Krajkové sušenky z nasekaných mandlí plněné čokoládou Tyto extra křupavé sendvičové sušenky připomínají průhlednou krajku. Připravují se z mandlí nebo jiných ořechů dle vašich preferencí a plní se rozpuštěnou čokoládou. Skoleboller – norské sladké školní houstičky Skoleboller neboli norské sladké školní houstičky jsou pro mě vlastně takovou srdcovkou. V Norsku, kde jsme trávili spoustu času, je najdete v každém obchodě nebo kavárně. Upřímně si nedovedu představit, že bych skolleboller zadělávala denodenně, nebo se jimi krmila z obchodu. Jde totiž o velmi poctivou a sytou sladkou lahůdku spíše za odměnu. The post Skoleboller – norské sladké školní houstičky… Děvín: Aromatická odrůda stojící ve stínu Tramínu a Pálavy Slovenská odrůda Děvín vytváří voňavá vína s plným intenzivním aroma. Ačkoliv si Děvíny již získaly své příznivce mezi českými vínomilci, nezastupitelnou roli v tomto kontextu hrají vinaři z Velkopavlovicka, jejich významnější rozšíření u nás komplikuje aromatická podobnost s Tramínem a Pálavou. Burger s trhaným masem a coleslawem Já myslím, že na burgery s trhaným masem je sezóna neustále, ale v létě, venku, na čerstvém vzduchu s přáteli určitě chutnají nejlépe. Je to taky skvělé jídlo, pokud potřebujete nakrmit velkou skupinu lidí, protože si stačí předem upéct maso a pak už jen připravíte na stůl coleslaw, burgerové housky, ostatní ingredience na servírování a každý si může naplnit svůj burger sám. Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách? Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ. Vánoční tuková pohroma v Praze: Zachraňte potrubí, oleje a tuky vytřídíte snadno Praha 12. prosince 2024 (PROTEXT) - Vánoční svátky nejsou jen časem klidu a pohody, ale také obdobím, kdy výrazně narůstá množství spotřebovaných jedlých olejů a tuků, ať už v domácnostech nebo gastro zařízeních. Ty pak často končí na nesprávném místě – v kanalizačním potrubí. Pražské vodovody a kanalizace proto opakovaně upozorňují na nutnost správné likvidace tohoto druhu odpadu. Jejím nedodržováním hrozí ucpávání trubek a kanalizací, což představuje pro kanalizační systém a čistírny odpadníc… Jak péct chleba jako z profipece v obyčejné domácí troubě? První možnost je hrnec. Pro kůrku a objem jako z dobré pekárny je důležitý klid a pára, a tak zvlášť pekařům začátečníkům doporučuju pečení v nádobě, která zařídí obojí, ať jsou venkovní podmínky jakékoli. Ačkoli existují i parní trouby, obvykle s párou spouští i horkovzuduch,… Křupavý chilli olej Máte rádi pikantní asijská jídla? A křupavost? Pokud ano, pak tuhle lahůdku musíte vyzkoušet. Jen pozor - způsobuje závislost! Jedna lžička nikdy nestačí. Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem Dýňové gnocchi či česky noky je mé oblíbené podzimní jídlo. Nejdou připravovat ze všech dýní, je na ně potřeba pevnější, méně vodnatá dýně. Nejvíce se k jejich přípravě používá dýně Marina di Chioggia, která se u nás velmi těžce shání. Osvědčila se mi muškátová, máslová […] Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Recept na nepečený cheesecake z mascarpone nebo s ovocem Připravte si snadný nepečený cheesecake, když máte chuť na sladké a navíc k tomu v troubě není místo. Díky své sametové struktuře a sladké chuti je cheesecake na vrcholu oblíbených dezertů mnoha lidí. Každý region světa má svůj vlastní způsob přípravy tohoto dezertu. Kromě klasického pečeného cheesecaku existuje i nepečený cheesecake. Ať už zvolíte jakýkoli […] Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Květákové curry z vlastní zahrádky Nazdar, bumbrlíčci! Máme skoro po prázdninách, léto se chýlí ke konci, začíná období hojnosti a tak začínáme sklízet, co jsme zaseli. Ti z nás, kteří sejí většinou pouze vítr (a taky semínko toskánského citronu jsem zasela, ale pak se dozvěděla, že se to nesmí/nemá) nebo nemají zahrádku, jsou nuceni si plody kupovat. To nás ale nezastaví, pochutnáme si i tak. Zjara jsem na sockách naťukla zájem c… Potravinová sbírka – sonda do naší společnosti Kolik hodnocení, kritik či názorů slyšíme ze všech stran o nás Češích? Nejlepší úsudek si ale každý vytvoří sám: Každoročně se ve spolupráci s potravinovou bankou členové Slow Food Prague zapojují jako dobrovolníci do Celostátní potravinové sbírky. Je to skutečná sonda do české společnosti. V obchodním centru Prahy 10 jsme tuto sobotu byli uprostřed dění. Média […] Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Florentýnky Florentinka je sladkost, které nikdy neodolám. Způsobem přípravy a možná i vzezřením připomíná marokánku, ale svým složením je o něco jemnější a možná také lahodnější. Jak již název napovídá, florentýnky pochází z Florencie, tedy hlavní metropole italského Toskánka. Zde se vyvinuli z tradičních biscottů, na rozdíl od nich však obsahují více ořechů a neobsahují mouku. Ve Florencii […] Článek FLORE… Neobvyklá jídla ve světě. Například vařené nebo smažené vážky Svět je plný kulinářských zvláštností, které mohou pro jednoho být lahůdkou a pro druhého nepředstavitelným zážitkem. Tady je několik příkladů neobvyklých jídel z různých koutů […] Celý článek Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Tradiční kapr, moderní losos nebo luxusní humr? Má česká klasika na Vánoce ještě šanci? Tradiční kapr, moderní losos nebo luxusní humr? Má česká klasika na Vánoce ještě šanci? nikol.pouzar 15.12.2024 07:05 Křehké linecké: Recept na těsto krok za krokem Cukroví z lineckého těsta nesmí na Vánoce chybět! Jak se dělá linecké těsto, aby se nedrolilo nebo nelepilo? Důležitý je správný poměr mouky, másla a cukru a také rychlá práce. Jen tak získáme křehké linecké pečivo, které můžeme slepovat i polévat. Kvíz: Ukažte, kolik druhů vánočního cukroví poznáte V předvánočním čase mívá ledaskdo napilno, zvláště pečení cukroví zabere nějaký ten čas. Pokud u vás trouba jede na plné obrátky a vy ji plníte jedním plechem cukroví za druhým, měli byste si dopřát chvilku odpočinku. A můžete se cukrovím zabývat v trochu jiné formě, například vyzkoušet náš kvíz a otestovat si, jak dobře jednotlivé druhy znáte! Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii I když k Vánocům patří především cukroví, žádná pořádná oslava se neobejde bez dortu. Udělejte si nějaký i vy. Možností, jak a čím ho ozdobit, je spousta. Originální vánoční dort bude nejen krásnou dekorací, ale i příjemným zpestřením svátečního hodování. Pět nejskvělejších bramborových salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Každá rodina má svůj osvědčený recept. My vám přinášíme pět variací salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů. Třeba vás inspirují. Případně se s námi podělte v anketě, co dáváte do bramborového salátu vy. KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Žloutkové ořecháčky Pracny, rohlíčky nebo plněné ořechy. Cukroví s ořechy zkrátka neodmyslitelně patří na vánoční stůl! Připravte si žloutkové ořecháčky plněné máslovým krémem s příchutí rumu a navrchu s vynikající křupavou polevou podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Žloutkové ořecháčky pochází z Jak v kuchyni Brynzové 10 minutové halušky z brambor Postup: 1. Nepodceňte přípravu a šalotku (můžete použít i cibuli, ale šalotka je sladší a jemnější) i uzený špek – ano, špek! Na slaninu zapomeňte, pokud chcete ochutnat vážně ty nejlepší halušky na světě! Oboje nakrájejte na drobné kostičky, a na uzeném sádle, které špek pustí všechno orestujte do zlatova a do křupava. 2. Pak rozmíchejte brynzu se zakysanou smetanou. Pokud je […] VĂtek ze Sedlce - (minipivovary) Dopoledne se zadaĹ™ilo a tak nám nebránĂ zastavit se na zpáteÄŤnĂ cestÄ› v Sedlci, kde sĂdlĂ KrálovstvĂ rĹŻĹľe. OÄŤekával jsem nÄ›jakĂ© starovÄ›kĂ© hr... Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Sezamové důlkové cukroví Když už máme ten adventní čas, tak i já přispěju se svou troškou do mlýna a přidám nový recept do série "Tisíc podob lineckého", dnes to je kakaové linecké důlkové cukroví s oříškovou pomazánkou a černým sezamem. Sezam můžete v případě potřeby zaměnit za sekané ořechy a máte další zajímavou variaci. Důlkové cukroví je ideální pro přípravu s dětmi, nepotřebujete žádnou sofistikovanou přípravu a př… Rychlý hrnkový knedlík Rychlý hrnkový knedlík je hotový doslova během několika minut. Hodí se to, když potřebujete rychle nějakou přílohu.... 4 tipy, jak si užít sváteční období bez zažívacích potíží Prozkoumejte jednoduché tipy na vědomé stravování a zjistěte, jak si užít sváteční návyky bez trávicích potíží. The post 4 tipy, jak si užít sváteční období bez zažívacích potíží appeared first on Epoch Times ČR . Jednoduché vánoční raw cukroví ze 2 ingrediencí Nejjendnodušší cukroví, které letos upečete. Vánoční raw cukroví máte hotové do 10 minut a je bez cukru, bez lepku i bez laktózy. Budete ho ale milovat! The post Jednoduché vánoční raw cukroví ze 2 ingrediencí appeared first on Ochutnej Ořech . Tipy na vánoční dárky #3 Hledáte tip na dárek pro opravdového gurmána? Ať už je jako doma v kuchyni, kavárně nebo luxusní restauraci, máme řešení! V pálenici aneb hlavně když nakape Návštěva v pálenici, kde nemusí técť, stačí když nakape. The post V pálenici aneb hlavně když nakape first appeared on Zkvašeno.cz . Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Píše se o |