Michal Hromas |
Vztahuje se k |
Jídlo nemá pas ani vlajku, vesele si migruje. Stejně jako Hugo Hromas s projektem Nomadis16:56 » RadioWave Michal Hromas nebo taky Hugo Hromas křižuje s kočovnou kuchyní Nomadis českomoravskou kotlinu, ale v jeho kotlících se usadily vlivy středomořské i severoafrické kuchyně. Cizrna neboli maso chudých na českých zahradách?3.září » Vitalia.cz [4 minuty čtení] Oblíbena zejména v Asii a možná již brzy častěji i původem z České republiky. Vědci z Mendelovy univerzity v Brně se totiž zaměřují na adaptaci cizrny pro naše podmínky. Klimatická změna a rostoucí sucho mění podmínky pěstování plod… Banalita mě dřív urážela. Čím jsem starší, tím si jednoduchosti víc cením, říká kuchař Michal Hromas8.dubna » Rádiožurnál Vydal svou druhou kuchařku Sedm způsobů, jak se radovat z jídla. Chtěl jsem do kuchařky vložit svoje emoce, vysvětluje Hromas, proč v ní nenajdete jen recepty. Banalita mě dřív urážela. Čím jsem starší, tím víc si cením jednoduchých věcí, říká kuchař Michal Hromas8.dubna » Rádiožurnál Michal Hromas vydal svou druhou kuchařku Sedm způsobů, jak se radovat z jídla. Chtěl jsem do kuchařky vložit svoje emoce, vysvětluje autor, proč v ní nenajdete jen recepty. Kuchař Michal Hromas zná sedm způsobů, jak si užít jídlo8.dubna » Rádiožurnál Proč odjel na Ukrajinu uvařit hrnec svíčkové? Jak chutná lilek s čokoládou a mořskou solí? Proč se máme učit vařit spíše nosem a co uvařil pro Lucii Výbornou? Boží hod velikonoční: stůl se prohýbá, nechybí mazanec, nádivka ani jehněčí4.dubna » Vitalia.cz [4 minuty čtení] O Velikonoční neděli si konečně můžeme dopřát jídla, co hrdlo ráčí. Tu uzobnout mazance či koláčů, tu jehněčího, klobásky nebo nádivky. Dnes je také třeba poděkovat úrodné půdě za její dary. Dnešek je vrcholem velikonočních svátků. … Televizeseznam.cz představuje nový kulinářský pořad Kuchaři u ohně3.března » PR blog Seznam.cz Pořad plný chutí a vůní z produkce Streamu Kuchaři u ohně startuje na Televizeseznam.cz již 3. července a poběží během celých prázdnin. Neobvyklé recepty uvaří přímo před kamerou oblíbení kuchaři Zdeněk Marcín a Hugo Hromas. Připravovat budou napřík… Jsme posedlí česnekem a kmínem, říká kuchař Michal Hromas o české kuchyni27.července » Hobby.cz Jako kuchař začínal v restauračním byznysu, pak ale půl roku strávil na poušti při natáčení filmu Tobruk. Tahle zkušenost se mu vryla pod kůži. Dnes kočuje po republice a vaří pod širým nebem na svatbách, narozeninách i pohřbech. Michal „Hugo“ Hroma… Vaření na ohni se u nás zaseklo na opékání špekáčků a to je strašná škoda, říká autor nomádské kuchařky10.července » Rádiožurnál Bývalý kuchař Michal Hromas poslední roky vaří pouze na ohni. O nomádské kuchyni právě napsal kuchařku Oheň a dým. Jeden z nejlepších kuchařů Česka Michal „Hugo“ Hromas: Bio maso je nejčistší, krásně voní a chutná28.června » Lifee.cz Rozlehlé pastviny, čerstvý vzduch a spokojená zvířata - to vše a mnoho dalšího se skrývá pod zkratkou BIO. Všechny tyto benefity se pak logicky odrážejí i v kvalitě bioproduktů, což oceňují i přední čeští kuchaři. „Když zvíře roste venku bez stresu,… Jehněčí na grilu, libanonské speciality. Arabfest se točí kolem jídla3.dubna » iDNES.cz Jubilejní 10. ročník Arabfestu, která právě začal v Plzni, se točí kolem jídla. Právě gastronomie se stala hlavním tématem akce přibližující Blízký východ. Program nabídne přednášky, debaty, ochutnávky, workshopy, trhy i orientální street food marke… |
Václav Marhoul
- Český scenárista, režisér, herec
Zdeněk Pohlreich
- Populární kuchař a představitel TV show
|