Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem Chai latté je aromatický nápoj původem z Indie, který kombinuje černý čaj s voňavým kořením, mlékem a jemnou sladkostí. V posledních letech se stal celosvětovým fenoménem. Oblíbený je nejen v kavárnách, ale i v domácí verzi. A i když ho většina z nás zná hlavně v horké podobě, skvěle chutná i ledový, což z něj dělá ideální osvěžení do letních dnů. Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče Připravit míchaná vejce k snídani pro početnější rodinu nebývá legrace. Dlouho stojíte u pánve a mícháte a mícháte. Tahle vejce pečená v troubě vám zpříjemní rána. A skvělé je, že jejich přípravu velice brzy zvládnou i děti. Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům Červený meloun je neodmyslitelným symbolem léta. Je lahodný a v horkých dnech nesmírně osvěžující. Skvělý je jen tak samotný, nakrájený na kostky nebo plátky. Jestli ale chcete trochu experimentovat, vyzkoušejte ho i jinak. Nehodí se totiž jen do ovocných salátů nebo smoothie. Překvapivě dobrý je také jako doplněk k masu nebo sýrům. A připravit z něj můžete i svěží letní dezerty. Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů. Využijte úrodu letního ovoce a připravte z ní skvělé ovocné marmelády. Vyzkoušejte recept na jahodovou, meruňkovou, malinovou a další. Pečený květák s tahini omáčkou – zdravý a chutný recept Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečený květák s lahodnou tahini omáčkou. Ideální pro vegetariány, vegany i všechny, kteří milují zdravé a chutné jídlo. Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Suché veltlíny z Moravy Ačkoliv je veltlínu po republice vysázeno zdaleka nejvíce, hodnocení vín této odrůdy v naší databázi zdaleka tolik není. Minulý týden se jich objevilo zajímavých hned několik a stačilo to, abychom z nich poskládali různorodou trojici. Každé víno pochází z jiné podoblasti a jiného ročníku, jen odrůda je stejná. Kampaň „Půl talíře“ vstupuje do druhého roku Praha 4. července 2025 (PROTEXT) - Projekt Půl talíře, který od dubna 2024 upozorňuje na význam vyváženého stravování, úspěšně vstoupil do druhého roku své tříleté kampaně. Iniciativa, za kterou stojí sdružení Dobré družstvo a která je spolufinancována Evropskou unií, si klade za cíl zlepšit stravovací návyky obyvatel České republiky, především v oblasti konzumace ovoce a zeleniny. Během prvního roku se podařilo zasáhnout širokou veřejnost*: • 13,5 milionu lidí bylo osloveno prostřednictvím PR … Hrníčkové buchty bez vážení: 7 tipů, jak na pečení od oka + 5 receptů, které se vždycky povedou. Hrníčkové buchty bez vážení: 7 tipů, jak na pečení od oka + 5 receptů, které se vždycky povedou! Nikol Pouzar 16.06.2025 14:43 Meruňky se hodí i k masu, vyzkoušejte je si chilli. Inspirujte se recepty Sezona meruněk je tu a takové sladké ovocné knedlíky jsou téměř povinností. Receptů je ale mnohem více. Meruňky se dají připravit i na slano - skvěle se hodí k masu. Zkuste třeba meruňkové chutney nebo pikantní meruňky s chilli. Tady je pět receptů: Baskický cheesecake s miso pastou, kinako a jahodami Postup: 1. Krémový sýr utřete s cukrem, přidejte mascarpone a jemně vyšlehejte s vejci, aby krém nenabral příliš vzduchu. 2. Přilijte smetanu, dochuťte miso pastou a přilijte rozehřátou čokoládu (používám k tomu mikrovlnku nebo vodní lázeň). Vymíchejte v nadýchaný krém. 3. Nalijte do formy/hrnce o průměru 18 cm vystlané zmačkaným pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 230°C asi 25 minut … Pátek třináctého a třináctý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě - (pivní slavnosti) Známá balada K.J.Erbena praví: pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven. Poslechli jsme klasika a nešli k vodě, ale na pivo, na festival, ... Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Salát z pečených brambor Dnešní recept vás přesvědčí, že i bramborový salát může být jako rychlé jídlo ideální na večeři přes týden nebo na druhý den do práce, moderní a lehký, prostě # svasniprojidlo. Dneska to je recept bez masa, přes to plné bílkovin díky sýru cottage a vajíčku navrch. Salát z pečených brambor se zeleninou vám vážně doporučuju, u nás je to hit! 2 porce 350g brambor 200g cottage snítka čerstvé bazalky … Nová pravidla pro školní jídelny až od září 2026. Jídelny tak mají podle ministerstva čas na implementaci Vařit podle nových pravidel bude pro školní jídelny od letošního září možnost, povinnost to bude o rok později, tedy od školního roku 2026/2027. The post Nová pravidla pro školní jídelny až od září 2026. Jídelny tak mají podle ministerstva čas na implementaci appeared first on Epoch Times ČR . Top recepty z pohanky: 7 nejlepších sladkých i slaných jídel Ať už máte chuť na něco sladkého či slaného, pohanka se dá upravit na mnoho způsobů. Proto pro vás máme top recepty z pohanky, na kterých si pochutnáte. The post Top recepty z pohanky: 7 nejlepších sladkých i slaných jídel appeared first on Ochutnej Ořech . Městské farmy by mohly v době krize uživit průměrné město Nenulová pravděpodobnost globální katastrofy nutí vědce hledat způsoby, jak lidstvo v případě potřeby zachránit. Kdykoli může dojít například k jaderné válce, pandemii, mohutnému výbuchu sopky, […] Celý článek Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Dokonalost angreštu v anglickém krému do skleničky aneb Jak na gooseberry fool Nevíte, co s angreštem? A znáte gooseberry fool? Tenhle anglický letní dezert z angreštu, smetany a cukru je neskutečně jednoduchý, lehký a přitom tak lahodný... Jde o krém s jemně nakyslou chutí, který je v horkém odpoledni zkrátka nepřekonatelný. Smrkový sirup si můžete vyrobit sami. Připravuje se z mladých výhonků Mladé smrkové výhonky jsou nabité vitamínem C. Proto je mnoho lidí sbírá a připravuje z nich smrkový sirup. Pochutnávají si na něm pak v zimě, když se objeví příznaky nachlazení. Nebo ho užívají preventivně pro posílení imunity. Příjemná citrusová vůně a svěží chuť z něj ale dělá také skvělé dochucovadlo do letních limonád. Kuřecí špízy s koprovou marinádou Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý. Kuřecí špízy s koprovou marinádou vám svou příjemně koprovatou chutí budou bavit. To se klidně pojďme vsadit. The post Kuřecí špízy s koprovou marinádou appeared first on Blog Kuchti.me -… Studená polévka Chłodnik litewski Úžasně osvěžující letní jídlo, něco mezi polévkou a salátem. I když Češi studeným polévkám příliš nefandí, tuhle dobrotu si zamilujete u první lžíce. Frgálová buchta na plech: Tradiční valašský koláč v jednoduchém hrnečkovém receptu Upečte výbornou buchtu s osvědčenou kombinací chutí mák-povidla-tvaroh podle tohoto jednoduchého postupu. Hrníčkový recept vás nedchne svou jednoduchostí. Náprstníky kvetou pouze pro potěchu očí Náprstník, poměrně hojná, prudce jedovatá letní bylina. • Náprstníky jsou sice léčivka, ale nesbíráme ji! • Z náprstníku nevaříme čaje ani marmelády! • Zahradní druhy náprstníky jsou jedovaté naprosto stejně […] The post Náprstníky kvetou pouze pro potěchu očí first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Špaldová zeleninová polévka Zdravá, barevná a sytá. Špaldová zeleninová polévka je ideální jako lehký oběd nebo vydatná večeře do chladnějších dnů. Díky špaldovým zrnům tato polévka skutečně zasytí a přitom zůstane lehká. Připravte si lahodnou špaldovo-zeleninovou polévku s bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Špaldová zeleninová polévka pochází z Jak v kuchyni Luckybet casino – bonusy, registrace Po dobré večeři si každý rád dopřeje trochu zábavy – někdo sáhne po knize, jiný po filmu. A ti, kdo mají rádi hraní, mohou zkusit štěstí v online casinu. Může se tak jednat o zábavný večer doma, ať už sami či s partnerem. Je však třeba jednat zodpovědně. Zábavu spojenou s šancí na skutečné výhry […] Kynuté koláče aka KusKoláče Tohle je naprostá klasika, tlačené ovocné či makové, ořechové a další koláče nebo jak jim říká moje Ž., Kus Koláče (což je pekárna Niky Vavro, od které má ten borůvkový nejradši), si zaslouží zmínku i tady na blogu. Na instagramu krátká verze je, tak tady… Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky Moji dva malí koledníci milují nutellu, lentilky a muffiny. Tak toto je kombinace, kterou jsem vymyslela přímo pro ně. Vláčné vlhké těsto s lískovými ořechy, jednoduchý krém z nutelly a mascarpone, a čokoládová ozdoba s vajíčky, ať je to na Velikonoce slavnostnější. Suroviny na 10 […] S kropidlákem na věčné časy aneb jak na výrobu sečuánské fermentované chilli pasty Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná zamilovanost, ani tahle nevydržela v původní intenzitě, naopak jako málo vztahů se proměnila v l… Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Sladké dědictví české gastronomie Jaké jsou typické prvky tradiční české kuchyně? Jak je česká kuchyně ovlivněna mezinárodními vlivy? Prochází i láska ke gastronomickým tradicím, jako jsou koláče a dezerty typické pro jednotlivé regiony a roční období, ve kterých se připravují, změnami? To byly některé z bodů našeho programu dne 23.6.25 Receptury moučníků a pečiva se dědí z generace na […] Dort charlotta Léto je jak stvořené pro nepečené dorty. Nejenže ve vedru, které obvykle v tyto dny panuje, se nikomu nechce trávit mnoho času v kuchyni, ale absolvovat tyto chvíle u horké trouby, je snad ještě o něco horší. Proto milujeme dorty, u kterých se vše jen smíchá, naskládá, nalije do formy a při nejbližší možné příležitosti sní. Pro […] Článek DORT CHARLOTTA se nejdříve objevil na Recepty z české i me… Když jídlo vypráví příběh. Podívejte se na vítěze World Food Photography Awards 2025 Od kapky omáčky až po šťavnatý záběr chleba, co ještě horký praská – vítězné snímky z World Food Photography Awards jsou hody pro oči i duši. Citróny Ahoj! Máte rádi citróny? Jasně, ano, všichni je máme rádi, protože jsou skvělý, akorát se nedají jíst úplně přímo, že, jaksi rovnou ze stromu, zvláště tady u nás. Dají se zkvasit? Jistě! To není žádná novinka a vlastně je to jeden z těch nejoblíbenějších fermentů, které když vybalím na nějakých ochutnávkách, tak se na něj... View Article The post Citróny first appeared on Zkvašeno.cz . |
Píše se o |