Rybízové choux au craquelin – francouzské popraskané věnečky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem My máme větrníky, Francouzi zase připravují efektní choux (čti šu). Oba moučníky se připravují z odpalovaného těsta, které během chvilky umícháte v hrnci na sporáku. Pro originální vzhled se přidává další vrstva vychlazeného těsta, která na věnečcích vytvoří popraskanou vrstvu craquelin. V této verzi je těsto obarvené rybízovou šťávou do růžova. Elegantní dezert na slavnostní tabuli nebo na garde… Hovězí na kávě podle Huga Hromase – orientální guláš asi překvapí, ale určitě potěší Když přijde řeč na guláš, my Češi jsme poměrně konzervativní. Pomalu dušené hovězí na cibuli dochucené mletou paprikou, to je klasika. Ale pokud budeme brát guláš jako dušené hovězí maso, najdeme na tomto základu postavené recepty z mnoha koutů světa. Dnes přinášíme lehce orientální verzi podle nebojácného kuchaře Huga Hromase. Kombinace hovězího masa, mrkve a rajčat, hřejivého koření a velmi net… 9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje Padesátka rozhodně není stáří! Je to nový začátek. S větším nadhledem, zkušenostmi a potřebou (a snad i chutí) o sebe pečovat trochu víc. A právě v této životní fázi je potřeba i trochu přeladit jídelníček, protože si tělo žádná něco jiného než dřív. Víc síly pro kosti, energii pro svaly a podporu pro srdce i mozek. Dobrou zprávou je, že takový jídelníček nemusí být vůbec složitý. A navíc může bý… Kuřecí špízy s koprovou marinádou Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý. Kuřecí špízy s koprovou marinádou vám svou příjemně koprovatou chutí budou bavit. To se klidně pojďme vsadit. The post Kuřecí špízy s koprovou marinádou appeared first on Blog Kuchti.me -… Smrkový sirup si můžete vyrobit sami. Připravuje se z mladých výhonků Mladé smrkové výhonky jsou nabité vitamínem C. Proto je mnoho lidí sbírá a připravuje z nich smrkový sirup. Pochutnávají si na něm pak v zimě, když se objeví příznaky nachlazení. Nebo ho užívají preventivně pro posílení imunity. Příjemná citrusová vůně a svěží chuť z něj ale dělá také skvělé dochucovadlo do letních limonád. Pečený květák s tahini omáčkou – zdravý a chutný recept Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečený květák s lahodnou tahini omáčkou. Ideální pro vegetariány, vegany i všechny, kteří milují zdravé a chutné jídlo. Josef Valihrach ml.: Nakonec rozhodnou zákazníci a sektor si to musí odpracovat Josef Valihrach mladší byl na jaře zvolen viceprezidentem Evropského hnutí nezávislých vinařů (CEVI), které sdružuje na dvě stě tisíc vinařů z celé Evropy. Při této příležitosti jsme se ho krátce zeptali nejen na jeho novou funkci, ale také na fungování Asociace nezávislých vinařů ČR, jejíž je místopředsedou, či na vznikající strategické koncepce tuzemského vinařství. Za degustací vín do vinotéky vinařství Kraví hora v Bořeticích O Rodinném vinařství Kraví hora jste toho možná ještě mnoho neslyšeli. Velmi pravděpodobně se to změní, protože otevřelo zbrusu novou vinotéku v areálu stejnojmenného hotelu v Bořeticích, kde můžete ochutnat prakticky celou jeho produkci. Vepřové koleno na černém pivu Už na první pohled vypadá skvěle - šťavnaté a měkké maso s dokřupava opečenou kůží a výraznou pivní chutí! Tento recept na vepřové koleno na černém pivu potěší každého milovníka poctivé kuchyně. Připravte si doma vepřové koleno na černém pivu podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Vepřové koleno na černém pivu pochází z Jak v kuchyni Pátek třináctého a třináctý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě - (pivní slavnosti) Známá balada K.J.Erbena praví: pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven. Poslechli jsme klasika a nešli k vodě, ale na pivo, na festival, ... Kynuté koláče aka KusKoláče Tohle je naprostá klasika, tlačené ovocné či makové, ořechové a další koláče nebo jak jim říká moje Ž., Kus Koláče (což je pekárna Niky Vavro, od které má ten borůvkový nejradši), si zaslouží zmínku i tady na blogu. Na instagramu krátká verze je, tak tady… Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Salát z pečených brambor Dnešní recept vás přesvědčí, že i bramborový salát může být jako rychlé jídlo ideální na večeři přes týden nebo na druhý den do práce, moderní a lehký, prostě # svasniprojidlo. Dneska to je recept bez masa, přes to plné bílkovin díky sýru cottage a vajíčku navrch. Salát z pečených brambor se zeleninou vám vážně doporučuju, u nás je to hit! 2 porce 350g brambor 200g cottage snítka čerstvé bazalky … Recept: Nejlepší mrkvánky s povidly či jablky Mrkvánky jsou oblíbenou svačinkou či cukrovím našich babiček, na kterém si pochutnají i ti nejmenší. Jak připravit nejlepší mrkvánky s povidly či jablky? The post Recept: Nejlepší mrkvánky s povidly či jablky appeared first on Ochutnej Ořech . Když jídlo vypráví příběh. Podívejte se na vítěze World Food Photography Awards 2025 Od kapky omáčky až po šťavnatý záběr chleba, co ještě horký praská – vítězné snímky z World Food Photography Awards jsou hody pro oči i duši. Citróny Ahoj! Máte rádi citróny? Jasně, ano, všichni je máme rádi, protože jsou skvělý, akorát se nedají jíst úplně přímo, že, jaksi rovnou ze stromu, zvláště tady u nás. Dají se zkvasit? Jistě! To není žádná novinka a vlastně je to jeden z těch nejoblíbenějších fermentů, které když vybalím na nějakých ochutnávkách, tak se na něj... View Article The post Citróny first appeared on Zkvašeno.cz . |
Lilek jako hvězda kuchyně: Hodí se na pánev, na gril i do trouby. Inspirace z Balkánu, Itálie i Blízkého východu V Řecku tvoří základ musaky, v Itálii se zapéká s rajčaty a sýrem, na Blízkém východě se z něj připravuje krémový dip baba ganoush. Jak s lilkem pracovat, čím se liší jednotlivé odrůdy a co všechno z něj můžeme uvařit? Hrníčkové buchty bez vážení: 7 tipů, jak na pečení od oka + 5 receptů, které se vždycky povedou. Hrníčkové buchty bez vážení: 7 tipů, jak na pečení od oka + 5 receptů, které se vždycky povedou! Nikol Pouzar 16.06.2025 14:43 Cukety dozrávají. Připravte si lasagne, slanou buchtu nebo bramboráky Hodí se do zeleninových salátů, k těstovinám či do bramboráků. Většinou se používá v teplé kuchyni na mnoho způsobů, ale vynikající je i syrová. Má velmi jemnou chuť a tak se hodí k výrazným ingrediencím. Server Lidovky.cz přináší pět jednoduchých receptů s cuketou. Vrstvené vepřové s bramborami z 1 plechu jako od babičky. Stačí naskládat na sebe a pozorovat, jak se peče Zapékání masa ve vrstvách s bramborami představuje skvělý způsob, jak snadno a s minimálním množstvím nádobí připravit skvělý oběd, večeři nebo pohoštění pro slavnostní příležitosti. Líný koláč s jahodami a krupičkou podle mé polské babičky Líný koláč dostal svůj název díky tomu, že ho připravíte s minimální námahou. Upečte ho podle tohoto postupu krok za krokem a přesvědčte se sami. Do Japonska míří rodinná firma z Moravy s moderními pekárnami Ósaka (Japonsko) 8. července 2025 (PROTEXT) - Kornfeil, přední český výrobce technologií pro moderní pekárny, se stává partnerem české účasti na světové výstavě Expo 2025 v Ósace. Společnost se v Japonsku představí 18. září 2025 během speciálního dne věnovaného obchodním partnerům z Japonska, zemí ASEAN i dalších částí světa. Účast na Expo 2025 vnímá Kornfeil jako příležitost posílit mezinárodní postavení značky a ukázat, že české rodinné firmy mají co nabídnout i v oblasti špičkového průmyslu.… Náprstníky kvetou pouze pro potěchu očí Náprstník, poměrně hojná, prudce jedovatá letní bylina. • Náprstníky jsou sice léčivka, ale nesbíráme ji! • Z náprstníku nevaříme čaje ani marmelády! • Zahradní druhy náprstníky jsou jedovaté naprosto stejně […] The post Náprstníky kvetou pouze pro potěchu očí first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Luckybet casino – bonusy, registrace Po dobré večeři si každý rád dopřeje trochu zábavy – někdo sáhne po knize, jiný po filmu. A ti, kdo mají rádi hraní, mohou zkusit štěstí v online casinu. Může se tak jednat o zábavný večer doma, ať už sami či s partnerem. Je však třeba jednat zodpovědně. Zábavu spojenou s šancí na skutečné výhry […] Studená polévka Chłodnik litewski Úžasně osvěžující letní jídlo, něco mezi polévkou a salátem. I když Češi studeným polévkám příliš nefandí, tuhle dobrotu si zamilujete u první lžíce. Baskický cheesecake s miso pastou, kinako a jahodami Postup: 1. Krémový sýr utřete s cukrem, přidejte mascarpone a jemně vyšlehejte s vejci, aby krém nenabral příliš vzduchu. 2. Přilijte smetanu, dochuťte miso pastou a přilijte rozehřátou čokoládu (používám k tomu mikrovlnku nebo vodní lázeň). Vymíchejte v nadýchaný krém. 3. Nalijte do formy/hrnce o průměru 18 cm vystlané zmačkaným pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 230°C asi 25 minut … Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky Moji dva malí koledníci milují nutellu, lentilky a muffiny. Tak toto je kombinace, kterou jsem vymyslela přímo pro ně. Vláčné vlhké těsto s lískovými ořechy, jednoduchý krém z nutelly a mascarpone, a čokoládová ozdoba s vajíčky, ať je to na Velikonoce slavnostnější. Suroviny na 10 […] S kropidlákem na věčné časy aneb jak na výrobu sečuánské fermentované chilli pasty Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná zamilovanost, ani tahle nevydržela v původní intenzitě, naopak jako málo vztahů se proměnila v l… Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Sladké dědictví české gastronomie Jaké jsou typické prvky tradiční české kuchyně? Jak je česká kuchyně ovlivněna mezinárodními vlivy? Prochází i láska ke gastronomickým tradicím, jako jsou koláče a dezerty typické pro jednotlivé regiony a roční období, ve kterých se připravují, změnami? To byly některé z bodů našeho programu dne 23.6.25 Receptury moučníků a pečiva se dědí z generace na […] Síla dýně: Posiluje imunitu, reguluje krevní cukr a chrání zrak Dýně posiluje imunitu, reguluje cukr v krvi, podporuje trávení a chrání zrak. Objevte její účinky i recepty z tradiční medicíny. The post Síla dýně: Posiluje imunitu, reguluje krevní cukr a chrání zrak appeared first on Epoch Times ČR . Molekulární mimikry: Jak kovy narušují vstřebávání živin Nedostatek živin zvyšuje vstřebávání těžkých kovů, jako je olovo či rtuť. Zjistěte, jak strava chrání tělo před toxickou zátěží. The post Molekulární mimikry: Jak kovy narušují vstřebávání živin appeared first on Epoch Times ČR . Městské farmy by mohly v době krize uživit průměrné město Nenulová pravděpodobnost globální katastrofy nutí vědce hledat způsoby, jak lidstvo v případě potřeby zachránit. Kdykoli může dojít například k jaderné válce, pandemii, mohutnému výbuchu sopky, […] Celý článek Dort charlotta Léto je jak stvořené pro nepečené dorty. Nejenže ve vedru, které obvykle v tyto dny panuje, se nikomu nechce trávit mnoho času v kuchyni, ale absolvovat tyto chvíle u horké trouby, je snad ještě o něco horší. Proto milujeme dorty, u kterých se vše jen smíchá, naskládá, nalije do formy a při nejbližší možné příležitosti sní. Pro […] Článek DORT CHARLOTTA se nejdříve objevil na Recepty z české i me… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |