Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi Nemůžete se rozhodnout, jestli si dát burger nebo smažák? Vyřešte to šalamounsky a připravte smažený sýr v housce! Bez tatarky to ani nezkoušejte, ale klidně přidejte nějakou tu svěží křupavou zeleninu, která tuhle milovanou „prasárničku“ trošku odlehčí. Kuřecí špízy s koprovou marinádou Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý. Kuřecí špízy s koprovou marinádou vám svou příjemně koprovatou chutí budou bavit. To se klidně pojďme vsadit. The post Kuřecí špízy s koprovou marinádou appeared first on Blog Kuchti.me -… Vepřové koleno na černém pivu Už na první pohled vypadá skvěle - šťavnaté a měkké maso s dokřupava opečenou kůží a výraznou pivní chutí! Tento recept na vepřové koleno na černém pivu potěší každého milovníka poctivé kuchyně. Připravte si doma vepřové koleno na černém pivu podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Vepřové koleno na černém pivu pochází z Jak v kuchyni Hrníčkové buchty bez vážení: 7 tipů, jak na pečení od oka + 5 receptů, které se vždycky povedou. Hrníčkové buchty bez vážení: 7 tipů, jak na pečení od oka + 5 receptů, které se vždycky povedou! Nikol Pouzar 16.06.2025 14:43 Pečený květák s tahini omáčkou – zdravý a chutný recept Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečený květák s lahodnou tahini omáčkou. Ideální pro vegetariány, vegany i všechny, kteří milují zdravé a chutné jídlo. Grimace Shake je tu naživo. Připrav se na léto plné barev, chuti a zábavy Praha 9. července 2025 (PROTEXT) - Fialový fenomén z internetu konečně dorazil i do Čech! Grimace Shake – krémový milkshake s chutí lesního ovoce, inspirovaný ikonickou postavičkou z McDonald's – je od 9. července do 21. září 2025 dostupný ve všech restauracích McDonald's. Jeho výrazná fialová barva a svěží ovocná chuť z něho dělají ideální letní osvěžení. Počkat... Kdo je Grimace? Grimace se poprvé objevil už v roce 1971 jako nezbedný milovník milkshaků. Postupně se však stal milou a vždy usmě… Korejský okurkový salát Oi Muchim 오이무침 Voňavý, křupavý a jemně pikantní salát, který si zamilujete u prvního sousta. Je hotový za chvilku a chutná klidně i samotný nebo jako svěží příloha. Baskický cheesecake s miso pastou, kinako a jahodami Postup: 1. Krémový sýr utřete s cukrem, přidejte mascarpone a jemně vyšlehejte s vejci, aby krém nenabral příliš vzduchu. 2. Přilijte smetanu, dochuťte miso pastou a přilijte rozehřátou čokoládu (používám k tomu mikrovlnku nebo vodní lázeň). Vymíchejte v nadýchaný krém. 3. Nalijte do formy/hrnce o průměru 18 cm vystlané zmačkaným pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 230°C asi 25 minut … Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky Moji dva malí koledníci milují nutellu, lentilky a muffiny. Tak toto je kombinace, kterou jsem vymyslela přímo pro ně. Vláčné vlhké těsto s lískovými ořechy, jednoduchý krém z nutelly a mascarpone, a čokoládová ozdoba s vajíčky, ať je to na Velikonoce slavnostnější. Suroviny na 10 […] S kropidlákem na věčné časy aneb jak na výrobu sečuánské fermentované chilli pasty Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná zamilovanost, ani tahle nevydržela v původní intenzitě, naopak jako málo vztahů se proměnila v l… Salát z pečených brambor Dnešní recept vás přesvědčí, že i bramborový salát může být jako rychlé jídlo ideální na večeři přes týden nebo na druhý den do práce, moderní a lehký, prostě # svasniprojidlo. Dneska to je recept bez masa, přes to plné bílkovin díky sýru cottage a vajíčku navrch. Salát z pečených brambor se zeleninou vám vážně doporučuju, u nás je to hit! 2 porce 350g brambor 200g cottage snítka čerstvé bazalky … Recept: Vynikající zapečené jáhly s jablky a bez cukru Zapečené jáhly s jablky jsou zdravé a výživné jídlo, které si můžete dát ke snídani nebo na svačinu. Navíc vás dobře zasytí a připravené je máte za chvíli. The post Recept: Vynikající zapečené jáhly s jablky a bez cukru appeared first on Ochutnej Ořech . Citróny Ahoj! Máte rádi citróny? Jasně, ano, všichni je máme rádi, protože jsou skvělý, akorát se nedají jíst úplně přímo, že, jaksi rovnou ze stromu, zvláště tady u nás. Dají se zkvasit? Jistě! To není žádná novinka a vlastně je to jeden z těch nejoblíbenějších fermentů, které když vybalím na nějakých ochutnávkách, tak se na něj... View Article The post Citróny first appeared on Zkvašeno.cz . Dort charlotta Léto je jak stvořené pro nepečené dorty. Nejenže ve vedru, které obvykle v tyto dny panuje, se nikomu nechce trávit mnoho času v kuchyni, ale absolvovat tyto chvíle u horké trouby, je snad ještě o něco horší. Proto milujeme dorty, u kterých se vše jen smíchá, naskládá, nalije do formy a při nejbližší možné příležitosti sní. Pro […] Článek DORT CHARLOTTA se nejdříve objevil na Recepty z české i me… Když jídlo vypráví příběh. Podívejte se na vítěze World Food Photography Awards 2025 Od kapky omáčky až po šťavnatý záběr chleba, co ještě horký praská – vítězné snímky z World Food Photography Awards jsou hody pro oči i duši. |
Letní dokonalost ke kávě? Jednoduchý meruňkový koláč s drobenkou. Šťavnaté meruňky, voňavé těsto a krupavá máslová drobenka – tenhle koláč, to je esence léta! Připravuje se bez kynutí a zvládne ho i začátečník. Drobenková meruňková buchta je Ideální ke kávě, na výlet i jako sladká odměna po obědě. Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama. Některé dorty vypadají až příliš dobře na to, abyste měli chuť je sníst. Siân-Amy Pettit známá jako @thepetitepudding dělá z rozhodnutí „sníst, nebo nesníst“ skutečné dilema díky svým barevným dortům, které jsou opravdovými uměleckými díly. A to díky speciální technice zdobení miniaturními tečkami krému, které vypadají jako drobné korálky našité na sladkém dezertu. Chce to nesmírnou trpělivost, a… Není nad voňavá rajčata. Chutnají v salátu, ale i grilovaná, v pestu či polévce Italové se bez rajčat neobejdou. A ví proč, jsou chutná, zdravá a rozhodně po nich nepřiberou. Zkuste je mít při vaření vždy po ruce. Prosecco vs. frizzante: Liší se tlakem v láhvi i cenou, nenechte se ošidit Mezi nejoblíbenější letní alkoholické nápoje patří prosecco. Nebo frizzante. A není to náhodou to samé? To rozhodně není, i když někteří lidé kladou mezi oba nápoje rovnítko. Hruškový koláč s karamelovou polevou: Ovocný koláč na francouzský způsob Recept s postupem krok za krokem na hruškový koláč s karamelovou polevou. Francouzská inspirace pro slavnostní i běžné chvíle, vláčné těsto a výrazná chuť hrušek. Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Zweigeltrebe 2021 z Velkopavlovicka Zhoršilo se počasí? Je na čase opět sáhnout pro pěkné červené na zlepšení nálady. Sáhneme po Zweigeltrebe, které bývá ještě u vínomilců mnohdy podceňovanou odrůdou. Dnešní tři kousky ročníku 2021 z velkopavlovické podoblasti prokazují, že neprávem. Náprstníky kvetou pouze pro potěchu očí Náprstník, poměrně hojná, prudce jedovatá letní bylina. • Náprstníky jsou sice léčivka, ale nesbíráme ji! • Z náprstníku nevaříme čaje ani marmelády! • Zahradní druhy náprstníky jsou jedovaté naprosto stejně […] The post Náprstníky kvetou pouze pro potěchu očí first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Pátek třináctého a třináctý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě - (pivní slavnosti) Známá balada K.J.Erbena praví: pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven. Poslechli jsme klasika a nešli k vodě, ale na pivo, na festival, ... Kynuté koláče aka KusKoláče Tohle je naprostá klasika, tlačené ovocné či makové, ořechové a další koláče nebo jak jim říká moje Ž., Kus Koláče (což je pekárna Niky Vavro, od které má ten borůvkový nejradši), si zaslouží zmínku i tady na blogu. Na instagramu krátká verze je, tak tady… Luckybet casino – bonusy, registrace Po dobré večeři si každý rád dopřeje trochu zábavy – někdo sáhne po knize, jiný po filmu. A ti, kdo mají rádi hraní, mohou zkusit štěstí v online casinu. Může se tak jednat o zábavný večer doma, ať už sami či s partnerem. Je však třeba jednat zodpovědně. Zábavu spojenou s šancí na skutečné výhry […] Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Vaříme udržitelně ve školních jídelnách v Praze Stravování ve školách a školkách je velké téma, které zajímá rodiče i děti v celé ČR. Ne všude jsou ideální podmínky k pozitivním změnám, proto jim jde městská část Prahy 6 společně s naší organizací Slow Food Prague z.s. naproti již několika realizovanými projekty včetně projektu “Spolupráce škol a školek Prahy 6 s nutričním terapeutem”. […] The post Vaříme udržitelně ve školních jídelnách v Pra… Jak beta-glukan pomáhá chytřejší imunitní odpovědi Silný imunitní systém sám o sobě nestačí – musí být také chytrý. Beta-glukan, přírodní sloučenina obsažená v potravinách jako jsou oves a houby, pomáhá imunitnímu systému reagovat přesněji a snižuje škody způsobené přehnanou reakcí, například zánětem. The post Jak beta-glukan pomáhá chytřejší imunitní odpovědi appeared first on Epoch Times ČR . Městské farmy by mohly v době krize uživit průměrné město Nenulová pravděpodobnost globální katastrofy nutí vědce hledat způsoby, jak lidstvo v případě potřeby zachránit. Kdykoli může dojít například k jaderné válce, pandemii, mohutnému výbuchu sopky, […] Celý článek Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |