Eva Francová

Vztahuje se k

POHÁDKY A LEGENDY Z WALESU

14.listopadu » Kuchařka ze Svatojánu
Půvabné welšské pohádky převyprávěné Věrou Borskou a doplněné nádhernými, působivými ilustracemi Vojtěcha Jiráska jsou proložené lidovými říkadly, popěvky a písničkami. Pohádky jsou určené primárně pro děti, ale na své si přijde i dospělec, který ...

Soutěžte o Sladkosti ze Svatojánu

14.listopadu » Mlsáníčko.cz
Sladkosti bez rafinovaného cukru od populární foodblogerky Máte rádi sladkosti? A chcete mlsat zdravě? Vyzkoušejte některý z více než stovky originálních receptů na dezerty, které neobsahují téměř žádný cukr, a zároveň skvěle chutnají. Jsou totiž ...

KVÁSKOVÁ PIZZA S BROKOLICÍ

13.listopadu » Kuchařka ze Svatojánu
Skvělá! Večer předem promícháme v míse 300 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžíce chia semínek, 2 lžíce nori vloček, 2 lžíce černého sezamu, sůl a 1 polévkovou lžíci žitného kvásku rozkvedlaného ve 250 ml teplé vody. Těsto v míse zakryjeme pokličkou ...

OREO SUŠENKY

12.listopadu » Kuchařka ze Svatojánu
Recept jsem našla v knize Sladko a fit. Krém se poměrně těžko roztírá, je tuhý, musela jsem ho spíš tvarovat prsty. Chuťově je to dobré :) V míse promícháme 150 g celozrnné špaldové mouky, 60 g kokosového cukru, 35 g kakaa a ½ lžičky kypřicího prá...

CHLEBOVÉ KVÁSKOVÉ ROHLÍKY

11.listopadu » Kuchařka ze Svatojánu
I z kvásku můžeme péct rohlíky, to je jasná věc! Večer promícháme v míse 300 g hladké bílé mouky, 200 g celozrnné špaldové mouky, 100 g celozrnné žitné mouky, lžičku soli, lžičku tmavého cukru, po hrsti různých semínek podle chuti (sezam, len, slu...

HOUBOVÝ GULÁŠ

10.listopadu » Kuchařka ze Svatojánu
Zahrada nám dala další dárek – hromadu žampionů! Přikoupila jsem hlívu a uvařila skvělý houbový guláš pro 6 jedlíků. V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 15 minut na něm opékáme čtyři velké, nahrubo nakrájené cibule. Přidáme nakrájené houby...

VLAŠSKÁ OMÁČKA

Skvělá omáčka k těstovinám. Když dáte méně vody, máte pomazánku :) Nasucho opražíme 100 g vlašských ořechů, umeleme je a vložíme do mixéru. Přidáme 80 g sušených rajčat naložených v oleji, jednu nakrájenou šalotku, půl lžičky drceného fenyklu, půl...

OŘECHOVÁ BÁBOVKA

Mňam! V míse promícháme 200 g pohankové mouky, 270 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 1 lžíci kypřicího prášku, nastrouhanou kůru z 1 bio citrónu a 180 g mletých vlašských ořechů. Rozmixujeme 500 ml vody nebo libovolného rostlinného mléka sp...

ČISTICÍ TABLETY DO WC

Některé věci kupovat opravdu nemusíme. Ve vysoké úzké nádobě elektrickou metlou dobře promícháme 300 g jedlé sody a 3 lžičky vody. Přidáme něco voňavého, pár kapek oblíbeného éterického oleje, já jsem dala hřebíčkový olej. Krátce promícháme a vsyp...

ZAPEČENÁ ŠPALDA SE ŠPENÁTEM

Překvapivě lahodný pokrm, určitě se nebojte ho vyzkoušet! 300 g pšenice špaldy propláchneme a namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa (to kvůli aktivaci fytázy). Druhý den dobře propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka, trvá to...

RÁNO

Šla jsem ráno pustit slepičky, jako každý den. Jedna z nich má artritidu, však je jí už skoro sedm let, tak jí mažu pařátky konopnou mastí. Dnes se mi zdálo, že je jí lépe. Slunce zrovna vycházelo mezi opadanými větvemi, tak jsem se musela vrátit ...

Tato informační stránka o Eva Francová zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Eva Francová" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes