Další Výzva Sladké trojky: Upečte s námi kynuté koláče a podívejte se, co vymyslel Vojta Vrtiška. S mákem, tvarohem, ořechy nebo ovocem – kynuté koláče jsou česká klasika a je úplně jedno, s jakou náplní je vytvoříte. Všechny stojí za to! I proto jsme se na ně zaměřili v další Výzvě Sladké trojky. Základní recept nabízí olejové koláčky s mákem a tvarohem, ale my věříme, že si se zadáním pohrajete více a překvapíte nás! Ze sítí: ‚Granule‘ pro lidi. Nejlenivější jídlo všech dob šetří čas, ale chutná vůbec někomu? Název „human kibble“ zní jako špatný vtip. Granule pro lidi? A přece se tohle zvláštní jídlo stalo virálním hitem na TikToku. Jedna obří mísa, do které se naseká zelenina, maso, obiloviny i luštěniny. Směs, která putuje do lednice a z které se během dne jen nabírá. Žádné přemýšlení, co dnes vařit, žádné dlouhé stání u plotny. Je to snaha o jednoduchost, nebo už rezignace na jídlo jako radost? Náz… Mixér: retro menu a zvěřina, výherci soutěže, nová restaurace nebo ASMR videa z vaření v přírodě Od retro menu přes novou restauraci až po ASMR zážitky z vaření v přírodě. Přinášíme přehled dalších zajímavostí ze světa gastronomie, včetně výherců soutěže o nej bio potravinu a tipu na zvěřinové menu, které k podzimu neodmyslitelně patří. Mixér je tu! Králík pečený na jablkách a sušených švestkách – masová specialita plná podzimních chutí Šťavnaté a dietní králičí maso si skvěle rozumí s voňavými jablky a sladkými sušenými švestkami. Výsledkem je jídlo, které spojuje tradiční českou kuchyni s kouzlem podzimních chutí. Potěší nejen gurmány, ale i každého, kdo hledá sytý a zároveň celkem lehce stravitelný pokrm. Inspekce zase zavřela pekárnu plnou mrtvých myší. Už je to tu taková tradice, říkají místní Chlubí se třicetiletou tradicí, na webových stránkách mají fotografie výrobků k nakousnutí. Neuvěříte však, v jakých podmínkách pekaři pracovali a pečivo pro velkou část Vyškova vyráběli. Inspekce jejich výrobnu už dvakrát zavřela. Jak rozlišit holubinky od jiných hub? Uvařte si holubinkové škvarky Od června do října v lesích všech typů rostou hojně většinou ve skupinách lupenaté, pestrobarevné houby, které by se mohly nazvat květy lesa. Holubinky jsou pro houbaře zajímavé tím, že mezi nimi není žádný jedovatý druh. Ve starší literatuře bývá uváděna jako mírně jedovatá holubinka vrhavka – Russula emetica. Křehké sýrové tyčinky Křupavé, z pouhých pár surovin, ideální jako svačina do školy, práce i na cesty. Snadná příprava a skvělá chuť, které nikdo neodolá. Kilometr s pařížským krémem: Retro dezert pro zvědavé Plánujete oslavu nebo večírek a chcete hosty vážně zaujmout? Vyzkoušejte tento originální retro dezert zvaný kilometr nebo kilometrové řezy. Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Skvělé moravské Frankovky Frankovka na Moravu patří a co se týče modrých odrůd, je jedním ze zdejších pokladů. Mělo by to doslova platit i o těchto třech lahvích z různých moravských podoblastí, kterým minulý týden přibyla v databázi vysoká hodnocení. Pátek třináctého a třináctý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě - (pivní slavnosti) Známá balada K.J.Erbena praví: pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven. Poslechli jsme klasika a nešli k vodě, ale na pivo, na festival, ... Baskický cheesecake s miso pastou, kinako a jahodami Postup: 1. Krémový sýr utřete s cukrem, přidejte mascarpone a jemně vyšlehejte s vejci, aby krém nenabral příliš vzduchu. 2. Přilijte smetanu, dochuťte miso pastou a přilijte rozehřátou čokoládu (používám k tomu mikrovlnku nebo vodní lázeň). Vymíchejte v nadýchaný krém. 3. Nalijte do formy/hrnce o průměru 18 cm vystlané zmačkaným pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 230°C asi 25 minut … Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] S kropidlákem na věčné časy aneb jak na výrobu sečuánské fermentované chilli pasty Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná zamilovanost, ani tahle nevydržela v původní intenzitě, naopak jako málo vztahů se proměnila v l… Snadný recept na domácí boršč, který vás zahřeje a zasytí Boršč patří mezi nejznámější polévky východoevropské kuchyně a proslul svou výraznou chutí a sytostí. Přestože může na pr O posvícení všechno tu voní… O posvícení nebo hodech se oslavovalo ukončení polních prací, v každé farnosti v jinou dobu. Jaké to mělo důvody a jaké zvyky s tím byly spojené, vám 22. října povypráví foodblogerka Vilemína. Hlavním tématem jsou samozřejmě slavnostní pokrmy, připravované z nových zásob máku, mouky, vajec, povidel, nechyběly vykrmené husy. Přednášku v Městské knihovně v Praha, […] The post O posvícení všechno tu… Bouchačky jako pohoštění Bouchačky jsou celosvětový hit! Tak jednoduché a tak dobré! Poprvé jsem rozmáčknuté brambory objevila před dvěma lety a zcela se do nich zamilovala. Od té doby jsem Vám je nabídla v několika receptech tak, jak je doma připravuji nejčastěji. Jsou skvělé jako příloha i jen tak na zob. Hezky nahradí i večeří a když je […] Článek BOUCHAČKY JAKO POHOŠTĚNÍ se nejdříve objevil na Recepty z české i mezin… Recept: Luxusní rychlá ořechová buchta Hledáte jednoduchý a rychlý recept na buchtu plnou oříšků a kokosu? Naše luxusní rychlá ořechová buchta je skvělým dezertem i svačinkou. The post Recept: Luxusní rychlá ořechová buchta appeared first on Ochutnej Ořech . Fernet Stock Blood Orange - revoluční novinka s osvěžujícím charakterem Fernet Stock Blood Orange představuje přelomovou inovaci, výsledkem je osvěžující, lehce sladký likér s dokonale vyváženým charakterem. Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Ano, šéfe. v restauraci Na Čertovce: Zatímco hosté trpí, v kuchyni se brání slovy „Nejsme žádný Alcron.“ Restaurace Na Čertovce v turisticky vyhledávané oblasti Dolní Moravy má sice plné parkoviště, ale hosté se jí vyhýbají obloukem. Šéfkuchaři se hned po příchodu zvedá žaludek z interiéru se zvířecími kůžemi na zdech a z provozu, který podle něj zamrzl v roce 1995. Není nad českou klasiku. Jak upéct fantastického králíka se zelím Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami. Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera U nás se jim říká rozbouchnuté brambory nebo zkráceně bouchačky. A slavný britský šéfkuchař o těch svých tvrdí, že jsou nejlepší na světě. Až je ochutnáte, nejspíš mu dáte za pravdu. Díky promyšlenému postupu se promění v křupavou, voňavou lahůdku, která obstojí i jako samostatné jídlo. Stačí brambory doplnit salátem nebo dipem. Cannelloni plněné špenátem a ricottou v rajčatové omáčce Máte chuť na něco snadného a lahodného, co nakrmí celou rodinu? Cannelloni plněné špenátem a ricottou v rajčatové omáčce jsou osvědčenou jistotou, že si pochutnáte. Cannelloni plněné špenátem a ricottou v rajčatové omáčce opět potvrzují základní pravidlo vaření – stačí jen pár dobrých ingrediencí a vynikající jídlo je na světě. Určitě je oceníte nejen jako příjemnou teplou véču, ale i třeba jako … 5 bleskových večeří plných bílkovin, které změní váš večerní jídelníček. Objevte 5 rychlých a zdravých večeří s vysokým obsahem bílkovin a živin. Snadné recepty pro 4 osoby, které podpoří vaši energii a zdravý životní styl. Boloňské špagety Jedním z nejvíce oblíbených jídel italské kuchyně jsou špagety s červenou omáčkou - to je sázka na jistotu. Klíčem k dokonalé chuti, podobné pravým boloňským špagetám, je u tohoto receptu čas. Pomalu tažená omáčka s vínem, mlékem, zeleninou a kvalitním hovězím masem vytvoří bohatou a vyváženou chuť - připravte si boloňské špagety jako z italské restaurace podle receptu od Jakvuchyni.cz! Příspěvek… Chytré zámky pro Foxconn, chladicí boxy pro Rohlík.cz. OX Point výrazně pomáhá i firmám Praha 17. září 2025 (PROTEXT) - Chytré boxy stále více pronikají i do firem působících nejen na území České republiky. Dokážou totiž zjednodušit život zaměstnancům i zaměstnavatelům. Český výrobce chytrých boxů OX Point dodal spolehlivá řešení i pro světoznámého výrobce elektroniky Foxconn či online supermarket Rohlík.cz. „Dodali jsme pro Foxconn chytré zámky pro 7500 zaměstnaneckých skříněk. Usnadnili jsme tím manipulaci se skříňkami prakticky pro všechny, kteří pro renomovanou společnost prac… Kynuté koláče aka KusKoláče Tohle je naprostá klasika, tlačené ovocné či makové, ořechové a další koláče nebo jak jim říká moje Ž., Kus Koláče (což je pekárna Niky Vavro, od které má ten borůvkový nejradši), si zaslouží zmínku i tady na blogu. Na instagramu krátká verze je, tak tady… Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou Svačinka na cestu do Toskánska pro smráďata. Cookies s čerstvými ostružinami a kousky hořké čokolády. Čokoládu můžete použít i mléčnou nebo bílou, podle vašich chuťových preferencí. Překvapivě jim tentokrát i chutnaly, což se rovná zázraku :-). Srpnového Toskánska jsem se trochu bála, ale nám se […] Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Koření: Jedlé dárky a suvenýry ze zahraniční dovolené Báječný suvenýr i dárek blízkým: Koření z dovolené. • Dárky, které nepodléhají módě a vyhovují každému vkusu. • Voňavá vzpomínka na místo letního pobytu. • Koření doma nedostupné. • Koření […] The post Koření: Jedlé dárky a suvenýry ze zahraniční dovolené first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Luckybet casino – bonusy, registrace Po dobré večeři si každý rád dopřeje trochu zábavy – někdo sáhne po knize, jiný po filmu. A ti, kdo mají rádi hraní, mohou zkusit štěstí v online casinu. Může se tak jednat o zábavný večer doma, ať už sami či s partnerem. Je však třeba jednat zodpovědně. Zábavu spojenou s šancí na skutečné výhry […] Salát z pečených brambor Dnešní recept vás přesvědčí, že i bramborový salát může být jako rychlé jídlo ideální na večeři přes týden nebo na druhý den do práce, moderní a lehký, prostě # svasniprojidlo. Dneska to je recept bez masa, přes to plné bílkovin díky sýru cottage a vajíčku navrch. Salát z pečených brambor se zeleninou vám vážně doporučuju, u nás je to hit! 2 porce 350g brambor 200g cottage snítka čerstvé bazalky … Sladké léky: léčivé účinky třtinového cukru, kandisu a sladového cukru Tradiční sladidla jako třtinový, kandyzovaný a sladový cukr mohou podpořit trávení, plíce i krev – na rozdíl od škodlivého sirupu s fruktózou. The post Sladké léky: léčivé účinky třtinového cukru, kandisu a sladového cukru appeared first on Epoch Times ČR . Nejlepší koláče na světě: V žebříčku se umístila i Česká republika. Například Pardubický perník Populární portál Taste Atlas zveřejnil aktualizovaný žebříček 100 nejlepších koláčů z celého světa. Jak uvádí, žebříček byl sestaven na základě hodnocení cestovatelů, kteří tyto lahůdky […] Celý článek Probiotický elixír zdraví 2(025) Pokračování podvratné diskuse o tom, zda jsou fermentované nápoje vůbec probiotické: aktuální vědecké poznání, růst popularity, trh a potenciální rizika. The post Probiotický elixír zdraví 2(025) first appeared on Zkvašeno.cz . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |