Roman Knížek |
Vztahuje se k |
Konec tvrdého a gumového pečiva. V pytlíku z liberecké univerzity vydrží čerstvé i devět dní14.října » Rádio Praha Zná to pravděpodobně každý. Čerstvé křupavé pečivo je za pár dní gumové nebo i tvrdé. Tomu by ale mohl být konec. Vědci z Technické univerzity v Liberci totiž vyvinuli speciální sáček, ve kterém vydrží rohlíky i chleba čerstvé i devět dní. Novinku v… Liberecká univerzita vyvinula pytlík na pečivo, čerstvé v něm vydrží 5 až 9 dní9.října » Liberecká Drbna Technická univerzita v Liberci vyvinula speciální pytlík na pečivo, který díky nanomembráně prodlužuje dobu, kdy si pečivo zachovává svou čerstvost, o několik dní. Chléb nebo třeba rohlíky v něm čerstvé vydrží minimálně 5 dní. Čerstvý pytlík, jak je… Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé9.října » T-UNI Každodenní otázka: ještě to jíst, nebo už vyhodit? Rohlíky po dvou dnech už moc k zakousnutí nelákají, ale vyhodit je se nám nechce. Pytlík na pečivo s nanomembránou prodlužuje dobu, kdy si ... Čerstvé pečivo i po týdnu? Speciální pytlík z Liberce zachrání vaše rohlíky8.října » Liberecký deník Rohlíky často po dvou dnech už k zakousnutí nelákají a pečivo obecně podléhá rychlé zkáze a je na vyhození. Díky novému pytlíku na pečivo s nanotechnologií ale plýtvání jídlem odzvonilo a nejde o žádný příslib do budoucna, dostupné by měly být už do… Čerstvý pytlík prodlouží životnost pečiva až na devět dní8.října » Náš REGION Prodloužit život chleba až na devět dní a zbytečně pečivem neplýtvat umožní „Čerstvý pytlík“, který vymysleli vědci Technické univerzity Liberec (TUL). Speciální sáček pomáhá prodloužit čerstvost… Pytlík z Liberce udrží pečivo čerstvé, chleba v něm neztvrdne až devět dní8.října » iRegiony Impuls Až devět dní zachová chuť chleba Čerstvý pytlík, který vyvinuli vědci Technické univerzity v Liberci (TUL). Pytlík na pečivo s nanomembránou prodlužuje o několik dní dobu, kdy pečivo zůstane čerstvé. Vědci s výrobci spacáků vyvinuli speciální ochranu s nanomembránou3.června » Liberecká Drbna Neprofoukne, nepromokne a ani nezvlhne. Takřka ideální oblečení na náročné turistické výpravy vyvinuli společně vědci z liberecké Technické univerzity (TUL) a výrobci outdoorových potřeb z Liberce, z firmy OutdoorKWAK. Peří a nanomembrána – ideální kombinace pro oděvy, které zahřejí a přitom nezvlhnou31.května » T-UNI S libereckým výrobcem oděvů, společností OutdoorKWAK, navrhujeme kolekci péřových oděvů a doplňků opatřených nanomembránou. Membrána ochrání peří před vlhkostí a vodou, takže spacák nebo bun... Pomůžeme světu zbavit se tun textilního odpadu9.listopadu » Tretiruka.cz Recyklace textilu už nemůže být jednodušší. Celou bundu, kalhoty nebo tričko z bavlny i veškerých syntetických materiálů včetně zipů, knoflíků a druků rozemelete na co nejmenší částečky, směs zalijete pryskyřicí a vylisujete z ní pevnou desku. Tu pa… Rozemlít látku, knoflík i zip a zalít to pryskyřicí. Liberečtí vědci přišli na způsob, jak recyklovat textil8.listopadu » Český rozhlas Vědci z Technické univerzity v Liberci našli způsob, jak využít tuny textilního odpadu. Celou bundu i například kalhoty včetně zipu a druků je možné rozemlít, směs zalít pryskyřicí a nový materiál použít třeba jako stavební, při výrobě nábytku a je … Liberečtí vědci vymysleli, jak znovu využít staré oděvy. Vyrobí z nich nábytek i třeba ramínka na šaty8.listopadu » Liberecká Drbna S nápadem na využití starých oděvů, včetně všech jejich částí jako zipů či knoflíků, přišli liberečtí vědci z Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci (TUL). Oblečení rozemelou na malé kousíčky, směs zalijí pryskyřicí a vylisují z ní desku. Z… Pomůžeme světu zbavit se tun textilního odpadu8.listopadu » T-UNI Recyklace textilu už nemůže být jednodušší. Celou bundu, kalhoty nebo tričko z bavlny i veškerých syntetických materiálů včetně zipů, knoflíků a druků rozemelete na co nejmenší částečky, smě... |
Tomáš Baťa
- Česko-kanadský podnikatel
Jiří Prskavec
- Český vodní slalomář, kajakář
|