|
Vztahuje se k |
Čtenáři ukázali své houbařské úlovky. Pochlubte se taky a získejte knížku26.srpna » Hobby.cz Letošní houbařská sezona je různorodá. Střídají se sucha s deštěm, nízké teploty s vysokými, a tak nikdo předem neví, co v lese najde. Podle našich čtenářů se ovšem občas nějaký ten úlovek najde. Pošlete svůj houbařský úlovek a vyhrajte knihu Atlas … Upečte si chodské koláče. Božsky chutnají a je radost na ně pohledět9.srpna » Prima-Living.cz Naučte se péct tradiční chodské koláče z kynutého těsta zdobené tvarohovou, makovou a povidlovou náplní, rumovými rozinkami a mandlemi. Recept krok za krokem a tipy pro dokonalý výsledek. Líný víkend: Podle skutečných událostí2.srpna » Publico Tentokrát pro vás máme tři žánrově zcela odlišné tipy – poučnou knihu pro děti, polský snímek nominovaný na Oscara a jihokorejskou knihu od nositelky Nobelovy ceny. Svět jídla a lidí19.června » iLiteratura.cz Víte, kolik potravin ročně vyhodí průměrný Evropan nebo proč za žádných okolností neochutnávat medvědí játra? Obsahově promyšlená encyklopedie plná nejenom jídla, ale i invenčně pojatých ilustrací čtenáře vybaví informacemi a zároveň ho učí kontextu… Upečte si slavné chodské koláče. Božsky chutnají a nádherně vypadají20.října » Prima-Living.cz Na tradiční chodské koláče z kynutého těsta zdobené tvarohovou, makovou a povidlovou náplní, rumovými rozinkami a mandlemi je radost pohledět! A ta slast, když je ochutnáte, to se snad ani nedá popsat… Teď máte možnost si tuhle neodolatelnou proslul… Jedinečné regionální speciality podle Petry Pospěchové: Jak se dělají hlucké vdolečky a z čeho je hoďbidlo?24.srpna » Recepty.cz Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Možná byste je rádi vyzkoušeli, ale nevíte, jak na to. Petra Tajovský Pospěchová, autorka knihy Atlas chutí Čech, Moravy a Slezska, si udělala čas, staré recepty sebírala a také vlastnoručně vy… Tradiční česká kuchyně je velmi zdravá a naše polévky, koláče a buchty by mohly dobít svět, říká Petra Pospěchová4.srpna » Lidovky.cz Co je to kontrabáš? Co mrkvance? Je česká kuchyně nezdravá? A co mají české buchty společného s japonským sushi? Petra Tajovský Pospěchová sepsala chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska a o naší kuchyni vypráví tak, že se sliny sbíhají. Regionální kuchařka ATLAS CHUTÍ ČECH, MORAVY A SLEZSKA má druhé vydání22.května » Kultura21.cz Regionální kuchařka ATLAS CHUTÍ ČECH, MORAVY A SLEZSKA má druhé vydání. Po úspěchu Regionální kuchařky připravila Petra Pospěchová s nakladatelstvím Smart Press druhé, rozšířené vydání pojmenované Atlas chutí Čech, Moravy a Slezska. Kniha nově kromě… Co na záhonu, to na talíři19.února » Respekt.cz Kdo chce mít na stole vlastní zeleninu, měl by s ní začít co nejdřív. Blížící se březen je měsíc semínek, prvních sazeniček, plánování záhonů i jejich zušlechťování. Na túru, do kempu i na zahradu: vychytávky, které vám usnadní vaření mimo kuchyň24.července » Proženy.cz K dovolené bezesporu patří i ochutnávání lokálních specialit, nicméně pokud trávíte letošní prázdniny v Česku a na trase, řekněme, nemáte zrovna vyhlášené gastronomické perly, kombo smažák-guláš-langoš se vám může rychle přejíst. Inspirujte se proto… To mléko chutná jako za našeho mládí9.května » Reportermagazin.cz Statek na začátku Ovesné Lhoty na severozápadě Vysočiny by mohl mít přízvisko U Strakatých. Taková je totiž většina koček, jež se toulají zdejší stájí, i krav, které se tu právě natahují pro kusy voňavé siláže. |
Petr Mužák
- Zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky
Margit Slimáková
- Odbornice na zdravotní prevenci a výživu
Cyril Höschl
- Český psychiatr
|