15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Pavel Mokrejš

Vztahuje se k

Zbytky z kapra do koše? Ani náhodou!

11.ledna » idobryden.cz
Vědci z Fakulty technologické (FT) Univerzity Tomáše Bati (UTB) ve Zlíně, v čele s profesorem Pavlem Mokrejšem, se zaměřili na zkoumání potenciálního využití zbytků z kapra obecného, který je nejpopulárnější a nejvíce konzumovanou rybou v České repu…

Vědci ze zlínské univerzity zkoumají využití zbytků z kapra na želatinu

29.prosince » Agris
Vědci z Fakulty technologické zlínské Univerzity Tomáše Bati zkoumají možné využití zbytků vzniklých při zpracování kapra obecného. Vedlejší produkty, jako jsou hlavy, šupiny, kosti, ploutve, kůže, se nevyužívají, tvoří přitom až polovinu hmotnosti …

Cukrovinky nebo kosmetika z kapřího odpadu? Výjimečnou technologii vynalezli zlínští vědci

8.prosince » Rádio Praha
Řada závodů každoročně zpracuje značné množství ryb, po kterém zůstává množství odpadu a který bývá bez užitku vyhazován. Vědci ze zlínské Univerzity Tomáše Bati ale našli metodu, díky které tento odpad dostává šanci na další zpracování. Vyrobí se z…

Zbytky z kapra do koše? Ani náhodou! Vědci z Baťovy univerzity zkoumají jejich využití na želatinu

1.prosince » Zlin.cz
Vedlejší produkty při zpracování ryb, které se doposud nevyužívají pro výživu člověka či nenacházejí další možnost hospodárného využití, tvoří až 50 % jejich živé hmotnosti a představují velké množství nevyužitých surovin bohatých zejména na bílkovi…

Zbytky z kapra do koše? Podle vědců ani náhodou

1.prosince » TechFocus.cz
Vědci z Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, v čele s profesorem Pavlem Mokrejšem, se zaměřili na zkoumání potenciálního využití zbytků z kapra obecného, který je nejpopulárnější a nejvíce konzumovanou rybou v České republice..

Kapr na vyhlazení vrásek? Zlínští vědci umí zpracovat odpad ze sladkovodních ryb na kolagen

30.listopadu » Český rozhlas
Vědci ze zlínské Univerzity Tomáše Bati vyvinuli metodu, která využívá zbytky vzniklé při zpracování sladkovodních ryb, především kapra. Dokáží z toho vyrobit kolagen, který se může využít v potravinářství i v kosmetice.

Zbytky z kapra nevyhazovat. Zlínští vědci z nich chtějí vyrábět želatinu

29.listopadu » iRegiony Impuls
Až polovinu ryby, kterou si Češi dávají na štědrovečerní večeři, tvoří odpad. Vědci z Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně však upozorňují, že není nutné jej vyhazovat do koše. Testují, jak surovinu využít k výrobě léků, cukrovinek …

Vědci ze zlínské univerzity zkoumají využití zbytků z kapra na želatinu

29.listopadu » Týden.cz
Vědci z Fakulty technologické zlínské Univerzity Tomáše Bati zkoumají možné využití zbytků vzniklých při zpracování kapra obecného. Vedlejší produkty, jako jsou hlavy, šupiny,...

Zlínská univerzita přišla s inovací ve výrobě želatiny

31.října » Epochaplus.cz
Bonbóny, zákusky, aspiky, lékové kapsle, nutriční doplňky stravy, kosmetické přípravky apod. Potravinářských produktů nebo farmaceutických a kosmetických aplikací, kde se dnes využívá želatina, je celá řada. Novou inovativní biotechnologií, s využit…

Inovace ve výrobě želatiny

23.října » Technický týdeník
Bonbóny, zákusky, aspiky, lékové kapsle, nutriční doplňky stravy, kosmetické přípravky... Potravinářských produktů nebo farmaceutických a kosmetických aplikací, kde se dnes využívá želatina, je celá řada. Novou - inovativní biotechnologií, s využití…

Tým vědců ze zlínské univerzity má na kontě převratný nápad, vyvinul drůbeží želatinu

22.října » Zlin.cz
ZLÍN - Tým Pavla Mokrejše z Fakulty technologické (FT) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) vyvinul drůbeží želatinu. Jde o významnou událost, serveru Zlin.cz to sdělil Jan Malý z tiskového oddělení zlínské univerzity.
Al Capone - Mafián
Korupce - Zneužití postavení nebo funkce v politice

Tato informační stránka o Pavel Mokrejš zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Pavel Mokrejš" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes