Jahodový koktejl jako z mléčného baru Představte si tento úkol: vyrobit jahodový koktejl, který by chutnal jako z mléčného baru. Jahodový koktejl se zřejmou jahodovou chutí a jahodovými zrníčky, napěněný, hustý, sladký jen tak akorát a poskytující silný zážitek z nebeského... Zdroj: Kuchařka pro dceru Jahodový koktejl jako z mléčného baru napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Letní led. Jak si připravit lahodnou vanilkovou zmrzlinu, poradí Jan Punčochář Nastupující léto je krom jiného jevištěm pro rozličné druhy zmrzliny a jim podobné sorbety. Navzájem se liší jediným: (ne)přítomností mléčné, nejčastěji smetanové složky – zmrzlina smetanu, mléko, případně žloutky obsahuje, sorbet je její lehčí alternativou. Zmrzlina: od velbloudího mléka až po nejoblíbenější dezert Zmrzlinu konzumovali již staří Peršané, Egypťané a Řekové. V oblibě ji měli také Mongolové a Číňané. Podívejme se, kdo zmrzlinu vyrobil poprvé a jaká byla… Příspěvek Zmrzlina: od velbloudího mléka až po nejoblíbenější dezert pochází z Jak v kuchyni Variace na jahodový džem: s mangem, chilli, vanilkou i bez vaření Zavařte si sladké jahody do skleniček. Vyrobit domácí jahodový džem není vůbec složité, navíc může být opravdu originální a chutnější než ten kupovaný. Indické placky Indické placky k indické kuchyně neodmyslitelně patří. Jednoduchá příloha se hodí k masu, zelenině i k různým omáčkám. Indické placky jsou Změny pro dovoz ze třetích zemí. na toto si dejte pozor. Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje české dovozce, kteří importují ze třetích zemí (zemí mimo EU) především okrasné vodní živočichy (ryby, korýše a měkkýše), že od úterý 5. července 2022 dochází ke změně unijního seznamu druhů vodních živočichů vnímavých k vyjmenovaným nákazám (např. herpesviróze koi nebo epizootické nekróze krvetvorné tkáně), a také ke změně seznamu druhů přenašečů. Bulgur s pečenou zeleninou a kuřecím masem Bulgur s pečenou zeleninou a kuřecím masem je přesně tím tipem jídla, které připravíte velmi rychle, krásně vás zasytí, ale zároveň nezaplácne tak, že se nemůžete hýbat. Společně se skvělou zálivkou si tam velmi jednoduše připravíte bezvadný lehký oběd nebo véču. Dalo by se říct, že na tomto salátu z bulguru není zase nic tak extra zvláštního. Jenže ono stačí pár drobností, které z něj vykouzlí n… Není hrnec jako hrnec - Rozdíl mezi hrnci z litiny a nerezu Rádi vaříte a hledáte nádobí, které vám přípravu pokrmů usnadní a urychlí? Vyzkoušejte kvalitní hrnce, které si najdou ve vaší kuchyni široké využití. Pokud se často pohybujete v kuchyni, neobejdete se bez kvalitního nádobí a dalších doplňků, které vám poslouží k přípravě nejrůznějších druhů jídel. Jedním z nepostradatelných a velmi důležitých kousků jsou beze sporu hrnce. Dají se využít k mnoha … Cacio e pepe Cacio e pepe je pokrm římského původu, který je považován za jedno z nejjednodušších a nejsytějších italských jídel. Cacio e pepe se skládá pouze z několika málo surovin: těstovin (obvykle špaget), zrajícího sýra Pecorino Romano, soli a velkého množství mletého černého pepře. A vzhledem k tomu, že se tyto ingredience snadno přepravují a nekazí se, bylo toto jídlo kdysi oblíbeným pokrmem římských pastýřů. Pikantní pepř chránil pastýře před účinky chladného nočního počasí, zatímco těstoviny jim d… Online kurz vaření #11: napařované palačinky Banh/Pho cuon s masem i bez Máte rádi lehká jídla? Tak to vás teď překvapím receptem na vietnamské palačinky, co se připravují na páře v ulicích Vietnamu. Ano, čtete správně. Vietnamský streetfood bez bůčku i smažení! Chcete si pochutnat na svěžích závitcích plněných zeleninou a voňavými bylinkami s masem i bez, se dvěma druhy omáček? Tak si pročtěte článek, nakupte suroviny podle nákupního seznamu, připravte si ingredience… Špenátový koláč s vinnou klobásou Velmi jednoduchý koláč z listového těsta se špenátem a vinnou klobásou. Děláme jej doma nejčastěji na Velikonoce, ale mám jej ráda i jako lehký letní oběd či večeři. V létě, kdy není vinná klobása k sehnání, ji nahrazuji tenkými grilovacími klobáskami. Koláč je nejlepší z […] Vinařské akce s tuzemskými víny v týdnu 11. až 17. července Dle očekávání se snížil počet hromadných vinařských akcí, na otevřené sklepy lákají pouze vinaři z Hovoran. Výrazně se ale rozšiřují nabídky komornějších akcí v průběhu týdne a kvete vinařská turistika. Tu si navíc můžete zpestřit hudebním či filmovým zážitkem. Retro nepečený tvarohový dort v malinovém kabátku Jídla z dětství jsou v nás zakódovaná už navždycky. A jedním z těchto jídel je pro mě rozhodně nepečený tvarohový dort. Jednu jeho verzi tu už... Ořechový koláč s čokoládou Milujete ořechy stejně jako my? Tak tenhle koláč plný ořechů a čokolády je přímo pro vás. Koláč skvěle dochutí použité koření. Jeho výhodu vidím i v tom, že v lednici vydří dlouho, takže to může být taková odměna nebo svačina ... The post Ořechový koláč s čokoládou appeared first on Kitchen story . Lilkový bylinkový salát s batáty Lilkový salát s batáty můžete připravit jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu (pokud budete vařit i pro pány, volte radši variantu číslo dvě). My ho měli například s opečeným lososem a bylo to skvělý. Můžete taky připravit čistě veganskou verzi bez fety a podávat jej s hummusem. Úplně ho vidím na stole jako pohoštění pro kamarády. Je to takové to jídlo, které můžete sdílet. A dát si k němu tř… Čeští sládci se bojí ztráty čichu a chuti po covidu. Chtějí proto přednostní očkování Sdružení českých profesionálních sládků požádalo o zařazení mezi prioritních skupiny pro očkování vakcínou proti covid-19… Jahodové knedlíky – nepostradatelná tradice léta Jaké jahodové knedlíky jsou nejlepší? Ty z tvarohového těsta, plněné jahodami uzrálými na českém sluníčku. O tom se přesvědčili sousedé na spořilovském farmářském trhu, kteří se každoročně těší na naši pravidelnou akci. Manželé Eichnerovi ze Staré gardy, Senior klubu Asociace kuchařů a cukrářů ČR, připravili několik kilogramů jemného těsta, a pak už se za všeobecného […] Nový recept na Sunwarrior raw smoothie s hruškou Jednoduchý recept na raw food smoothie, které svou vydatností poslouží jako výživná snídaně nebo svačina během dne. Smoothie plné rostlinných proteinů a přírodních vitamínů, také zdravých tuků a dalších výživných látek. Přečíst celý recept » Na dovolenou bez mikroutů Jak dlouhodobě uchovávat své oblíbené kultury, když zrovna odjíždíte na delší dobu z domácnosti a nesehnali jste jim dobře placený hotel. The post Na dovolenou bez mikroutů first appeared on Zkvašeno.cz . Interiér cukrárny Povidloň v Lipně nad Vltavou od ateliéru A8000 se inspiroval spojením osvědčené tradice a inovací Cukrárna Povidloň v Lipně nad Vltavou získala jméno podle tradičního šumavského dezertu Michala Mandyse. – Kulturio.cz Sliepky majú najradšej klasiku Sliepkam vraj pomáha počúvanie klasickej hudby znášať viac vajec. „Sliepky dávajú prednosť rádiu Classic FM,“ hovorí jeden farmár. Hudba nepôsobí blahodárne len na človeka. Na krásne tóny vraj môžu reagovať i sliepky, o duševne ktorých nepanuje dobrá mienka. Na jednej farme v britskom Gloucestere pomáha počúvanie hudby sliepkam znášať viac vajec. A najradšej majú klasiku. […] Asti Spumanti Asti, jinak známé jako Asti Spumanti, je druh šumivého bílého vína pocházející z Itálie. Pěstuje se zejména ve městech Asti a Alba a od roku 1993 je klasifikováno jako víno oblasti DOCG. Má jemnou ovocnou chuť a květinové aroma. |
Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou Už dost možná nevíte, jakou snídani dětem den co den připravit. Zvlášť o prázdninách. Vajíčka už je omrzela, zapečený toast není dost dobrý, klasické palačinky se také nedají jíst pořád. Pokud vám dochází nápady a nechcete své ratolesti odbývat, bude se vám jistě hodit pár receptů, ve kterých nechybí ovoce, ovesné vločky a tvaroh. A co je nedůležitější, dětem budou chutnat a do přípravy je můžete… Recept na domácí salsu verde Tento recept na salsu verde je tak snadný na přípravu. Stačí opéct rajčata a papriku (papriky) a smíchat je s několika základními ingrediencemi, abyste získali tu nejlepší salsu verde, jakou jste kdy ochutnali. Z receptu získáte asi 2,5 šálku salsy. Ingredience 1,5 kg rajčat (asi 12 středně velkých), oloupaných a opláchnutých 1 až 2 středně […] Biofarma Dráb sází na tradiční receptury, v nabídce má i kádéčko I když je v potravinářství v současné době převažujícím trendem vývoj a výroba inovovaných, reformulovaných a různými složkami obohacených potravin, jsou i tací, kteří naopak sází na tradiční receptury, chutě a produkty, vyráběné v naší zemi v minulosti. Mozek „jako mozeček“ a další recepty na úpravu mozečku v české kuchyni Jateční mozek v české kuchyni, recepty. • Ceněná lahůdka, v celém světě uznávaná delikatesa. • Jak upravit mozek, nejcennější orgán, který se může ocitnout na talíři? • Mozek „jako mozeček“. […] The post Mozek „jako mozeček“ a další recepty na úpravu mozečku v české kuchyni first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Nejlepší potraviny v červenci: Seznam sezónního ovoce, zeleniny a bylinek S postupujícím létem se úroda čerstvé zeleniny a ovoce rozšiřuje o další druhy. V průběhu července a srpna je sezónní jídelníček nejbohatší. Platí to hlavně pro ovoce. Začínají dozrávat jablka, hrušky, ale také broskve, švestky, ostružiny a další. Sezónní a lokální stravování v červenci Opakování je matka moudrosti, říká se. Zásady sezónního a lokálního jídelníčku […] Chlebové tyčky s jihotyrolským speckem Miluju rychlé recepty na pohoštění a tohle je jeden z těch hravých, kdy můžete do kuchyně pustit bez starostí i děti. Dva šampioni a 49 medailí ze Slovenska pro naše vinaře U našich nejbližších východních sousedů se moravským a českým vínům tradičně velmi daří. Z již 27. ročníku mezinárodní soutěže vín Muvina Prešov si odvážejí 2 tituly šampiona, 1 velkou zlatou a 48 zlatých medailí. Stali se tak druhou nejúspěšnější zemí v počtu ocenění hned za domácím Slovenskem. Účast našich vín finančně podpořil Vinařský fond a organizačně ji zajišťovalo Národní vinařské centrum. KOTLETKY NA LIŠKÁCH s dijonskou smetanou Kotletky na liškách s dijonskou smetanou. Dobrota z čerstvých lišek, která se jen tak nepřejí. Když dojdou lišky, hodí se i hříbky nebo jiné druhy hub. Z mykologického hlediska sezóna hub v kuchyni nikdy nekončí. Tady není potřeba nic přesně vážit. Na osobu stačí plátek masa a do hrnce hrst […] Článek KOTLETKY NA LIŠKÁCH s dijonskou smetanou se nejdříve objevil na Gurmánka . Salát z grilované kukuřice Léto mám ráda i z toho důvodu, že je všude dostatek čerstvé zeleniny, která přímo vybízí z ní něco připravit. Příště, až budete grilovat, nezapomeňte na gril přihodit i kukuřici a připravit z ní tenhle osvěžující letní salát. Bude se skvěle hodit ke grilovanému masu, jako náplň do tortill nebo všude, kam ho budete mít chuť použít. salát 2 kukuřičné klasy nakládané jalapeňo papričky balkánský sýr … Pečené vepřové koleno Tady se nespletete. Přináším jednoduchý postup na to nejfajnovější vepřové koleno. pečte velmi pomalu a při nízké teplotě. Na videu ukazuji postup v parní troubě. Pokud parní troubu nemáte, pečte koleno v první fázi zakryté a délku pečení prodlužte na 4 hodiny. Izolační bramborový chléb z poliše (minimum droždí) Karantény a únorové nemoce nás uvádí do dlouhých izolací, takže si co? Upečeme chleba! Co jiného na tomhle blogu čekat. Tenhle je mnou obzvášť milovaný, v kvasové verzi. Ovšem kvas nemá každý a vlastně ta verze z poliše, tedy řídkého kvásku nastartovaného špetičkou droždí, připomíná mou dětskou… Na Vysočině vyroste Lidl Les Praha 28. června 2022 (PROTEXT) - Projekt Lidl Les skloubí výsadbu nového lesa s podporou tuzemských dodavatelů. Lidl totiž přispěje 1 Kč z nákupu vybraných výrobků privátní značky Náš kraj na výsadbu nového lesa na Vysočině. Akce, která začíná prvním prázdninovým dnem,... Raw tyčinky Když člověk běhá delší vzdálenost, musí si najít nějaký dobrý zdroj jídla, něco, co mu sedí. Já mám hodně ráda raw tyčinky, ale ruku na srdce, trochu by mě zruiovaly, a tak si je dělám sama a upřímně, zrovna u raw tyčinek není skoro poznat rozdíl a pokud, tak spíše pozitivní. Navíc si člověk namíchá […] Trocha punku na rozloučenou Uohoooh, no nazdar! Kdybychom to tak trochu neavizovali na facebooku, byli bychom celí překvapení, co se tady zjevilo, že? No nepočítala jsem s tím ani já, co vám budu vykládat. Na druhou stranu jsem byla již několik měsíců tak jako nenápadně a pod čarou celá divoká z toho, jak jsem odsud vyghostila a že třeba kvůli mně někde někdo pláče. Tedy samozřejmě pláče z těch hezkých důvodů, jako že je mu… Sládkova akademie - (degustace) Nedávno jsem se zúčastnil Sládkovy akademie a to konkrétně kurzu Senzorické analýzy pod taktovkou velice zkušené lektorky Věry Lehovcové. Celá akce se konala v ... Rozhodovací paralýza aneb kdy je čas na druhé dítě Fůů..tenhle článek jsem psala opravdu během procesu rozhodování, respektive krátce po něm, kdy jsem objevila poměrně překvapeně na testu ony pověstné dvě čárky. Rozhodnutí dát šanci přizvat další miminko k nám do rodiny sice padlo, jen nikdo z nás nečekal, že se naplní již následující den. Dlouho jsem tu nebyla, ale vzhledem k tomu, že předpřirpavené články během prvního těhotenství již zveřejněn… Privilegovaná zoufalka vaří instanudle Tento text je sponzorovaný Mall.cz Dostala jsem za něj rychlovarnou konvici . A nestydím se za to. Proč bych měla? Výměnný obchod jako za starých dobrých časů, na který tak rádi vzpomínáme! Těch časů, kdy se skákalo přes ohně, provozovala Valpuržina noc, Jiří Bartoška byl mladej, pivo vařily ženy, které se pak upalovaly a ctily se tradice - manželství muže a ženy, pomlázky, korzety, dokonale ohol… Recept: Žebírka s pivní marinádou – skvělá na grilu i v troubě V tomto článku vám poradíme 2 postupy k přípravě - gril i trouba, navíc se skvělou marinádou. Žebírka si tak můžete připravit i doma a to v kterémkoliv ročním období. The post Recept: Žebírka s pivní marinádou – skvělá na grilu i v troubě appeared first on Epoch Times ČR, z. s. . Třešňový koláč s mandlovou náplní (V) Po Vánocích mě asi baví nejvíc letní sezóna plná ovoce. Až mě vždy mrzí, že nestihnu připravit vše, co bych si přála. Protože to prostě stihnout nejde... broskve, meruňky, jahody, rybíz, třešně, višně, nektarinky... Tentokrát to vyhrály třešně v kombinaci s mandlovou náplní... Mandle hrají v tomto koláči prim, protože je najdete i v krustě a na povrchu. A musím uznat, že jde o nepřekonatelnou kom… Dort meloun Není tomu dlouho co se internetem prohnala lavina zelených dortů krásně nazvaných „Mecháček“. Musím přiznat, že i mě tyto dorty okouzlily. Přeci jen použít na sladký zákusek špenát není úplně tradiční volba, a i mě dlouho lákalo tento experiment absolvovat. Čas byl však neúprosný a stále byly jiné nápady na pečení, kterým jsem pro jejich […] Článek DORT MELOUN se nejdříve objevil na Recepty z čes… Sádlové cukroví – sádlová i veganská varianta důlkových koláčků Sádlovému cukroví se někdy také říká důlkové koláčky či sádlové kuličky a je velice oblíbené pro svou výjimečnou křehkost – je totiž lehce propečené, ale... The post Sádlové cukroví – sádlová i veganská varianta důlkových koláčků appeared first on oCukroví.cz . |
Writing about |