Libor Budinský |
Related to |
Úžasné rybí recepty z celého světa: Křupavé rybí koule, kambodžská svíčková i pozdrav z Indie29.November » iGlanc Přichází měsíc výlovů. Bohatá nabídka sladkovodních ryb parádně zpestří jídelníček a přinese spoustu nových kulinárních zážitků. Kristína Nemčková v rozhovoru: Ženské ego je stejné jako mužské. Nevnímám genderové rozdíly22.November » iGlanc Dogma o ženách a mužích v gastronomii není nutné prohlubovat. Pozornost patří těm, kdo ji dělají lepší. Bez ohledu na pohlaví. Žijte jako Italové: Středomořská kuchyně je lék, maso jezte střídmě, na večeři zapomeňte17.November » iGlanc Středomořská strava není klasickou ,dietou‘ v dnešním slova smyslu, ale více životním stylem založeným na tradičních stravovacích návycích středomořských zemí včetně Itálie,“ říká Mauro Ruggiero, absolvent Karlovy Univerzity, filozof, novinář a spis… Nejlepší podzimní čokoládový koláč s hruškami a jablka v karamelu. Recepty, které zvládne i začátečník19.October » iGlanc Jakmile se listí na stromech začne barvit dozlatova, proměňuje se naše kuchyně ve voňavé útočiště plné chutí a barev. Právě v takový okamžik přichází čas podzimních koláčů z čerstvě sklizeného ovoce. Jak se co nejrychleji zbavit rýmy a kašle. Léky jsou blíž než myslíte. Kolem spousty z nich denně chodíte12.October » iGlanc Venku sice ještě vládne babí léto, ale podzim už netrpělivě přešlapuje před prahem. A s ním se hlásí i ranní mrazíky a nenáviděné plískanice. NEJLEPŠÍ RECEPTY Z HUB: Znáte houbové crostini? Zkusit můžete i dokonalé risotto nebo houbovou polévku26.September » iGlanc Rostou, či nerostou? Tato houbařská variace na hamletovské dilema se vrací každý rok. Letos ovšem nepřichází s obligátní smaženicí a houbovými řízky. Tentokrát pro vás máme podstatně zajímavější recepty, kterými se blýsknete na chalupě, ale zazáří i… Co vidět v okolí Curychu? Dechberoucí Pixelworld, tajný klenot a dvě hvězdy Michelina. Pozor na maso21.September » iGlanc I když není hlavním městem, ve Švýcarsku má postavení jedničky. Curych v posledním desetiletí šlápl na plyn a představuje špičkovou destinaci pro všechny milovníky dobrého jídla, umění a turistické pohody. Nikdy se tu nebudete nudit. Průvodce víkendem v Dalmácii: Zkuste restauraci, ke které nevede silnice, rybí farmy a pašticadu7.September » iGlanc Přestože na Jadran jezdíme desetiletí, pořád objevujeme neskutečné kulinární klenoty i zajímavé příběhy. S Čechy v hlavní roli. Prozkoumali jsme srdce Dalmácie a z nečekaných úlovků naší krátké, ale výživné cesty jsme nadšeni. Oslňující polévka nejen díky barvě: Krémová květáková se salsicciou a kadeřávkem. Zkuste si ji uvařit5.September » iGlanc Na přelomu léta a podzimu máme k dispozici spoustu pestrobarevného ovoce a zeleniny. Užijte si pečené polévky, krásně voňavé, kořeněné, studené i vlažné. Receptů na ně najdete stovky. Dokonalé tipy a recepty na plněná rajčata a zapečené papriky se slaninou31.August » iGlanc Plněná a zapečená zelenina je skvělou volbou pro chutná a zdravá jídla. Plněné papriky, rajčata nebo cukety nabízejí nespočet možností, jak kreativně využít sezónní suroviny. Zkuste to s našimi tipy. Božské grilování: Indické a zeleninové špízy, které jste ještě nejedli a bůček v zázvorové marinádě24.August » iGlanc Špízy na grilu patří mezi oblíbené letní pokrmy, protože kombinují různé suroviny a přinášejí pestré chutě. Zapomeňte na chvíli na ty klasické a rozšiřte si obzory indickými chutěmi a dokonale ochucenou zeleninou. Krutá pravda o víně: Nové studie vyvrátily ty staré. Víno není dobré na trávení, tělu neprospívá ničím22.August » iGlanc Dobré víno milujeme, proto se jen velmi těžce smiřujeme s posledními informacemi o jeho vlivu na lidský organismus. Přitom ještě před dvaceti lety jsme mohli jásat. |
|