|
Vztahuje se k |
Co jedli naši předkové?28.února » Slow Food Prague Srdečně vás zveme na další z přednášek cyklu „Vše, co jste chtěli vědět o jídle a báli jste se zeptat“ v Ústřední knihovně Praha. Členka Slow Food Prague Eva Ferrarová se bude věnovat tomu, co jedli naši předkové. Jak by nám chutnalo jídlo v období … Vídeňský bramborový salát: Lehčí varianta, která vyřeší spor o hrášek u štědrovečerní tabule13.prosince » Apetitonline.cz Vídeňský bramborový salát: Lehčí varianta, která vyřeší spor o hrášek u štědrovečerní tabule nikol.pouzar 13.12.2024 09:00 Vánoce ve skleničce: Recepty na domácí vaječný koňak, Baileys i kokosový likér12.prosince » Apetitonline.cz Vánoce ve skleničce: Recepty na domácí vaječný koňak, Baileys i kokosový likér nikol.pouzar 12.12.2024 10:00 Zákaz alkoholu jako z nouze ctnost. Jak se v průběhu dějin pilo a nepilo23.prosince » Seznam Zprávy Víte, že Francie byla původně zemí pivařů? A že církev prohlašovala, že nejen chléb, ale i alkohol je Boží dar? Historie pití je plná překvapivých faktů. A antropoložka jídla Eva Ferrarová je doslova sype z rukávu. V Evropě to s konzumací masa přeháníme. Má to dalekosáhlé ekologické dopady, upozorňuje antropoložka jídla13.října » ČRo 2 - Praha Jídlo pro radost, to je titul knihy Evy Ferrarové. Co si, podle ní, o nás budou říkat budoucí antropologové jídla? „Hypoteticky by mohli nazvat naší epochu jako masovou.“ Bojíme se, co jíme. Hmyz ale vařily už naše babičky, připomíná vědkyně6.září » Aktuálně.cz Naši předkové jedli, co si mohli vypěstovat nebo co chovali, popisuje vědkyně Eva Ferrarová, která se zabývá kulturou jídla. Něco jako národní kuchyně neexistuje. Na drsné Šumavě se vařilo něco jiného než na slunné Moravě, říká antropoložka jíd8.srpna » Apetitonline.cz Něco jako národní kuchyně neexistuje. Na drsné Šumavě se vařilo něco jiného než na slunné Moravě, říká antropoložka jídla karolina.waberova 08.08.2023 10:33 Proč milujeme kouřovou chuť? Pro odpověď musíme do historie15.května » Heroine.cz Grilování patří mezi nejoblíbenější letní aktivity – setkáme se s rodinou a přáteli, a užíváme si pohodovou atmosféru. To všechno doprovází typická kouřová vůně a chuť. Proč jsou grilované pokrmy vlastně tak oblíbené? Pojídání hmyzu neznamená, že si venku slupnete nějakou mouchu. Jde o surovinu, která se do potravin přidává, vysvětluje antropo22.března » Český rozhlas Plus „Laboratorní maso se ,vyrábí‘ především z luštěnin – z čočky nebo hrachu. A je to určitě strava budoucnosti,“ myslí si antropoložka jídla Eva Ferrarová. Slow čtení o jídle11.února » Slow Food Prague Srdečně vás zveme na literární večer dvou autorů, členů Slow Food Prague: Eva Ferrarová představí svou knihu Jídlo pro radost. Jak píše: „Jídlo je něco víc než jen nutnost přežití. Je to zdroj radosti, pohody a vzpomínek.“ Ben Kuras bude citovat ze … |
Equal Pay Day
- Celosvětová akce - den rovnosti platů
Jana Vildumetzová
- Česká politička a pedagožka
|