15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Václav Smolík

Vztahuje se k

Lidé v Písku ochutnali pražené červy, nigerijskou kuchyni i český ocet dle původní receptury

PÍSEK - Další ročník akce Všechny chutě světa zavítal v sobotu na písecké Výstaviště. Ve třiceti stáncích mohli návštěvníci festivalu jídla ochutnat všechny možné světové kuchyně. Velký zájem byl i letos o pražené červy.

Přepis rozhovoru s architektem Radkem Dragounem

18.března » Seznam Médium
Dalším hostem našeho povídání o architektuře v Plzni je Ing. arch. Radek Dragoun. Přinášíme přepis rozhovoru o tom, jak vznikala modlitebna v Bolevci, budova Hannah na Americké nebo třeba urbanistický plán městské čtvrti Sylván.

S octy začali v obýváku. Dnes umí kromě balzamika i miso a svými výrobky zásobí nejlepší české kuchaře

24.února » CzechCrunch
Fascinace Japonskem byla u Václava Smolíka tak velká, že si z daleké země obstaral plíseň a pustil se do výroby saké. U něj to ale neskončilo. Článek S octy začali v obýváku. Dnes umí kromě balzamika i miso a svými výrobky zásobí nejlepší české kuch…

Lidé jako chodící ocetnice, 50 odstínů zeleniny a rozbor klimaskeptické žumpy. Best of Podhoubí 2023

26.prosince » RadioWave
Podhoubí se i v roce 2023 snažilo mapovat lidi, kteří si uvědomují současnou klimatickou situaci a přichází s inspirativními řešeními ve svých oborech.

Ocet hrál klíčovou roli ve vývoji společnosti. Lidé jsou chodící ocetnice, říká výrobce octů Václav Smolík

3.října » RadioWave
V alchymistické dílně rodiny Smolíků vznikají octy, miso pasty a bůh ví co ještě, co se nepovedlo, pak se na to zapomnělo, načež to bylo objeveno jako hit sezóny.

Divoké včely hubnou a čmeláci se musejí stěhovat

24.srpna » Sedmá generace
Opylovači jsou jedním z organismů, které zajišťují přežití lidstva. Jen v USA opatřují třetinu potravinové produkce. O jejich důležitosti se mluví už roky, problémy s jejich přežitím jsou nejčastěji spojovány se ztrátou stanovišť a používáním pestic…

Miso pasta je skvělá do bramboračky. Je nositelem chuti, radí Smolík. Vyrábí miso z českých surovin

16.července » Rádiožurnál
Václav Smolík je chovatelem včel, opylařem, vyrábí miso pastu tradičním způsobem, ale z českých surovin. A také se věnuje výrobě balsamica.

Hrách a kroupy v japonském stylu. Václav Smolík vyrábí miso tradičním způsobem, ale z českých surovin

12.prosince » CzechCrunch
Přenesl do Česka potravinářskou technologii postavenou na kvašení, která tradičně patří k základům asijské gastronomie. Recept na hrachové miso však Václavu Smolíkovi nikdo neporadil. Četl, přemýšlel a experimentoval. Dnes za ním jezdí pro inspiraci…

Zažil všechny české prezidenty

25.října » Jihlavské listy
Václav Smolík je 92letý senior, který žije v Jihlavě. Za svého života pamatuje všechny téměř všechny dějinné události, které se odehrály v Československu a později v ČR. Zažil například Mnichov 1938, nacistickou okupaci v březnu 1939, osvobození v k…

Stovka zázraků vyobrazených na stropech ambitů Svaté Hory - 10. část

V seriálu Deníku vám postupně představíme všech sto svatohorských milostí, s konkrétním popisem událostí na nich zobrazených. V popisu jednotlivých událostí je využit text pátera Václava Smolíka, který v knize „Milosti Panny Marie Svatohorské v obra…

Stovka zázraků vyobrazených na stropech ambitů Svaté Hory - 9. část

V seriálu Deníku vám postupně představíme všech sto svatohorských milostí, s konkrétním popisem událostí na nich zobrazených. V popisu jednotlivých událostí je využit text pátera Václava Smolíka, který v knize „Milosti Panny Marie Svatohorské v obra…

Stovka zázraků vyobrazených na stropech ambitů Svaté Hory - 8. část

V seriálu Deníku vám postupně představíme všech sto svatohorských milostí, s konkrétním popisem událostí na nich zobrazených. V popisu jednotlivých událostí je využit text pátera Václava Smolíka, který v knize „Milosti Panny Marie Svatohorské v obra…

Tato informační stránka o Václav Smolík zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Václav Smolík" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes