Tereza Tejklová

Vztahuje se k

Smrže se začínají objevovat na zahradách. Ale ne vše, co vyroste na mulči, je jedlé

20.dubna » ČRo Pardubice
Pokud na podzim vysypete mulčovací kůru na záhon, můžete tam na jaře objevit smrže. Skutečně rostou na mulčovací kůře z běžných hobby marketů. Ale pozor. Můžete tam objevit i jedovatý ucháč obecný.

Teplé počasí přeje houbám. Příležitostné sběrače ovšem žádné velké žne nečekají

14.ledna » Hradecký deník
Královéhradecko - Nadprůměrně teplá zima částečně probouzí přírodu. Vytrvalost přináší ovoce i lednovým houbařům.

V lednu byste se z lesa neměli vrátit s prázdnou, slibuje mykoložka

12.ledna » Hobby.cz
Když teď v lednu dostanete chuť na houbový guláš nebo dršťkovku, není nic jednoduššího, než zajít do lesa. Alespoň podle zkušené mykoložky. Rostou totiž zimní druhy jako penízovka sametonohá, hlíva ústřičná či Jidášovo ucho. Pokud nejsou dvacetist...

Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

24.září » Hobby.cz
Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou dokonce prudce jedovaté a postižení mají štěstí, když skončí včas v nemocnici. Nic moc nejs...

Houbařské pověry a praktické rady v mykologické poradně Terezy Tejklové

22.září » ČRo Hradec Králové
Máte zahradu plnou žampionů? Pozor! Ne všechny se hodí k jídlu. Ve většině případů se na zahradách jedná o takzvaný žampion zápašný. Jak ho poznat? Stačí lehce poškrábat na nožce nebo kloboučku a za pár vteřin začne narušené velmi intenzivně žlout...

Jedovaté václavky promění ve zdravou delikatesu až kuchyňská úprava

15.září » Hobby.cz
Jakmile je použijete do guláše či naložíte do sladkokyselého nálevu, jsou václavky opravdovou delikatesou a jedním z pozitiv začínajícího podzimu. Pokud byste je konzumovali jen smažené či grilované, mohou způsobit zvracení nebo průjem. Další člán...

Nebojte se holubinek. Poznáte je lehce podle chuti

16.srpna » ČRo Pardubice
To, jestli je holubinka jedlá, poznáme jednoduše. Ulomíme si malý kousek z klobouku a ochutnáme. Pokud pálí na jazyku nebo je hořký, svědčí to o její nejedlosti. Pokud je chuť holubinky mírná, nasládlá, nepalčivá, nehořká, můžeme ji dát směle do k...

Konečně rostou. Jen pozor na hřiby jedovaté, nejedlé a chráněné

14.července » Hobby.cz
Konečně rostou. Ale jen někde, dodá spousta zklamaných houbařů, kteří zatím z lesa nic pořádného nepřinesli. Opravdovou radost z krásných hřibů totiž zatím zažívají jen některé houbařské oblasti a konkrétní místa vám nikdo neprozradí. A pozor na h...

Zásady dobrého houbaře. Bez košíku to nepůjde, bez znalostí také ne

7.července » Hobby.cz
Jsme národ houbařů, o tom není pochyb. Ale ne všichni opravdu sbírat houby umí. Když pomineme zásady slušného lesního chování, vyplatí se zopakovat před sezonou několik houbařských pravidel. Další články k tématu: S novou aplikací vyfotíte houbu a...

Dočkáme se letos hub? Každá houba je jedlá, některá ale jen jednou, říká Tereza Tejklová

3.července » ČRo Hradec Králové
Radioporadna: Bc. Tereza Tejklová - mykologická poradna - každá houba je jedlá, některá však jen jednou - Rostou? A pokud ne, tak kdy začnou? Zajímavá osobnost je hostem radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11. hodině.
Václav Havel - První prezident České republiky

Tato informační stránka o Tereza Tejklová zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Tereza Tejklová" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes