Pavel Drdel |
Vztahuje se k |
Budoucí kuchařky neskládaly zkoušky ve škole, ale v restauraci, kde měly praxi7.června » iRegiony Impuls Žákyně třetího ročníku oboru kuchař-číšník strakonické VOŠ, SPŠ a SOŠ skládaly část závěrečných zkoušek ve vyhlášené restauraci Sůl a Řepa, kde byly celý rok na praxi. Podle zástupce ředitele pro praktický výcvik je to rarita, protože dosud se zkouš… Co restaurace vydělá, zase do regionu vrátí. Na této filozofii založil kuchař Pavel Drdel úspěšný podnik23.května » ČRo České Budějovice Už pět let po sobě má strakonická restaurace Sůl a řepa Zlatého lva jako jeden z top gastronomických podniků v Česku. Dvakrát také získala Cenu spokojených zákazníků. Nepřepečený vepř. Jak připravit měkké, růžové a krásně šťavnaté kotlety, poradí šéfkuchař Pavel Drdel8.dubna » Lidovky.cz Zabijačka na talíři, tak říká Pavel Drdel svým masovým „lasagním“ s ragú z červených jelítek a silnou omáčkou z demi glace. Než přijde čas na lehké salátky z první jarní zeleniny a čerstvého býlí, dopřejte si dřevorubeckou porci masa. Dušené hrudí s bramborovým salátem. Pikantní hořčičná zálivka šéfkuchaře Drdela oživí i zdánlivě obyčejné jídlo18.března » Lidovky.cz Hluboký prsní sval s nepřehlédnutelným tukovým krytím se skvěle hodí k dlouhému dušení. Jednoduchou kombinací je pouze vařené hrudí s hořčicí a křenem, sofistikovanější verzi nechybí silná omáčka a lehce pikantní vídeňský salát. Recyklovaný chleba. Zimní variace na italskou panzanellu s hlívou a kapustičkami vás zahřeje nejen v žaludku11.března » Lidovky.cz Tajemstvím variace na italský chlebový salát jsou dokřupava opečené kousky pečiva, parádně dochucené výraznou zálivkou. Kromě staršího pečiva v něm najde využití taky nejlepší sezonní zelenina – růžičková kapusta. Koblihy nemusí být jen o masopustu a už vůbec ne jen nasladko. S trhaným masem si budou báječně rozumět4.března » Lidovky.cz Němci jim říkají Berliner, Rakušané Krapfen, Poláci pączki a Židé sufganiyah. Kynuté těsto, plněné obvykle sladkou náplní, dozlatova smažené ve vysoké vrstvě tuku je oblíbené po zásluze. A nejen o masopustu. Zkuste je tentokrát naslano. (Ne)obyčejné jablko. Vyzkoušejte ho pečené a přikryté krémem ze slaného karamelu podle šéfkuchaře Drdela26.února » Lidovky.cz Stejně jako většině slaných jídel prospěje trocha něčeho sladkého, sladká jídla vyladí k dokonalosti zase špetka soli. Možná i proto je slaný karamel tak skvělou záležitostí – obzvlášť v kombinaci s jablky, kávou a skořicí. Jde to i bez rýže. Harmonii tradičních a nových chutí slibuje variace na srbské rizoto podle šéfkuchaře Drdela19.února » Lidovky.cz Zamýšlet se nad každou položkou jídelního lístku, kde se asi tak vzala, to by taky člověk mohl zůstat bez oběda. Srbské rizoto si ale o výpravu ke kořenům svého názvu vyloženě říká. Česká čočka s asijskou stopou. Krokety podle Pavla Drdela si s kimči i rýžovým papírem skvěle rozumějí12.února » Lidovky.cz Dnešní recept potěší všechny vegetariány, fanoušky koriandru, kimči a luštěnin (konkrétně čočky), ale taky ty, kdo se nestydí použít v kuchyni často zatracovaný tavený sýr: používá se na dochucení, zahuštění a zjemnění omáčky. Steak ze Záhoří korunovaný cibulovými kroužky. Zkuste slovenskou specialitu počesku v úpravě Pavla Drdela5.února » Lidovky.cz Ve své původní podobě je záhorácký závitek tradiční slovenské jídlo, základní ingredience pro jeho přípravu ale jednoznačně patří i do kuchyně české. Připravit si vepřové kotlety se zelím a slaninou doma je jednodušší, než se může zdát, tím spíš pod… Kapustové rolky plněné pečeným pleckem si zamilují i ti, kdo nad zelenými listy dosud ohrnovali nos29.ledna » Lidovky.cz Velké pevné listy hlávkové kapusty jsou jako stvořené k plnění – ať už masem, zeleninou, nebo třeba bulgurem. Kromě skvělé chuti tak vynikne jejich žilnatá struktura a při správné přípravě taky svěže zelená barva. Vítěz MasterChefa ve Strakonicích: Lidé v sobě potlačují potřebu scházet se28.ledna » Českokrumlovský deník Pátek a sobota v oceňované strakonické restauraci Sůl & Řepa patřila Janu Albrechtovi, vítězi zatím poslední řady soutěže pro amatérské kuchaře MasterChef Česko. „Jezdím teď vařit po podnicích a většinou je menu postavené hlavně na mně. Ale tady se … |
Zdeněk Pohlreich
- Populární kuchař a představitel TV show
Václav Havel
- První prezident České republiky
|