Dagmar Heřtová |
Vztahuje se k |
Krevety jsou součástí naší stravy po tisíciletí20.dubna » iROZHLAS Jezdím a cestuji za chutěmi už více než deset let a každý týden o tom píši. Dalo by se tedy říct, že hledání chutí mám tzv. „v popisu práce“. Možná je to tak, ale často jsem jak „utržená ze řetězu“, neboť zapomínám na správné mravy objevitelky chutí. Básnický koncert pro čtyři hlasy19.dubna » LaCultura.cz Básnická sbírka Čtyři kvartety vypráví o bytí v čase a díky své mnohoznačné a rafinovaně vystavěné kompozici patří k vrcholům světové poezie. Ve čtyřech vzájemně propojených oddílech – Burnt Norton, East Coker, The Dry Salvages a Little Gidding – se… Kam vstoupí francouzská noha, tam pečou bagety13.dubna » Český rozhlas Určitě nepřeháním, ale níže upřesním dobu, odkdy mé tvrzení platí. Vše začalo ve Francii, ale připomenu Vietnam a jeho slavnou bagetu banh mi, obsahující kombinaci grilovaného masa, koriandru, nakládané zeleniny, salátu a paštiky. Velké popularitě s… Ve Skotsku sypou nevěstám do vlasů drobky. Ochutnejte shortbread, nejlepší sušenky6.dubna » iROZHLAS Shortbread je skvostem mezi čajovým pečivem. Nepotřebuje výbrus jako nalezený diamant, vyloupne se jako perla, už hotový, jiskřivý a zádumčivě chutný. Je opravdickou perlou mezi jemným pečivem a je ze Skotska. Věřím, že to nikoho nepřekvapilo, vždyť… Jsem žabožroutka, vážně!16.března » Český rozhlas „Chutnalo vám?“ zeptala se mě číšnice v jednom pařížském bistru. Stále měla v očích provinilý výraz, protože před jídlem přinesla dvě sklenky se šampaňským a obě byly nehorázně špinavé, korektně řečeno neumyté. Vrátila jsem je a po nápravě jsem přes… Vafle jsou belgickým rodinným stříbrem9.března » Český rozhlas Rodinné stříbro se říká cenným věcem a tradicím, které jsou důležité pro rodinu, společnost, skupinu nebo dokonce celou zemi, a mezi to všechno patří i gastronomie. U nás se rodinným stříbrem nazývala třeba Becherovka, ale ta už patří polské skupině… Hledání chutí Vidličkou po mapě4.března » LaCultura.cz Česká publicistka Dagmar Heřtová ráda spojuje cestování s jídlem a jídlo s psaním. Pokud tedy máte rádi gastroturistiku dle osvědčených tipů, určitě byste neměli minout jak její blog, tak dle něj vytvořenou knihu Vidličkou po mapě… aneb gastronomick… Restaurace v Miami, kde jste celebritou, se jmenuje Joe´s Stone Crab2.března » Český rozhlas Chystám se sem zajít už hodně dlouho. Tuto ikonickou restauraci jsem sice už jednou navštívila, ale stoly v hlavním sále byly tehdy beznadějně obsazeny a zamluveny po celý čas mé dovolené. Tehdy jsem aspoň zašla do vedlejšího bistra, které nabízelo … Ovoce andělů: Papája není jen k jídlu! Chrání před zlými duchy, přináší štěstí a pozitivní energii1.března » iGlanc Pojďme si povídat o blahodárné papáje. Ovocem andělů ji nenazval nikdo jiný než Kryštof Kolumbus, který se navíc zasloužil o to, že ji přivezl ze Střední Ameriky do Evropy. Sushi je Nobu a Nobu je sushi17.února » iROZHLAS Přímo v hotelu, kde jsem se v Miami nedávno ubytovala, jsem objevila restauraci Nobu. Bylo to milé překvapení, které způsobilo, že jsem si z osobního seznamu TO MUSÍŠ! mohla vyškrtnout řádek s poznámkou: „Navštiv a ochutnej Nobu.“ Staňte se masterchefem a změňte večeři na zážitek! Recept na hovězí, kterým ohromíte všechny hosty17.února » iGlanc Nemáte rádi šedý únor a nejste zrovna na horách obklopeni sluncem a jiskřivým prašanem? Tak si uvařte tohle skvělé dušené hovězí, které jako by vypadlo z amerických westernů. K němu doporučuji sklenku těžšího červeného vína a lednové mrzutosti budou… Jak jsem se přesladila na Floridě10.února » Český rozhlas Na pobyt v Miami jsem se těšila kvůli počasí, galeriím, atmosféře, večerním procházkám, běhání podél pobřeží a také, a klidně řeknu i hlavně, kvůli chutím. Míchají se tady stejně jako různé kultury. Španělština zní ze všech stran, stejně jako anglič… |
Petr Havlíček
- Výživový poradce
Veronika Vítková
- Česká biatlonistka
Taylor Swift
- Americká country-popová zpěvačka
Ester Ledecká
- Česká snowboardistka
Barbora Poláková
- Česká herečka
|