Francouzský čokoládový mousse s malinami – klasická pěna v lehčím veganském podání Nadýchaná čokoládová pěna vznikne vyšleháním rozpuštěné čokolády s máslem, smetanou a vejci. Pak se přímo rozplývá na jazyku a nikdy jí není dost. Trio Jíme zdravě však přišlo s verzí bez syrových vajec a živočišných tuků, a přesto s lahodnou chutí. Blesková příprava je příjemným bonusem. Kouzlo tkví v kokosovém mléce, které je však třeba vychladit 24 hodin předem v lednici, aby se vyšlehalo do k… Rakousko – tradiční tyrolský gröstl Ochutnat chutě světa, to nás vždycky bavilo. Nejlépe, pokud to bylo v nějaké lokální špeluňce, kde jedli především místní. A tak pro vás nám připravený tradiční tyrolský gröstl – rakouskou dobrotu ze zbytků, kterou si můžete dát v nejposlednější hospodě, ale také jako luxusní jídlo. Tradiční tyrolský gröstl, si snadno připravíte doma a je vlastně jedno, jestli si ho dáte s hovězím, vepřovým nebo … Vepřové koleno na černém pivu Už na první pohled vypadá skvěle - šťavnaté a měkké maso s dokřupava opečenou kůží a výraznou pivní chutí! Tento recept na vepřové koleno na černém pivu potěší každého milovníka poctivé kuchyně. Připravte si doma vepřové koleno na černém pivu podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Vepřové koleno na černém pivu pochází z Jak v kuchyni Hrníčkové buchty bez vážení: 7 tipů, jak na pečení od oka + 5 receptů, které se vždycky povedou. Hrníčkové buchty bez vážení: 7 tipů, jak na pečení od oka + 5 receptů, které se vždycky povedou! Nikol Pouzar 16.06.2025 14:43 Pečený květák s tahini omáčkou – zdravý a chutný recept Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečený květák s lahodnou tahini omáčkou. Ideální pro vegetariány, vegany i všechny, kteří milují zdravé a chutné jídlo. Enterprise Investors prodává chorvatskou společnost PAN-PEK Praha/Varšava 16. července 2025 (PROTEXT) - Polish Enterprise Fund VII, fond soukromého kapitálu spravovaný společností Enterprise Investors (EI), dnes oznámil prodej 100 % akcií společnosti PAN-PEK, předního výrobce a distributora pekárenských výrobků v Chorvatsku. Kupujícím je společnost Inter Europol, největší hráč na polském trhu s pečivem. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Společnost PAN-PEK byla založena v roce 1992 a od té doby se stala jedním z největších výrobců mraženého pečiva v j… Korejský okurkový salát Oi Muchim 오이무침 Voňavý, křupavý a jemně pikantní salát, který si zamilujete u prvního sousta. Je hotový za chvilku a chutná klidně i samotný nebo jako svěží příloha. Baskický cheesecake s miso pastou, kinako a jahodami Postup: 1. Krémový sýr utřete s cukrem, přidejte mascarpone a jemně vyšlehejte s vejci, aby krém nenabral příliš vzduchu. 2. Přilijte smetanu, dochuťte miso pastou a přilijte rozehřátou čokoládu (používám k tomu mikrovlnku nebo vodní lázeň). Vymíchejte v nadýchaný krém. 3. Nalijte do formy/hrnce o průměru 18 cm vystlané zmačkaným pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 230°C asi 25 minut … Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky Moji dva malí koledníci milují nutellu, lentilky a muffiny. Tak toto je kombinace, kterou jsem vymyslela přímo pro ně. Vláčné vlhké těsto s lískovými ořechy, jednoduchý krém z nutelly a mascarpone, a čokoládová ozdoba s vajíčky, ať je to na Velikonoce slavnostnější. Suroviny na 10 […] S kropidlákem na věčné časy aneb jak na výrobu sečuánské fermentované chilli pasty Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná zamilovanost, ani tahle nevydržela v původní intenzitě, naopak jako málo vztahů se proměnila v l… Salát z pečených brambor Dnešní recept vás přesvědčí, že i bramborový salát může být jako rychlé jídlo ideální na večeři přes týden nebo na druhý den do práce, moderní a lehký, prostě # svasniprojidlo. Dneska to je recept bez masa, přes to plné bílkovin díky sýru cottage a vajíčku navrch. Salát z pečených brambor se zeleninou vám vážně doporučuju, u nás je to hit! 2 porce 350g brambor 200g cottage snítka čerstvé bazalky … Zavařování v myčce na nádobí: Jak na to jednoduše Zavařování v myčce vám ušetří spoustu práce. Přečtěte si, jak správně vybrat program, které potraviny se na zavařování v myčce hodí a jak postupovat krok za krokem. The post Zavařování v myčce na nádobí: Jak na to jednoduše appeared first on Ochutnej Ořech . Citróny Ahoj! Máte rádi citróny? Jasně, ano, všichni je máme rádi, protože jsou skvělý, akorát se nedají jíst úplně přímo, že, jaksi rovnou ze stromu, zvláště tady u nás. Dají se zkvasit? Jistě! To není žádná novinka a vlastně je to jeden z těch nejoblíbenějších fermentů, které když vybalím na nějakých ochutnávkách, tak se na něj... View Article The post Citróny first appeared on Zkvašeno.cz . Dort charlotta Léto je jak stvořené pro nepečené dorty. Nejenže ve vedru, které obvykle v tyto dny panuje, se nikomu nechce trávit mnoho času v kuchyni, ale absolvovat tyto chvíle u horké trouby, je snad ještě o něco horší. Proto milujeme dorty, u kterých se vše jen smíchá, naskládá, nalije do formy a při nejbližší možné příležitosti sní. Pro […] Článek DORT CHARLOTTA se nejdříve objevil na Recepty z české i me… Když jídlo vypráví příběh. Podívejte se na vítěze World Food Photography Awards 2025 Od kapky omáčky až po šťavnatý záběr chleba, co ještě horký praská – vítězné snímky z World Food Photography Awards jsou hody pro oči i duši. |
Francouzský původ, česká sláva: Jak připravit buchtičky se šódó krok za krokem Buchtičky se šodó, někdy zvané dukátové, patří k nejsladším vzpomínkám na školní jídelnu i nedělní obědy. Tahle klasika na talíři s vanilkovým krémem má zajímavou historii, spoustu variací a chuť, která nestárne. Víte, odkud se vzal název „šodó“ a jak se buchtičky s krémem připravit? Máme pro vás recept s postupem krok za krokem. Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou Ovocné knedlíky patří k létu stejně neodmyslitelně jako slunce a prázdniny. A ty s meruňkami jsou právem nejoblíbenější. Jejich sladkokyselá chuť totiž skvěle ladí s jemným těstem. Slavný cukrář Josef Maršálek ví, jak na ně. Vyzkoušejte jeho recept na vláčné tvarohové knedlíky nebo nadýchané kynuté knedlíky plněné meruňkami, které dělá tak, jako to dělávala jeho babička. Jak uchovat letní úrodu do zimy. Zkuste zavařeninu, pečený čaj či kompot První letní sklizeň přinese hned po jahodách úrodu meruněk, borůvek či třešní, později uzrají jablka, hrušky a švestky. Veškeré ovoce si nejradši dopřejeme čerstvé, ale rádi si je uchováme také mimo sezonu. Konzervování ovoce má v českých domácnostech bohatou tradici. Proteinové tyčinky nikoho nespasí, lepší je normální jídlo s bílkovinami Nedá se tomu uniknout. Na pultech obchodů se objevuje čím dál víc potravin, které se na obalech pyšní tím, že obsahují spoustu bílkovin neboli proteinů. Jejich dostatečná konzumace má zároveň být cestou k dobré kondici a hubnutí, takže není divu, že zákazníci mají o tyto výrobky zájem. Ovšem, ve skutečnosti většina lidí tolik bílkovin nepotřebuje a hlavně, pokud se nebudete hýbat, stejně to nebud… V létě ho přidávám do masa na karbanátky. V životě jsem neměla lepší mleté Klasické karbanátky známe všichni, nejen v našich končinách patří díky své chuti a snadné přípravě k oblíbeným jídlům. Zpravidla do nich přidáváme sušené bylinky. Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Netradiční červená I když místy panují vyšší teploty, pokračujeme v tématu zaměřeném na červená vína. Minulý týden totiž přibyla hodnocení tří nesmírně zajímavých a netradičních lahví, které stojí za to představit. Dvě cuvée a jedno víno u nás dost neobvyklé odrůdy. Náprstníky kvetou pouze pro potěchu očí Náprstník, poměrně hojná, prudce jedovatá letní bylina. • Náprstníky jsou sice léčivka, ale nesbíráme ji! • Z náprstníku nevaříme čaje ani marmelády! • Zahradní druhy náprstníky jsou jedovaté naprosto stejně […] The post Náprstníky kvetou pouze pro potěchu očí first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Pátek třináctého a třináctý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě - (pivní slavnosti) Známá balada K.J.Erbena praví: pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven. Poslechli jsme klasika a nešli k vodě, ale na pivo, na festival, ... Kynuté koláče aka KusKoláče Tohle je naprostá klasika, tlačené ovocné či makové, ořechové a další koláče nebo jak jim říká moje Ž., Kus Koláče (což je pekárna Niky Vavro, od které má ten borůvkový nejradši), si zaslouží zmínku i tady na blogu. Na instagramu krátká verze je, tak tady… Luckybet casino – bonusy, registrace Po dobré večeři si každý rád dopřeje trochu zábavy – někdo sáhne po knize, jiný po filmu. A ti, kdo mají rádi hraní, mohou zkusit štěstí v online casinu. Může se tak jednat o zábavný večer doma, ať už sami či s partnerem. Je však třeba jednat zodpovědně. Zábavu spojenou s šancí na skutečné výhry […] Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Vaříme udržitelně ve školních jídelnách v Praze Stravování ve školách a školkách je velké téma, které zajímá rodiče i děti v celé ČR. Ne všude jsou ideální podmínky k pozitivním změnám, proto jim jde městská část Prahy 6 společně s naší organizací Slow Food Prague z.s. naproti již několika realizovanými projekty včetně projektu “Spolupráce škol a školek Prahy 6 s nutričním terapeutem”. […] The post Vaříme udržitelně ve školních jídelnách v Pra… Stárněte zdravěji díky vitamínu K – jak ho získat dostatek Vitamín K chrání kosti, cévy i mozek. Zjistěte, jaké potraviny ho obsahují, proč je důležitý ve stáří a kdy může být jeho příjem rizikový. The post Stárněte zdravěji díky vitamínu K – jak ho získat dostatek appeared first on Epoch Times ČR . Městské farmy by mohly v době krize uživit průměrné město Nenulová pravděpodobnost globální katastrofy nutí vědce hledat způsoby, jak lidstvo v případě potřeby zachránit. Kdykoli může dojít například k jaderné válce, pandemii, mohutnému výbuchu sopky, […] Celý článek Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |