřebitele – to jsou jen některé z výhod potravin a kulinářských produktů z hmyzu, jehož role v zajištění dostatku kvalitních potravin postupně roste také v naší zemi. Spolek představil v pražské zoo hmyz jako alternativu živočišné výroby18.července » Ekolist Využití hmyzu v zemědělské výrobě a potravinářství může v budoucnu být jednou z ekologičtějších i zdravějších alternativ k obvyklé živočišné výrobě. ČTK to řekl předseda Spolku výrobců a zpracovatelů hmyzu Ivan Papoušek. Hlavní výhoda chovu hmyzu je… Spolek představuje hmyz jako alternativu živočišné výroby18.července » Zemědělec Využití hmyzu v zemědělské výrobě a potravinářství může v budoucnu být jednou z ekologičtějších i zdravějších alternativ k obvyklé živočišné […] Spolek představuje v pražské zoo hmyz jako alternativu živočišné výroby18.července » Asociace soukromého zemědělstv Využití hmyzu v zemědělské výrobě a potravinářství může v budoucnu být jednou z ekologičtějších i zdravějších alternativ k obvyklé živočišné výrobě. ČTK to řekl předseda Spolku výrobců a zpracovatelů hmyzu Ivan Papoušek. Hlavní výhoda chovu hmyzu je… Spolek představuje v pražské zoo hmyz jako alternativu živočišné výroby17.července » ČeskéNoviny.cz Praha - Využití hmyzu v zemědělské výrobě a potravinářství může v budoucnu být jednou z ekologičtějších i zdravějších alternativ k obvyklé živočišné výrobě. ČTK to řekl... SVZH pořádá propagaci hmyzu v ZOO Praha4.července » Asociace soukromého zemědělstv Spolek výrobců a zpracovatelů hmyzu připravuje na červenec 2022 propagační akci v ZOO Praha zaměřenou na zvýšení povědomí spotřebitelů a široké veřejnosti o hmyzu jako o nové komoditě živočišné produkce, důležité pro budoucí soběstačnost a udržiteln… Larvy hmyzu jako potravina budoucnosti. Moderní chovná hala vznikla na Vysočině16.března » ČRo Region Na okraji Jaroměřic nad Rokytnou stojí farma, která ve velkém produkuje larvy hmyzu. Živí se jimi hlavně zvířata v ZOO. |
|