Snídaně i svačina: Rychlou buchtu na plech zvládnete i z toho, co máte doma Rychlé buchty z jednoduchého litého těsta zachrání nejednu snídani nebo pohoštění. Stačí pár surovin, jedna mísa a dortová forma, pekáček, srnčí hřbet či hlubší plech. Rozhodně se nikdy nepřejí, můžete je totiž nekonečně obměňovat. Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách? Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ. Sladkokyselá chilli omáčka Určitě už se vám do rukou někde dostala sladkokyselá chilli omáčka, která se bezvadně hodí například ke grilovanému masu nebo zelenině. Věděli jste, že se dá připravit za pár minut doma v té nejlepší kvalitě? Sladkokyselá chilli omáčka také může posloužit jako velmi příjemný jedlý dárek. Při šetrném skladování vydrží v lednici poměrně dlouho a strávníkům udělá radost. The post Sladkokyselá chilli… Snídaňová miska s uzeným lososem (z Whole30 e-kuchařky) Skládané misky jsou skvělou variantou rychle připraveného jídla, které je krásně barevné a každé sousto může chutnat trošku jinak. Sladká tečka. Panama dort pekly už naše babičky z mandlové mouky, ocení ho i ti, kdo nesnášejí lepek Hledáte recept na čokoládový dort, který je hotový vcukuletu, i druhý den po upečení zůstává krásně vláčný, a přitom se obejde bez špetky mouky? Tady je. Na Expo bude 135metrový otočný pás se suši Praha 18. září 2024 (PROTEXT) - Společnost Kura Sushi Inc., provozovatel velkého řetězce restaurací s tímto tradičním japonským pokrmem, bude nabízet občerstvení v areálu světové výstavy Expo 2025. Na 135 metrů dlouhém dopravním pásu v areálu výstaviště bude k mání suši i kuchyně jiných zemí. Píše agentura Kyodo News. Podle společnosti bude tento pás nejdelší na světě a překoná 123 metrů dlouhý pás v její celosvětové vlajkové prodejně v tokijské čtvrti Ginza. Dopravníkový pás v restauraci se su… VĂtek ze Sedlce - (minipivovary) Dopoledne se zadaĹ™ilo a tak nám nebránĂ zastavit se na zpáteÄŤnĂ cestÄ› v Sedlci, kde sĂdlĂ KrálovstvĂ rĹŻĹľe. OÄŤekával jsem nÄ›jakĂ© starovÄ›kĂ© hr... Jak si doma připravit dokonalý steak? Asi tušíte, že odpověď zní ne. Ne. A do třetice NE. Ve spolupráci s FABINI jsem pro vás připravila sérii vzdělávacích videí, ve kterých se s vámi podělím o to, jak steaky dělám já. A kromě toho můžete využít můj slevový kód JAJA5 na 5% slevu, kterou můžete uplatnit i v případě již zlevněného zboží. Pokud vás doteď příprava steaků děsila, těším se, […] Jak péct chleba jako z profipece v obyčejné domácí troubě? První možnost je hrnec. Pro kůrku a objem jako z dobré pekárny je důležitý klid a pára, a tak zvlášť pekařům začátečníkům doporučuju pečení v nádobě, která zařídí obojí, ať jsou venkovní podmínky jakékoli. Ačkoli existují i parní trouby, obvykle s párou spouští i horkovzuduch,… Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Květákové curry z vlastní zahrádky Nazdar, bumbrlíčci! Máme skoro po prázdninách, léto se chýlí ke konci, začíná období hojnosti a tak začínáme sklízet, co jsme zaseli. Ti z nás, kteří sejí většinou pouze vítr (a taky semínko toskánského citronu jsem zasela, ale pak se dozvěděla, že se to nesmí/nemá) nebo nemají zahrádku, jsou nuceni si plody kupovat. To nás ale nezastaví, pochutnáme si i tak. Zjara jsem na sockách naťukla zájem c… Svačinková sámoška Srdečně zveme školní mládež a rodiče do našeho stánku na fotbalovém hřišti v Písnici. Společně vytvoříme čerstvé a barevné svačinky. Že by právě ta tvoje byla nejbarevnější? Přijď nám to ukázat v sobotu 5. 10.! Více informací v přiložené pozvánce. Akce se koná ve spolupráci s Městskou částí Praha– Libuš. Omyté ovoce nemusí být bez chemie, uvádí nová studie Nová studie zjistila, že na umytém ovoci jsou rezidua pesticidů. Jako příklad odborníci uvedli jablka - do oblíbeného ovoce se chemikálie dostaly přes slupku. Informuje o tom server People. Ledová tříšť z jahod a rybízu Ledová tříšť z jahod a rybízu, kterou si připravíte sami doma, bude plná vitamínů a bude mít báječnou chuť čerstvého ov... Jaké mají sušené brusinky účinky na zdraví a proč je jíst Máte rádi sušené brusinky? Jsou slaďoučké a plné vitamínů i minerálů. Víte, jaké mají sušené brusinky účinky na zdraví? The post Jaké mají sušené brusinky účinky na zdraví a proč je jíst appeared first on Ochutnej Ořech . Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… Koktejly pro každou příležitost Vodka je jedním z nejpopulárnějších destilátů na světě, a to díky své čisté a neutrální chuti. – Kulturio.cz |
Karaage – japonské extra křupavé smažené kuře si zamilujete V Japonsku je karaage oblíbeným pouličním jídlem, zároveň je běžně podáváno v restauracích jako předkrm. Díky tomu, že se na masu ponechává kůže, jsou po obalení a osmažení kuřecí kousky extra křupavé a zároveň šťavnaté a křehké. To musíte vyzkoušet! Dýňové latte jako z nejlepší kavárny: Jak si ho snadno připravit doma a proč se stalo symbolem podzimu Dýňové latte jako z nejlepší kavárny: Jak si ho snadno připravit doma a proč se stalo symbolem podzimu anita.ponesova 18.09.2024 06:00 Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte je! Odměnou vám bude zdravé mlsání, které ocení celá rodina. Jak tedy švestky usušit v troubě a co dobrého z nich připravit? Poradíme! 10 druhů pepřů: Uměli byste v kuchyni využít tasmánský či sečuánský pepř? Na světě existuje na sto druhů pepřů, řada z nich posune chuť vámi chystaných jídel zas o kousek dál. Máme pro vás deset druhů netradičních pepřů a poradíme, jak je v kuchyni využít. Krémová lišková polévka Krémová polévka z lišek je lahodný způsob, jak si užít tyto vynikající sezónní houby. Lišky dodají polévce nejen výraznou chuť, ale také zlatavou barvu. K polévce lze přidat pošírované vejce a čerstvé bylinky, skvěle chutná s čerstvým pečivem. Zkuste recept na krémovou polévku z lišek na Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Krémová lišková polévka pochází z Jak v kuchyni Cabernet Cortis: PIWI odrůda, která dává komplexní vína výborné kvality Ačkoli Cabernet Cortis patří mezi nové odrůdy vhodné pro ekologické vinohradnictví, může sloužit jako pevný základ pro výrobu vysoce kvalitních, plných a hutných červených vín ve stylu klasických kabernetů. Burger s trhaným masem a coleslawem Já myslím, že na burgery s trhaným masem je sezóna neustále, ale v létě, venku, na čerstvém vzduchu s přáteli určitě chutnají nejlépe. Je to taky skvělé jídlo, pokud potřebujete nakrmit velkou skupinu lidí, protože si stačí předem upéct maso a pak už jen připravíte na stůl coleslaw, burgerové housky, ostatní ingredience na servírování a každý si může naplnit svůj burger sám. Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Čištění matrací: Jednoduché a účinné způsoby, jak zajistit hygienu a pohodlí ve vaší ložnici Udržování vaší ložnice čistou a hygienickou je klíčové pro zdravý spánek a celkový pocit pohody. Jednou z klíčových oblastí, které často přehlížíme, jsou matrace. Čištění matrací nejenže pomáhá eliminovat alergeny a bakterie, ale také zlepšuje celkovou kvalitu vašeho spánku. Způsoby, jak udržet matraci čerstvou Zde je několik jednoduchých a efektivních způsobů, jak udržet vaši matraci […] KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd Už také nevíte co s přerostlými cuketami a klasické cuketové buchty s kakaem jste přejedení? Tento cuketový chlebíček je netradičně s olivovým olejem a velkým množstvím vlašských ořechů. Jejich chuť jsem zvýraznila ještě jejich před pečením. Nasekejte je do chlebíčku opravdu nahrubo, ať jsou tam […] Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Italská piadina s olivovou tapenádou Dnes přicházím opět s rychlým receptem na letní jídlo, které využijete kdykoliv, kdy vás přepadne hlad... Je to plněná piadina v italském stylu, s olivovou tapenádou, čerstvou rukolou, mozzarellou a prosciuttem. Hotová je za chvíli a vy se s ní budete cítit jako na dovolené v Itálii. Piadina je trochu podobná tortille, ale je silnější a tím i vydatnější, pokud ji ale neseženete, můžete jí zaměnit… Cukr Bílý jed! Jedině hnědý, třtinový! Bez přidaného cukru! Stejně návykový jako heroin! Tak těchto hesel se dočkal základní uhlíkový energetický vektor téměř celé biosféry, bez kterého by se na světě nepohnulo, nežilo a nerostlo vůbec nic. Pojďte, mrkneme se dneska na cukr zase optikou normálního strávníka a fermentariána a možná ho vezmete na milost jako kdysi droždí, mouku či zlé, krabicové (mléko)… Louis cake Vláčný, nadýchaný, sladký a velmi zajímavý dort, to je Louis cake. Je to naše vzpomínka na cestu po Novém Zélandu, kde jsem jej zahlédla v jedné místní kuchařce v knihkupectví, které bylo tak trochu antikem. Lehce jsem ho prolétla a vytvořila tuto svoji verzi. Vždy když se do něj zakousnu, vrátí mě to do dob těchto krásných […] Článek LOUIS CAKE se nejdříve objevil na Recepty z české i mezinárodn… Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Podle odhadů studie mají miliardy lidí nedostatek mikroživin Mnoho nemocí na celém světě je způsobeno nedostatkem vitamínů a minerálů. Podle nové studie má více než polovina světové populace nedostatek mikroživin, jako jsou vitamíny a minerály. Podle studie zveřejněné v časopise Lancet Global Health chybí 99,3 % světové populace alespoň jeden důležitý mikroživinový prvek. Výzkumníci shromáždili údaje z 31 zemí, na jejichž základě odhadli spotřebu mikroživi… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |