Tomáš Olejník |
Vztahuje se k |
JIŽNÍ ČECHY: Tradice. Svatomartinská husa na Budějovicku? S dobrým pivem chutná skvěle!1.listopadu » Za krásnější Vimperk Pečená husa, červené nebo bílé zelí, knedlíky a někdy také lokše či polévka z drobů zvaná kaldoun. Nejen tyto pochoutky najdete na tradičním svatomartinské menu, na kterém si s oblibou pochutnávají hosté restaurací v období listopadu. Na Budějovicku… Štamgasti v kostýmech vařili v Budvaru pivo k 70. výročí Masných krámů14.června » Českobudějovický deník Víc než sto štamgastů z Masných krámů zavítalo v týdnu do Budějovického Budvaru. Podíleli se zde na vaření slavnostní várky piva k oslavám 70. výročí tohoto proslulého budějckého podniku. Pivo bude zrát v ležáckých sklepích a na podzim ho budou moci… Masné Krámy slaví 15. výročí. Máme štamgasty, kteří nás zachránili, vypráví vedoucí5.prosince » Budějcká Drbna Před povodněmi v roce 2002 vedl Masné krámy jeho strýc. V roce 2007 se restaurace otevřela znovu a byl u toho i stávající vedoucí Tomáš Olejník. U příležitosti 15. výročí vzpomíná zkušený manažer na uplynulé roky a vypráví o historii nejslavnější pi… Svatomartinské menu letos podraží. Kde a za kolik si pochutnáte na huse a jak ji připravit doma?7.listopadu » Novinky.cz Svatomartinské posvícení symbolizuje konec podzimu a příchod zimy. Hlavní událostí tohoto hodování je pečená husa, která je v tomto období nejlépe vykrmená a tučná. Svatomartinské menu letos podraží2.listopadu » Zemědělec Zájemci o tradiční svatomartinské menu si letos v restauracích připlatí. Nákupní cena hus je podle provozovatelů restaurací proti loňsku výrazně […] Za svatomartinské menu si Češi připlatí. Ceny ženou nahoru drahé husy i energie2.listopadu » Deník.cz Zájemci o tradiční svatomartinské menu si letos v restauracích připlatí. Nákupní cena hus je podle provozovatelů restaurací proti loňsku výrazně vyšší. Do zdražení se podle nich promítá také růst cen energií a dalších položek. Některé restaurace hlá… Svatomartinské hody se blíží: Kolik zaplatíme letos za husu? Restaurace hlásí zdražení2.listopadu » Blesk.cz Zájemci o tradiční svatomartinské menu si letos v restauracích připlatí. Nákupní cena hus je podle provozovatelů restaurací proti loňsku výrazně vyšší. Do zdražení se podle nich promítá také růst cen energií a dalších položek. Některé restaurace hlá… Svatomartinské menu letos významně podraží, zdražily husy i energie2.listopadu » ČeskéNoviny.cz Praha - Zájemci o tradiční svatomartinské menu si letos v restauracích připlatí. Nákupní cena hus je podle provozovatelů restaurací proti loňsku výrazně vyšší. Do zdražení se podle... Svatomartinské menu letos významně podraží, zdražily husy i energie2.listopadu » iportaL24.cz Zájemci o tradiční svatomartinské menu si letos v restauracích připlatí. Nákupní cena hus je podle provozovatelů restaurací proti loňsku výrazně vyšší. Do zdražení se podle nich promítá také růst cen energií a dalších položek. Některé restaurace hlá… Před Masnými krámy se vařil ovar a voněly jitrnice a jelita. Podívejte se21.ledna » Českobudějovický deník V centru Českých Budějovic opět voněly jitrnice, ovar a tlačenka a hrála heligonka. Ukázku zabijačky vedl Kamil Tajbl, který prozradil, že sám snídá na začátku několikahodinové šichty nejraději bábovku. Hospody jsou zase bez hostů, na jihu Čech klesly tržby na polovinu9.listopadu » iDNES.cz Na oběd přijde polovina hostů, po půl čtvrté odpoledne už není koho obsluhovat, protože je hospoda prázdná. Do toho urážky těch, kteří odmítají prokázat svou bezinfekčnost. Tvrdší covidová opatření těžce zasáhla i majitele restaurací na jihu Čech. V… Masné krámy po rekonstrukci otevřely výdejní okénko, štamgasti si ho vyžádali21.března » Českobudějovický deník Pohostinská zařízení jsou od začátku pandemie s malými přestávkami už několik měsíců uzavřená. Stejně tak i nejznámější českobudějovická restaurace Masné krámy, která v uplynulých dnech po delší pauze opět začala fungovat alespoň přes výdejní okénko. |
|