Fazolový salát na odnesení s sebou Vsadím se, že aspoň jeden fazolový salát znáte. A děláte. A s chutí si ho dáte. Tenhle fazolový salát si klidně přidejte do své sbírky k ostatním. A poznamenejte si k němu následující čtyři poznámky.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Fazolový salát na odnesení s sebou napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru SodaStream uvádí na trh nové portfolio a představuje aukční výrobník ART Praha 8. června 2023 (PROTEXT) - Výtěžek z aukce SodaStream poskytne centru TEREZA na podporu proklimatické Kampaně obyčejného hrdinství Rok 2023 je pro SodaStream v České republice doslova přelomový – po 14 letech značka mění vizuální identitu a zároveň uvádí na trh... A co když to není obezita, ale lipedém? Léčí se dietou, speciálním prádlem a liposukcí Nemoc, kterou v nějaké míře trpí každá desátá žena, a přitom se o ní ví jen málo. To je lipedém, který se projevuje abnormálním hromaděním tuku na nohách, hýždích a někdy i rukách. Typické příznaky? Neschopnost zhubnout, těžké, oteklé a bolestivé nohy. I někteří zdravotníci ho přitom zaměňují s běžnou obezitou, takže se ženám nedostává účinné léčby. Recept na okurkový sendvič Tento recept na krémový a křupavý sendvič s okurkou představuje krásnou rovnováhu mezi dekadencí a lehkostí. Smetanová sýrovo-jogurtová pomazánka doplňuje osvěžující křupavou okurku, zatímco vydatná chuť a struktura celozrnného chleba drží vše pohromadě. Ingredience Postup Čajové sendviče Jsou ideální na pozdní snídani ke Dni matek, na dětskou oslavu nebo na maturitní večírek, ale můžete si […] Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Pestré Rulandské bílé z Moravy i Čech Rulandské bílé je v tuzemských vinicích „držákem". Za posledních deset let jeho rozloha jenom mírně klesla o 20 hektarů a je podstatnou součástí odrůdové skladby mnohých vinařů. Vínomilci se tak stále mohou přít, zda je jim milejší než Chardonnay. Minulý týden každopádně pěkných hodnocení Pinotů blanc v naší databázi výrazně přibylo, trojice našich tipů se tedy bude rekrutovat z této odrůdy. Ryba a rebarbora. Jak na neotřelou kombinaci chutí, poradí Pavel Drdel Vydatná porce čerstvého špenátu a dalších výhonků skrývá jemné rybí filety doplněné o kyselkavou omáčku z rebarbory. Nepřehlédnutelná rostlina, kterou jsme si zvykli používat hlavně do sladkých koláčů, má v kuchyni mnohem širší využití a naslano chutná snad ještě líp. Lilkový tatarák s parmazánem a bylinkami Tatarák, který nadchne i vegetariány? I tento tatarák chutná nejlépe na čerstvě opečeném toastu. Připravte si tatarák z lilku, parmazánu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Lilkový tatarák s parmazánem a bylinkami pochází z Jak v kuchyni Jahodový letní dort Na ten jsem se strašně těšila, od doby, co jsem vyzkoušela recept na níže popsaný korpus při jiné příležitosti. Trochu jsem experimentovala a tento korpus mě úplně nadchl! Díky tomu, že je postavený na sněhu, který je zpevněný cukrem, je stabilnější a věřím, že se vám všem bude dařit, na rozdíl od jiných korpusů, které nás často potrápí. Samozřejmě je díky cukru sladší, a proto se skvěle hodí na … Čokoládové tartaletky s citronovým crémeux Hutný čokoládový korpus a čokoládovou ganache vyvažuje svěží a lehké citronové želé a citronové crémeux. Mnohovrstevnatý dezert, kterým si určitě neuděláte ostudu. Recept vznikl ve spolupráci s Favi.cz, kde najdete mnoho doplňků, které jsou k výrobě tohoto dezertu nezbytné. Tartaletky270 g hladké mouky110 g mandlové […] Slaný závin z listového těsta 1 ks kmín, 1 ks sůl, 1 ks vejce, 1 ks sladký kečup, 1 ks strouhaný sýr, 1 ks pórek, 1 ks šunkový salám, 1 balíček listové těsto, Těsto si rozválíme na tenký plát. Pórek nakrájíme na kolečka a vejce rozšleháme. Plát těsta potřeme kečupem podle chuti, poklademe salámem, přidáme pórek a sýr. Rozšlehaným vejcem potřeme kraje a svineme v závin. Slaný závin dáme na plech, který jsme předem vyložili peč… Monopol láká nejen na pivo - (pivnĂ cesty) TeplickĂ˝ pivovar Monopol je vyhlášen nejen svĂ˝m pivem, ale i perfektnĂ kuchynĂ, vlastnĂ pekárnou a cukrárnou. Od svĂ©ho zaloĹľenĂ v roce 2015 si zĂsk... Moje domácí kuchyně Když jsme dokončili rekonstrukci „kanceláře“, kde Jary designuje weby a já tančím v kuchyni, řekli jsme si, že je na čase, pořídit si miminko. Po svatbě už máme, překvapivě nemládnem… Není čas ztrácet čas! Články o mojí pracovní kuchyni najdete tuhle: Rok se Siemens v kuchyni #1: varné desky Rok se Siemens v kuchyni #2: kombinovaná parní trouba Rok se Siemens v kuchyni #3: vybavení […] Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Italové na Hradčanech Ve spolupráci s organizací Tutto Italiano vás srdečně zveme na další procházku s Jaroslavou Náprstkovou, tentokrát kolem Lorety. Dozvíme se více o působení Italů na Pražském hradě. Sejdeme se ve čtvrtek 22. června před Loretou. Vstup: 200 Kč Vývoj a technologie kávovarů s parní tryskou Čtení: 5 minut The post Vývoj a technologie kávovarů s parní tryskou first appeared on Lázeňská káva . Vydáváme Kuchařku na doma. …a ten vykřičník v nadpisu jsme si dovolili zase po dvou letech, protože jsme si ani sami nemysleli, že se něco takového někdy stane. Zhruba před rokem nás oslovilo brněnské nakladatelství Jota, zda bychom si nechtěli vymyslet koncept a vyrobit si fermentační publikaci. Nešlo odmítnout! Kniha vychází 7. června 2023. Nad konceptem jsme seděli v... View Article The post Vydáváme Kuchařku na doma! f… ZÁHADNÁ KULATÁ „VĚC“ Z ANTARKTIDY STARÁ MILIONY LET BYLA KONEČNĚ IDENTIFIKOVÁNA Po téměř deset let se paleontologové snažili určit, co je “věc”, kterou objevili už v roce 2011 na Antarktidě. Objekt o velikosti fotbalového míče od té doby odpočívala v chilském muzeu a čekalo se na okamžik, kdy některá z moudrých hlav přijde s vysvětlením jeho původu. Skořápku záhady se podařilo rozbít až teprve nedávno. O […] Připravte si perfektní lehké menu, v kterém hrají hlavní roli bezpeckové melouny Máte chuť na něco výjimečně dobrého, ale docházejí vám nápady? Připravte si výtečné, zdravé menu plné lehkých chutí. – Kulturio.cz Jak správně degustovat víno Bílé víno Bílé víno je vhodné podávat ve sklenicích, jež tvarem připomínají tulipán. Jsou tedy užší než kulaté balonové sklenice určené na červené víno. Tvar těchto sklenic zůstává v posledních letech téměř neměnný, vyvíjí se však materiál. Výrobci i konzumenti v dnešní době preferují bezolovnaté sklo, sklenky na víno se pak dělají tenkostěnné. |
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty Bezové květy jsou snad všude okolo vás a vy už nevíte, jak je zužitkovat? Jestli z nich už máte sirupu až po okraj spíže, rozpalte troubu nebo olej v hrnci a připravte z bezových květů ty nejlepší sladké moučníky. Tipy na lehké červnové večeře Červen zahajuje období pro lehké, rychlé a odpočinkové vaření, plné čerstvých surovin, vitamínů a jídel, která nás rozhodně nezatíží. Zapomeňte v těchto dnech na hutné omáčky a hromady sytých příloh. Je čas na jednoduchá jídla, u jejichž přípravy strávíte mnohem méně času. Cesta jógy nabízí skvělé výsledky každému, říká Šárka Kohoutová z Jógarama Pomáhá ženám získat zpět pevné a pružné tělo díky více než 10letým zkušenostem s jógou. Sama ví nejlíp, o čem mluví. Žádné cvičení ji dlouhodobě nebavilo a myslela si, že výsledky přináší hlavně zvedání těžkých vah v posilovně nebo běhání delších tratí. A pak objevila kouzlo dynamické jógy… Pojďme hned na úvod nalákat na výsledky […] Indické placky Indické placky k indické kuchyně neodmyslitelně patří. Jednoduchá příloha se hodí k masu, zelenině i k různým omáčkám. Indické placky jsou Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami patří mezi super jednoduché a rychlé dobrůtky, které připravíte za pár minut.Odměnou vám budou šťavnaté malé muffiny s příjemnou chutí hrušek, skořice a čokolády.Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami můžete vesele obměňovat s jiným sezónním ovocem – jablky, švestkami, jahodami či borůvkami. Uvidíte, že budou pokaždé trošku jiné, ale vždycky výborné. T… Lehoučký mléčný toustový chléb z droždí Jak na nadýchaný toastový chleba, který se nedrobí, ale sám o sobě není příliš těžký kvůli máslu a vejcím? Odpovědí je kvalitní vyhnětení a popřípadě čínská nebo japonská metoda speciální jíšky, která pomůže zvláčnit a zjemnit střídku, aniž by bylo třeba přidávat kila tuku navíc.… TOHLE S NIMI (NE)DĚLEJTE Běžně mezi lahůdky řadíme výrobky složené z více druhů převážně slaných potravin, distribuované ve zchlazeném stavu s omezenou dobou použitelnosti a určené k přímé spotřebě zastudena. Jenže víte, jak s nimi zacházet? Hovězí nudličky s brokolicí Měkké šťavnaté hovězí nudličky se svěží brokolicí můžete mít na stole za pár minut. Na tomto jídle s příchutí Asie si pochutná celá rodina! Bezová panna cotta Tenhle lehký italský dezert dělám moc ráda a pro jeho jednoduchost bych ho asi mohla dělat častěji. Dnes je to zcela aktuální a sezónní záležitost, kdy jsem při přípravě použila bezová květenství, díky nimž dostane panna cotta velmi příjemnou květinovou vůni i chuť. Želatinu jsem už před lety vyměnila za agar, protože se mi s ním lépe pracuje a výsledek je vždycky stoprocentní, ať už ji nechávám … Medovo-česnekové kuře Asi bych vám měl popsat jak dobré je medovo-česnekové kuře, ale to si budete muset domyslet sami. Já vám popíšu jak skvělý je tenhle okurkový salát. Má výchozí pozice je taková, že už od školy nenávidím okurkový salát (děkuji školní jídelno) a s tím i salátové okurky. Ale po tomhle salátu musím přehodnotit náš vzájemný vztah se salátovou okurkou. Tahle úprava salátu je prostě boží. K tomu fantastické kuře a máte výborné menu pro jakoukoliv příležitost. Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... Brownies s višněmi v rumu Sladké se u nás dělalo opravdu zřídka, právě proto, že Jirka na sladké moc není. To se ale změnilo s Bertíkem, který si na něčem sladkém se mnou s radostí pochutná. Mám radost, že se tomu můžu teď častěji věnovat ... The post BROWNIES S VIŠNĚMI V RUMU appeared first on Kitchen story . Vanilka, vanilin, ethylvanilin Je před Vánoci, ideální čas na příspěvek od Inky, který jsem doplnila drobnými vstupy (viz boxy), tak doufám, že se vám bude líbit. VANILKA Lidově spíš VANILKOVÝ LUSK (i když to botanicky není správně), je čistě přírodní produkt pocházející z jistého druhu květu orchideje. Z hlediska vůně i chuti jsou nosná zejména semínka uvnitř lusku. […] Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Trocha punku na rozloučenou Uohoooh, no nazdar! Kdybychom to tak trochu neavizovali na facebooku, byli bychom celí překvapení, co se tady zjevilo, že? No nepočítala jsem s tím ani já, co vám budu vykládat. Na druhou stranu jsem byla již několik měsíců tak jako nenápadně a pod čarou celá divoká z toho, jak jsem odsud vyghostila a že třeba kvůli mně někde někdo pláče. Tedy samozřejmě pláče z těch hezkých důvodů, jako že je mu… Slepice: Vařit ze slepice je práce, která přináší samé dobré výsledky Vařená slepice, recepty, tipy. • Proč vařit slepici? Protože má chutné maso. • Co je nejcennější z vařené slepice? Slepičí bujon. • Slepičí vývar není stejný jako vývar z kuřete. […] The post Slepice: Vařit ze slepice je práce, která přináší samé dobré výsledky first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Mango – ovocná dobrůtka jako léčivá potravina Víte, že na světě existuje přes 300 odrůd manga? Toto oblíbené tropické ovoce má řadu příznivých účinků na naše zdraví. Více o něm v tomto článku... The post Mango – ovocná dobrůtka jako léčivá potravina appeared first on Epoch Times ČR . Američtí producenti „věčných chemikálií“ desetiletí zakrývali zdravotní rizika. Nyní unikly tajné dokumenty ´Teflon je běžně používaná PFAS. Poškrábáním teflonové pánve se mohou „věčné chemikálie“ uvolňovat.´ Dokumenty, které byly dosud tajné, zobrazují aktivity největších výrobců perfluorovaných alkylových látek […] Celý článek Smažené nudle s hovězím Máte rádi čínské restaurace? A jaké jídlo si v nich nejraději dáváte? U nás mají asijská jídla své čestné místo. Vaříme je rádi. Rádi si je dopřáváme na cestách a rádi si na nich pochutnáme v místních i zahraničních restauracích. Právě v restauracích se inspirujeme ke zdokonalování pokrmů, které si doma připravujeme, a když je možnost, rádi […] Článek SMAŽENÉ NUDLE S HOVĚZÍM se nejdříve objevil n… Jahodové cookies s čokoládou (V) Je tu další jahodový recept, i další velmi jednoduchý recept. Co víc si přát :-) A když říkám jednoduchý, tak jde tentokrát o extrémně jednoduchý recept z pár surovin, co fakt za pár minut uplácáte a máte na pár dnů vystaráno o snídani, svačinu... Jahodové cookies s čokoládou (V) (12 - 15 ks) 2 zralé banány 1/2 hrnku kešu másla či jiného oříškového 2 hrnky ovesných vloček 1/4 hrnku čokoládových p… Sádlové cukroví – sádlová i veganská varianta důlkových koláčků Sádlovému cukroví se někdy také říká důlkové koláčky či sádlové kuličky a je velice oblíbené pro svou výjimečnou křehkost – je totiž lehce propečené, ale... The post Sádlové cukroví – sádlová i veganská varianta důlkových koláčků appeared first on oCukroví.cz . |