Dagmar Prekopová |
Vztahuje se k |
Znojemské okurky vyrábí Turci: legendu hýčkají lidé v kuchyních3.května » Třebíčský deník Musí štípnout na jazyku, křupnout v zubech a pusu zaplnit kořeněnou chutí hořčičného semínka a bobkového listu. Důležitá je výrazná kyselost. Tak popsal pravou chuť proslulých znojemských okurek František Koudela, organizátor Okurkových slavností ve… Už není, co bývala. Znojemskou okurku teď vyrábí Turci30.dubna » Třebíčský deník Musí štípnout na jazyku, křupnout v zubech a pusu zaplnit kořeněnou chutí hořčičného semínka a bobkového listu. Důležitá je výrazná kyselost. Tak popsal pravou chuť proslulých znojemských okurek František Koudela, organizátor Okurkových slavností ve… Znojemské okurky vyrábí Turci: legendu hýčkají lidé v kuchyních30.dubna » Znojemský deník Musí štípnout na jazyku, křupnout v zubech a pusu zaplnit kořeněnou chutí hořčičného semínka a bobkového listu. Důležitá je výrazná kyselost. Tak popsal pravou chuť proslulých znojemských okurek František Koudela, organizátor Okurkových slavností ve… Jakou má budoucnost české zemědělství?27.listopadu » Přítomnost.cz Je neděle večer, moje čtyřleté dítě spí. Konečně je chvíli čas. Otevírám email. Pozvánka: Dny českého zemědělství. A tak začínám přemýšlet, jaká ta budoucnost českého zemědělství vlastně bude?! Můj věk je těžce pod průměrem věku „typického“ pracujíc… Žádné zavařování? Úrodu okurek zničilo počasí, je jich málo. Kopr zmizel úplně12.srpna » Znojemský deník Méně okurek a téměř žádný kopr pro zavařování nakladaček hlásí pěstitelé i zahrádkáři na jihu Moravy. Letošní okurky tak budou vzácnější a také dražší. Okurkám škodil chlad na začátku léta a také vydatné srážky. Situace v Česku: Okurky plesnivějí a jsou dražší, kopr je nedostatkový12.srpna » Agris Méně okurek a téměř žádný kopr pro zavařování nakladaček hlásí pěstitelé i zahrádkáři na jihu Moravy. Letošní okurky tak budou vzácnější a také dražší. Okurkám škodil chlad na začátku léta a také vydatné srážky. Okurky plesnivějí a jsou dražší. Kopru je letos nedostatek12.srpna » Deník.cz Méně okurek a téměř žádný kopr pro zavařování nakladaček hlásí pěstitelé i zahrádkáři na jihu Moravy. Letošní okurky tak budou vzácnější a také dražší. Okurkám škodil chlad na začátku léta a také vydatné srážky. „Když je vláhy moc, okurky se topí. A… Slibné vyhlídky. Začala sklizeň raných brambor a ceny pomalu klesají19.června » Agris Brambory, jídlo chudých. Známé rčení naskočilo v posledních měsících mezi regály málokomu. Cena za kilogram vystřelila ke třiceti korunám. Oproti loňsku podražily na dvojnásobek. Na zdražení se podepsalo sucho a slabší úroda. Asi o patnáct procent. Slibné vyhlídky. Začala sklizeň raných brambor a ceny pomalu klesají18.června » Deník.cz Brambory, jídlo chudých. Známé rčení naskočilo v posledních měsících mezi regály málokomu. Cena za kilogram vystřelila ke třiceti korunám. Oproti loňsku podražily na dvojnásobek. Na zdražení se podepsalo sucho a slabší úroda. Asi o patnáct procent. … Brambory? Začala sklizeň a ceny klesají18.června » Blanenský deník Jižní Morava – Brambory, jídlo chudých. Známé rčení naskočilo v posledních měsících mezi regály málokomu. Cena za kilogram vystřelila ke třiceti korunám. Oproti loňsku podražily na dvojnásobek. Na zdražení se podepsalo sucho a slabší úroda. Asi o pa… |
|