|
Vztahuje se k |
Experti Arniky odebrali přes 100 vzorků v regionech Syunik a Lori. Varují před zdravotními riziky spojenými s těžbou16:41 » Sdružení Arnika Tým Arniky se v září vrátil z mise v Arménii, kde odebral sto vzorků z oblastí zasažených těžbou. Cílem bylo poskytnout místním obyvatelům spolehlivá data o tom, jak těžební činnost ovlivňuje jejich zdraví a životní prostředí. Na začátku září jsme v… Jídlo, které skončí v koši: Naučte se neplýtvat a ušetřit20.listopadu » Flowee Projekt Zachraň jídlo už deset let shromažďuje data a výzkumy o plýtvání, pořádá vzdělávací kampaně, hapeningy, upozorňuje na palčivá témata a apeluje na politiky ke změně zákonů. „Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí, přesto si po… Jak se plýtvá jídlem v nemocnicích a domovech pro seniory v Praze?18.listopadu » Agris Výzkum Prague Food Waste přináší unikátní data o plýtvání jídlem ze 4 domovů pro seniory a 2 nemocnic, kde se vážil odpad z přípravy, z konzumace a výdeje pokrmů. Hlavním zjištěním je, že nejvíc odpadu vzniká na talířích klientů a pacientů. Minimální trvanlivost mate lidi. Chce to přesnější značení, říká odbornice1.listopadu » Deník.cz Podle mluvčí neziskové organizace Zachraň jídlo Terezy Modlové lidé často nerozlišují označení uvedená na etiketách potravin, což vede k plýtvání. „Uvítali bychom přesnější značení, aby pro veřejnost bylo snazší se v tom orientovat,“ říká v rozhovor… Minimální trvanlivost mate lidi. Chce to přesnější značení, říká odbornice24.října » Deník.cz Podle mluvčí neziskové organizace Zachraň jídlo Terezy Modlové lidé často nerozlišují označení uvedená na etiketách potravin, což vede k plýtvání. „Uvítali bychom přesnější značení, aby pro veřejnost bylo snazší se v tom orientovat,“ říká v rozhovor… Ročně se vyhodí třetina vyprodukovaného jídla. Proti plýtvání pomáhají slevy i umělá inteligence27.prosince » CzechCrunch Potravinové banky, azylové domy či myslivny. To jsou místa, kam mohou putovat neprodané potraviny. Některé ale najdou oklikou cestu i k zákazníkům. Článek Ročně se vyhodí třetina vyprodukovaného jídla. Proti plýtvání pomáhají slevy i umělá inteligen… Darované jídlo už nebude nutné převážet teplé. Nová vyhláška zmírní pravidla10.června » iDNES.cz Nová vyhláška ministerstva zemědělství usnadní darování pokrmů. V současnosti totiž stále platí, že jídlo, které na konci výdejní doby zbude, pracovníci v gastroprovozech nemohou zchladit. To se ale od začátku července změní. „Je to pro nás přínosný… Dobro je konečně v kurzu25.ledna » Můžeš.cz Ačkoliv je nám všem od dětství vštěpováno, že si máme jídla vážit, realita naší blahobytné společnosti bývá opačná. Všeobecný nadbytek potravy vede k tomu, že ji často vyhazujeme, přestože by mohla posloužit třeba sociálně slabým. Zvrátit tento tren… Zachraň jídlo ukazuje cestu, jak omezit plýtvání23.listopadu » Rádio Proglas S přesvědčením, že potraviny nepatří do koše, zahájila iniciativa Zachraň jídlo sbírku Obědovka. Propojuje provozovatele zejména firemního stravování a v současné době přes 12 tisíc potřebných, kterým zdarma dováží nevyužité obědy. Jakými pravidly se darování obědů musí řídit? Odpovídá Tereza Modlová, PR manažerka spolku Zachraň jídlo7.listopadu » ČRo 2 - Praha Proč tolik jídla končí v odpadu a čím plýtváme nejvíce? V čem spočívá projekt Zachraň oběd? Proč není možné darovat potřebným zbylé obědy ze školních jídelen a nemocnic? Jakými pravidly se darování obědů musí řídit? Odpovídá Tereza Modlová, manažerka spolku Zachraň jídlo6.listopadu » ČRo 2 - Praha Proč tolik jídla končí v odpadu a čím plýtváme nejvíce? V čem spočívá projekt Zachraň oběd? Proč není možné darovat potřebným zbylé obědy ze školních jídelen a nemocnic? Evropané vyhodí víc potravin, než kolik jich dovezou ze světa29.září » Seznam Zprávy Evropané čím dál víc plýtvají potravinami, uvádí nová studie organizace Feedback EU. Osvěta o tomto tématu tak podle ní nedopadá na úrodnou půdu. Plýtvání potravinami se přitom podepisuje i na změnách klimatu. |
|