|
Vztahuje se k |
Obyvatele Letné děsila vodní pára. Hasiče volali třikrát za pět dní23.března » PrahaIN.cz Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy (HZS) obdržel v průběhu pěti dnů hned tři volání upozorňující na kouř stoupající ze střechy jednoho z domů na Letné. Šlo ale o planý poplach, kouř totiž způsobila pec na chleba. Ještě nemáte vlastní kvásek? Úspěšný pekař prozradil, jak se zaručeně povede18.března » iReceptář.cz Jen voda a mouka. Čím kvalitnější, tím lepší. Nic víc k dobrému kvásku nepotřebujete. „Udělat si ho sami je nejtěžší, ale ta práce se vyplatí,“ říká v podcastu pekař Jarda Kozdělka. A dělí se i o svůj zaručený recept, jak takový chlebový kvas vypěst… V Praze zlevnili chléb na 68 korun. Fronta byla na hodiny12.února » PrahaIN.cz Letenští obyvatelé vzali útokem novou pobočku pekárny Eska, kterou znají z Karlína. V rámci pilotního provozu se před pekárnou tvořila dlouhá fronta, největší zájem byl o chléb, který řada lidí považuje za nejlepší v Praze. Čekací doba byla i dvě ho… Péct chleba v Esce nebo dělat kremrole u Myšáka. Ambi tour je unikátní zážitek1.prosince » Forbes Navštívit šest podniků Tomáše Karpíška v jednom odpoledni? Žádný problém. Vyražte se s námi na gastro tour Zakus Ambiente. Pekárna Eska: Naší největší devizou je kamenná pec na dřevo5.srpna » Vitalia.cz [4 minuty čtení] Restaurace a pekárna Eska v pražském Karlíně peče v peci, jakou široko daleko nikdo nemá. Chleba z ní i další pečivo mají úplně jiný vzhled a chuť, než jsme zvyklí. „Neříkají vám lidi, že ten chleba máte nějaký očouzený?“ je má prvn… Léto je pro pekaře kvasového chleba pohroma9.července » Vitalia.cz [6 minut čtení] Každý, kdo si v lednici hýčká kvásek pro chleba, těsto na pizzu nebo kvasové koláče, zažívá perné období. Kvas v tomto teplém počasí roste pod rukama a člověk si láme hlavu, jak se ke kvasu během léta chovat. Poradíme, jak kvasové tě… VIDEO: Bochník za stovku. Takto pečou chleba, který vydrží až 5 dní4.července » iDNES.cz Je mnohem dražší než chleby bývají. Prý kvůli lidské práci, dřevu a surovinám. Bochník 800gramového chleba vyjde v pražské restauraci Eska na více než sto korun, jeho výroba od zadělání po upečení trvá až 20 hodin. Reportér Matěj Smlsal šel přiložit… Pekař z Esky: Z obyčejné mouky upeče chleba každý, my jsme zvolili jinou cestu14.června » Vitalia.cz [5 minut čtení] Restaurace s pekárnou Eska a výrobce mouky Probio nás pozvali na exkluzivní návštěvu. Dali nám nahlédnout pod pokličku výroby chleba, který se rozkutálí mezi zákazníky málem dřív, než ho stihnou upéct. Pekař peče housky, uždibuje kou… Revoluce z vládní pekárny: stát rozmělní definici kváskového chleba30.května » Euro.cz Jako kváskový by se mohl označovat i průmyslově vyráběný chleba z polotovarů a s přídatnými látkami. To se nelíbí řemeslným pekařům ani Státní zemědělské a potravinářské inspekci. Gurmáni vařili nanečisto. Chystali se na Mikulov Gourmet Festival13.března » Břeclavský deník Mikulov /FOTOGALERIE/ – Trénink na desátý ročník Mikulov Gourmet Festivalu 2019 pohostil tamní Hotel Marcinčák. Uvařit všech jednadvacet menu přijeli do Mikulova kuchaři národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Jan Horký, Martin Sva… |
|