Luboš Kastner |
Vztahuje se k |
V Česku se vypilo nejméně piva za posledních 60 let: Trend poklesu pokračuje25.června » KupiMagazín.cz V roce 2023 se v Česku vypilo nejméně piva za posledních 60 let. Odborníci předpovídají, že tento trend bude nadále pokračovat. V loňském roce se na hlavu spotřebovalo nejméně piva za posledních 60 let. Hlavní příčiny zahrnují zhoršující se ekonomic… Hokejové dozvuky. Hospody zažily malé Nagano, tržby šly nahoru o stovky procent23.června » Deník.cz Úspěch českých hokejistů na nedávném mistrovství světa měl pozitivní dopad na tržby tuzemských hospod a restaurací. Ty se během klíčových zápasů podle provozovatelů zvýšily o desítky až stovky procent, což pomohlo celému gastrosektoru. Tento trend p… Na hokejovém mistrovství porazily vesnice města a Ostrava Prahu. V pivu22.června » FAEI.cz Vítězství vesnice nad městy, anebo Ostravy nad Prahou. I tak by se dalo zhodnotit květnové mistrovství světa v ledním hokeji – s ohledem na tržby hospod, restaurací či sportbarů. Za šampionátem se ohlédla společnost Dotykačka, která Finančním a ekon… Hokejový šampionát zachránil tržby českého gastra. Pomohl hlavně malým hospodám19.června » Business Way Magazine Zákazníci mění pravidla české gastronomie. Tradiční večerní vysedávání v hospodách nahradily spíše výpravy do kaváren v odpoledních hodinách. Návštěvníci si tam vedle kávy leckdy dopřejí i jídlo nebo míchaný drink. Podniky orientované na noční život… Hokejový šampionát zachránil tržby českého gastra. Pomohl hlavně malým hospodám18.června » FeedIT.cz 18. června 2024 – Zákazníci mění pravidla české gastronomie. Tradiční večerní vysedávání v hospodách nahradily spíše výpravy do kaváren v odpoledních hodinách. Návštěvníci si tam vedle kávy leckdy dopřejí i jídlo nebo … Continue reading Hokejový šam… Hokejové mistrovství vrátilo do hry venkovské hospody. Tržbám vládla Ostrava18.června » iDNES.cz Během světového šampionátu v ledním hokeji lidé vyrazili zápasy sledovat do restaurací a hospod. Návštěvnost stoupla zejména na vsích, tradiční vesnické hospody tak z úspěchu hokejistů profitovaly úplně nejvíc. U velkých a dražších podniků se tak vý… Nejméně vypitého piva za 60 let: Češi nechodí do hospod, jsou pro ně drahé a mají jiné chutě16.června » CNN Prima NEWS V Česku se minulý rok vypilo nejméně piva za posledních 60 let. Pivo každý rok zdražuje, což je pravděpodobně hlavní důvod, proč z celkového počtu vypitých piv připadá pouze 30 procent na restaurace. Zbytek si Češi nakoupili v obchodech a vypili dom… Hospody v Česku zavírají, provoz se nevyplatí. Hosty odrazuje cena piva, to ještě podraží13.června » CNN Prima NEWS Hospodští menších podniků si stěžují, že k nim chodí stále méně hostů. Někde už kvůli nedostatku zákazníků museli i zavřít. Od návštěvy restauračního zařízení podle provozovatelů odrazuje hlavně cena piva. Ekonomové však upozorňují, že zlatavý mok j… Česká klasika versus burgery? Na talířích v ČR se objevují noví favorité27.května » Deník.cz V zápase o přízeň strávníků se na českých talířích objevují noví favorité. I když tradiční pokrmy jako guláš či svíčková zdaleka nemizí, jejich popularita klesá. Naopak burgery spíše získávají stále větší popularitu. Kastner: Česko již v ceně piva dotahuje Evropu. Zdražování přinese řadě hospod konec23.května » CNN Prima NEWS V ceně točeného piva se již blížíme evropské úrovni, což bude při pokračování trendu pro spoustu hospod znamenat konec. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl člen Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Luboš Kastner. Oběd v restauraci stojí v průměru 224 korun, o polovinu více než před pěti lety22.května » OnBusiness.cz Doby, kdy o polední pauze stačilo vyrazit do restaurace s dvousetkorunou a ještě zbylo na kávu nebo zákusek, jsou pryč. Průměrná obědová útrata v restauraci je nyní 224 korun, bezmála o 70 korun víc než v roce 2019. Obědová nabídka v restauracích ta… Spotřeba piva klesá, ceny rostou... Dvanáctka v hospodě už stojí v průměru 60 korun!20.května » Blesk.cz Adiktologové možná plesají, avšak restauratéři - a také česká pivní kultura - dostávají ránu za ránou! Spotřeba moku loni klesla na rekordně nízkých 128 litrů na hlavu. Důvodem je i rostoucí cena piva – dát 60 korun za půllitr v hospodě je pro mnohé… |
|