|
Related to |
Jablko nejen na svačinu. Zkuste doma gastro zážitek! Oslňte jablečnými kombinacemi s masem26.September » iGlanc Pokud bychom měli vybrat pro českou kuchyni nejdůležitější zeleninu, budeme se dlouho rozmýšlet. Je to česnek? Cibule? Mrkev, zelí? V případě ovoce je verdikt jednoznačný. Naším králem vždy bylo, je a bude jablko. Jak se vyznat v dýních: Od nákupu po zpracování a uchovávání. Naučte se to, vydrží vám i rok18.September » iGlanc Ještě před dvaceti lety u nás o dýních skoro nikdo nic nevěděl. Ale pak se rozpoutala dýňová horečka a dnes už si bez těchto nádherně bachratých a pestrobarevných plodů podzim nedokážeme představit. Dovolená snů: Vyzkoušejte oblíbenou destinaci Švýcarů. Příroda jako z pohádky a špek s kaštanovým medem15.September » iGlanc Poslechněte si pohádku, jak se během dvacátého století chudá, italsky mluvící Popelka proměnila v bohatou švýcarskou nevěstu. V Česku vznikají lanýžové farmy. Manželé šli na jistotu a oslovili vědce, který podpořil jejich byznys13.September » iGlanc O lanýžích z českých sadů či mezí se nikdy moc nemluvilo. Vědělo se, že u nás rostou, ale protože jsou tyto houby přísně chráněné, sbíralo je tajně jen pár nadšenců, kteří o nich nikomu nevyprávěli. Nyní se situace mění. Dýně na několik způsobů. Prozkoumejte inspiraci na voňavé polévky, skvělé rizoto, ravioly i zmrzlinu12.September » iGlanc Dýně je velmi univerzální surovina a můžete z ní vykouzlit celou řadu zajímavých pokrmů. Seznamte se s tipy na voňavé polévky, rizoto nebo ravioly. Objevte tajemství vlašského ořechu: Lahodné recepty se sýrem, špenátem a řepou nebo ořechové pesto1.September » iGlanc Přestože vlašák nepatří k původní české floře, v naší krajině za pár století zdomácněl tak, že je považován téměř za národní strom a bez jeho plodů si naší kuchyni ani nedovedeme představit. Řízkové hody: Z kýty, krkovice, telecího nebo kuřecí. Češi řízky milují, ten pravý nedělají skoro nikdy29.August » iGlanc Klidně se můžeme považovat za národ řízkařů. Obalovaný plátek kýty či krkovice patří k našim národním pokrmům. Není se čemu divit, když pro Evropu objevil řízek Čech. I když to bylo ve Vídni. Máme víno, děkujeme, Karle IV. Zajímavý příběh vína v Česku. Vinice byly založeny rozkazem25.August » iGlanc Tentokrát nemíříme za některým z vyhlášených vinařů, ale vrátíme se do historie a podíváme se, jakému muži vděčíme za to, že vedle piva máme také skvělé víno. Objevte skrytý poklad plný vitamínu C: Proč naše tělo potřebuje zelí a kapustu. Příloha i hlavní chod24.August » iGlanc V dnešní celoroční záplavě čerstvé zeleniny poněkud zapomínáme na zelí a kapustu. Drahocenné hlávky patřily k pilířům české stravy a po staletí hrály v naší kuchyni zásadní a nenahraditelnou roli. Středomořská inspirace: Zkuste doma paellu, tresku s olivami nebo zelenou polévku au pistou18.August » iGlanc Gastronomie nezná hranic. Zvlášť v oblasti Středozemního moře se jednotlivé národní kuchyně prolínají a společně inspirují celý svět bohatou kolekcí fantastických jídel. Nejlepší jídla řecké kuchyně: Inspirujte se zdravými saláty a vůni pečeného jehněčího a králíka16.August » iGlanc Řecká kuchyně patří k nejchutnějším a nejzdravějším kuchyním na světě a může se pochlubit širokou plejádou skvostných delikates. Vybrali jsme pro vás více než tucet z nich. Netradiční houbové tipy. Od růžovek na grilu po smrže na šafránu, hřiby k rybám. Zapomeňte na klasiku!15.August » iGlanc Každé léto nejprve několik týdnů řešíme zásadní houbařskou otázku: Kdy už konečně začnou růst? A pak to přijde. Během pár dnů se české lesy rozzáří nekonečnou plejádou barev a tvarů. Do kapsy nůž, do ruky košík a jdeme na to. |
|