Petra Pospěchová |
Vztahuje se k |
Upečte si slavné chodské koláče. Božsky chutnají a nádherně vypadají20.října » Prima-Living.cz Na tradiční chodské koláče z kynutého těsta zdobené tvarohovou, makovou a povidlovou náplní, rumovými rozinkami a mandlemi je radost pohledět! A ta slast, když je ochutnáte, to se snad ani nedá popsat… Teď máte možnost si tuhle neodolatelnou proslul… Jedinečné regionální speciality podle Petry Pospěchové: Jak se dělají hlucké vdolečky a z čeho je hoďbidlo?24.srpna » Recepty.cz Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Možná byste je rádi vyzkoušeli, ale nevíte, jak na to. Petra Tajovský Pospěchová, autorka knihy Atlas chutí Čech, Moravy a Slezska, si udělala čas, staré recepty sebírala a také vlastnoručně vy… Tradiční česká kuchyně je velmi zdravá a naše polévky, koláče a buchty by mohly dobít svět, říká Petra Pospěchová4.srpna » Lidovky.cz Co je to kontrabáš? Co mrkvance? Je česká kuchyně nezdravá? A co mají české buchty společného s japonským sushi? Petra Tajovský Pospěchová sepsala chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska a o naší kuchyni vypráví tak, že se sliny sbíhají. Regionální kuchařka ATLAS CHUTÍ ČECH, MORAVY A SLEZSKA má druhé vydání22.května » Kultura21.cz Regionální kuchařka ATLAS CHUTÍ ČECH, MORAVY A SLEZSKA má druhé vydání. Po úspěchu Regionální kuchařky připravila Petra Pospěchová s nakladatelstvím Smart Press druhé, rozšířené vydání pojmenované Atlas chutí Čech, Moravy a Slezska. Kniha nově kromě… Co na záhonu, to na talíři19.února » Respekt.cz Kdo chce mít na stole vlastní zeleninu, měl by s ní začít co nejdřív. Blížící se březen je měsíc semínek, prvních sazeniček, plánování záhonů i jejich zušlechťování. Na túru, do kempu i na zahradu: vychytávky, které vám usnadní vaření mimo kuchyň24.července » Proženy.cz K dovolené bezesporu patří i ochutnávání lokálních specialit, nicméně pokud trávíte letošní prázdniny v Česku a na trase, řekněme, nemáte zrovna vyhlášené gastronomické perly, kombo smažák-guláš-langoš se vám může rychle přejíst. Inspirujte se proto… To mléko chutná jako za našeho mládí9.května » Reportermagazin.cz Statek na začátku Ovesné Lhoty na severozápadě Vysočiny by mohl mít přízvisko U Strakatých. Taková je totiž většina koček, jež se toulají zdejší stájí, i krav, které se tu právě natahují pro kusy voňavé siláže. Outdoorová kuchařka nejen na výlety do přírody28.dubna » Kultura21.cz Letošní dubnové počasí za moc nestálo, ale zdá se, že se konečně blýská na lepší časy. A to snad po všech stránkách. Pokud se těšíte na delší a vzdálenější výpravy do přírody a za krásami naší vlasti, neměly by vám chybět skvělé tipy na občerstvení,… Boží hod velikonoční: stůl se prohýbá, nechybí mazanec, nádivka ani jehněčí4.dubna » Vitalia.cz [4 minuty čtení] O Velikonoční neděli si konečně můžeme dopřát jídla, co hrdlo ráčí. Tu uzobnout mazance či koláčů, tu jehněčího, klobásky nebo nádivky. Dnes je také třeba poděkovat úrodné půdě za její dary. Dnešek je vrcholem velikonočních svátků. … Velký pátek: schovejte talíře, vypněte sporáky, čeká nás půst a studená koupel2.dubna » Vitalia.cz [3 minuty čtení] Na Velký pátek nás čeká půst, kdy tělu dopřáváme minimum jídla. Takže nás hody nečekají, zato odpočinek ano. A protože je dnešní den mimořádně magický, měli bychom se dle tradic vydat k vodě a tak jako naši předci v ní řádně smáčet … Škaredá středa: na plotně se vaří hrách a v troubě voní jidáše31.března » Vitalia.cz [3 minuty čtení] Jaké tradice se váží k Sazometné nebo také Smetné či Černé středě? Co tento den jíst a co si už dnes připravit na Zelený čtvrtek? Dozvíte se v prvním dílu našeho velikonočního seriálu. Skoro každý den Svatého týdne, který začal Květ… |
Petr Mužák
- Zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky
Cyril Höschl
- Český psychiatr
Margit Slimáková
- Odbornice na zdravotní prevenci a výživu
|