Libor Budinský |
Vztahuje se k |
Z olivového oleje se stává tekuté zlato. Proč už o něj tolik nestojíme? Je dobrý na cholesterol i dietu25.dubna » iGlanc Olivový olej patří k pilířům středomořské gastronomie, která má punc jedné z nejzdravějších na světě. V minulém roce ovšem jeho cena vylétla kvůli obrovskému suchu vzhůru jako neřízená střela. Šílené zmrzlinové trendy: Milovníci experimentů sází na jahodu s chilli, slané zmrzliny a divokost24.dubna » iGlanc Hurá. Konečně začíná zmrzlinová sezona. A jak všichni dobře vědí, na jaře je zmrzlina nejlepší, protože v létě je na ni už zase moc horko. V letních vedrech nás příliš ochlazuje a má špatný vliv na trávení. Jarní gurmánský průvodce: Co jíst v dubnu? Zkuste jarní polévku, zelené palačinky nebo mechové cupcakes15.dubna » iGlanc Ze země vykukuje první lupení, na stromech a keřích se objevují něžné lístky a celý svět okouzluje nesčetnými odstíny zelené barvy. Je tady jaro plné nového života, nové energie a nových začátků. To je skutečný zelený úděl. Nemůžeme se ho nabažit za… Tady se točily peníze! Vzhůru do nejslavnějšího města hodinek9.dubna » iGlanc Pokud jste o tomhle místě nikdy neslyšeli, rozhodně nejste jediní. La Chaux-de-Fonds vás překvapí v mnoha směrech. Jarní velikonoční dieta: Proč vsadit na zelené potraviny a jak je to se Zeleným čtvrtkem27.března » iGlanc Drobná semínka se probouzejí a připravují na cestu vrstvou těžké zeminy. A sílu předají i vám, když si je ovšem ochočíte. Klíčení je skvělý rituál přivolávající jaro. Počasí se třeba ještě netváří, ale jedná se o způsob, jak se dostat k nejčerstvějš… Poslední večeře: Co jedl Ježíš a co si objednávají odsouzenci před popravou? Překvapivé menu6.března » iGlanc Nikdo z nás neví, kdy vyprší jeho čas, tudíž i termín poslední večeře je tak trochu paradox, protože dopředu obvykle nevíme, že právě tahle bude naše poslední… Vyměňte fast food za slow food! Proč se vyplatí vzdát se rychlého jídla13.února » iGlanc Fast foodová bistra používá každý z nás a jejich počty u nás v 21. století raketově rostou. Tentokrát se však podíváme hlavně na protipól rychlého stravování, pro který se vžil název slow food. Zázračný křen: Na vaření, bolesti zad, ale i jako vyprošťovák. A slyšeli jste o podvodu s wasabi?10.února » iGlanc V časech monarchie se slavný malínský křen dovážel až na císařský dvůr do Vídně, kde si na něm pochutnával milovník tradiční kuchyně František Josef I. Dnes v obchodech najdete hlavně odrůdy z Maďarska či Polska. Není to trochu trapné? Proč milovat zabijačku: Je to skutečná česká DNA. Mozeček, jelítka a sádlo nad zlato4.února » iGlanc Začněme malou hádankou. Jaký je náš největší gurmánský svátek? Ne, Vánoce to nejsou. Ani silvestr. Ani Velikonoce či svatý Martin. Největším a nejdůležitějším kulinárním svátkem našich krajů byla a je zabijačka. Dokonalé vepřové koleno na cideru, ocásky a tomahawk. Zvládnete to sami doma a bez restaurace2.února » iGlanc Vepřové maso, náš český poklad, je synonymem uspokojení chuti. Jeho šťavnatost a bohatá chuť nás v nejchladnějších dnech nádherně zahřejí. Zkuste křupavou pečeni nebo rychlý steak. Tyto recepty vám připomenou, proč vepře milujeme. Vydejte se s námi … Tohle chcete jíst! Dokonalé tipy levantské kuchyně pro vegetariány, vegany, ale i milovníky masa31.ledna » iGlanc Levanta nabízí jednu z nejchutnějších a nejzdravějších kuchyní na světě. Jen málokterý region se může pochlubit tak pestrou škálou kulinárních pokladů. Právě zde se zrodil slavný cizrnový karbanátek falafel či lahodný humus. Pojďme si ji pojďme před… České jednohubky končí! Vsaďte na tapas a změňte pravidla pohoštění26.ledna » iGlanc Skutečně královský předkrm. A nikoli jen symbolicky. Legenda tvrdí, že tapas vynalezl španělský král, když si při jednom pikniku na jihu země přikryl sklenku vína plátkem sušené šunky, aby mu do ní nenafoukal vítr z pláže. A tak vznikly tapas. |
|