Jsou hotové dřív, než stihne zazvonit návštěva: 5 receptů na nepečené kuličky, které zmizí ze stolu jako první Jsou malé, efektní a hotové dřív, než všechno ostatní cukroví. Nepečené kuličky patří k vánočním stálicím, které zachrání každého, kdo chce nabídnout něco sladkého bez hodin strávených v kuchyni. Stačí pár surovin, trocha kreativity a vznikne cukroví, které potěší chuťové pohárky i oči mnoha estétů. Retro pomazánky, na které se stály fronty a přežily dodnes: Jaká je vaším favoritem? Retro pomazánky z druhé poloviny minulého století jsou přesně ten typ jídla, který spojuje jednoduché suroviny, trochu improvizace a spoustu nostalgie. Dělaly se „z toho, co dům dal“, ale přesto, anebo právě proto, patřily na štědrovečerní stůl, silvestrovské mejdany i všechny rodinné oslavy. Které to byly a proč si je připomínat? Půlka vinných klobás v testu propadla. Zákazníky šidí Lidl, Globus i Makro Kapr není jediné české tradiční vánoční jídlo. Pro mnoho lidí je klasikou také vinná klobása. Bohužel, tady jsou kvalitní výrobky spíše výjimkou. Trhané vepřové s houbami Trhané vepřové je vždycky dobrá volba! My si ale tentokrát připravíme trhané vepřové s houbami a uvidíte, že společně s lehce netradiční marinádou to bude naprostá špička. Sama bych nevěřila, jak může být tento upgrade trhaného vepřového skvělý. Trhané vepřové s houbami rozhodně stojí za hřích. The post Trhané vepřové s houbami appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem . Vánoční POP-UP ve studiu se letos opět koná, oplatky se pečou. A možná přijde i panettone. Vznikla nám tu hezká tradice, před Vánoci se potkat v našem výukovém studiu a výjimečně nic nevyučovat, ale (s)prostě se […] Zlaté oblouky míří do stříbrné Příbrami. První McDonald's v okrese slavnostně otevřel Příbram 12. prosince 2025 (PROTEXT) - Město, které po staletí těžilo stříbro a formovalo dějiny českého hornictví, dnes přivítalo novou restauraci McDonald's. První příbramský Mekáč slavnostně otevřeli malí fotbalisté z SK Černolice. Zákazníci se mohou těšit na moderní interiér, kompletní nabídku i rozvážkovou službu. Historie Příbrami je neoddělitelně spjata s hornickým řemeslem, zdejší stříbrné doly patřily k nejvýznamnějším v Evropě. Dnes se město pyšní bohatým kulturním dědictvím a roste ja… Vánočka Poctivá máslová z pšeničného kvasu s vlašáky, mandlemi, kandovanou pomerančovou kůrou a rozinkami naloženými v rumu. Objednávky přijímáme do 15. 12., vyzvednutí 22. nebo 23. 12. na Kolaříkově 5 v Brně v odpoledních hodinách. Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Ultra křupavé tofu nejen z trouby Postup: 1. Nejprve vylisujte tofu. TIP: Pokud nemáte lis na tofu, obalte tofu kuchyňskou (čerstvě vypranou a čistou látkovou utěrkou, která není zatížená aviváží ani voňavým pracím práškem, anebo papírovou) a zatěžkejte rovnoměrně tofu miskou/miskami, a nechte ideálně 6-12 hodin odstát, dokud se nezbavíte přebytečné vody, která při fritování v oleji bude prskat (a může vás fakt nehezky popálit), … S kropidlákem na věčné časy aneb jak na výrobu sečuánské fermentované chilli pasty Je tomu skoro deset let, co jsem propadla... Skoro deset let, co jsem propadla králičí norou do světa sečuánské kuchyně. První rok, dva bylo okouzlení intenzivní zhruba jako u standardní zamilovanosti, byla jsem schopná - ne bez následků - konzumovat něco se sečuánským twistem klidně denně. Jako žádná zamilovanost, ani tahle nevydržela v původní intenzitě, naopak jako málo vztahů se proměnila v l… Pátek třináctého a třináctý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě - (pivní slavnosti) Známá balada K.J.Erbena praví: pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven. Poslechli jsme klasika a nešli k vodě, ale na pivo, na festival, ... Linecké cukroví Linecké cukroví je stálice snad asi ve většině domácností a upřímně se tomu nedivím. Není až tak složité na přípravu, je velmi chutné a můžete z něj připravit bezpočet variací. No a přesně proto se před pár lety zrodil můj projekt #tisicpodoblineckeho, pod kterým postupně najdete další a další verze s úpravami základního lineckého těsta. Slušelo by se důstojně představit právě tu základní verzi, … Rychlý kvíz o másle: Kdo zná více než polovinu odpovědí, ten má vědomosti profesionálních kuchařů Máslo je surovinou nezbytnou v přípravě mnoha pokrmů, slaných i sladkých. Má své místo téměř v každé kuchyni. Než jej však hodíte do nákupního košíku, přečtěte si obal. Poslední zimní zastavení spolku Slow Food Prague: cesta do Arménie Naše poslední zimní setkání na farmářském trhu na Roztylském náměstí směřovalo do Arménie. Společně se sociálním podnikem Plotna, jehož kuchařky připravily autentické arménské pokrmy, jsme se zahřáli během chladné soboty […] The post Poslední zimní zastavení spolku Slow Food Prague: cesta do Arménie first appeared on Slow Food Prague . Jak poznat kvalitní vejce: barva žloutku, skvrny na skořápce a skutečná výživová fakta Vizuální vzhled vajec nevypovídá o jejich kvalitě. Rozhodují podmínky chovu, krmivo a čerstvost, nikoli barva žloutku či skořápky. The post Jak poznat kvalitní vejce: barva žloutku, skvrny na skořápce a skutečná výživová fakta appeared first on Epoch Times ČR . Kombuchová historie 2: omyl s názvem kombucha V předchozím historickém výletu jsme se podívali na to, jak Gustav Lindau ňoupal želatinovou placičku v roce 1913 a ujasnili jsme si, že nic jako Medusomyces gisevii neexistuje. Pokračujme ale ve stopování čajovo-octové kultury, v čemž mě silně inspirovala dva roky stará a výborná rešerše Uwe Spiekermanna, který prohledával dobový rakouský a německý tisk a... View Article The post Kombuchová hist… Typické momenty Vánoc, bez kterých si je neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých svátků? Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně... Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Vánoční Mixér: novinky na menu i v gastru, zajímavé sváteční akce nebo další tipy na dárky Jelikož se před svátky objevuje víc a víc zajímavých novinek, rozhodli jsme se, že připravíme speciální vánoční Mixér! Zjistíte v něm, kdo přišel s nápadem navrátit českému pivu české sklo. Nechybí ani tipy na zajímavá menu v restauracích nebo další dárečky pod stromeček. Některé z nich totiž nakoupíte klidně na poslední chvíli a z pohodlí domova. Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou Pokud každé Vánoce doufáte, že se vám konečně podaří upéct perníčky, které budou nejen krásně nazdobené, ale hlavně měkké, a přesto ani po desítkách vyzkoušených „zaručených“ receptů nedosáhnete požadovaného výsledku, máme pro vás několik ověřených rad, jak na to. 5 bleskových večeří plných bílkovin, které změní váš večerní jídelníček. Objevte 5 rychlých a zdravých večeří s vysokým obsahem bílkovin a živin. Snadné recepty pro 4 osoby, které podpoří vaši energii a zdravý životní styl. Ani letos nemůže chybět. Pět nejlepších bramborových salátů podle českých šéfkuchařů Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Každá rodina má svůj osvědčený recept. My vám přinášíme pět variací salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů. Třeba vás inspirují. Případně se s námi podělte v anketě, co dáváte do bramborového salátu vy. Kořenicí směs Everything But the Bagel Objevte kouzlo slavné americké kořenicí směsi, kterou si můžete snadno připravit i doma. Čisté složení, skvělá chuť, široké využití. Vánoční minikvíz 2025 s Jakvkuchyni.cz Nenechte si ujít mini soutěžní kvíz o ceny s Jakvkuchyni.cz! Stačí odpovědět na 3 jednoduché otázky a za správné odpovědi jste ve hře o skvělé ceny. Jak se zapojit do vánočního mini kvízu s Jakvkuchyni.cz? Příspěvek Vánoční minikvíz 2025 s Jakvkuchyni.cz pochází z Jak v kuchyni Test přírodně sladkých vín 100+: Ušlechtilým vínům vládly ryzlinky Přírodně sladká vína s obsahem cukru nad 100 gramů jsou velmi specifickou disciplínou. I když se při vysokých přívlastcích často smazávají odrůdové charakteristiky, schopnost ryzlinků koncentrovat i velkou míru kyselin se ukázala být výhodou. Vítězství si nakonec zasloužil ledový Donauriesling Milana Vašíčka před dvěma rýňáky od Víno Marcinčák. Těsně za medailemi se pak ocitnul Ryzlink vlašský Ja… Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Seitan Po delší době zase fotka bezmasé večeře. Dnes seitan. Seitan je výborným a rychlým zdrojem rostlinné bílkoviny, pro celiaky však pokrmen naprosto nevhodným (více o této bílkovině na konci článku). Používáte seitan? A jak ho připravujete? Vyrábíte si svůj nebo kupujete sušený či nakládaný? K rýži a přípravě „Číny“ stačí 1 kg mouky (á 13 […] Koření: Jedlé dárky a suvenýry ze zahraniční dovolené Báječný suvenýr i dárek blízkým: Koření z dovolené. • Dárky, které nepodléhají módě a vyhovují každému vkusu. • Voňavá vzpomínka na místo letního pobytu. • Koření doma nedostupné. • Koření […] The post Koření: Jedlé dárky a suvenýry ze zahraniční dovolené first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Švestkový koláč s drobenkou – nejlepší recept S podzimem přichází do kuchyně švestky a s nimi řada receptů, jak připravit tuto temně modrou a sladkou pochoutku. Klasika, která nikdy neomrzí, je švestkový koláč s drobenkou. Jaký je nejlepší švestkový koláč? Jak připravit kynutý švestkový koláč s drobenkou, hrnkový švestkový koláč s mákem nebo rychlý švestkový koláč s tvarohem? Znáte ten správný recept […] Co byste neměli zapomenout nakoupit na štědrovečerní večeři a dny poté Štědrovečerní večeře patří v českých domácnostech k nejdůležitějším okamžikům celého roku. Nejde jen o samotné jídlo, ale Nejlepší koláče na světě: V žebříčku se umístila i Česká republika. Například Pardubický perník Populární portál Taste Atlas zveřejnil aktualizovaný žebříček 100 nejlepších koláčů z celého světa. Jak uvádí, žebříček byl sestaven na základě hodnocení cestovatelů, kteří tyto lahůdky […] Celý článek Recept: Vánoční crinkles s ořechy Hledáte rychlý a snadný recept na vánoční cukroví? Ořechové vánoční crinkles je to pravé, co hledáte. Máte za pár minut hotovo a zvládnete to i s dětmi. The post Recept: Vánoční crinkles s ořechy appeared first on Ochutnej Ořech . Štolové kuličky Štola je jedním z nejoblíbenějších receptů, které podle nás na Vánoce pečete, proč si tedy nepřipravit tuto novou variantu ve formě kuliček, které budete hotové během chvilky? Tyto kuličky vznikly, když jsem přemýšlela, jaké cukroví ještě letos připravím. Chtěla jsem něco rychlého, nenáročného a samozřejmě dobrého. V lednici jsem měla zbytek tvarohu a v tu chvíli mě […] Článek ŠTOLOVÉ KULIČKY se … Adaptogeny jsou v předprodeji. Tenhle podzim, je ultra plodný, jabloně plodí, švestek spoustu. Všude zelenina, dýně a dosušuji semínka ještě všech možných květin. Po dvou letech je venku tahle novinka! V listopadu vychází a nyní už jsme spustili předprodej! Na více než 450 stranách rozdělených do 12 kapitol ve formátu formátu 160/240mm se mimo jiné čtenáři dozví: principy působení adaptogenů na tělo i mysl, přehled tradičních … |
Píše se o |