Lenka Hebáková |
Vztahuje se k |
Doktor přes internet či online výuka. Technologie mění společnost, znát jejich dopad je zásadní7.října » EurActiv.cz Moderní svět přináší řadu nových technologií, které se dynamicky vyvíjí. Kromě nových příležitostí se s nimi pojí ale i bezpečnostní či etická úskalí, proto je klíčové mít jejich vliv pod drobnohledem. Sesbíraná data pak mohou pomoci i při tvorbě zá… Až 27 tisíc tun potravin z jídelen a restaurací skončí každý rok v odpadu. Omezit plýtvání má nová příručka25.ledna » Rádio DAB Praha Asi 27 tisíc tun potravin z veřejných jídelen a rychlého občerstvení skončí v Česku každý rok v popelnicích. Z části jde přitom o jídlo, které by ještě mohl někdo sníst. Stravovací zařízení vyhodí do odpadu 27 tisíc tun jídla ročně. Omezit plýtvání má pomoci nová příručka24.ledna » iROZHLAS V odpadu v Česku ročně skončí asi 27 tisíc tun jídla z veřejných jídelen a rychlých občerstvení. Zjistili to výzkumníci z Technologického centra Akademie věd, kteří na dvouletém projektu spolupracovali třeba se spolkem Zachraň jídlo. Vážili všechny … V závodních jídelnách a rychlém občerstvení se nejvíce plýtvá jídlem při přípravě, 30 % odpadu ale jde za strávníky19.srpna » Ekolist Česká republika má k dispozici první data o tom, kolik jídla se vyhodí v závodních jídelnách a rychlém občerstvení. Z aktuálního výzkumu vyplývá, že více než polovina vyhozených potravin (56 %) vzniká v kuchyních při přípravě, 14 % se vyhodí ve výde… Plýtvání jídlem dosahuje rekordů2.srpna » i60.cz Jídelna či provozovna rychlého občerstvení v průměru denně vyřadí mezi dvěmi až čtyřiadvaceti kilogramy jídla, které by se dalo ještě spotřebovat. V závodkách a bufetech vyhazujeme moc jídla25.července » Haló noviny Platforma Zachraň jídlo se podílela na výzkumu, jenž odhalil, kolik jídla se vyhazuje v závodních jídelnách a rychlém občerstvení. Vyplývá z něj, že více než polovina vyhozených potravin (56 %) vzniká v kuchyních při přípravě, 14 % se v... Unikátní výzkum ukázal, kolik potravin se vyhodí v závodních jídelnách a rychlém občerstvení24.července » Agris Unikátní výzkum ukázal, kolik potravin se vyhodí v závodních jídelnách a rychlém občerstvení Česká republika má první data o tom, kolik jídla se vyhodí v oblasti závodních jídelen a rychlého občerstvení, a to díky nově provedenému výzkumu. Unikátní výzkum ukázal, kolik potravin se vyhodí v závodních jídelnách a rychlém občerstvení23.července » Tretiruka.cz Česká republika má první data o tom, kolik jídla se vyhodí v oblasti závodních jídelen a rychlého občerstvení, a to díky nově provedenému výzkumu. Vyplývá z něj, že více než polovina vyhozených potravin (56 %) vzniká v kuchyních při přípravě, 14 % s… |
|