Nemáte čas péct? Tyto nepečené vánoční dobroty zvládnete za pár minut a překvapí i náročné mlsouny Nepečené cukroví je malý sváteční luxus, který vzniká bez zapínání trouby, ale rozhodně nečekejte kompromisy v chuti. Staví na jednoduchosti, rychlosti a promyšlených kombinacích surovin, kde má každá složka svůj význam. Čokoláda, ořechy, oplatky nebo kokos tu hrají hlavní roli a dávají vzniknout kouskům, které jsou výrazné, efektní a často i překvapivé. Právě proto si nepečené cukroví našlo pevn… Pravda vs. lež: Ukažte, jak se vyznáte v mýtech o potravinách Jídlo je pro člověka víc než jen palivo – je to taky svého druhu vášeň i nekonečné téma diskusí. Zároveň se mezi lidmi stále drží mnoho polopravd a zažitých omylů, které se často dědí z generace na generaci. Čemu taky věříte a čemu vážně ne? 5 bleskových večeří plných bílkovin, které změní váš večerní jídelníček. Objevte 5 rychlých a zdravých večeří s vysokým obsahem bílkovin a živin. Snadné recepty pro 4 osoby, které podpoří vaši energii a zdravý životní styl. Trhané vepřové s houbami Trhané vepřové je vždycky dobrá volba! My si ale tentokrát připravíme trhané vepřové s houbami a uvidíte, že společně s lehce netradiční marinádou to bude naprostá špička. Sama bych nevěřila, jak může být tento upgrade trhaného vepřového skvělý. Trhané vepřové s houbami rozhodně stojí za hřích. The post Trhané vepřové s houbami appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem . Vánoční POP-UP ve studiu se letos opět koná, oplatky se pečou. A možná přijde i panettone. Vznikla nám tu hezká tradice, před Vánoci se potkat v našem výukovém studiu a výjimečně nic nevyučovat, ale (s)prostě se […] Zlaté oblouky míří do stříbrné Příbrami. První McDonald's v okrese slavnostně otevřel Příbram 12. prosince 2025 (PROTEXT) - Město, které po staletí těžilo stříbro a formovalo dějiny českého hornictví, dnes přivítalo novou restauraci McDonald's. První příbramský Mekáč slavnostně otevřeli malí fotbalisté z SK Černolice. Zákazníci se mohou těšit na moderní interiér, kompletní nabídku i rozvážkovou službu. Historie Příbrami je neoddělitelně spjata s hornickým řemeslem, zdejší stříbrné doly patřily k nejvýznamnějším v Evropě. Dnes se město pyšní bohatým kulturním dědictvím a roste ja… Vánočka Poctivá máslová z pšeničného kvasu s vlašáky, mandlemi, kandovanou pomerančovou kůrou a rozinkami naloženými v rumu. Objednávky přijímáme do 15. 12., vyzvednutí 22. nebo 23. 12. na Kolaříkově 5 v Brně v odpoledních hodinách. Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Ultra křupavé tofu nejen z trouby Postup: 1. Nejprve vylisujte tofu. TIP: Pokud nemáte lis na tofu, obalte tofu kuchyňskou (čerstvě vypranou a čistou látkovou utěrkou, která není zatížená aviváží ani voňavým pracím práškem, anebo papírovou) a zatěžkejte rovnoměrně tofu miskou/miskami, a nechte ideálně 6-12 hodin odstát, dokud se nezbavíte přebytečné vody, která při fritování v oleji bude prskat (a může vás fakt nehezky popálit), … Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Seitan Po delší době zase fotka bezmasé večeře. Dnes seitan. Seitan je výborným a rychlým zdrojem rostlinné bílkoviny, pro celiaky však pokrmen naprosto nevhodným (více o této bílkovině na konci článku). Používáte seitan? A jak ho připravujete? Vyrábíte si svůj nebo kupujete sušený či nakládaný? K rýži a přípravě „Číny“ stačí 1 kg mouky (á 13 […] Koření: Jedlé dárky a suvenýry ze zahraniční dovolené Báječný suvenýr i dárek blízkým: Koření z dovolené. • Dárky, které nepodléhají módě a vyhovují každému vkusu. • Voňavá vzpomínka na místo letního pobytu. • Koření doma nedostupné. • Koření […] The post Koření: Jedlé dárky a suvenýry ze zahraniční dovolené first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Jak posílit imunitu? Podzimní jídelníček, který vás zahřeje i ochrání Podzim je čas, kdy se příroda zpomaluje – a my s ní. Dny se krátí, venku přibývá vlhkosti a tělo reaguje únavou či poklesem energie. Zároveň přichází období nachlazení a viróz, které prověří naši imunitu. Dobrá zpráva? Vše, co potřebujete pro silnou obranyschopnost, můžete dostat z jídla a jednoduchých návyků. A právě teď je ideální […] Snadné vánoční cukroví, které zvládne i ten, kdo nikdy nepekl Vánoce se blíží a s nimi i otázka, zda se letos pustit do pečení vlastního cukroví. Pokud nemáte s pečením mnoho zkušenos Nejlepší koláče na světě: V žebříčku se umístila i Česká republika. Například Pardubický perník Populární portál Taste Atlas zveřejnil aktualizovaný žebříček 100 nejlepších koláčů z celého světa. Jak uvádí, žebříček byl sestaven na základě hodnocení cestovatelů, kteří tyto lahůdky […] Celý článek Recept: pravé Ischelské dortíčky s ořechovou náplní Pravé Ischelské dortíčky s ořechovou náplní představují kakaové těsto, které je doplněno vynikající ořechovou náplní a skvěle se hodí na vánoční tabuli. The post Recept: pravé Ischelské dortíčky s ořechovou náplní appeared first on Ochutnej Ořech . Štolové kuličky Štola je jedním z nejoblíbenějších receptů, které podle nás na Vánoce pečete, proč si tedy nepřipravit tuto novou variantu ve formě kuliček, které budete hotové během chvilky? Tyto kuličky vznikly, když jsem přemýšlela, jaké cukroví ještě letos připravím. Chtěla jsem něco rychlého, nenáročného a samozřejmě dobrého. V lednici jsem měla zbytek tvarohu a v tu chvíli mě […] Článek ŠTOLOVÉ KULIČKY se … |
Ořechové hvězdičky – jednoduché cukroví na poslední chvíli „Je to jednoduché, rychlé a chutné cukroví, které s vámi snadno zvládnou připravit i děti. Výrobu těsta i tvarování cukroví zvládne opravdu každý. Tento recept vám navíc skvěle poslouží i pro využití přebytků z pečení jiného cukroví. Na korpus využijete zbytky lineckého těsta, na hrudku zase směs na vosí úly,“ doporučuje cukrářka Pavla Stoklasová z Resortu Valachy. Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli. Ricciarelli jsou jedním z těch vánočních pokladů, které si zamilujete hned při prvním ochutnání. Tyto měkoučké toskánské sušenky voní po mandlích, chutnají jako jemný marcipán, připravují se úplně bez mouky i tuku a ještě do nich můžete využít zbylé bílky. Podzimní šálky plné chuti: Káva s kořením, která vás zahřeje V létě chceme, aby nás káva osvěžila. Chladíme ji, ředíme ledem a přidáváme citrus nebo mléčnou pěnu navrch. Ale jakmile se ráno začnou objevovat první mlhy a listí šustí pod nohama, mění se i naše kávové chutě. Z ledového cold brew se stává horké latte, ze svěžího tónu limetky se pomalu přesouváme ke skořici, vanilce a dýni. Ani letos nemůže chybět. Pět nejlepších bramborových salátů podle českých šéfkuchařů Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Každá rodina má svůj osvědčený recept. My vám přinášíme pět variací salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů. Třeba vás inspirují. Případně se s námi podělte v anketě, co dáváte do bramborového salátu vy. Kořenicí směs Everything But the Bagel Objevte kouzlo slavné americké kořenicí směsi, kterou si můžete snadno připravit i doma. Čisté složení, skvělá chuť, široké využití. Rýžové (bezlepkové) kokosky Drobné jemné, voňavé a lehké - přesně takové jsou domácí rýžové kokosky. Díky použití rýžové mouky si je mohou bez obav dopřát i ti, kdo se vyhýbají lepku. Ať už jako rychlý recept na domácí sladkost, nebo něco drobného, co potěší jako jedlý dárek. Připravte si rýžové kokosky podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Rýžové (bezlepkové) kokosky pochází z Jak v kuchyni Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Cabernet Moravia napříč podoblastmi Je velmi vzácné, aby se sešlo více hodnocení zajímavých vín některé z málo rozšířených odrůd. Když se to stane, je pochopitelné, že po ní jako po tématu článku hned sáhneme. U Cabernetu Moravia se tak stává úplně poprvé. Představíme si tři vína z různých moravských podoblastí. S kropidlákem na věčné časy aneb jak na výrobu sečuánské fermentované chilli pasty Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná zamilovanost, ani tahle nevydržela v původní intenzitě, naopak jako málo vztahů se proměnila v l… Pátek třináctého a třináctý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě - (pivní slavnosti) Známá balada K.J.Erbena praví: pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven. Poslechli jsme klasika a nešli k vodě, ale na pivo, na festival, ... Linecké cukroví Linecké cukroví je stálice snad asi ve většině domácností a upřímně se tomu nedivím. Není až tak složité na přípravu, je velmi chutné a můžete z něj připravit bezpočet variací. No a přesně proto se před pár lety zrodil můj projekt #tisicpodoblineckeho, pod kterým postupně najdete další a další verze s úpravami základního lineckého těsta. Slušelo by se důstojně představit právě tu základní verzi, … Valašský frgál s náplněmi z tvarohu a povidel a s tradiční máslovou polevou: Klenot pekařského řemesla, který patří na každý sv Frgál je valašský poklad, na který by se nemělo zapomínat. Upečte si ho doma podle receptu s postupem krok za krokem, zaručeně si pochutnáte. Dobrou chuť! Poslední zimní zastavení spolku Slow Food Prague: cesta do Arménie Naše poslední zimní setkání na farmářském trhu na Roztylském náměstí směřovalo do Arménie. Společně se sociálním podnikem Plotna, jehož kuchařky připravily autentické arménské pokrmy, jsme se zahřáli během chladné soboty […] The post Poslední zimní zastavení spolku Slow Food Prague: cesta do Arménie first appeared on Slow Food Prague . Jak poznat kvalitní vejce: barva žloutku, skvrny na skořápce a skutečná výživová fakta Vizuální vzhled vajec nevypovídá o jejich kvalitě. Rozhodují podmínky chovu, krmivo a čerstvost, nikoli barva žloutku či skořápky. The post Jak poznat kvalitní vejce: barva žloutku, skvrny na skořápce a skutečná výživová fakta appeared first on Epoch Times ČR . Kombuchová historie 2: omyl s názvem kombucha V předchozím historickém výletu jsme se podívali na to, jak Gustav Lindau ňoupal želatinovou placičku v roce 1913 a ujasnili jsme si, že nic jako Medusomyces gisevii neexistuje. Pokračujme ale ve stopování čajovo-octové kultury, v čemž mě silně inspirovala dva roky stará a výborná rešerše Uwe Spiekermanna, který prohledával dobový rakouský a německý tisk a... View Article The post Kombuchová hist… Typické momenty Vánoc, bez kterých si je neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých svátků? Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně... Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Adaptogeny jsou v předprodeji. Tenhle podzim, je ultra plodný, jabloně plodí, švestek spoustu. Všude zelenina, dýně a dosušuji semínka ještě všech možných květin. Po dvou letech je venku tahle novinka! V listopadu vychází a nyní už jsme spustili předprodej! Na více než 450 stranách rozdělených do 12 kapitol ve formátu formátu 160/240mm se mimo jiné čtenáři dozví: principy působení adaptogenů na tělo i mysl, přehled tradičních … |
Píše se o |