Eva Francová

Vztahuje se k

ŘEKNI MI, KDE TĚ BOLÍ, A JÁ TI ŘEKNU PROČ

Michel Odoul sepsal pěknou a srozumitelnou příručku pro všechny, které zajímá, proč onemocněli či přišli k úrazu. Na rozdíl od populárního doktora Hnízdila, Ruedigera Dahlkeho nebo Miroslava Hrabici vychází z východní filozofie. Zabývá se tedy Dří...

ČERVENÁ ČOČKA SE "SVÍČKOVOU" OMÁČKOU

Nedávno jsem vařila klasickou omáčku ke svíčkové i s houskovým knedlíkem (místo svíčkové jsme tedy měli seitan). Napadlo mě, že bych mohla zkusit zkombinovat ji s červenou čočkou. Výsledek byl poměrně chutný, ale s bramborovými plackami je omáčka ...

CESTOVAT NALEHKO

Tove Janssonová patří mezi mé nejoblíbenější autory. Nejprve jsem díky svým dětem objevila její Muminy a až později jsem se stále silnějším okouzlením pronikala do její prózy. Její úsporný, strohý, dalo by se říct nemilosrdný styl je dokonalý díky...

RYBÍZOVÝ KOLÁČ S OŘECHY

Šťavnatý, svěží koláč ze zmraženého rybízu. Ořechy mu dodávají luxusní šmak. V míse promícháme 180 g polohrubé mouky, 70 g celozrnné špaldové mouky, 50 g celozrnné žitné mouky, špetku soli, 2 lžičky kypřicího prášku, 100 g kokosového cukru (nebo o...

ZAPEČENÝ HRÁCH SE ZELÍM

Lokální, sezónní, levné a zdravé. Večer předem namočíme 400 g zeleného hrachu a druhý den jej v čisté vodě uvaříme doměkka. Osolíme, okořeníme pepřem, utřeným česnekem, lžičkou jablečného octa a rozmačkáme šťouchadlem na brambory, prolisujeme nebo...

SIESTA VE SVATOJÁNU

Venku fouká a je opravdu nevlídno, a tak naše kočky tráví den nejlíp jako mohou. Dokážou si vychutnat přítomný okamžik, můžeme se od nich učit.

DATLOVÉ MUFFINY

Luxusní lahůdka bez cukru a mouky. Kdo chce zcela bez lepku, použije bezlepkové ovesné vločky. 24 vypeckovaných datlí namočíme do 250 ml vroucí vody a necháme dvě hodiny nabobtnat a změknout. Do mixéru vložíme polovinu (12) datlí i s vodou, ve kte...

NOKY S HOUBOVÝM PESTEM

Velká dobrota! Pesto můžete podávat i k těstovinám, ale noky jsou noky. Večer namočíme 30 g sušených hříbků do vody. Druh den nakrájíme cibuli a osmahneme ji na lžíci oleje. Vsypeme 150 g slunečnicových semínek, okořeníme oreganem, šalvějí, rozmar...

ČOČKOVÉ KARBANÁTKY S ČERVENOU ŘEPOU

Výborné, rychlé, zdravé. Propláchneme 200 g červené loupané čočky, vložíme ji do hrnce, osolíme a zalijeme 300 ml vody. Zvolna vaříme, dokud se všechna voda nevsákne. Po vychladnutí promícháme s 250 g najemno strouhané červené řepy, solí, oreganem...

MLGÁNÍ OLEJE

Ta čeština je stejně krásná, žejo? Má takové zvukomalebné slovo pro převalování oleje v ústech. A k čemu je to dobré? Pokud po dobu minimálně 15 a maximálně 30 minut převalujete v ústech sem a tam panenský, tedy za studena lisovaný olej, pomůže vá...

ZIMNÍ VÝŽIVNÁ POLÉVKA

Kroupy a červená řepy jsou potraviny jako stvořené pro zdraví našich jater. Ať už trpíte ekzémy, alergiemi nebo artritidou, či bojujete s virózou, potřebujete mít játra v té nejlepší kondici. Zelí navíc uklidňuje žaludek a ukrývá v sobě spoustu dů...

Dahlgrenova smrt má svého viníka: Dozorce z Valdic přijal kázeňský trest

9.ledna » Blesk.cz
Dozorce ve věznici Valdice na Jičínsku přijal kázeňský trest za porušení předpisů v případu sebevraždy čtyřnásobného vraha Kevina Dahlgrena. Trest ředitel věznice uložil dozorci loni na konci srpna a dozorce se proti němu neodvolal. "Celá věc tím ...

Tato informační stránka o Eva Francová zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Eva Francová" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2019 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes