Oslavte Den vaflí. Zkuste kynuté i jogurtové těsto podle foodblogerů nebo vyrazte na ty nejlepší vafle v Praze a Bruselu Oslavte Den vaflí! Zkuste kynuté i jogurtové těsto podle foodblogerů nebo vyrazte na ty nejlepší vafle v Praze a Bruselu katerina.osick… 25.03.2025 07:30 Králík na houbách a hořčici – lahodný a voňavý oběd Už dlouho předlouho jsme se nepodívali na nějaký dobrý ušatý recept. A tak je tu pro vás králík na houbách a hořčici! Jemné, šťavnaté maso se tu propojuje s chutí lesních hub. Ať už použijete lesní hříbky nebo voňavé žampiony, jedno je jisté – tahle dobrota se rozplyne na jazyku a zaručeně potěší každého, kdo si ji dá. Tak pojďme na to! Králík na houbách a hořčici je vynikající například s brambo… Lahodný pampeliškový med zvládne připravit každý. Zkuste osvědčený recept bez vaření S příchodem krásného teplého počasí se trávníky začnou hemžit zlatými květy smetánky lékařské. Zatímco někteří lidé ji vnímají jako plevel, jiní ji využívají jako léčivku a k přípravě nejrůznějších dobrot, jako je třeba pampeliškový med. Není to však med v pravém slova smyslu, jako spíše sirup. Dá se ale místo klasického včelího medu mazat na pečivo nebo používat ke slazení čaje. Super rychlá večeře? Recept na kotlety pod peřinou jsou skvělá volba Vepřové kotlety jsou chutným a snadno připravitelným jídlem, které si může vychutnat celá rodina. Stačí jen pár ingrediencí a během chvilky si můžete pochutnat na chutné a zdravé večeři. Pokud však hledáte jedinečný a chutný způsob přípravy vepřových kotlet, měli byste zvážit, zda je nevyzkoušet pod peřinou. Kotlety pod peřinou jsou překvapivě jednoduché, a přitom […] Test vín odrůdy Pálava: Krásná vína napříč Moravou Rozhodnutí nad vhodným tématem redakčního testu padlo celkem rychle. Je zřejmé, že vína z odrůdy Pálava se i ve variantě do 9 gramů cukru vyskytují na trhu čím dál více a mívají vysokou kvalitu, což potvrdil i náš test. Zvítězila v něm Pálava 2021 vinařství Bíza z Čejkovic před Sonberkem ročníku 2023. Třetí místo si se stejným bodovým ziskem podělily Pálavy 2022 Rodinného vinařství Gréger a Farmy… Celozrnné sýrové tyčky Tohle je skvělá volba pro zdravější mlsání! Křupavé, voňavé a s výraznou sýrovou chutí se hodí nejen jako pohoštění na oslavu, ale i jako svačina. Vyzkoušet můžeme variantu s tymiánem, česnekem nebo si je můžeme ochutit podle své fantazie třeba rozmarýnem nebo chilli. Jsou jednoduché na přípravu a zmizí z talíře rychlostí blesku. Připravte si chutné domácí celozrnné sýrové tyčky podle receptu od … Jablka v županu, který 200 let nevyšel z módy Jablka v županu. To se onehdy potkali pan Jouda s panem Carbochem. Jouda: Víte, co já rád, pane Carboch? Já rád jím rád jablka v županu.Carboch: Jo, to já jím taky rád jablka, […] The post Jablka v županu, který 200 let nevyšel z módy first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Kynuté koláče aka KusKoláče Tohle je naprostá klasika, tlačené ovocné či makové, ořechové a další koláče nebo jak jim říká moje Ž., Kus Koláče (což je pekárna Niky Vavro, od které má ten borůvkový nejradši), si zaslouží zmínku i tady na blogu. Na instagramu krátká verze je, tak tady… Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Burger s trhaným masem a coleslawem Já myslím, že na burgery s trhaným masem je sezóna neustále, ale v létě, venku, na čerstvém vzduchu s přáteli určitě chutnají nejlépe. Je to taky skvělé jídlo, pokud potřebujete nakrmit velkou skupinu lidí, protože si stačí předem upéct maso a pak už jen připravíte na stůl coleslaw, burgerové housky, ostatní ingredience na servírování a každý si může naplnit svůj burger sám. Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] 25 pivovarů z 18 zemí a cca 150 piv - (pivní slavnosti) To vše na jednom místě, v bývalém klášteře Gabriel Loci, v pražské Holečkově ulici, v rámci festivalu Winter Affair 2025, v sobotu 25. ledna.... Smashed falafel wrap Rychlé, chutné a lehké recepty, které jsou svou podstatou ideální na přípravu přes týden na oběd nebo večeři, se u nás hodí vždycky. Tuhle sérii, která je přesně na takové recepty zaměřená, vykopávám smashed falafel wrapem, takže kdo máte rádi falafel nebo lehce orientální chutě pěkně do ruky, tohle pro vás bude hit! Jen si nezapomeňte den předem namočit cizrnu a můžeme jít na to... 2 porce 100g … Kakaová buchta s kousky jablek a čokoládou – sladká symfonie jablek, kousků čokolády a kakaového těsta Kakaová buchta je klasika, kterou zdokonalují vláčná jablka a kousky čokolády. Prohlédněte si recept s postupem a pochutnejte si. Mikroplasty nalezené v krvi a orgánech jsou spojovány s vyšším rizikem vzniku několika typů rakoviny Mikroplasty se dostávají do těla už v kojeneckém věku. Studie ukazují jejich přítomnost ve vodě, potravinách i kojeneckých lahvích. The post Mikroplasty nalezené v krvi a orgánech jsou spojovány s vyšším rizikem vzniku několika typů rakoviny appeared first on Epoch Times ČR . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Neobvyklá jídla ve světě. Například vařené nebo smažené vážky Svět je plný kulinářských zvláštností, které mohou pro jednoho být lahůdkou a pro druhého nepředstavitelným zážitkem. Tady je několik příkladů neobvyklých jídel z různých koutů […] Celý článek Muzeum čokolády v Kutné hoře opět zavoní luxusem první republiky. Láká na ochutnávky i nové lahůdky oceněné na světové čokolati Vyhlášený čokoládový ráj nacházející se v Kutné Hoře zahajuje svoji letošní sezónu symbolicky na Světový den štěstí 20. března. Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Maďarské langoše pečené v troubě s tvarohovým dipem – zdravější verze oblíbené klasiky Zdravější verze ikonické pochoutky nechutná vůbec ošizeně a navíc je připravená tak jednoduše, že nemusíte drhnout kuchyň od prskajícího oleje. Celozrnné langoše upečete v troubě, takže je můžete podávat i návštěvě, na party nebo jako rychlou, teplou večeři. Bramborová kaše nemusí být nudná: Zkuste bylinkovou, luxusní, pikantní, sýrovou nebo irskou Colcannon Bramborová kaše patří mezi oblíbené přílohy. Většinou ji známe na klasický způsob s máslovo-mléčnou chutí a příjemnou hladkou konzistencí. Když přidáte různé ingredience, uděláte z ní zážitkový pokrm. Jak a čím ji dochutit? Vyzkoušejte třeba recept na irskou bramborovou kaši Colcannon. Prostřeno. v Ústeckém kraji: Kdo zvládne hostitelský tlak nejlépe? Dva muži, tři ženy. A legendární cheesecake jako úkol týdne. Komu se nepodaří, kdo ho nebude umět vyslovit, natož pak připravit? Také absolutní převaha krémových polévek, zajímavých předkrmů i sladkých dezertů. Jak se komu bude dařit u sporáku? Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Zelená vzpruha z jarní přírody. Vyzkoušejte naše bylinkové recepty, které vás zaručeně postaví na nohy Přichází jaro a příroda se rychle probouzí, zato náš organismus teď potřebuje k nastartování víc než jen trochu teplejší dny a častější pohlazení slunečních paprsků. Očistné kúry či vitaminový doping si ale můžeme snadno a levně dopřát s pomocí zelených bylinek. A nemusí to být jen medvědí česnek. Brynzové 10 minutové halušky z brambor Postup: 1. Nepodceňte přípravu a šalotku (můžete použít i cibuli, ale šalotka je sladší a jemnější) i uzený špek – ano, špek! Na slaninu zapomeňte, pokud chcete ochutnat vážně ty nejlepší halušky na světě! Oboje nakrájejte na drobné kostičky, a na uzeném sádle, které špek pustí všechno orestujte do zlatova a do křupava. 2. Pak rozmíchejte brynzu se zakysanou smetanou. Pokud je […] Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Vytvořte si svůj svět s McDonald's & Minecraft Praha 25. března 2025 (PROTEXT) - McDonald's odemyká Minecraft Movie Meal McDonald's celosvětově reaguje na svou oblibu mezi fanoušky Minecraft, kteří si ve svých městečkách staví vlastní verzi této ikonické restaurace. Spolu s premiérou filmu Minecraft představuje McDonald's limitované menu s omáčkou inspirovanou dimenzí Nether, sběratelskými figurkami, exkluzivními herními bonusy a hračkami Happy Meal. Hráči Minecraftu si již léta vytvářejí pixelově dokonalé repliky ikonických zlatých oblouků… Dýňový chlebíček se skořicovou krustou Další recept s jednou z mých nejoblíbenějších surovin – dýní. Dýní obvykle upeču naráz několik a pyré si zamrazím do zásoby na větší část zimy. Pokud pyré nemáte, dýně se dají stále koupit, třeba máslová, která je na tento recept nejlepší. Během focení tohoto receptu […] Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách? Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ. Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Pesto z medvědího česneku Připravte si to nejvoňavější pesto z medvědího česneku. Rychlé, jednoduché a hodí se ke všemu – od masa po zeleninu i jako pomazánka na chleba. Dokonalý Caesar salát: Křupavá klasika s domácím dresinkem Vyzkoušejte recept na autentický Caesar salát s křupavými krutony, hoblinkami parmazánu a krémovým domácím dresinkem. Perfektní volba pro lehký a chutný oběd! KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Květákové curry z vlastní zahrádky Nazdar, bumbrlíčci! Máme skoro po prázdninách, léto se chýlí ke konci, začíná období hojnosti a tak začínáme sklízet, co jsme zaseli. Ti z nás, kteří sejí většinou pouze vítr (a taky semínko toskánského citronu jsem zasela, ale pak se dozvěděla, že se to nesmí/nemá) nebo nemají zahrádku, jsou nuceni si plody kupovat. To nás ale nezastaví, pochutnáme si i tak. Zjara jsem na sockách naťukla zájem c… Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Co jedli naši předkové? Srdečně vás zveme na další z přednášek cyklu „Vše, co jste chtěli vědět o jídle a báli jste se zeptat“ v Ústřední knihovně Praha. Členka Slow Food Prague Eva Ferrarová se bude věnovat tomu, co jedli naši předkové. Jak by nám chutnalo jídlo v období renesance a baroka? Co jsme si přivezli z Ameriky a co si Amerika přivezla z Evropy? Proč […] Placky ze zeleninové směsi Placky ze zeleninové směsi podáváme s bramborovou kaší, nebo s hranolky a oblíbeným dipem. Je to jen na vás. Zeleninu mů... Nejlepší vajíčková pomazánka bez majonézy: zdravější krémová alternativa Vajíčková pomazánka bez majonézy, která je krémová, zdravá a hlavně extrémně jednoduchá na přípravu. Hodí se na chlebíčky i jen tak na rohlík. The post Nejlepší vajíčková pomazánka bez majonézy: zdravější krémová alternativa appeared first on Ochutnej Ořech . Bagety téměř bez práce Také jste již objevili kouzlo domácího pečiva? Pokud ne, vyzkoušejte alespoň tyto jednoduché bagety. Jsou ze sušeného droždí, nemusí se hníst a pokud jste jim ochotni ukrojit z trochy svojí pozornosti, skvěle se vám odvděčí. Je to totiž vynikající pečivo bez zbytečné práce navíc. A víte, co je nejlepší? Zvládají ho s malou pomocí připravit i děti […] Článek BAGETY TÉMĚŘ BEZ PRÁCE se nejdříve obje… Bezlaktózový jogurt Je vůbec možné nainkubovat si doma jogurt tak, aby neobsahoval vůbec žádnou laktózu? Po mnoha letech od vydání původního jogurtového článku jsem si tuhle otázku položil znovu a s nově nabytými znalostmi, potřebnými k sestavení článku Cukr, jsem podnikl pár pokusů, abych si teorii ověřil v praxi domácího inkubátoru. O bílém jogurtu už víme, že... View Article The post Bezlaktózový jogurt first app… Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… |
Writing about |