Pavel Mokrejš |
Vztahuje se k |
Zbytky z kapra do koše? Ani náhodou!11.ledna » idobryden.cz Vědci z Fakulty technologické (FT) Univerzity Tomáše Bati (UTB) ve Zlíně, v čele s profesorem Pavlem Mokrejšem, se zaměřili na zkoumání potenciálního využití zbytků z kapra obecného, který je nejpopulárnější a nejvíce konzumovanou rybou v České repu… Vědci ze zlínské univerzity zkoumají využití zbytků z kapra na želatinu29.prosince » Agris Vědci z Fakulty technologické zlínské Univerzity Tomáše Bati zkoumají možné využití zbytků vzniklých při zpracování kapra obecného. Vedlejší produkty, jako jsou hlavy, šupiny, kosti, ploutve, kůže, se nevyužívají, tvoří přitom až polovinu hmotnosti … Cukrovinky nebo kosmetika z kapřího odpadu? Výjimečnou technologii vynalezli zlínští vědci8.prosince » Rádio Praha Řada závodů každoročně zpracuje značné množství ryb, po kterém zůstává množství odpadu a který bývá bez užitku vyhazován. Vědci ze zlínské Univerzity Tomáše Bati ale našli metodu, díky které tento odpad dostává šanci na další zpracování. Vyrobí se z… Zbytky z kapra do koše? Ani náhodou! Vědci z Baťovy univerzity zkoumají jejich využití na želatinu1.prosince » Zlin.cz Vedlejší produkty při zpracování ryb, které se doposud nevyužívají pro výživu člověka či nenacházejí další možnost hospodárného využití, tvoří až 50 % jejich živé hmotnosti a představují velké množství nevyužitých surovin bohatých zejména na bílkovi… Zbytky z kapra do koše? Podle vědců ani náhodou1.prosince » TechFocus.cz Vědci z Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, v čele s profesorem Pavlem Mokrejšem, se zaměřili na zkoumání potenciálního využití zbytků z kapra obecného, který je nejpopulárnější a nejvíce konzumovanou rybou v České republice.. Kapr na vyhlazení vrásek? Zlínští vědci umí zpracovat odpad ze sladkovodních ryb na kolagen30.listopadu » Český rozhlas Vědci ze zlínské Univerzity Tomáše Bati vyvinuli metodu, která využívá zbytky vzniklé při zpracování sladkovodních ryb, především kapra. Dokáží z toho vyrobit kolagen, který se může využít v potravinářství i v kosmetice. Zbytky z kapra nevyhazovat. Zlínští vědci z nich chtějí vyrábět želatinu29.listopadu » iRegiony Impuls Až polovinu ryby, kterou si Češi dávají na štědrovečerní večeři, tvoří odpad. Vědci z Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně však upozorňují, že není nutné jej vyhazovat do koše. Testují, jak surovinu využít k výrobě léků, cukrovinek … Vědci ze zlínské univerzity zkoumají využití zbytků z kapra na želatinu29.listopadu » Týden.cz Vědci z Fakulty technologické zlínské Univerzity Tomáše Bati zkoumají možné využití zbytků vzniklých při zpracování kapra obecného. Vedlejší produkty, jako jsou hlavy, šupiny,... Zlínská univerzita přišla s inovací ve výrobě želatiny31.října » Epochaplus.cz Bonbóny, zákusky, aspiky, lékové kapsle, nutriční doplňky stravy, kosmetické přípravky apod. Potravinářských produktů nebo farmaceutických a kosmetických aplikací, kde se dnes využívá želatina, je celá řada. Novou inovativní biotechnologií, s využit… Inovace ve výrobě želatiny23.října » Technický týdeník Bonbóny, zákusky, aspiky, lékové kapsle, nutriční doplňky stravy, kosmetické přípravky... Potravinářských produktů nebo farmaceutických a kosmetických aplikací, kde se dnes využívá želatina, je celá řada. Novou - inovativní biotechnologií, s využití… Tým vědců ze zlínské univerzity má na kontě převratný nápad, vyvinul drůbeží želatinu22.října » Zlin.cz ZLÍN - Tým Pavla Mokrejše z Fakulty technologické (FT) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) vyvinul drůbeží želatinu. Jde o významnou událost, serveru Zlin.cz to sdělil Jan Malý z tiskového oddělení zlínské univerzity. |
Al Capone
- Mafián
Korupce
- Zneužití postavení nebo funkce v politice
|