Eva Sloupenská |
Vztahuje se k |
Hmyz rozemletý na prach do klobás a salámu? Za pár let běžná přísada, tvrdí vědci z MENDELU22.června » Blesk.cz Hmyz jako potenciální zdroj bílkovin pro budoucnost nenechává spát řadu vědců. Na jeho využití se zaměřili odborníci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Zkoušeli ho přimíchat do salámů a klobás. Červíci v pěti chutích: Česko propadlo pojídání hmyzu, v Evropě je lídrem v produkci26.března » Blesk.cz Před třemi lety reagovali na výzvu Evropské unie najít obnovitelný zdroj potravin pro lidi. Manželé Sloupenští založili firmu zaměřenou na slané pochoutky z hmyzu. Ani v těch nejrůžovějších snech nečekali, že budou muset záhy rozšiřovat výrobu. Popt… Výrobci potravin z hmyzu bodují. Firma WormUP vyhrála krajské kolo soutěže Firma roku i soutěž Potravina a potravinář roku v ka16.září » Protext Blansko 16. září 2021 (PROTEXT) - Výrobci potravin z hmyzu slaví hned dva velké úspěchy. Firma WormUP, která vyrábí Křupavé červíky, slané pochoutky z hmyzu, včera získala v krajském kole první místo v prestižní soutěži Firma roku. Za Královéhradeck… Potemník je nejchutnější, říkají zpracovatelé jedlého hmyzu13.července » Vitalia.cz [6 minut čtení] ROZHOVOR – Hmyz je výživný, křupavý, zdravý, a navíc ekologický. Říká se, že je jídlem budoucnosti. Stává se stále běžnější pochoutkou i u nás. Důkazem může být produkce firmy WormUP, která zpracuje 700 kg hmyzu měsíčně. V budoucnu p… Jak se vyrábí dezinformace z brouka Pytlíka16.května » Forum24 Neděle zasluhuje trochu odlehčenější téma – proto přinášíme něco jako „kuchařku“, případně „návod pro domácí kutily“, jak si svépomocně vyrobit dezinformaci. V tomto oboru jsou samozřejmě jiní šíbři než já – proto jsem se nepokoušel vymyslet si dezi… Maxijedlík má nový český rekord: Za půl hodiny spořádal v Brně 9 tisíc sušených červíků3.března » Blesk.cz Ani koronavirus nezastavil Jaroslava Němce (46) alias Maxijedlíka, vyhlášeného borce ze soutěží žroutů, před novými výzvami. V Brně tentokrát pozřel 9 tisíc usušených larev potemníka moučného. Připravených jich měl rovných 30 tisíc. Hmyzí lahůdku v … Křupaví červíci na halloweenský i vánoční stůl26.října » Protext Praha 26. října (PROTEXT) - Výrobce slaných pochoutek z hmyzu - Křupavých červíků WormUP rozhodně nezahálí. Na letošní podzim a zimu nachystal hned dvě nové edice, které parádně zpestří halloweenské i vánoční stolování. A připraví vám i vašim hostům… Pár chce naučit Čechy pojídat ekologický hmyz místo masa. Impulsem byla legislativa EU, tvrdí19.září » Sputnik Česká republika V roce 2018 schválily Evropský parlament a Rada EU nařízení, díky kterému byl hmyz zařazen mezi potraviny nového typu a byl tak postaven na úroveň k vepřovému a drůbežímu masu, což umožnilo hmyzí produkt vyrábět a prodávat. V naší zemi se tímto zabý… Místo chipsů sušení červi. Jíst maso není trvale udržitelné, lidé stále přibývá a spotřeba roste, říká zakladatel WormUp!18.září » Lidovky.cz Ačkoli se o hmyzu jako o superpotravině mluví již delší dobu, Češi si k němu stále hledají cestu. „Z dlouhodobého hlediska nebude možné uspokojit rostoucí poptávku po mase. Lidé z rozvinutých zemí konzumují maso stále častěji, i několikrát denně,“ ř… Jedlému hmyzu patří budoucnost. A v Česku se mu daří20.dubna » iLuxus.cz WormUP, převratný projekt manželského páru, který přinesl na český stůl Křupavé červíky v podobě zábavné a současně zdraví prospěšné alternativy k chipsům či oříškům, slaví úspěch. V loňském roce zpracovala firma WormUP překvapivých jeden a půl tuny… Budoucnost se stává realitou –křupněte si hmyz18.listopadu » iLuxus.cz Všichni již mluví o tom, jak se proteiny z hmyzu stanou jedním z pilířů naší stravy v budoucnosti. Ale ta přichází už teď. Unikátní český start-up se pustil do přípravy slaných pochoutek z hmyzu – křupavých červíků WORM UP. Ty můžete použít nejen sa… |
|