Pamatujete si na citronovou babetu? Recept na oblíbený svěží dezert a tipy, jak jej vylepšit Pamatujete si na citronovou babetu? Recept na oblíbený svěží dezert a tipy, jak jej vylepšit nikol.pouzar 10.01.2025 11:00 Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo. Je skvělý pro začínající pekaře i ty, kteří nemají rádi recepty s dlouhým seznamem surovin. Italský ořechový koláč Torta di Noci je jednoduchý, moc dobrý a nejlepší na něm je, že na jeho přípravu bude potřebovat jen tři ingredience! Jemné škubánky s mákem Určitě ani pro vás nebudou škubánky s mákem žádnou novinkou. Nicméně… přiznávám se bez mučení, že jsem je skoro až do svých 40 let nikdy neochutnala?! Jemné škubánky s mákem jsou přitom tak tradiční, tak od babičky, tak jednoduché a prostě dobré. Škubánky s mákem jsou ale opravdovým pojmem. Kdy jste je měli naposledy vy? The post Jemné škubánky s mákem appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a… 3 tipy na slané kuličky na Silvestr Příchod nového roku většinou slavíme společně s rodinou, nebo přáteli a je to skvělá příležitost, dopřát si nějaké dobroty. Připravte si hermelínové, lososové či šunkovo-sýrové… Příspěvek 3 tipy na slané kuličky na Silvestr pochází z Jak v kuchyni Nejlepší vína a vinařství roku 2024 podle vínomilců na MojeLahve.cz Hodnotitelé na portálu MojeLahve.cz v roce 2024 body nešetřili, ty vystoupaly k historickému maximu. Dominantní byla v tomto směru vína Vinařství Volařík, která obsadila tři z pěti nejvyšších příček v individuálním pořadí a celkem pochopitelně byla nejvýše i v kolekcích. V pořadí vinařství však první místo patří Vinařství Garčic. Burger s trhaným masem a coleslawem Já myslím, že na burgery s trhaným masem je sezóna neustále, ale v létě, venku, na čerstvém vzduchu s přáteli určitě chutnají nejlépe. Je to taky skvělé jídlo, pokud potřebujete nakrmit velkou skupinu lidí, protože si stačí předem upéct maso a pak už jen připravíte na stůl coleslaw, burgerové housky, ostatní ingredience na servírování a každý si může naplnit svůj burger sám. Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru VĂtek ze Sedlce - (minipivovary) Dopoledne se zadaĹ™ilo a tak nám nebránĂ zastavit se na zpáteÄŤnĂ cestÄ› v Sedlci, kde sĂdlĂ KrálovstvĂ rĹŻĹľe. OÄŤekával jsem nÄ›jakĂ© starovÄ›kĂ© hr... Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem Dýňové gnocchi či česky noky je mé oblíbené podzimní jídlo. Nejdou připravovat ze všech dýní, je na ně potřeba pevnější, méně vodnatá dýně. Nejvíce se k jejich přípravě používá dýně Marina di Chioggia, která se u nás velmi těžce shání. Osvědčila se mi muškátová, máslová […] KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Květákové curry z vlastní zahrádky Nazdar, bumbrlíčci! Máme skoro po prázdninách, léto se chýlí ke konci, začíná období hojnosti a tak začínáme sklízet, co jsme zaseli. Ti z nás, kteří sejí většinou pouze vítr (a taky semínko toskánského citronu jsem zasela, ale pak se dozvěděla, že se to nesmí/nemá) nebo nemají zahrádku, jsou nuceni si plody kupovat. To nás ale nezastaví, pochutnáme si i tak. Zjara jsem na sockách naťukla zájem c… Nepečená datlová kolečka Ráda bych vám posledním receptem na nepečené cukroví popřála krásné Vánoce. Tahle kolečka jsou hotová raz dva, takže pokud na vás přijde chuť, můžete je udělat kdykoliv. Hezké svátky! 1 dávka 500g datlové pasty lžička skořice 50g pistácií 150g máslových sušenek Datlovou pastu prohnětu se skořicí. Pistácie nasekám nahrubo a sušenky nalámu na malé kousky. Vše spolu rukama promačkám, aby vznikla kom… Jemná zálivka na salát Jemná zálivka na salát je velmi jednoduchá a potřebujete k ní jen pár ingrediencí. Hodí se na křehkou a čerstvou jarní a... Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Recepty na polévky, které postaví na nohy Dnes vám přinášíme 2 recepty na česnečku a cibulačku, které pochází z kuchyně šéfkuchaře Filipa Sajlera a jeho týmu. Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Jak na zdravé zimní saláty, co zahřejí, zasytí a potěší? Vsaďte na pečenou zeleninu. Venku je pěkně frišno a na nějaké saláty nemáme zrovna pomyšlení. Jak ale odlehčit jídelníček a přitom se při pohledu na talíř neoklepat zimou? Připravte si teplý salát! Přezrálé banány v hlavní roli: Upečte si nejlepší banánový chlebíček. Hlavně nevyhazujte přezrálé, měkké nebo hnědé banány. I když byste se do nich už nezakousli, je to právě jejich sladkost a měkkost, co z nich dělá ideální surovinu do těsta. Z banánů totiž upečete jeden z nejoblíbenějších světových moučníků – banánový chlebíček. Pusťte se s námi do toho! Tesco, Penny i Billa mají nové ekologické prodejny. Ale jen jedna je celá dřevěná Počet nových, ekologických a úsporných obchodů rok od roku stoupá. Pojďme se podívat na ty nejnovější. Čím vynikají, co nabízí a kde je najdeme? Skupina Valeo Foods Group dokončila akvizici společnosti I.D.C. Holding Londýn 10. ledna 2025 (PROTEXT/BusinessWire) - Skupina Valeo Foods, jeden z předních evropských výrobců kvalitních sladkostí, pochutin a zákusků, dokončila již dříve oznámenou akvizici společnosti I.D.C. Holding, významného nezávislého výrobce kvalitních oplatek, sušenek, cukrovinek a čokolády ve střední a východní Evropě. Tato tisková zpráva obsahuje multimediální prvky. Celou zprávu najdete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20250109020127/cs/ Společnost I.D.C. Holding, která byla po… Recept na nepečený cheesecake z mascarpone nebo s ovocem Připravte si snadný nepečený cheesecake, když máte chuť na sladké a navíc k tomu v troubě není místo. Díky své sametové struktuře a sladké chuti je cheesecake na vrcholu oblíbených dezertů mnoha lidí. Každý region světa má svůj vlastní způsob přípravy tohoto dezertu. Kromě klasického pečeného cheesecaku existuje i nepečený cheesecake. Ať už zvolíte jakýkoli […] Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách? Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ. Pět nejskvělejších bramborových salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Každá rodina má svůj osvědčený recept. My vám přinášíme pět variací salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů. Třeba vás inspirují. Případně se s námi podělte v anketě, co dáváte do bramborového salátu vy. Křupavý chilli olej Máte rádi pikantní asijská jídla? A křupavost? Pokud ano, pak tuhle lahůdku musíte vyzkoušet. Jen pozor - způsobuje závislost! Jedna lžička nikdy nestačí. Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Brynzové 10 minutové halušky z brambor Postup: 1. Nepodceňte přípravu a šalotku (můžete použít i cibuli, ale šalotka je sladší a jemnější) i uzený špek – ano, špek! Na slaninu zapomeňte, pokud chcete ochutnat vážně ty nejlepší halušky na světě! Oboje nakrájejte na drobné kostičky, a na uzeném sádle, které špek pustí všechno orestujte do zlatova a do křupava. 2. Pak rozmíchejte brynzu se zakysanou smetanou. Pokud je […] Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Silvestrovská veka à la Herbář Aby byl nový rok křupavý a chutný, upekla jsem vám klasickou veku. A aby se vám opravdu povedla, dnes jsem ji zadělala a natočila znovu – suroviny a postup najdete níže. Doporučuju nepřeskočit dokonalé uhnětení těsta a hlavně nechat dobře nakynout – díky tomu jsou… Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Rozloučení s rokem 2024 Milí členové a přátelé pomalého jídla, Je tu čas vánočního rozjímání a po něm slavíme příchod Nového roku, tak Vám všem posíláme vánoční přání! Děkujeme Vám za zájem, členství, podporu a spolupráci v tomto roce. Rádi vám podáme pár informací o našich akcích a úspěšných krocích v roce 2024: Zúčastnili jsme se celosvětového setkáni Slow […] Potraviny, které připomínají části těla, kterým prospívají Napadlo vás někdy, proč fazole ledvinka svým tvarem připomíná lidskou ledvinu? Přečtěte si, jak příroda naznačuje, jak nejlépe vyživovat naše tělo. Po staletí lidé hledali v přírodě prostředky na zmírnění různých neduhů. Možná to nebyla náhoda, ale důmyslný biologický záměr, že starověcí léčitelé mohli ze vzhledu rostlin odhadnout jejich léčivé vlastnosti – některé rostliny totiž připomínají […] … Výhody konzumace dýně v zimním období (článek s receptem) Dýně podporuje zdraví žaludku, kostí a zraku. Objevte výhody, recepty a doporučení pro její konzumaci, včetně varování pro určité skupiny. The post Výhody konzumace dýně v zimním období (článek s receptem) appeared first on Epoch Times ČR . Jednoduché a dokonalé vegan tiramisu bez vajec a bez mascarpone Dokud neochutnáte, tak neuvěříte, že vegan tiramisu bez vajec a bez mascarpone může být dokonalé! Recept i na veganské cukrářské piškoty. The post Jednoduché a dokonalé vegan tiramisu bez vajec a bez mascarpone appeared first on Ochutnej Ořech . Strojkové máslové sušenky Strojkové cukroví mě velmi baví. Mám ráda jeho konzistenci, díky které jej nemusím vkládat pouze do strojku, ale také třeba do cukrářského sáčku a vytvářet tak nejrůznější tvary dle libosti. Máte to podobně? Pokud ano, věřím, že vás osloví tento náš nový recept. Článek STROJKOVÉ MÁSLOVÉ SUŠENKY se nejdříve objevil na Recepty z české i mezinárodní kuchyně | Neplechanaplechu.cz . Neobvyklá jídla ve světě. Například vařené nebo smažené vážky Svět je plný kulinářských zvláštností, které mohou pro jednoho být lahůdkou a pro druhého nepředstavitelným zážitkem. Tady je několik příkladů neobvyklých jídel z různých koutů […] Celý článek V pálenici aneb hlavně když nakape Návštěva v pálenici, kde nemusí técť, stačí když nakape. The post V pálenici aneb hlavně když nakape first appeared on Zkvašeno.cz . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |