15
new stories - click to show

Miroslav Grusz

Related to

GRUSZ: Jsme připraveni pohnout se dále, nebo budeme navždy žít v komunismu?

24.March » Lidovky.cz
Podzim se blíží, známá fráze z populárního seriálu Hra o trůny je dnes tak aktuální, až z toho mrazí. Zasvěcení samozřejmě vědí, že podle seriálové předlohy by správně mělo být, zima se blíží. Apokalyptická, kontinuální, léta trvající zima všem ak...

GRUSZ: Návrat do budoucnosti. Covid mnohé vyřešil za nás s předstihem

25.November » Lidovky.cz
Pro další článek jsem vytáhl z garáže svůj DeLorean a na stroji času jsem nastavil rok 2025. Když jsem přistál, zjistil jsem, že se toho zase tolik nezměnilo. Doba je stále zlá, ale gastro průmysl to nepoložilo, i když by si to zřejmě hodně lidí p...

GRUSZ: Za všechno může čas, ten co se skrývá v nás

26.August » Lidovky.cz
Vše dobré potřebuje svůj čas. Vytvořit skvělé jídlo pro nové menu, fungující tým nebo od píky vybudovat restauraci. Obecně platí, že když nedokážete nastartovat svůj business do tří let, měli byste začít přemýšlet o změně. V gastronomii však takov...

GRUSZ: Úskalí překladů v gastronomii. Proč je krém více sexy než pěna a executive chef vypadá lépe na vizitce

24.June » Lidovky.cz
Miluji český jazyk, zejména v době, kdy mladá generace stále častěji míchá anglická slova s českými. Nevidím v tom nic špatného, je to vaše doba a vaše pravidla, jsem s tím naprosto OK. Myslím si však, že výrazy, které používáme v gastronomii, by ...

Jídlo jako umění

8.March » Slow Food Prague
MG restaurace v Bezděčíně funguje teprve čtvrtým rokem a už si vydobyla pověst jedné z nejúrodnějších oáz české gastronomie. Zdejší vyhlášené pokrmy vyhledávají nejen labužníci protřelí světem, ale i místní obyvatelé. V moderní jednopatrové budově...

GRUSZ: Lahůdka jménem foie gras. Pro mě určitě ano!

22.January » Lidovky.cz
Nový rok můžeme začít předsevzetím, že budeme jíst zdravě. Třeba něco lehkého, hodně zeleniny, možná omezit maso. Nebo můžete všechna předsevzetí hodit za hlavu a udělat to, co je naprosto přirozené – doplnit v zimních měsících živiny s poněkud tu...

"Pokud do sebe lidé investují, chutě se jim mění," říká šéfkuchař Miroslav Grusz

20.December » G.cz
Přípravy na Vánoce v těchto dnech vrcholí. Hospodyňky mají silně napilno a jen vlastně vypočítávají, co vše ještě nestihly. Nechme teď stranou, jestli je zrovna tohle to, co by mělo Vánoce provázet. Vždyť se to opakuje každoročně, tak se nedivme. ...

GRUZ: Nepotřebuji si s nikým přeměřovat nože. Respekt se dá budovat jinak

27.November » Lidovky.cz
Pojďme si tentokrát něco říct o respektu. Jak už jste z mých předešlých příspěvků zjistili, svou práci miluju. Proto je pro mě důležité nejen jak se vyvíjí naše řemeslo, ale také mezilidské vztahy, které jsou jeho nedílnou součástí. Práce v gastro...

GRUSZ: Restaurace v Mladé Boleslavi? Menší město má jiné tempo, nestačí vědět, kdy je výplata ve Škodovce

9.October » Lidovky.cz
Občas si říkám, že už mě v mém oboru nemůže nic překvapit. Po všech letech jsem už snad zažil úplně všechno. Pak ale zjistíte, že vedení gastronomického provozu vždycky něčím překvapí. Když o tom tak přemýšlím, je to vlastně to, co na tom tak milu...

GRUSZ: Jak jste o jídle možná nepřemýšleli?

11.September » Lidovky.cz
Všichni zcela jistě známe otřepanou domněnku ohledně nejstaršího řemesla na světě. Není třeba připomínat, o jakém řemesle je řeč. Když se však budeme bavit o nejstarším řemesle na světě, tak si myslím, že vaření tu bylo mnohem dříve a možná bude p...

GRUSZ: ‚Signature dish‘ nemusí být nejpompéznější jídlo, může to být klidně bramborové pyré

7.August » Lidovky.cz
V běžném, středně velkém provozu, jakým je náš, funguje odpovědnost šéfkuchaře trošku jinak, než když za vámi stojí velký tým lidí. V našem provozu musíte být, v uvozovkách, tak trochu pokladník, kouzelník, účetní, psycholog, údržbář, elektrikář, ...

Takhle nějak chutná samet s mořskou podchutí... Skvělá Itálie s dotykem Česka v MG Restauraci

6.August » Víkend
Zkratku MG v názvu unikátní MG Restaurace tvoří iniciály jeho šéfkuchaře Miroslava Grusze. A proč ne. Žijeme v éře kultu šéfkuchařů a Grusz má prvotřídní profesní životopis, který mu dává jistou licenci. Vařil v curyšském Marriottu, ve Four Season...
Marian Vojtko - Slovenský tenorový operní a muzikálový zpěvák
Arnošt Lustig - Český židovský spisovatel
Alice Bendová - Česká herečka
Karel Svoboda - Český hudební skladatel
Jeff Bridges - Americký herec

Tato informační stránka o Miroslav Grusz zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Miroslav Grusz" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2021 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes