Václav Smolík |
Vztahuje se k |
Lidé v Písku ochutnali pražené červy, nigerijskou kuchyni i český ocet dle původní receptury17.srpna » Jihočeské týdeníky PÍSEK - Další ročník akce Všechny chutě světa zavítal v sobotu na písecké Výstaviště. Ve třiceti stáncích mohli návštěvníci festivalu jídla ochutnat všechny možné světové kuchyně. Velký zájem byl i letos o pražené červy. Přepis rozhovoru s architektem Radkem Dragounem18.března » Seznam Médium Dalším hostem našeho povídání o architektuře v Plzni je Ing. arch. Radek Dragoun. Přinášíme přepis rozhovoru o tom, jak vznikala modlitebna v Bolevci, budova Hannah na Americké nebo třeba urbanistický plán městské čtvrti Sylván. S octy začali v obýváku. Dnes umí kromě balzamika i miso a svými výrobky zásobí nejlepší české kuchaře24.února » CzechCrunch Fascinace Japonskem byla u Václava Smolíka tak velká, že si z daleké země obstaral plíseň a pustil se do výroby saké. U něj to ale neskončilo. Článek S octy začali v obýváku. Dnes umí kromě balzamika i miso a svými výrobky zásobí nejlepší české kuch… Lidé jako chodící ocetnice, 50 odstínů zeleniny a rozbor klimaskeptické žumpy. Best of Podhoubí 202326.prosince » RadioWave Podhoubí se i v roce 2023 snažilo mapovat lidi, kteří si uvědomují současnou klimatickou situaci a přichází s inspirativními řešeními ve svých oborech. Ocet hrál klíčovou roli ve vývoji společnosti. Lidé jsou chodící ocetnice, říká výrobce octů Václav Smolík3.října » RadioWave V alchymistické dílně rodiny Smolíků vznikají octy, miso pasty a bůh ví co ještě, co se nepovedlo, pak se na to zapomnělo, načež to bylo objeveno jako hit sezóny. Divoké včely hubnou a čmeláci se musejí stěhovat24.srpna » Sedmá generace Opylovači jsou jedním z organismů, které zajišťují přežití lidstva. Jen v USA opatřují třetinu potravinové produkce. O jejich důležitosti se mluví už roky, problémy s jejich přežitím jsou nejčastěji spojovány se ztrátou stanovišť a používáním pestic… Miso pasta je skvělá do bramboračky. Je nositelem chuti, radí Smolík. Vyrábí miso z českých surovin16.července » Rádiožurnál Václav Smolík je chovatelem včel, opylařem, vyrábí miso pastu tradičním způsobem, ale z českých surovin. A také se věnuje výrobě balsamica. Hrách a kroupy v japonském stylu. Václav Smolík vyrábí miso tradičním způsobem, ale z českých surovin12.prosince » CzechCrunch Přenesl do Česka potravinářskou technologii postavenou na kvašení, která tradičně patří k základům asijské gastronomie. Recept na hrachové miso však Václavu Smolíkovi nikdo neporadil. Četl, přemýšlel a experimentoval. Dnes za ním jezdí pro inspiraci… Zažil všechny české prezidenty25.října » Jihlavské listy Václav Smolík je 92letý senior, který žije v Jihlavě. Za svého života pamatuje všechny téměř všechny dějinné události, které se odehrály v Československu a později v ČR. Zažil například Mnichov 1938, nacistickou okupaci v březnu 1939, osvobození v k… Stovka zázraků vyobrazených na stropech ambitů Svaté Hory - 10. část11.dubna » Příbramský deník V seriálu Deníku vám postupně představíme všech sto svatohorských milostí, s konkrétním popisem událostí na nich zobrazených. V popisu jednotlivých událostí je využit text pátera Václava Smolíka, který v knize „Milosti Panny Marie Svatohorské v obra… Stovka zázraků vyobrazených na stropech ambitů Svaté Hory - 9. část10.dubna » Příbramský deník V seriálu Deníku vám postupně představíme všech sto svatohorských milostí, s konkrétním popisem událostí na nich zobrazených. V popisu jednotlivých událostí je využit text pátera Václava Smolíka, který v knize „Milosti Panny Marie Svatohorské v obra… Stovka zázraků vyobrazených na stropech ambitů Svaté Hory - 8. část9.dubna » Příbramský deník V seriálu Deníku vám postupně představíme všech sto svatohorských milostí, s konkrétním popisem událostí na nich zobrazených. V popisu jednotlivých událostí je využit text pátera Václava Smolíka, který v knize „Milosti Panny Marie Svatohorské v obra… |
|