Martin Franc

Vztahuje se k

I princezny mají chlupy!

6.září » Marie Claire
Marně si zkouším vzpomenout, kdy napo­sledy jsem viděla ženu, která by své ochlu­pení vůbec neupravovala. Hladká lýtka, stehna, podpaží i třísla jsou dnes stejně sa­mozřejmá jako mít vyčištěné zuby. A obje­vit se na veřejno...

Vychází kniha mapující dějiny pražské Akademie múzických umění

25.února » Taneční aktuality
V Nakladatelství AMU právě vychází publikace Dějiny Akademie múzických umění v Praze. Jedná se o první souhrnný pohled na historický vývoj této významné instituce uměleckého vzdělávání. Kniha se zaměřuje na organizaci studia a studijní systém, pop...

SPA - LIT 6:4 - Junioři ovládli přestřelku s Litvínovem

7.ledna » HC Sparta Praha
Robin Mana - Ani jednou v zápase s Litvínovem sparťanští junioři neprohrávali, přesto nakonec museli o vítězství bojovat do posledních vteřin. Druhou výhru svěřenců kouče Gefferta nad Severočechy v aktuální sezoně, pojistil pět vteřin před koncem ...

Na Silvestra 1938 vám v Lucerna Baru mohl zpívat i sám R. A. Dvorský

3.ledna » ČRo 2 - Praha
Jak asi vypadala oslava Nového roku v roce 1938? Rozplynula se aspoň na chvíli černá mračna, která tehdy stála nad prvorepublikovým Československem?

Pivo se u nás pilo jen o svátcích. Ani svíčková není jednoznačným králem české kuchyně, říká historik stravování

15.prosince » ČRo 2 - Praha
Česká kuchyně sklízí kritiku. Moučná jídla ale byla jejím erbovním znakem, připomíná Martin Franz. Jak se vyvíjela? Co se doopravdy jedlo na Vánoce? Proč byla čočka nedostatková a proč se stály fronty na pomeranče, které ani nešly oloupat?

Česká kuchyně sklízí kritiku. Moučná jídla byla ale jejím erbovním znakem, připomíná Martin Franc

15.prosince » ČRo 2 - Praha
Martin Franc je historik. Ale u jeho povídání se člověku sbíhají sliny. Zabývá se totiž historií stravování. A ta je velmi pestrá. Jak se česká kuchyně vyvíjela? Je třeba svíčková českým národním jídlem? A co se dřív kupovalo v Tuzexu?

Česká kuchyně sklízí kritiku. Moučná jídla byla ale erbovním znakem naší kuchyně, připomíná Martin Franc,

15.prosince » ČRo 2 - Praha
Martin Franc je historik. Ale u jeho povídání se člověku sbíhají sliny. Zabývá se totiž historií stravování. A ta je velmi pestrá. Jak se česká kuchyně vyvíjela? Je třeba svíčková českým národním jídlem? A co se dřív kupovalo v Tuzexu?

Proč pardubický hotel Veselka srovnali komunisté se zemí?

13.prosince » ČRo 2 - Praha
Pardubický hotel s příznačným jménem Veselka byl svého času nejelegantnějším podnikem široko daleko. Navíc se staletou historií. Bohužel, komunisté ho nechali zchátrat a pak budovu srovnali se zemí.

Roman Vaněk: Prvorepublikové Lázně Poděbrady? Krom léčby jste si mohli dát lína přímo z Labe

6.prosince » ČRo 2 - Praha
K životu středních a vyšších vrstev meziválečného Československa patřilo trávit pár dní v roce v lázních. Co byste si tam mohli dát „dobrého na zub“? Je léto roku 1936, jste v Poděbradech, malém hotýlku Na Račanech?

Dějiny kuchyně: Kutnohorský hotel Černý kůň měl jméno. Dnes je to památkově chráněná ruina

29.listopadu » ČRo 2 - Praha
(Nejen) u slavných domů platí: všechna sláva polní tráva. Ve starobylé Kutné Hoře totiž najdete dnes už zašlý hotel Černý kůň. Ve vinárně U groše totiž bývalo svého času hodně rušno.

Roman Vaněk: Kavárnou Slavia prošly dějiny

22.listopadu » ČRo 2 - Praha
Kdo by neznal proslulou pražskou kavárnu Slavia? Dodnes ji najdete v bývalém paláci Lažanských na rohu Národní třídy, kousek od Národního divadla.

Tato informační stránka o Martin Franc zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Martin Franc" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes