Tatarák ze sivena na topince podle Huga Hromase V Česku je tradiční tatarák z hovězího masa, ale na naše stoly se běžně dostává i tatarák rybí, nejčastěji z lososa nebo tuňáka. Ale zasyrova se dají konzumovat i ryby sladkovodní. Vyzkoušejte například takto zpracovat filety ze sivena podle receptu kuchaře Huga Hromase. Základem je samozřejmě čerstvá ryba, ideálně rovnou ze sádek. 3x moučník na víkend: Mřížkový koláč s červeným ovocem, kynutý s drobenkou a křehký s krémem a ostružinami Konec července je na pečení šťavnatých koláčů naprosto ideální období. Dozrává ovoce na zahrádkách, natrhat si ho můžete v lese a kdo nemá ani jednu z těchto možností, určitě sladké plody léta sežene na trhu. Stačí si vybrat, jaké těsto a ovoce v koláči zkombinujete, což není úplně jednoduché. Skvělé jsou totiž všechny! Cuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem Máte úrodu cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento sladký cuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem, který vám bude mizet pod rukama. A dopřát si ho mohou i vegani! Hovězí steak na guatemalský způsob Máte chuť na opravdovou delikatesu z grilu nebo minutku z pánve? Hovězí steak na guatemalský způsob je bezvadnou volbou. Pokud si říkáte, proč jsem recept nazvala hovězí steak na guatemalský způsob, důvod je vlastně velmi jednoduchý. Tato lahůdka je pro mě vzpomínkou na doby, kdy jsme ještě cestovali všude možně po světě… The post Hovězí steak na guatemalský způsob appeared first on Blog Kuchti.m… Burger s trhaným masem a coleslawem Já myslím, že na burgery s trhaným masem je sezóna neustále, ale v létě, venku, na čerstvém vzduchu s přáteli určitě chutnají nejlépe. Je to taky skvělé jídlo, pokud potřebujete nakrmit velkou skupinu lidí, protože si stačí předem upéct maso a pak už jen připravíte na stůl coleslaw, burgerové housky, ostatní ingredience na servírování a každý si může naplnit svůj burger sám. Tesco v Kroměříži slibuje hezčí prodejnu s šetrnějším provozem k životnímu prostředí Kroměříž 25. července 2024 (PROTEXT) - Prodejna Tesco v Kroměříži prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Prodejní plocha je přizpůsobena novým trendům a aktuálním nákupním požadavkům zákazníků. Provoz prodejny je rovněž šetrnější k životnímu prostředí. V termínu od 31. července do 6. srpna 2024 nabídne Tesco pouze zákazníkům této prodejny 10 % slevu na celý nákup s Clubcard. „Hypermarket Tesco v Kroměříž… Zapečené těstoviny caprese Pro tyhle lehké zapečené těstoviny ve italském stylu se zapnout troubu i v těchto vedrech určitě vyplatí. Chutí i složením si nezadají s italským salátem caprese, jen jsou o něco sytější, a tak je můžete použít třeba jako obstojný oběd za tepla i za studena. Na přípravu nebudete potřebovat žádné speciální vybavení, jen zapékací mísu, a přesto je výsledek naprosto dokonalý. Rajčata, mozzarella, ba… Pečená rajčata s cottage sýrem Jídlo jednoduché na přípravu, ale se skvělou chutí. Pečená cherry rajčata s česnekem a bylinkami si s chladivým cottage sýrem úžasně rozumí. Každý den zemře 2200 lidí V evropském regionu umírá denně na následky konzumace alkoholu 2200 lidí, jak uvádí server rakouské televize ORF. Česká republika je třetí v pořadí evropských zemí s nejvyšší konzumací čistého alkoholu na osobu, po Gruzii a Rumunsku. Kopřivový krém s brynzou Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] VĂtek ze Sedlce - (minipivovary) Dopoledne se zadaĹ™ilo a tak nám nebránĂ zastavit se na zpáteÄŤnĂ cestÄ› v Sedlci, kde sĂdlĂ KrálovstvĂ rĹŻĹľe. OÄŤekával jsem nÄ›jakĂ© starovÄ›kĂ© hr... Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Raut od A do Z: Praktický průvodce Čeká vás organizace větší akce, která vyžaduje občerstvení v podobě rautu, a vám z toho jde hlava kolem? Nezoufejte, stačí si zorganizovat práci, vědět, co objednat externě a co zajistit svépomocí, a vše půjde jako po másle. Náš průvodce vás provede celým procesem, od plánování až po samotnou realizaci. Od svatby až po konferenci: Raut jako od […] Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Studie: Výběr stravy může zlepšit duševní zdraví Studie představuje potraviny spojené s nižším rizikem deprese. Mohl by být váš nákupní seznam tajnou zbraní proti depresi? The post Studie: Výběr stravy může zlepšit duševní zdraví appeared first on Epoch Times ČR . Recept: Jednoduchý a nejlepší šopský salát s balkánským sýrem + zálivka Recept na velmi jednoduchý a rychlý šopský salát s balkánským sýrem + recept na zálivku. Zjistěte, jak se dělá pořádný šopák a čím ho ještě vylepšit. The post Recept: Jednoduchý a nejlepší šopský salát s balkánským sýrem + zálivka appeared first on Ochutnej Ořech . Šest tipů, jak v létě předejít problémům se zažíváním. Například pozor na to, co pijete a jíte Léto, prázdniny a dovolené jsou v plném proudu. Spolu s nimi však také různé zdravotní potíže, které vás mohou na cestách potkat. Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Tipy, jak omezit plýtvání jídlem: Nákupy plánujte dopředu a při vaření využijte zbytky Každý rok se ve světě vyhodí obrovské množství potravin. V Evropské unii je to přibližně 88 milionů tun. – Kulturio.cz |
Kouzlo domácího chleba a housek: Jak upéct vlastní křupavé pečivo z kvásku, aby bylo nadýchané Kouzlo domácího chleba a housek: Jak upéct vlastní křupavé pečivo z kvásku, aby bylo nadýchané Lucie Velek 26.07.2024 18:00 Tesco nabízí ovoce v krabičkách. Proč na jedné straně plasty šetří, na druhé plýtvá? Tesco přišlo s novinkou, kterou nabízí v chladicích pultech. V jednadvaceti prodejnách nově zakoupíte nakrájené ovoce a zeleninu určené k okamžité konzumaci. Propaguje je pod názvem Lehká svačinka. Vinařství Jiří Holešínský nově v Lahvotéce: Vína s nadějnou budoucností včetně slámových Mutěnické vinařství Jiřího Holešínského zatím patří k těm méně známým, jeho zajímavá vína jej ale mohou v budoucnu pasovat na roli mladého dravce, kterému žádné dveře nezůstanou zavřené. Základem je stoprocentně vlastní surovina. Jogurtový pohár s čokoládovou granolou Připravit domácí granolu je jednoduché, navíc si ji můžeme připravit přesně tak, jak ji máme rádi. Použít můžeme různé druhy vloček, ořechů, sušeného ovoce, semínek a také různá sladidla - med, javorový nebo čekankový sirup. Skvěle chutná třeba s jogurtem a čerstvým ovocem. Připravte si osvěžující jogurtový pohár s čokoládovou granolou podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Jogurtový pohár s … KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Černý jako škvára. Zkuste skvělý pozapomenutý koláč z lesních borůvek, jak jej pekly naše babičky Barvu má tmavou tak, že po vytažení z trouby ze všeho nejvíc připomíná škváru, a těsta jen tolik, aby tu záplavu sladkých plodů udrželo pohromadě. Pokud hledáte recept na hravě snadný a přitom nebesky dobrý borůvkový koláč, tady je. Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Jak si doma připravit dokonalý steak? Asi tušíte, že odpověď zní ne. Ne. A do třetice NE. Ve spolupráci s FABINI jsem pro vás připravila sérii vzdělávacích videí, ve kterých se s vámi podělím o to, jak steaky dělám já. A kromě toho můžete využít můj slevový kód JAJA5 na 5% slevu, kterou můžete uplatnit i v případě již zlevněného zboží. Pokud vás doteď příprava steaků děsila, těším se, […] Sněhové pusinky Krásné vláčné pusinky z tepelně upravených bílků s cukrem, s červeným barvivem můžeme použít k nazdobení dortů nebo jako vánoční cukroví. CELOZRNNÝ WORKSHOP S GRAISONEM GILLEM (MASTERCLASS) Graison Gill je pekař, který se posledních 15 let věnuje zejména pečení s celozrnnými a na kameni mletými moukami. Jeho cílem je, aby se i běžná populace dozvěděla více o rozdílech mezi jednotlivými obilninami, uměla s nimi pracovat podobně, jako s jinými surovinami a odlišit je… Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Chapati a česnekový naan. na návštěvě indie bez rizika hepatitidy... Nonono, nemusíte se hned hyperkorektně čertit! Titulkem jsem pouze chtěla vyzdvihnout autenticitu tuná chlebových placek a dát tak najevo, že abyste si na nich pochutnali, do Indie ani nemusíte. Připouštím, že tento výrok může malinko tratit na údernosti, když padne od individua, které nejen že v Indii nikdy nebylo, dokonce se mu z představy, že se octne v jejích ulicích, ježí i řasinky v dýchací… Dobrý český chlebíček Opět se přesvědčíme o skutečnosti, že prostřený stůl propojuje přátele domácí i zahraniční. Dne 6. srpna 2024 se uskuteční “chlebíčkový” workshop na téma české pohostinnosti. Jedná se o integrační projekt s finanční podporou MČ Prahy 4, proto je akce určena především cizincům žijícím na Praze 4. Pozor! Na akci je pouze 20 míst a proto […] Otázka bublavosti Buďto kyne moc, nebo málo, lahve vybuchují nebo jsou zticha, sakramentská práce, co s tím? Pojďme si shrnout všechno, co víme o bublavosti a vyvodit z toho nějaké praktické tipy. The post Otázka bublavosti first appeared on Zkvašeno.cz . Salát s bouchačkami Bouchačky jsou nejlepší brambory, co znám. Říká se jim „na bouchačku“ protože jsou rozbouchnuté skleničkou a poté upečené. Díky tomu jsou dokonale křupavé a díky potěrce, z másla či sádla, kterou se před pečením mažou, krásně voňavé a chutné. Já je miluju a dělám je proto často po celý rok! Vždyť je od nás znáte již […] Článek SALÁT S BOUCHAČKAMI se nejdříve objevil na Recepty z české i mezinárod… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Píše se o |