Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti Kynuté těsto je jako prázdné malířské plátno, které můžete proměnit na různé typy moučníků, od buchet až po vánočku. V sezóně se nebojte do receptů zapojit i čerstvé ovoce, třeba voňavé sladké jahody. Pudinková náplň zase dodá koláči šťavnatost. Co říct víc? Zkrátka to vyzkoušejte :). Nejjednodušší dezerty z jahod aneb Jak oslavit Den matek Den matek je ideální příležitost, jak potěšit maminku něčím dobrým. A nejlépe něčím, co zvládnou i děti nebo začátečníci v kuchyni. Jahody jsou dokonalé samy o sobě, takže už mnoho dalšího nepotřebují. Přesto z nich můžeme vykouzlit geniální dezerty. Billa, Globus a Kaufland nabízí nové privátky. Vybírat můžete z vín, piv i uzenin Privátní začky obchodů se stále rozrůstají, je po nich poptávka, neboť nabízejí dobrou kvalitu za výhodnou cenu. Zaujmou vás jarní novinky řetězců? Tesco rozšiřuje nabídku o řemeslná piva z lokálních pivovarů Praha 7. května 2025 (PROTEXT) - Tesco přináší skvělou zprávu pro všechny milovníky kvalitního piva. Do své nabídky zařadilo ve vybraných prodejnách produkty z lokálních pivovarů. Zákazníkům umožní objevovat širokou škálu řemeslných piv od českých producentů. Česká republika je známá svou bohatou pivní kulturou, dlouhou tradicí výroby piva a Češi patří mezi největší milovníky tohoto nápoje na světě. „Chceme našim zákazníkům nabízet nejen osvědčené produkty, ale i novinky, které jim přinesou nov… Brynzové rizoto – italská klasika v novém kabátku Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost. Nemusíte se ale bát. Brynzové rizoto si stejně dobře připravíte i z běžné brynzy, která je k dostání po celý rok. Jen je dobré vědět, že tato … Eton Mess Oblíbený britský dezert z křupavých pusinek, hebké šlehačky a čerstvých jahod – naprosto dokonalá kombinace v každé lžičce. Zamilujete si ho! Kynuté koláče aka KusKoláče Tohle je naprostá klasika, tlačené ovocné či makové, ořechové a další koláče nebo jak jim říká moje Ž., Kus Koláče (což je pekárna Niky Vavro, od které má ten borůvkový nejradši), si zaslouží zmínku i tady na blogu. Na instagramu krátká verze je, tak tady… Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky Moji dva malí koledníci milují nutellu, lentilky a muffiny. Tak toto je kombinace, kterou jsem vymyslela přímo pro ně. Vláčné vlhké těsto s lískovými ořechy, jednoduchý krém z nutelly a mascarpone, a čokoládová ozdoba s vajíčky, ať je to na Velikonoce slavnostnější. Suroviny na 10 […] Pizza, focaccia, ale i bagety nebo ciabatta Velikonoční zázraky, co? Jsou věci, které už nikoho nevyvedou z míry. Takové to courat po vodě, proměnit ji na víno, odvléct kříž Kalvárií, odvalit šutr a prostě zmizet? Zíííív... Že se tady zhmotní nový článek? To už je jiná liga, zázrak, který ve skutečnosti nečeká vůbec nikdo! Jako vždy mou ruku nevede ani On, ani vidina vašeho blaha, nýbrž čistokrevná sobeckost a vědomí vlastních limitů. Tohl… Pečený květák s tahini omáčkou – zdravý a chutný recept Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečený květák s lahodnou tahini omáčkou. Ideální pro vegetariány, vegany i všechny, kteří milují zdravé a chutné jídlo. Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Oslavy ke 100. výročí založení Selské jízdy Srdečně vás zveme na oslavy ke 100. výročí založení Selské jízdy (1925 – 2025). Akce bude zahájena slavnostním průvodem krojovaných jezdců na koních i v kočárech z Ovocného trhu ulicemi: Rytířská, Skořepka, Na Perštýně, Národní, 28. října na Václavské náměstí, kde proběhne pietní akt. Více na www.selskajizda.cz Celerové krokety Celerové krokety jsou jako stvořená náhrada za rybí prsty. Jsou chuťově daleko výraznější a hodí se třeba k bramborové k... Muzeum čokolády v Kutné hoře opět zavoní luxusem první republiky. Láká na ochutnávky i nové lahůdky oceněné na světové čokolati Vyhlášený čokoládový ráj nacházející se v Kutné Hoře zahajuje svoji letošní sezónu symbolicky na Světový den štěstí 20. března. Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Jak se jedlo za první republiky: Skromnost, tradice i vlivy moderní gastronomie Jak se jedlo za první republiky: Skromnost, tradice i vlivy moderní gastronomie Lucie Allanová 19.04.2025 16:04 Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít Možná ji máte doma v koutě skříňky, ale nevíte, co s ní. Nebo jste o ní zatím jen slyšeli. Cizrnová mouka se v české kuchyni dosud moc neohřála, což je škoda. Je totiž výživná, přirozeně bezlepková a velmi univerzální. Dokáže nahradit vejce, zahustit omáčky, vytvořit rychlou svačinu či večeři. Navíc jídlu přidává jemnou, lehce oříškovou chuť a spoustu bílkovin. Zjistěte, proč by právě cizrnová mo… Božsky krémový pudink s Mascarpone: Vanilkový dezert, který musíte ochutnat Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tento krémový vanilkový pudink s karamelem jako dezert na slavnostní stůl. Test vín odrůdy Ryzlink vlašský: Historický hattrick Elišky Beckové Ani v dobách největší slávy se nepodařilo Vinařství Volařík, které se svými vlašáky drží zatím stále nejvyšší počet čtyř vítězství, získat tři triumfy v řadě za sebou. Povedlo se to až letos Elišce Beckové, přičemž na prvním místě vždy stanulo jiné její víno. Tentokrát se o to zasloužil Pašák ročníku 2022. Návrat na medailové příčky slaví i zmíněné Vinařství Volařík zásluhou Kotelné 2021 a třetím… Májová soutěž 2025 s Jakvkuchyni.cz Zapojte se do květnového minikvízu o skvělé ceny s webem Jakvkuchyni.cz! Stačí odpovědět na 3 otázky a výhra může být vaše. Jak na to? Příspěvek Májová soutěž 2025 s Jakvkuchyni.cz pochází z Jak v kuchyni Super rychlá večeře? Recept na kotlety pod peřinou jsou skvělá volba Vepřové kotlety jsou chutným a snadno připravitelným jídlem, které si může vychutnat celá rodina. Stačí jen pár ingrediencí a během chvilky si můžete pochutnat na chutné a zdravé večeři. Pokud však hledáte jedinečný a chutný způsob přípravy vepřových kotlet, měli byste zvážit, zda je nevyzkoušet pod peřinou. Kotlety pod peřinou jsou překvapivě jednoduché, a přitom […] Mrkvový dort jako velikonoční beránek Postup: Všechny suroviny musím mít před přípravou stejnou (pokojovou) teplotu. Aby se vám těsto nesrazilo. Proto si všechno z lednice vyndejte ideálně hodinu před tím, než se do receptu budete chtít pustit. 1. Vymažte si formu máslem ve všech záhybech a vysypte hrubou moukou, pokud nemáte nepřilnavou formu. 2. Celá vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny, pak zašlehejte olej […] Zařaďte do jídelníčku červenou čočku. Uvařte si polévky nebo salát S červenou čočkou neztratíte tolik času jako s ostatnímu druhy, hotová je skoro v minutě, prodává se totiž bez slupky. Musíte ovšem dávat pozor, abyste ji nerozvařili. Zkuste si ji doma připravit. Server Lidovky.cz přináší pět jednoduchých receptů. Amonium, cukrářské kvasnice. Hledají se vyzkoušené recepty na pečivo s amoniem. Amonium, cukrářské kvasnice. Dlouhá léta postrádaný přípravek k přípravě některých známých cukrářských a pekařských výrobků už není nedostupný. Za dobu jeho absence na českém trhu se však vytratilo ještě mnohé: […] The post Amonium, cukrářské kvasnice. Hledají se vyzkoušené recepty na pečivo s amoniem! first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... 25 pivovarů z 18 zemí a cca 150 piv - (pivní slavnosti) To vše na jednom místě, v bývalém klášteře Gabriel Loci, v pražské Holečkově ulici, v rámci festivalu Winter Affair 2025, v sobotu 25. ledna.... Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Mrkvový velikonoční beránek s kokosem Beránka teď najdete všude v milion provedení a já letos přicházím také se svou troškou do mlýna. Tahle verze je s mrkví a kokosem, tak kdo máte rád mrkváč, bude vám určitě chutnat i tenhle beránek. Mám celkem malou formu, takže pokud máte velikou, suroviny zdvojnásobte. Užívejte svátky velikonoční! 1 dávka 250g polohrubé mouky 150g cukru 50g mrkve 50g kokosu 150ml mléka 50ml oleje 1 vejce lžička … Vejce: Kompletní bílkovina podporující funkci mozku a svalů Vejce jsou kompletní bílkovinou, která posiluje mozek, zrak i svaly. Věda, fakta i tipy, jak z nich vytěžit co nejvíce. The post Vejce: Kompletní bílkovina podporující funkci mozku a svalů appeared first on Epoch Times ČR . Zdraví domácí kokosoví brumíci: Bez cukru, bez laktózy i bez vajec Domácí kokosoví brumíci bez vajec, bez cukru i bez laktózy, které můžete dát i těm nejmenším od šesti měsíců. Veganské, bez zbytečných alergenů. The post Zdraví domácí kokosoví brumíci: Bez cukru, bez laktózy i bez vajec appeared first on Ochutnej Ořech . Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho Pojďte, pozvu vás nan 27.4. do Kongresáku v Praze na swap fermentačních kultur, kde si povíme, jak vznikla od nuly první česká, potažmo berounská kombucha Berucha. The post Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho first appeared on Zkvašeno.cz . Sýrové banketky Další čtvrteční neplecha je tu a já mám pro vás nový velikonoční recept. Tentokrát jsem zavzpomínala na jeden z našich prvních příspěvků, kterým byly bankety (Recept zde). Ty byly u vás natolik oblíbené, že se staly v prvních letech vámi nejpečenějším receptem a držely tento titul až do té doby, kdy jsme přišli s receptem na […] Článek SÝROVÉ BANKETKY se nejdříve objevil na Recepty z české i mezi… Neobvyklá jídla ve světě. Například vařené nebo smažené vážky Svět je plný kulinářských zvláštností, které mohou pro jednoho být lahůdkou a pro druhého nepředstavitelným zážitkem. Tady je několik příkladů neobvyklých jídel z různých koutů […] Celý článek |
Píše se o |