Dagmar Heřtová |
Vztahuje se k |
Ďábelská vejce a žhavá dáma z Jihu2.listopadu » Český rozhlas Pokud bychom řešili otázku, zda bylo dřív vejce, nebo ďábel, došli bychom k odpovědi, že asi pekelník, protože jsou po něm pojmenována ďábelská vejce. Ale filozofickou otázku o vejci a slepici budeme řešit za chvilku, teď uvedu důvod, proč se zrovna… Večeře s beduíny a velbloudí guláš26.října » Český rozhlas Poušť se řekne arabsky sahra', což nám chtíc nechtíc napoví, proč se po našem říká Sahaře také tak. Já ale nebyla na Sahaře, byla jsem v Arabské poušti, v části zvané Rub al-Chálí, a pod nebem plným hvězd jsem si pochutnávala na tom nejlepším, co na… Češi milují brunch! Připravte si ho jednoduše doma. Aby byl zážitek dokonalý, zjistěte, co servírovat26.října » iGlanc Brunch! Podivné slovo, pro které neexistuje v češtině ekvivalent. Překlad by mohl znít pozdní snídaně a oběd v jednom. Nevím, mně se to nějak nezdá, ale uznávám, že třeba „snídob“ by zněl ještě hloupěji. Pojďme tedy spolu raději na brunch! S vidličkou po světě! Cestovatelská talk show Petra Voldána s foodblogerkou Dagmar Heřtovou21.října » ČRo Hradec Králové Už podruhé budeme na cestách světem s gastronomickou novinářkou, foodblogerkou, ale i právničkou, kterou jste v pořadu "Na cestách" slyšeli před pěti lety. Nastává konec michelinských hvězd?19.října » Český rozhlas Šlápli byste bez možnosti útěku dobrovolně do vosího hnízda? Asi ne, jenom blázen by se pouštěl do takového „dobrodružství“. Asi jsem takový blázen, jdu do toho, šlápnu do vosího hnízda. Tím pomyslným vosím hnízdem budou michelinské hvězdy, které se… O mrkvi, leteckém radaru, dietě a tzimmesu12.října » Český rozhlas Prožila jsem tematickou krizi v souvislosti s pravidelným každotýdenním článkem. Jsou témata, která se svým rozsahem do rubriky nevejdou, jsou témata, která by mohla hrozit reklamou, za což je okamžitá poprava, myslím gastroglosy. Dále jsou témata, … Jablko, sex, politika a tiramisu5.října » Český rozhlas Letošní úroda jablek nepotěší. Jarní mrazíky se s květy ovocných stromů nemazlily a výsledek je žalostný. Byla jsem otrhat jablka na naší zahradě a nic, půl košíku ze tří stromů. Urodilo se jich málo, navíc díky své ceně dlouhodobě patří mezi nejdra… Nastala doba fíků28.září » Český rozhlas Při dnešním „bláznivém“ počasí se snadno může stát, že se nám jaro i část podzimu spojí v brzké, případně prodloužené léto. Já mám na stanovení příchodu podzimu vlastní pomůcku, v obchodech se totiž objeví fíky, které mám moc ráda pro jejich sladkos… MŇAM! Dokonalý jednoduchý recept na fish and chips! Tajnou ingrediencí je nejoblíbenější alkohol Čechů25.září » iGlanc Fish and chips jsou součástí britské politiky. Proč? Protože je miloval Winston Churchill. Smažená ryba s hranolky má dokonce svůj Národní den! Lasagne, skvělý pokrm jasně nejasného původu21.září » Český rozhlas Říká se, že zločinec se vrací na místo činu. Mám za to, že stejné principy se najdou i v gastronomii. Když jsem byla naposledy v Neapoli, navštívila jsem nejstarší pizzerii na světě. A tento týden jsem se dozvěděla, že právě z Neapole se dá vystopov… Zmrzlinový pohár za tisíc dolarů. Aby ne, když v něm jsou i vločky zlata15.září » Zlato.cz V New Yorku jsou dvě restaurace pod názvem Serendipity 3. Nejsou nijak velké, ale obě sídlí na luxusních adresách. Ta první je od roku 1954 na Upper East Side, ta druhá, novější, přímo na Times Square. Příspěvek Zmrzlinový pohár za tisíc dolarů. Aby… Vlčí broskev, jablko lásky a frittata, kterou si připravte podle receptu14.září » Český rozhlas Dnes bude řeč o „jablku lásky“. Nebudu se zabývat ani Adamem a Evou, ani tvrzením o našeptávajících hadech. Budeme si povídat o „pomme d’amour“, jak rajče nazývali Francouzi kvůli představě, že má afrodiziakální vlastnosti. Tento mýtus nejspíše vzni… |
Petr Havlíček
- Výživový poradce
Veronika Vítková
- Česká biatlonistka
Taylor Swift
- Americká country-popová zpěvačka
Ester Ledecká
- Česká snowboardistka
Barbora Poláková
- Česká herečka
|