Hrachovka jako od babičky, která zachrání večeři. Tajemství krémové konzistence: Recept s jíškou, majoránkou a 10 triků pro ješ Hrachovka. To je vůně, která vás vrátí zpátky do kuchyně vašich babiček, kde se polévka vařila pomalu, s časem i trpělivostí. Není to jen jídlo – je to připomínka, že jednoduchost má v kuchyni své pevné místo. A právě v tom je její krása: pár surovin, trocha péče a hned je doma teplo, i když venku mrzne. Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky Znáte ty uspěchané dny, kdy absolutně nestíháte, běžíte pro děti do školy a potom se od vás ještě očekává oběd nebo večeře? Máme pro vás několik jídel, která jsou levná a navíc rychlá a snadná. Prostřeno. v Moravskoslezském kraji, to je jízda plná chutí, emocí a nečekaných zvratů. Kdo jak zvládne tlak u plotny? Přichází další premiérové Prostřeno! Tentokrát se budou o vítězství pokoušet soutěžící v Moravskoslezském kraji. Komu zamíchá přípravou úkol týdne, kdo se překvapit nenechá a kdo bude největším taktikem? Pečené zelí s vepřovým a bramborami Máte to také tak? S příchodem podzimu okamžitě dostanu chuť na hřejivá, sytá a voňavá pečená jídla. A tohle je klasika, která nikdy nezklame – maso, zelí, brambory, ochucená smetana a žádné zbytečné komplikace. Všechno v jednom pekáčku, bez stání u plotny. A přesto jídlo, které zmizí z talířů dřív než se venku setmí ♥️ Staropolský bigos Milujete kysané zelí ve spojení s masem? Pak pro vás staropolský bigos – opravdu echt tradiční polské jídlo, které najdete na každém rohu, bude naprostou lahůdkou. U nás se po něm zakouřilo během pár hodin. Bigos kombinuje výtečné maso s kysaným zelím a dokonale ochuceným sosíkem. Abychom ale byli korektní, je potřeba říct, že i když se u nás ujal pojem bigoš, správně bychom jej opravdu měli vysl… Opomíjené kdoule. Zkuste je s kuřetem nebo v salátu V syrovém stavu takřka nepoživatelné, po kuchyňské úpravě božské. To jsou kdoule. Tvrdé a silně aromatické plody kdouloně obecné svým tvarem připomínají jablka či hrušky. Po tepelné úpravě se z nich však stává měkká a nezaměnitelná surovina výrazné chuti. Server Lidovky.cz přináší pět osobitých receptů. Uzená polévka s kroupami Poctivá polévka, která krásně zahřeje a zasytí. Uzená žebra dodají vývaru bohatou chuť, ječné kroupy zase potřebnou výživovou hodnotu. Tento recept patří mezi tradiční stálice, které známe z kuchyně našich babiček. Připravte si lahodnou kroupovou polévku z uzeného masa podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Uzená polévka s kroupami pochází z Jak v kuchyni Obal, který vypráví příběh. Palírna U Zeleného stromu získala ocenění Obal roku 2025 za design plechovek Old Hunter’s Wild Mix Praha 31. října 2025 (PROTEXT) - Palírna U Zeleného stromu, nejstarší palírna v Evropě, získala ocenění Obal roku 2025 v kategorii Alkoholické nápoje. Oceněny byly plechovky míchaných drinků Old Hunter’s Wild Mix by Stará myslivecká, které vznikly ve spolupráci s kreativním studiem Baloo & Groot. Porotu zaujala především originalita vizuálního konceptu a schopnost propojit tradiční značku s moderním designem, který vypráví příběh. Každý obal nese výraznou postavu zvířecího hrdiny – medvěda, liš… Baskický cheesecake s miso pastou, kinako a jahodami Postup: 1. Krémový sýr utřete s cukrem, přidejte mascarpone a jemně vyšlehejte s vejci, aby krém nenabral příliš vzduchu. 2. Přilijte smetanu, dochuťte miso pastou a přilijte rozehřátou čokoládu (používám k tomu mikrovlnku nebo vodní lázeň). Vymíchejte v nadýchaný krém. 3. Nalijte do formy/hrnce o průměru 18 cm vystlané zmačkaným pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 230°C asi 25 minut … Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Pátek třináctého a třináctý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě - (pivní slavnosti) Známá balada K.J.Erbena praví: pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven. Poslechli jsme klasika a nešli k vodě, ale na pivo, na festival, ... Jak posílit imunitu? Podzimní jídelníček, který vás zahřeje i ochrání Podzim je čas, kdy se příroda zpomaluje – a my s ní. Dny se krátí, venku přibývá vlhkosti a tělo reaguje únavou či poklesem energie. Zároveň přichází období nachlazení a viróz, které prověří naši imunitu. Dobrá zpráva? Vše, co potřebujete pro silnou obranyschopnost, můžete dostat z jídla a jednoduchých návyků. A právě teď je ideální […] Salát z pečených brambor Dnešní recept vás přesvědčí, že i bramborový salát může být jako rychlé jídlo ideální na večeři přes týden nebo na druhý den do práce, moderní a lehký, prostě # svasniprojidlo. Dneska to je recept bez masa, přes to plné bílkovin díky sýru cottage a vajíčku navrch. Salát z pečených brambor se zeleninou vám vážně doporučuju, u nás je to hit! 2 porce 350g brambor 200g cottage snítka čerstvé bazalky … Připomeňte si tradiční české jídlo – švestkové knedlíky Přijďte v sobotu 8. listopadu na spořilovský farmářský trh, ve stánku Slow Food Prague budeme vařit domácí ovocné knedlíky. Lekce Co se švestkou, aby vlezla do knedlíku? se ujmou kuchaři […] The post Připomeňte si tradiční české jídlo – švestkové knedlíky first appeared on Slow Food Prague . Cena, kterou platíme za běžné konzervanty v potravinách Některé běžné konzervanty mohou ovlivňovat hormony, plodnost i riziko rakoviny. Jak se jim vyhnout a čím je bezpečně nahradit? The post Cena, kterou platíme za běžné konzervanty v potravinách appeared first on Epoch Times ČR . Jak na podzimní pohodu bez stresu? Dopřejte si praktické tipy od Wild Coco Podzim přináší sychravé počasí, kratší dny, i občasná nachlazení. Návrat do pracovního režimu může mít vliv i na naši nepohodu a stres. Kynuté vafle s polevou Vafle, to je naše! Vždycky jsme je měli rádi, ale od té doby, co se nám František vrátil z Amsterdamu, je děláme o poznání častěji. Prý je zde prodávali na každém rohu a zdobené byly vším možným i nemožným. A tak jsme si tuto skutečnost vzali za vzor a dnes vytvořili vlastní varianty. Možná i proto, […] Článek KYNUTÉ VAFLE S POLEVOU se nejdříve objevil na Recepty z české i mezinárodní kuchyně | N… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Adaptogeny jsou v předprodeji. Tenhle podzim, je ultra plodný, jabloně plodí, švestek spoustu. Všude zelenina, dýně a dosušuji semínka ještě všech možných květin. Po dvou letech je venku tahle novinka! V listopadu vychází a nyní už jsme spustili předprodej! Na více než 450 stranách rozdělených do 12 kapitol ve formátu formátu 160/240mm se mimo jiné čtenáři dozví: principy působení adaptogenů na tělo i mysl, přehled tradičních … |
Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Barevná směs paprik, čočky a rajčat s voňavou kari pastou a jemným květákem, doplněná o zapečená vejce přímo v pánvi, připomíná blízkovýchodní shakshuku. Tentokrát ale v lehce orientálním stylu. Skvělý tip na zdravý a přitom vydatný oběd nebo večeři, který nasytí celou rodinu. Globus chystá rozvoz velkých nákupů, začne s tím v roce 2026 Objednat si velký nákup z Globusu a nechat si ho dovézt domů jste oficialně dosud nemohli. Na menší nákupy tu byly foodora, také Wolt, ale velký nákup, jaký lze udělat na Kosik.cz, iTesco.cz nebo Rohlik.cz? To nešlo. S tím je ale konec, jmenovaným eshopům s potravinami vyrůstá konkurence. 5 bleskových večeří plných bílkovin, které změní váš večerní jídelníček. Objevte 5 rychlých a zdravých večeří s vysokým obsahem bílkovin a živin. Snadné recepty pro 4 osoby, které podpoří vaši energii a zdravý životní styl. Polentová kaše s brynzou a slaninou Polentová kaše je mé oblíbené jídlo, které si vařím od podzimu až do jara. Poprvé jsem ji ochutnala před mnoha lety na jednom z prvních pikniků Jsme ze stejné planety ve Velké Bystřici. Pozval nás tam Josef, který je pořádal. Nechal nám přivést na louku […] Kynuté koláče aka KusKoláče Tohle je naprostá klasika, tlačené ovocné či makové, ořechové a další koláče nebo jak jim říká moje Ž., Kus Koláče (což je pekárna Niky Vavro, od které má ten borůvkový nejradši), si zaslouží zmínku i tady na blogu. Na instagramu krátká verze je, tak tady… Festival otevřených sklepů Bzenecko 2025: Spousta zajímavých bílých, červená trpěla chladem Přestože byl podzimní díl Festivalu otevřených sklepů termínově nevídaně brzký, počasí nenastavilo zrovna nejpříjemnější tvář a odhalilo úskalí někdy nevhodně zvolených prostor pro prezentaci vín. Dostatečné možnosti občerstvení v každé ze zapojených obcí, stejně jako vinná lákadla, se nicméně důležitým dílem podepsaly na celkově pozitivním vyznění akce. Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. S kropidlákem na věčné časy aneb jak na výrobu sečuánské fermentované chilli pasty Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná zamilovanost, ani tahle nevydržela v původní intenzitě, naopak jako málo vztahů se proměnila v l… Rumunské langoše plněné třemi druhy sýrů – zvyk z horských oblastí Transylvánie a Banátu Každý region v Rumunsku má svůj mix sýrů, ale právě varianta 3 druhů sýra je považována za nejlahodnější a nejbohatší. Koření: Jedlé dárky a suvenýry ze zahraniční dovolené Báječný suvenýr i dárek blízkým: Koření z dovolené. • Dárky, které nepodléhají módě a vyhovují každému vkusu. • Voňavá vzpomínka na místo letního pobytu. • Koření doma nedostupné. • Koření […] The post Koření: Jedlé dárky a suvenýry ze zahraniční dovolené first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Klasická česká znojemská omáčka s vepřovým masem a nakládanými okurkami ve voňavém provedení s vejcem a hořčicí Znojemská omáčka je stálicí české kuchyně a její jemná chuť s kyselým nádechem okurek se skvěle hodí k vepřovému masu. Ta Nejlepší koláče na světě: V žebříčku se umístila i Česká republika. Například Pardubický perník Populární portál Taste Atlas zveřejnil aktualizovaný žebříček 100 nejlepších koláčů z celého světa. Jak uvádí, žebříček byl sestaven na základě hodnocení cestovatelů, kteří tyto lahůdky […] Celý článek Probiotický elixír zdraví 2(025) Pokračování podvratné diskuse o tom, zda jsou fermentované nápoje vůbec probiotické: aktuální vědecké poznání, růst popularity, trh a potenciální rizika. The post Probiotický elixír zdraví 2(025) first appeared on Zkvašeno.cz . Recept: Mangový salát s koriandrem a ořechy Máte chuť na něco svěžího, lehkého a přitom exotického? Mangový salát s koriandrem a ořechy je naprosto skvělé spojení netradičních chutí exotiky. The post Recept: Mangový salát s koriandrem a ořechy appeared first on Ochutnej Ořech . |
Píše se o |