Filip Teplý

Vztahuje se k

Česká čokoládovna Ajala nadchla na European Bean to Bar Competition – vyhrála stříbro a dva bronzy!

Čokoládovna Ajala si veze z nejprestižnější evropské čokoládové soutěže tři medaile – stříbrnou získala jejich čokoláda Květy a pomeranče a

Češi chtějí od čokolád stále víc kvality i nápadů

15.srpna » MediaGuru
Čokoláda je stálice, ale i u ní nastávají změny. V Česku rostou segmenty s přidanou hodnotou, ať už se to vyššího obsahu kakaa, či sezónních výrobků týče.

Jak využít kakaové boby v kuchyni? Tady je pár tipů

12.srpna » Lidovky.cz
Kakaové boby jsou semena podobná větším fazolím, ukrytá v plodu kakaovníku pravého, který dorůstá velikosti cca žlutého melounu. Obsahují hromadu antioxidantů (20x víc než zelený čaj), díky theobrominu pomáhají se soustředěním a další látky zase p...

Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí: Supermarketová čokoláda lesy neviděla, jak vzniká ta pravá?

18.května » RadioWave
Ve sladké kuchyni se bez čokolády neobejde snad žádný cukrář. Když si chceme dopřát, sáhneme většinou po zvučných jménech belgické nebo švýcarské výroby, na trhu ale najdeme i zábavnější kousky. Malé čokoládovny vyrábí čokoládu způsobem bean2bar -...

Osudové setkání: český výrobce dělá čokolády z kakaa přímo od farmáře

14.května » Vitalia.cz
[4 minuty čtení] V brněnské čokoládovně Ajala vzniká tak trochu jiná čokoláda. V roce 2014 Filip Teplý začal vyrábět čokoládu podobnými postupy, jako ji kdysi připravovali staří Mayové. Nyní našel v Ekvádoru i přímého dodavatele kakaových bobů. I ...

Majitelé čokoládoven se učili na plantáži i metodou pokus omyl

29.dubna » Lidovky.cz
Jeden započal cestu za vlastní čokoládovnou po ochutnání pravé mayské čokolády, další se učil přímo na kakaové plantáži v Karibiku. Drobní brněnští výrobci čokolády razí systém „bean to bar“, neboli od kakaového bobu až k tabulce čokolády. Od prům...

Majitelé čokoládoven se učili na plantáži i metodou pokus omyl

28.dubna » Web4Trader
Jeden započal cestu za vlastní čokoládovnou po ochutnání pravé mayské čokolády, další se učil přímo na kakaové plantáži v Karibiku. Drobní brněnští výrobci čokolády razí systém "bean to bar", neboli od kakaového bobu až k tabulce čokolády. Od prům...

Majitelé čokoládoven se učili na plantáži i metodou pokus omyl

24.dubna » Agris
Jeden započal cestu za vlastní čokoládovnou po ochutnání pravé mayské čokolády, další se učil přímo na kakaové plantáži v Karibiku. Drobní brněnští výrobci čokolády razí systém "bean to bar", neboli od kakaového bobu až k tabulce čokolády. Od prům...

Majitelé čokoládoven se učili na plantáži i metodou pokus omyl

23.dubna » Týden.cz
Jeden započal cestu za vlastní čokoládovnou po ochutnání pravé mayské čokolády, další se učil přímo na kakaové plantáži v Karibiku. Drobní brněnští výrobci čokolády razí systém "bean to bar", neboli od kakaového bobu až k tabulce čokolády.

Majitelé čokoládoven se učili na plantáži i metodou pokus omyl

23.dubna » ČeskéNoviny.cz
Brno - Jeden započal cestu za vlastní čokoládovnou po ochutnání pravé mayské čokolády, další se učil přímo na kakaové plantáži v Karibiku. Drobní brněnští výrobci čokolády...

Ajala - pochutnejte si na výběrové čokoládě

22.března » Primažena.cz
Čokoláda, kterou si můžete dopřát s chutí a s čistým svědomím, to je Ajala. V brněnské manufaktuře ji totiž vyrábějí šetrně z výběrových kakaových bobů slazenou jen a jen třtinovou šťávou, takže si uchovává spoustu vlastností superpotravin.

Tato informační stránka o Filip Teplý zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Filip Teplý" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes