|
Vztahuje se k |
Že je každá zpracovaná potravina špatná? Ideologie. Odborník o moderní stravě6.září » Rungo.cz Kde končí běžné zpracování potravin a začíná „to nebezpečné“? Které ultrazpracované jsou nejhorší a jak to poznat? Proč je domácí zavařování často méně „čisté“ než průmyslová výroba? Jak se pozná kvalitní paštika? Je normální, že sýry nebo jogurty v… Mírné rozmrznutí nevadí, říká o jídle Pivoňka. Vedrem trpí hlavně chlazené potraviny4.července » tn.cz Hostem pořadu Headline s Davidem Chmátalem byl odborný konzultant Potravinářské komory Jan Pivoňka. Hlavními tématy rozhovoru byl vliv vysokých teplot na nakupované potraviny, tipy, na co si dávat v takovém počasí v obchodech pozor i jak může být ch… Evropa začíná přemýšlet o jídle strategicky. Česko váhá30.června » EurActiv.cz Některé evropské země začaly nahlížet na produkci a spotřebu potravin strategičtěji, slibují si od toho větší udržitelnost, soběstačnost a další pozitivní dopady na ekonomiku, zdraví lidí i krajinu. V Česku se podobná debata teprve otevírá. The post… Možnost ochutnat maso z laboratoře se blíží. Ministerstvo zvažuje legalizaci30.května » Seznam Zprávy Na první maso, které není z poražených zvířat, ale z bioreaktoru, trh v Evropské unii čeká. Prvním krokem jsou zatím ochutnávky. O jejich legalizaci se mluví i v Česku. Zdražování obědů, plýtvání, chaos. Nová vyhláška o školním stravování na přetřesu24.března » The Epoch Times Je to bitva o jídelníček příštích generací. Zatímco jedni by rádi viděli, aby naše děti ve školách konzumovali více pohanky, lososa, a méně solili či sladili, druzí si myslí, že je od školního stravování odradíme ještě více. The post Zdražování oběd… Filé ztratilo po tepelné úpravě 49,8 procenta objemu18.prosince » PrahaIN.cz Potravinářská komora České republiky uspořádala za podpory Ministerstva zemědělství tiskovou konferenci, kde mimo jiné představila některé z výrobků, které jsou označeny Českou cechovní normou. Hovořilo se ale zejména o testech výrobků, které mají v… Méně hovězího, méně sýra. Zelená politika už začala dohánět i malé firmy13.prosince » Seznam Zprávy S rozšířením povinností nefinančního reportingu se více firem zajímá o to, jak „špinavé“ má dodavatele. |
Silvie Dymáková
- Dokumentaristka
Pavel Koutecký
- Český filmový dokumentarista a scenárista
|