Jak připravit fantastický bůček či kotletu? Kosti v mase ponechte a pečte ho dlouho Sníte o rozpadavé a křehké vepřové pečínce? V našich krajích po nich snad občas prahne každý. Ať už se zelím a knedlíkem nebo jen s krajícem chleba. Jak si oblíbené kousky masa připravit? Tradiční čočková polévka a její varianty: Všechny chutnají skvěle a zvládne je i začátečník Čočkovou Češi milují, proto patří mezi oblíbené tradiční polévky. Její příprava je jednoduchá a z toho důvodu se objevuje v českých menu po celý rok. V české kuchyni najdeme několik variant čočkové polévky od klasické babiččiny recepty z hnědé čočky až po krémovou polévku z červené čočky. Všechny jsou skvělé a byla by škoda je nevařit! Vepřová panenka – královna rychlých večeří: Jak ji upravit a s čím ji kombinovat, aby chutnala vždy jinak Vepřová panenka – královna rychlých večeří: Jak ji upravit a s čím ji kombinovat, aby chutnala vždy jinak lucie.allanova 16.09.2024 07:00 Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor Ono se sice o bramborách říká, že jsou obyčejné, ale s touhle zeleninou se dá doslova kouzlit. A jestli máte pocit, že z brambor jste už zkusili uvařit všechno, ukážeme vám jídla ze syrových i vařených brambor, která možná ještě neznáte a která vás budou rozhodně bavit. Všechno je jinak, nová pravidla třídění odpadu: Ani modré účtenky nikdy neházejte do papíru Účtenky na termostabilním papíru, což jsou i ty nové, modré, nepatří do tříděného odpadu, ač si to mnozí z nás dlouho mysleli. Ministerstvo životního prostředí důrazně žádá, ať účtenky vyhazujeme do komunálu. Při jejich zpracování se totiž do odpadní vody dostávají nežádoucí chemikálie. Krémová lišková polévka Krémová polévka z lišek je lahodný způsob, jak si užít tyto vynikající sezónní houby. Lišky dodají polévce nejen výraznou chuť, ale také zlatavou barvu. K polévce lze přidat pošírované vejce a čerstvé bylinky, skvěle chutná s čerstvým pečivem. Zkuste recept na krémovou polévku z lišek na Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Krémová lišková polévka pochází z Jak v kuchyni Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Ideálně vyladěná cuvée Věřím, že jsme již většinově přijali myšlenku, že cuvée nejsou automaticky podřadnějšími víny než vína odrůdová. Ať už vzniknou náhodně či cíleně, vždy se nad nimi musí vinař mnohem více zamýšlet než nad jednoodrůdovými víny. Jak jednotlivé odrůdy spojovat a jak s vínem pracovat je opravdu složité a výsledek není zaručen. Podle hodnocení tří vín, která se objevila v minulém týdnu, se to v těchto … Burger s trhaným masem a coleslawem Já myslím, že na burgery s trhaným masem je sezóna neustále, ale v létě, venku, na čerstvém vzduchu s přáteli určitě chutnají nejlépe. Je to taky skvělé jídlo, pokud potřebujete nakrmit velkou skupinu lidí, protože si stačí předem upéct maso a pak už jen připravíte na stůl coleslaw, burgerové housky, ostatní ingredience na servírování a každý si může naplnit svůj burger sám. Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Čištění matrací: Jednoduché a účinné způsoby, jak zajistit hygienu a pohodlí ve vaší ložnici Udržování vaší ložnice čistou a hygienickou je klíčové pro zdravý spánek a celkový pocit pohody. Jednou z klíčových oblastí, které často přehlížíme, jsou matrace. Čištění matrací nejenže pomáhá eliminovat alergeny a bakterie, ale také zlepšuje celkovou kvalitu vašeho spánku. Způsoby, jak udržet matraci čerstvou Zde je několik jednoduchých a efektivních způsobů, jak udržet vaši matraci […] KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . CELOZRNNÝ WORKSHOP S GRAISONEM GILLEM (MASTERCLASS) Graison Gill je pekař, který se posledních 15 let věnuje zejména pečení s celozrnnými a na kameni mletými moukami. Jeho cílem je, aby se i běžná populace dozvěděla více o rozdílech mezi jednotlivými obilninami, uměla s nimi pracovat podobně, jako s jinými surovinami a odlišit je… Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Květákové curry z vlastní zahrádky Nazdar, bumbrlíčci! Máme skoro po prázdninách, léto se chýlí ke konci, začíná období hojnosti a tak začínáme sklízet, co jsme zaseli. Ti z nás, kteří sejí většinou pouze vítr (a taky semínko toskánského citronu jsem zasela, ale pak se dozvěděla, že se to nesmí/nemá) nebo nemají zahrádku, jsou nuceni si plody kupovat. To nás ale nezastaví, pochutnáme si i tak. Zjara jsem na sockách naťukla zájem c… Sázeli jsme s dětmi sazeničky do zemičky Byli jste s dětmi v sobotu 7.září na farmářském trhu na Roztylském náměstí? Tak to jste si určitě přinesli rostlinku, kterou s námi vaši malí zahradníci zasadili a následně budou pěstovat. Jahůdky vypěstované s úsilím a péčí malých ruček chutnají přece nejlépe! Akce vznikla za podpory MČ Praha 4 Co znamenají skvrny na mraženém mase. Není třeba se jich vždy obávat Různé změny vzhledu masa nás mohou znepokojovat. Zvláště pokud předtím vypadalo v pořádku. Prozradíme vám, zda jsou skvrny na mražené drůbeži nebo vepřovém mase nebezpečné. Ledová tříšť z jahod a rybízu Ledová tříšť z jahod a rybízu, kterou si připravíte sami doma, bude plná vitamínů a bude mít báječnou chuť čerstvého ov... 9 tipů na nejlepší recepty z datlí Máte doma přebytek datlí a přemýšlíte, co s nimi? Vyzkoušejte naše recepty z datlí. Sepsali jsme pro vás 10 tipů na nejlepší recepty z datlí. The post 9 tipů na nejlepší recepty z datlí appeared first on Ochutnej Ořech . Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… Koktejly pro každou příležitost Vodka je jedním z nejpopulárnějších destilátů na světě, a to díky své čisté a neutrální chuti. – Kulturio.cz |
Kakaovo-pekanové kuličky z fazolí adzuki Chcete si dopřát nepečené kuličky ještě dřív, než přijde sváteční čas? Není problém! Tyto kakaovo-pekanové z fazolí adzuki si můžete připravit už teď a natrénovat vše před sezónou. Skvělé ke kávě, ale i jen tak. Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách? Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ. Vepřová krkovice se švestkovou omáčkou Vepřová krkovice se švestkovou omáčkou je dokonalou grilovací, ale nejen grilovací lahůdkou, kterou si můžeme zpestřit babí léto. Vepřová krkovice se švestkovou omáčkou je vlastně takovou variací na náš hit z Velké prázdninové bichle – krkovici ve švestkové marinádě. Užijeme si naplno chuť švestek a to v kombinaci s dobrým šťavnatým masem. Mňam. The post Vepřová krkovice se švestkovou omáčkou app… Snídaňová miska s uzeným lososem (z Whole30 e-kuchařky) Skládané misky jsou skvělou variantou rychle připraveného jídla, které je krásně barevné a každé sousto může chutnat trošku jinak. Sladká tečka. Panama dort pekly už naše babičky z mandlové mouky, ocení ho i ti, kdo nesnášejí lepek Hledáte recept na čokoládový dort, který je hotový vcukuletu, i druhý den po upečení zůstává krásně vláčný, a přitom se obejde bez špetky mouky? Tady je. Světový den první pomoci: polovina Čechů se ji nikdy neučila, ukázal průzkum Penny Praha 13. září 2024 (PROTEXT) - Pouze 15 % Čechů si je jistých, že by dokázali správně poskytnout první pomoc člověku v kritickém stavu. Přitom právě rychlý a správně provedený zásah může rozhodnout o tom, zda pacient přežije, bude mít trvalé následky, anebo bude žít ve zdraví. V situaci, která vyžadovala první pomoc, se již ocitlo 46 % dospělých Čechů, 13 % dokonce opakovaně. Vyplývá to z aktuál… VĂtek ze Sedlce - (minipivovary) Dopoledne se zadaĹ™ilo a tak nám nebránĂ zastavit se na zpáteÄŤnĂ cestÄ› v Sedlci, kde sĂdlĂ KrálovstvĂ rĹŻĹľe. OÄŤekával jsem nÄ›jakĂ© starovÄ›kĂ© hr... Jak si doma připravit dokonalý steak? Asi tušíte, že odpověď zní ne. Ne. A do třetice NE. Ve spolupráci s FABINI jsem pro vás připravila sérii vzdělávacích videí, ve kterých se s vámi podělím o to, jak steaky dělám já. A kromě toho můžete využít můj slevový kód JAJA5 na 5% slevu, kterou můžete uplatnit i v případě již zlevněného zboží. Pokud vás doteď příprava steaků děsila, těším se, […] Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd Už také nevíte co s přerostlými cuketami a klasické cuketové buchty s kakaem jste přejedení? Tento cuketový chlebíček je netradičně s olivovým olejem a velkým množstvím vlašských ořechů. Jejich chuť jsem zvýraznila ještě jejich před pečením. Nasekejte je do chlebíčku opravdu nahrubo, ať jsou tam […] Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Italská piadina s olivovou tapenádou Dnes přicházím opět s rychlým receptem na letní jídlo, které využijete kdykoliv, kdy vás přepadne hlad... Je to plněná piadina v italském stylu, s olivovou tapenádou, čerstvou rukolou, mozzarellou a prosciuttem. Hotová je za chvíli a vy se s ní budete cítit jako na dovolené v Itálii. Piadina je trochu podobná tortille, ale je silnější a tím i vydatnější, pokud ji ale neseženete, můžete jí zaměnit… Cukr Bílý jed! Jedině hnědý, třtinový! Bez přidaného cukru! Stejně návykový jako heroin! Tak těchto hesel se dočkal základní uhlíkový energetický vektor téměř celé biosféry, bez kterého by se na světě nepohnulo, nežilo a nerostlo vůbec nic. Pojďte, mrkneme se dneska na cukr zase optikou normálního strávníka a fermentariána a možná ho vezmete na milost jako kdysi droždí, mouku či zlé, krabicové (mléko)… Louis cake Vláčný, nadýchaný, sladký a velmi zajímavý dort, to je Louis cake. Je to naše vzpomínka na cestu po Novém Zélandu, kde jsem jej zahlédla v jedné místní kuchařce v knihkupectví, které bylo tak trochu antikem. Lehce jsem ho prolétla a vytvořila tuto svoji verzi. Vždy když se do něj zakousnu, vrátí mě to do dob těchto krásných […] Článek LOUIS CAKE se nejdříve objevil na Recepty z české i mezinárodn… Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Odhalte sílu lopuchu: Boj proti rakovině, zklidnění zánětu a mnoho zdravotních přínosů Kořen lopuchu, který se po staletí používá jako potravina i lék, je všestranným léčitelem. Lopuch je výživná potravina i všestranná léčivá rostlina. Obsahuje sloučeniny, které pomáhají v boji proti rakovině, zmírňují záněty, ulevují od bolesti a zdravotních problémů, jako je zácpa, obezita a kožní onemocnění. Všechny části lopuchu jsou užitečné. Studie z roku 2010 publikovaná v časopise Inflammop… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |