Pavel Drdel |
Vztahuje se k |
Nepřepečený vepř. Jak připravit měkké, růžové a krásně šťavnaté kotlety, poradí šéfkuchař Pavel Drdel8.dubna » Lidovky.cz Zabijačka na talíři, tak říká Pavel Drdel svým masovým „lasagním“ s ragú z červených jelítek a silnou omáčkou z demi glace. Než přijde čas na lehké salátky z první jarní zeleniny a čerstvého býlí, dopřejte si dřevorubeckou porci masa. Dušené hrudí s bramborovým salátem. Pikantní hořčičná zálivka šéfkuchaře Drdela oživí i zdánlivě obyčejné jídlo18.března » Lidovky.cz Hluboký prsní sval s nepřehlédnutelným tukovým krytím se skvěle hodí k dlouhému dušení. Jednoduchou kombinací je pouze vařené hrudí s hořčicí a křenem, sofistikovanější verzi nechybí silná omáčka a lehce pikantní vídeňský salát. Recyklovaný chleba. Zimní variace na italskou panzanellu s hlívou a kapustičkami vás zahřeje nejen v žaludku11.března » Lidovky.cz Tajemstvím variace na italský chlebový salát jsou dokřupava opečené kousky pečiva, parádně dochucené výraznou zálivkou. Kromě staršího pečiva v něm najde využití taky nejlepší sezonní zelenina – růžičková kapusta. Koblihy nemusí být jen o masopustu a už vůbec ne jen nasladko. S trhaným masem si budou báječně rozumět4.března » Lidovky.cz Němci jim říkají Berliner, Rakušané Krapfen, Poláci pączki a Židé sufganiyah. Kynuté těsto, plněné obvykle sladkou náplní, dozlatova smažené ve vysoké vrstvě tuku je oblíbené po zásluze. A nejen o masopustu. Zkuste je tentokrát naslano. (Ne)obyčejné jablko. Vyzkoušejte ho pečené a přikryté krémem ze slaného karamelu podle šéfkuchaře Drdela26.února » Lidovky.cz Stejně jako většině slaných jídel prospěje trocha něčeho sladkého, sladká jídla vyladí k dokonalosti zase špetka soli. Možná i proto je slaný karamel tak skvělou záležitostí – obzvlášť v kombinaci s jablky, kávou a skořicí. Jde to i bez rýže. Harmonii tradičních a nových chutí slibuje variace na srbské rizoto podle šéfkuchaře Drdela19.února » Lidovky.cz Zamýšlet se nad každou položkou jídelního lístku, kde se asi tak vzala, to by taky člověk mohl zůstat bez oběda. Srbské rizoto si ale o výpravu ke kořenům svého názvu vyloženě říká. Česká čočka s asijskou stopou. Krokety podle Pavla Drdela si s kimči i rýžovým papírem skvěle rozumějí12.února » Lidovky.cz Dnešní recept potěší všechny vegetariány, fanoušky koriandru, kimči a luštěnin (konkrétně čočky), ale taky ty, kdo se nestydí použít v kuchyni často zatracovaný tavený sýr: používá se na dochucení, zahuštění a zjemnění omáčky. Steak ze Záhoří korunovaný cibulovými kroužky. Zkuste slovenskou specialitu počesku v úpravě Pavla Drdela5.února » Lidovky.cz Ve své původní podobě je záhorácký závitek tradiční slovenské jídlo, základní ingredience pro jeho přípravu ale jednoznačně patří i do kuchyně české. Připravit si vepřové kotlety se zelím a slaninou doma je jednodušší, než se může zdát, tím spíš pod… Kapustové rolky plněné pečeným pleckem si zamilují i ti, kdo nad zelenými listy dosud ohrnovali nos29.ledna » Lidovky.cz Velké pevné listy hlávkové kapusty jsou jako stvořené k plnění – ať už masem, zeleninou, nebo třeba bulgurem. Kromě skvělé chuti tak vynikne jejich žilnatá struktura a při správné přípravě taky svěže zelená barva. Vítěz MasterChefa ve Strakonicích: Lidé v sobě potlačují potřebu scházet se28.ledna » Českokrumlovský deník Pátek a sobota v oceňované strakonické restauraci Sůl & Řepa patřila Janu Albrechtovi, vítězi zatím poslední řady soutěže pro amatérské kuchaře MasterChef Česko. „Jezdím teď vařit po podnicích a většinou je menu postavené hlavně na mně. Ale tady se … Pozapomenutý jeruzalémský artyčok. Sezona topinamburů vrcholí, skvěle se hodí třeba na krémovou polévku22.ledna » Lidovky.cz Můžeme je i oloupat, ale zbavíme se toho nejlepšího, co se pod slupkou ukrývá. Topinambury jsou hlízy ne nepodobné bramborám, v chuti i škále možností, jak je upravit, je ale dalece předčí. Díky vysokému obsahu škrobu jsou skvělé třeba na krémovou p… STRAKONICKÁ TELEVIZE: Ze života města na soutoku Volyňky a Otavy – 3/202415.ledna » Za krásnější Vimperk Zpravodajskou relaci spustíte kliknutím na obrázek: Letošní Tříkrálovou sbírku na Strakonicku tradičně zahájil koncert v kostele sv. Markéty. Nová, v pořadí druhá, nemocniční lékárna je otevřena nepřetržitě sedm dní v týdnu. Na sklonku minulého roku… |
Zdeněk Pohlreich
- Populární kuchař a představitel TV show
Václav Havel
- První prezident České republiky
|