Dagmar Heřtová

Related to

Praha může závidět. Brno je tikající gastro bomba a překvapení vás čeká na každém kroku

11.May » iROZHLAS
Nedávno jsem jeden z víkendů pobývala v centrálním Brně. Důvod byl jediný – podívat se, co se to s tím městem děje. Proč najednou taková exploze gastronomických granátů? Obešla jsem je, a musela dát všem šeptandám za pravdu, protože Brno začíná vá...

Bylinka, která zastínila slunce – medvědí česnek s humorem a štrúdlem

V posledních letech nejde současné období minout bez povšimnutí si medvědího česneku. Je natolik populární, že jarní měsíce jsou ho plné. Lidé ho škubou a nosí na trhy, řetězce jej nabízejí v krabičkách za cenu, že i trhovkyně se červená, a každý ...

Zastávka v Cáchách. Ďáblův palec, plavající řízek a perník v centrálních uličkách

27.April » Český rozhlas
To byl týden. V pondělí ještě v Los Angeles, poté tři dny v Anglii, dva dny v německých Cáchách, konečně doma v Praze, a to už mě v kapse hřála letenka do Ženevy. Ovšem zastávka v Cáchách posloužila nejenom k odpočinku, ale hlavním důvodem bylo na...

Velikonoce v Británii: snědí se tuny čokolády a peče dort. Vyzkoušejte jednoduchý recept

20.April » Český rozhlas
Osobně miluji velikonoční období, považuji je za nejvýznamnější křesťanské svátky. Už od dětství patří Vánoce a Velikonoce ke svátkům, na které se těší celá rodina. Snažila jsem se k této tradici vychovat i svou rodinu, uspěla jsem vcelku slušně, ...

V Los Angeles jsem obědvala s něžným opilcem Bukowskim, nakonec si přisedli i Chaplin a Marylin

13.April » iROZHLAS
„Tak ten sedával u třetího stolu přímo naproti mně,“ prozradila mi recepční v restauraci, která letos slaví 100 let. Řeč byla o americkém spisovateli Charlesi Bukowském. Kvůli němu a dobrému jídlu mě hvězdná jména, kterými jsou vydlážděné chodníky...

‚Retro je tu skutečností‘. Ochutnejte s námi dokonalý burger z restaurace v L. A. otevřené v 50. letech

6.April » Český rozhlas
Vůbec nic jsem nepřehnala a za titulkem si stojím. The Apple Pan v Los Angeles je přesně to místo, kde se začala psát v roce 1947 kapitola jedinečné kultury přípravy a podávání dokonalých hamburgerů a jablečných koláčů. Místo, kde ustrnul čas a kd...

Crumble – vynikající anglický dezert. Bez mouky a s růžovou rychlenou rebarborou

30.March » Český rozhlas
Někdy na gastronomický svět přijde zázrak, který vděčí svému vzniku nepříznivým okolnostem. Mám zrovna na mysli opravdově anglický dezert „Crumble“. Dá se použít anglický idiom: the best of a bad job, tedy po našem: z nouze cnost. V případě tohoto...

Krevetkový burger v Královské hlavě a jak to vlastně je s britskými jmény hospod

16.March » Český rozhlas
Seděla jsem v Královské hlavě a čekala na objednávku. No, vlastně jsem nikomu v hlavě neseděla, ani bych si nedovolila zatěžovat zrovna tu královskou… i když kdoví? Tedy znovu, seděla jsem v pubu Kings Head, údajně nejstarším pubu ze 16. století v...

Šafrán nad zlato! Zachraňme pravé šafránové bochánky z Cornwallu, než zmizí ze stolů

9.March » Český rozhlas
Šafrán je vzácné koření, o tom snad nikdo nepochybuje. Jeho cena je vyšší než cena zlata, proto jsem si v úvodu dovolila překroutit známé pohádkové rčení a místo soli jsem dosadila šafrán. Vím, že ten není při našem vaření tak častou ingrediencí, ...

Proč je losos uzený a proč je díra v bagelu plná záhad?

23.February » Český rozhlas
Jsou chutě, které se v gastronomii dokonale našly a jsou už nerozlučné. Třeba kohout a víno, treska a hranolky, klidně i tlačenka a ocet, ale dnes se budu věnovat uzenému lososu se smetanovým sýrem a bagelem. Teď jsem sice přeskakovala z nejvyššíc...

Tradiční britská kuchyně, to jsou dokonale sladěné chutě a talíře s vydatnými pokrmy

9.February » Český rozhlas
Nechci nikoho přesvědčovat o kvalitách britské kuchyně. Kdo má svůj názor, mě k tomu nepotřebuje, buď ji miluje, nebo naopak. Můj postoj je známý a jasný, jsem jejím vyznavačem. Dnes se budu věnovat tradiční britské kuchyni, která je pro mne zdroj...

Ani brexit nezmění anglickou snídani. Věhlas této národní instituce jistě přetrvá

2.February » Český rozhlas
Ve svých gastroglosách se většinou věnuji Británii. V moderní gastronomii nemá skoro konkurenci a neznám inspirativnější zemi, než je Spojené království. Když volím téma na pravidelný sobotní článek, vždy si říkám: Co má přednost, o čem napsat dří...
Petr Havlíček - Výživový poradce
Veronika Vítková - Česká biatlonistka
Taylor Swift - Americká country-popová zpěvačka
Ester Ledecká - Česká snowboardistka

Tato informační stránka o Dagmar Heřtová zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Dagmar Heřtová" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2019 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes