Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny Hledáte letní moučník, který zaujme na první pohled a dostane vás svou chutí? Vyzkoušejte malinové řezy s vanilkovým pudinkem a tvarohem, které zdobí lehká sněhová čepice. Tento recept jako z cukrárny zvládnete i doma – ideální na oslavy, víkendová posezení nebo jen tak ke kávě. Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší Máte strach, že mražené jahody nebudou již tak dobré? Poradíme vám ověřené triky, jak zachovat jejich čerstvou chuť i krásnou vůni. Řetězec dělá pizza snacky z odkrojků uzenin a peče koláče s přezrálým ovocem Po banánovém chlebíčku z přezrálých banánů představuje Albert zákazníkům koláče pečené z neprodaného ovoce a novinkou je také pizza snack z odkrojků uzenin. Díky programu na záchranu jídla ušetří desítky tun surovin za rok. Kuřecí špízy s koprovou marinádou Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý. Kuřecí špízy s koprovou marinádou vám svou příjemně koprovatou chutí budou bavit. To se klidně pojďme vsadit. The post Kuřecí špízy s koprovou marinádou appeared first on Blog Kuchti.me -… Studená polévka Chłodnik litewski Úžasně osvěžující letní jídlo, něco mezi polévkou a salátem. I když Češi studeným polévkám příliš nefandí, tuhle dobrotu si zamilujete u první lžíce. Ukliďme Česko a Radegast: 2030 sudů na dešťovku pro aktivní dobrovolníky Praha 27. června 2025 (PROTEXT) - Pivovar Radegast spouští ve spolupráci s iniciativou Ukliďme Česko velkou výzvu k úklidu vodních toků a jejich okolí napříč Českou republikou. Akce navazuje na dlouhodobé úsilí pivovaru chránit vodní zdroje a zadržovat vodu v krajině – Radegast už snížil spotřebu vody na výrobu piva na světově špičkových 2,29 litru na litr piva a investoval miliony do obnovy tůní a mokřadů. I letos v létě a na podzim se do úklidových akcí může zapojit prakticky každý – stačí se… Řízek je pasé. Vyzkoušejte recepty na rychlé svačiny, které na výletě zabodují více než česká klasika Řízek je pasé! Vyzkoušejte recepty na rychlé svačiny, které na výletě zabodují více než česká klasika Nikol Pouzar 27.05.2025 10:29 Meruňky se hodí i k masu, vyzkoušejte je si chilli. Inspirujte se recepty Sezona meruněk je tu a takové sladké ovocné knedlíky jsou téměř povinností. Receptů je ale mnohem více. Meruňky se dají připravit i na slano - skvěle se hodí k masu. Zkuste třeba meruňkové chutney nebo pikantní meruňky s chilli. Tady je pět receptů: Baskický cheesecake s miso pastou, kinako a jahodami Postup: 1. Krémový sýr utřete s cukrem, přidejte mascarpone a jemně vyšlehejte s vejci, aby krém nenabral příliš vzduchu. 2. Přilijte smetanu, dochuťte miso pastou a přilijte rozehřátou čokoládu (používám k tomu mikrovlnku nebo vodní lázeň). Vymíchejte v nadýchaný krém. 3. Nalijte do formy/hrnce o průměru 18 cm vystlané zmačkaným pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 230°C asi 25 minut … Pátek třináctého a třináctý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě - (pivní slavnosti) Známá balada K.J.Erbena praví: pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven. Poslechli jsme klasika a nešli k vodě, ale na pivo, na festival, ... Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Sladké dědictví české gastronomie Jaké jsou typické prvky tradiční české kuchyně? Jak je česká kuchyně ovlivněna mezinárodními vlivy? Prochází i láska ke gastronomickým tradicím, jako jsou koláče a dezerty typické pro jednotlivé regiony a roční období, ve kterých se připravují, změnami? To byly některé z bodů našeho programu dne 23.6.25 Receptury moučníků a pečiva se dědí z generace na […] Vepřová panenka v pomerančích a cibuli s medovým přelivem Článek Vepřová panenka v pomerančích a cibuli s medovým přelivem se nejdříve objevil na Recepty jídla . Dort charlotta Léto je jak stvořené pro nepečené dorty. Nejenže ve vedru, které obvykle v tyto dny panuje, se nikomu nechce trávit mnoho času v kuchyni, ale absolvovat tyto chvíle u horké trouby, je snad ještě o něco horší. Proto milujeme dorty, u kterých se vše jen smíchá, naskládá, nalije do formy a při nejbližší možné příležitosti sní. Pro […] Článek DORT CHARLOTTA se nejdříve objevil na Recepty z české i me… Když jídlo vypráví příběh. Podívejte se na vítěze World Food Photography Awards 2025 Od kapky omáčky až po šťavnatý záběr chleba, co ještě horký praská – vítězné snímky z World Food Photography Awards jsou hody pro oči i duši. Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho Pojďte, pozvu vás nan 27.4. do Kongresáku v Praze na swap fermentačních kultur, kde si povíme, jak vznikla od nuly první česká, potažmo berounská kombucha Berucha. The post Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho first appeared on Zkvašeno.cz . |
Okurkové blaho po bulharsku: Tarator je ta nejlepší studená polévka do veder Chlazená bulharská polévka tarator umí ve vedru zachránit. Připravuje se za studena z bílého jogurtu, okurky, česneku, kopru a vlašských ořechů. Zní to jednoduše? Taky že je! A přitom tohle geniální jídlo potěší, osvěží a zasytí. Ukážeme vám, jak si tarator připravit doma i jak jeho chuť trochu obměnit. Pečený květák s tahini omáčkou – zdravý a chutný recept Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečený květák s lahodnou tahini omáčkou. Ideální pro vegetariány, vegany i všechny, kteří milují zdravé a chutné jídlo. Kalendář vinařských akcí s hlídačem nově v aplikaci MojeLahve.cz Aplikace MojeLahve.cz vám přináší užitečnou pomůcku. Vytvořili jsme pro vás nový kalendář vinařských akcí, který jsme do apky přidali. Díky chytrému filtrování a funkci hlídacího psa snadno najdete akci podle místa, data nebo typu a naplánujete si tak výlet za vínem během chvilky. Krupicový nákyp s lesním ovocem: Sladké vzpomínky na dětství Ponořme se do nostalgické nálady a vraťme se o pár let zpět! Poctivý krupicový nákyp s lesním ovocem nám v tom pomůže! Svatojanské kvítí. Co musí mít každá žena? Víru v dobrý výsledek. Svatojanské kvítí, seznam druhů, sběr, využití. • Svatojanské kvítí se říká bylinám, které kvetou na přelomu jara a léta.• Svatojanské kvítí sbírají dívky a ženy o letním slunovratu, v předvečer […] The post Svatojanské kvítí. Co musí mít každá žena? Víru v dobrý výsledek! first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Domácí meruňkovo-broskvová přesnídávka Domácí přesnídávky jsou nejen chutné, ale i praktické – uchováme si v nich kousek léta a přesně víme, co svým dětem nebo sobě servírujeme. Meruňky a broskve se skvěle doplňují a s trochou jablka vytvoří dokonale jemnou, přirozeně sladkou chuť bez potřeby přidaného cukru. Připravte si domácí meruňkovo-broskvovou přesnídávku podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Domácí meruňkovo-broskvová přes… Luckybet casino – bonusy, registrace Po dobré večeři si každý rád dopřeje trochu zábavy – někdo sáhne po knize, jiný po filmu. A ti, kdo mají rádi hraní, mohou zkusit štěstí v online casinu. Může se tak jednat o zábavný večer doma, ať už sami či s partnerem. Je však třeba jednat zodpovědně. Zábavu spojenou s šancí na skutečné výhry […] Kynuté koláče aka KusKoláče Tohle je naprostá klasika, tlačené ovocné či makové, ořechové a další koláče nebo jak jim říká moje Ž., Kus Koláče (což je pekárna Niky Vavro, od které má ten borůvkový nejradši), si zaslouží zmínku i tady na blogu. Na instagramu krátká verze je, tak tady… Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky Moji dva malí koledníci milují nutellu, lentilky a muffiny. Tak toto je kombinace, kterou jsem vymyslela přímo pro ně. Vláčné vlhké těsto s lískovými ořechy, jednoduchý krém z nutelly a mascarpone, a čokoládová ozdoba s vajíčky, ať je to na Velikonoce slavnostnější. Suroviny na 10 […] S kropidlákem na věčné časy aneb jak na výrobu sečuánské fermentované chilli pasty Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná zamilovanost, ani tahle nevydržela v původní intenzitě, naopak jako málo vztahů se proměnila v l… Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Mrkvový velikonoční beránek s kokosem Beránka teď najdete všude v milion provedení a já letos přicházím také se svou troškou do mlýna. Tahle verze je s mrkví a kokosem, tak kdo máte rád mrkváč, bude vám určitě chutnat i tenhle beránek. Mám celkem malou formu, takže pokud máte velikou, suroviny zdvojnásobte. Užívejte svátky velikonoční! 1 dávka 250g polohrubé mouky 150g cukru 50g mrkve 50g kokosu 150ml mléka 50ml oleje 1 vejce lžička … Nové evropské stravování má být méně ekologické, ale zdravější, navrhují vědci Skupina vědců z Vrije Universiteit Brussels přišla s výživovou tabulkou, která mění pojetí „zdravé výživy“ směrem k „přiměřené výživě“. Na základě čeho si Evropané vybírají potraviny? The post Nové evropské stravování má být méně ekologické, ale zdravější, navrhují vědci appeared first on Epoch Times ČR . Top recepty z tvarohu: 14 tipů na nejlepší tvarohové dezerty Hledáte top recepty z tvarohu, které pořádně zasytí a zaručeně si na nich pochutnáte? My tvaroh máme moc rádi a najdete ho v mnoha našich oblíbených receptech. Podívejte se na ty nejlepší. The post Top recepty z tvarohu: 14 tipů na nejlepší tvarohové dezerty appeared first on Ochutnej Ořech . Městské farmy by mohly v době krize uživit průměrné město Nenulová pravděpodobnost globální katastrofy nutí vědce hledat způsoby, jak lidstvo v případě potřeby zachránit. Kdykoli může dojít například k jaderné válce, pandemii, mohutnému výbuchu sopky, […] Celý článek Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |