Barbora Kebová |
Vztahuje se k |
Udržitelnost: Jak poznat, že to s ní firma myslí skutečně vážně?13.prosince » Welcome to the Jungle Udržitelnost hraje čím dál tím větší roli (nejen) při výběru práce. Jenže aby se v tak širokém pojmu taky jeden vyznal. Expertka Bára Kebová objasní, jak poznat, že to firma s udržitelností myslí vážně. Udržitelnost už dávno není jen krok navíc ze s… Udržitelnost: Jak poznat, že to s ní firma myslí skutečně vážně?23.listopadu » Welcome to the Jungle Udržitelnost hraje čím dál tím větší roli (nejen) při výběru práce. Jenže aby se v tak širokém pojmu taky jeden vyznal. Expertka Bára Kebová objasní, jak poznat, že to firma s udržitelností myslí vážně. Udržitelnost už dávno není jen krok navíc ze s… Až 27 tisíc tun potravin z jídelen a restaurací skončí každý rok v odpadu. Omezit plýtvání má nová příručka25.ledna » Rádio DAB Praha Asi 27 tisíc tun potravin z veřejných jídelen a rychlého občerstvení skončí v Česku každý rok v popelnicích. Z části jde přitom o jídlo, které by ještě mohl někdo sníst. Stravovací zařízení vyhodí do odpadu 27 tisíc tun jídla ročně. Omezit plýtvání má pomoci nová příručka24.ledna » iROZHLAS V odpadu v Česku ročně skončí asi 27 tisíc tun jídla z veřejných jídelen a rychlých občerstvení. Zjistili to výzkumníci z Technologického centra Akademie věd, kteří na dvouletém projektu spolupracovali třeba se spolkem Zachraň jídlo. Vážili všechny … Gastroprovozy denně vyhazují tuny jídla27.listopadu » Haló noviny V restauracích, závodních jídelnách, menzách, kantýnách a fast foodech se vyhodí až 27 000 tun jídla ročně. Vyplývá to z projektu, na kterém spolupracovaly Technologické centrum (TC) Akademie věd ČR, společnost Median, Ústav zemědělské ekonomiky a i… Průzkum: Část Čechů jídlo vyhazuje, plýtvání ale většina považuje za problém23.listopadu » Rádio Praha Ne vždy se podaří přesně nakoupit suroviny, které jsme pak schopni zkonzumovat. Každmému se někdy stane, že zapomněl na nějakou potravinu, která se zkazila a musela se vyhodit. Podle průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd většina Č… Ekologické zemědělství lidstvo nenasytí a zatěžuje životní prostředí, tvrdí rostlinný genetik22.listopadu » iROZHLAS Pšenice představuje jednu ze základních plodin, na které závisí přežití lidstva. To ale může být riskantní, říkají hosté pořadu Souvislosti Plus. „Nejsou levné potraviny. Jejich cena se musí odrazit někde jinde, ať je to poškození životního prostřed… Jak skloubit výnosy a ochranu krajiny? Ekologické zemědělství k uživení lidstva nestačí, varuje rostlinný genetik.13.listopadu » Český rozhlas Plus Svět hledá odrůdy plodin, které uživí lidstvo, ale nezničí krajinu. „Drahé potraviny mají tu správnou cenu,“ říká Barbora Kebová z nevládní organizace Zachraň jídlo. Kolik jídla se vyhodí v jídelnách a restauracích rychlého občerstvení a jak lze plýtvání redukovat? Poradí příručka a plakát13.listopadu » Agris Až 27 000 tun jídla se ročně vyhodí v oblasti závodních jídelen a rychlého občerstvení v České republice. Vyplynulo to z výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování (RedPot). V závodních jídelnách a fast foodech se vyhodí až 27 000 tun jídla ročně13.listopadu » Svět potravin Vyplývá to z projektu na kterém spolupracovalo Technologické centrum (TC) Akademie věd ČR, společnost Median, Ústav zemědělské ekonomiky a informací a iniciativa Zachraň jídlo. Výzkum trval dva roky, výsledky a tipy jak plýtvání snížit shrnuje brožu… Průzkum: Jídelny a fast foody ročně vyhodí desetitisíce tun jídla13.listopadu » Foodnet Praha 12. listopadu (ČTK) - V závodních jídelnách, menzách, kantýnách a fast foodech se vyhodí ... Ekologické zemědělství nemá šanci lidstvo nasytit. Dokonce představuje obrovskou zátěž pro životní prostředí, tvrdí rostlinný g13.listopadu » Český rozhlas Plus „Nejsou levné potraviny. Cena se musí odrazit někde jinde. Drahé potraviny mají správnou cenu,“ říká Barbora Kebová z organizace Zachraň jídlo. |
Ondřej Moravec
- Český reprezentant v biatlonu
Václav Cílek
- Geolog
|