Punčový dort s ovocem podle Sugar Mama Jestli máte zdaleka nejraději moučníky, které dobře znáte, čtěte dál. Máme pro vás totiž jednodušší variantu populárního punčového dortu, který si získal řadu lidí. Tentokrát ale podávaný s čerstvým ovocem na ozdobu. Ty nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublaniny i marmelády jako od babičky Meruňky už pomalu začínají dozrávat na našich zahrádkách. Jejich krátkou sezónu je třeba si dostatečně užít a nejlépe je také zamrazit, připravit z nich marmeládu či kompot. Ale kromě toho máme pro vás i prověřené recepty na výborné knedlíky z bramborového těsta a smetanové koláče, které vám budou mizet pod rukama. Rizika grilování snížíte, když použijete elektrický gril. Marinádu udělejte vždy novou Grilování je jedna z kulinářských metod, kterou zvládne snad každý. Ale ne každý zná pravidla, která je třeba dodržovat, aby nám po příjemném grilování nebylo zle nebo abychom si nezadělávali na dlouhodobé zdravotní problémy. Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Cuvée nejrůznějších jmen Cuvée to mají mezi vínomilci složité. Na jednu stranu je člověk při jejich ochutnávání oproštěn od nějakých představ o odrůdovosti vína a může si je vychutnat bez předsudků, na stranu druhou si asi jen málokdy takové víno koupí naslepo. Zaujmout tedy musí už jen názvem, etiketou či osobou vinaře, se kterou si je pak spojíme. Ve svých hodnoceních nás minulý týden vínomilci upozornili na tři zajíma… Babiččiny rady a tipy: sůl nad zlato Sůl je jedním z nejstarších a nejrozšířenějších přírodních minerálů, který má nespočet využití v domácnosti i v péči o tělo. Obyvatelé ČR patří mezi největší… Příspěvek Babiččiny rady a tipy: sůl nad zlato pochází z Jak v kuchyni Přehlídka rozličných chutí V rámci testu bylo hodnoceno celkem 12 paštik. Přičemž hodnocenými parametry byly senzorická analýza výrobku, nutriční a jakostní parametry jednotlivých výrobků hodnocené pomocí laboratorních rozborů a deklarace složení výrobků uváděná výrobci. Byl také proveden mikrobiální rozbor výrobků. Jak si vedly výrobce zakoupené v běžné tržní síti? Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Sněhové pusinky Krásné vláčné pusinky z tepelně upravených bílků s cukrem, s červeným barvivem můžeme použít k nazdobení dortů nebo jako vánoční cukroví. Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... JiĹ™Ăkovo vidÄ›nĂ pokraÄŤuje - (události) CharitativnĂ pivnĂ projekt - pomoc nevidomĂ©mu panu JiĹ™Ămu- se setkal u veĹ™ejnosti s nebĂ˝valĂ˝m zájmem. Nejen u jednotlivcĹŻ, ale postupnÄ› se k nÄ›mu p?... Kopřivový krém s brynzou Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Raut od A do Z: Praktický průvodce Čeká vás organizace větší akce, která vyžaduje občerstvení v podobě rautu, a vám z toho jde hlava kolem? Nezoufejte, stačí si zorganizovat práci, vědět, co objednat externě a co zajistit svépomocí, a vše půjde jako po másle. Náš průvodce vás provede celým procesem, od plánování až po samotnou realizaci. Od svatby až po konferenci: Raut jako od […] Šest tipů, jak v létě předejít problémům se zažíváním. Například pozor na to, co pijete a jíte Léto, prázdniny a dovolené jsou v plném proudu. Spolu s nimi však také různé zdravotní potíže, které vás mohou na cestách potkat. Rychlý recept na luxusní těstoviny s ricottou a sušenými rajčaty Super rychlý recepty na luxusní omáčku z ricotty a sušených rajčat. Tyto těstoviny s ricottou naprosto milujeme a navíc je máte hotové do 20 minut. The post Rychlý recept na luxusní těstoviny s ricottou a sušenými rajčaty appeared first on Ochutnej Ořech . Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) Velmi povedený TV dokument s předními popularizátory výživy nejen pro člověka, ale i pro jeho mikrobiom. Giulie Enders, manželé Sonnenburgovi a další se konečně dostali do formátu stravitelného širokou veřejností. The post Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) first appeared on Zkvašeno.cz . Tipy, jak omezit plýtvání jídlem: Nákupy plánujte dopředu a při vaření využijte zbytky Každý rok se ve světě vyhodí obrovské množství potravin. V Evropské unii je to přibližně 88 milionů tun. – Kulturio.cz |
Jsou přímo k nakousnutí: Kabelky inspirované jídlem vás dostanou. Podívejte se do galerie. Jen pohled na ně vám bude dělat chutě. O čem že je řeč? O ničem jiném než o kabelkách! Extravagantní taštičky ve tvaru donutu, dortu nebo kousku pizzy navrhuje nizozemská designérka Rommy Kuperus a sklízí s nimi nejen na Instagramu velký obdiv. Podívejte se, která by se hodila právě vám! Vyberte, kde vyroste nový Lidl les Praha 3. července 2024 (PROTEXT) - Zákazníci Lidlu mají letos opět možnost rozhodnout o tom, kde vyroste nový les. Právě dnes totiž startuje hlasování, na základě kterého následně Lidl vysází les v každém kraji České republiky. Hlasující mají navíc možnost vyhrát pobyt v přírodě na Katlově u Jakuba Vágnera. V letošním roce plánuje Lidl vysadit až 250 000 stromů. Hlasování o výsadbu nového lesa probíhá od pondělí 1. července a potrvá až do středy 31. července. Zahrnuje přitom 42 lokalit napříč c… Domácí ajvar – skvělá příloha plná paprikové chuti Domácí ajvar neboli lilkovo-papriková omáčka je svou chutí tak typická, že ji buď milujete, nebo váš čas teprve přijde. Ajvar už do našich domácností poměrně snadno pronikl, protože jej můžeme velmi jednoduše zakoupit téměř v každém druhém obchodě. Což si ho ale připravit hezky doma? Není na tom nic složitého a chuťově se vám odmění podle vašich představ a v daleko větší kvalitě. The post Domácí … Polské prázdniny na talíři. Připravte si lahodný a osvěžující chłodnik litewski V horkých dnech vyměňte talíř kouřícího vývaru za lehký salát – anebo za hustou studenou polévku, která spojuje výhody obojího. Polský chłodnik litewski je nezaměnitelný v chuti, konzistenci i barvě. Jak si doma připravit dokonalý steak? Asi tušíte, že odpověď zní ne. Ne. A do třetice NE. Ve spolupráci s FABINI jsem pro vás připravila sérii vzdělávacích videí, ve kterých se s vámi podělím o to, jak steaky dělám já. A kromě toho můžete využít můj slevový kód JAJA5 na 5% slevu, kterou můžete uplatnit i v případě již zlevněného zboží. Pokud vás doteď příprava steaků děsila, těším se, […] KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Ďábelská cuketová směs Hledáte nápad na něco dobrého z cukety? Tak tento fofr recept je přesně ono! Ať už si připravíte topinky nebo směs použijete na špagety, vždy si pochutnáte! Dvojctihodný koláč - Frgál Moc jsem se snažila dodat vám tenhle recept na přání co nejrychleji, tak ho tu s vámi sdílím s fotkami, které mám od posledního pečení a pokusím se ho v brzké době znovu upéct a při té příležitosti i natočit video a nafotit postupové fotky, aby to plnění bylo pro začátečníky co nejjednodušší. CELOZRNNÝ WORKSHOP S GRAISONEM GILLEM (MASTERCLASS) Graison Gill je pekař, který se posledních 15 let věnuje zejména pečení s celozrnnými a na kameni mletými moukami. Jeho cílem je, aby se i běžná populace dozvěděla více o rozdílech mezi jednotlivými obilninami, uměla s nimi pracovat podobně, jako s jinými surovinami a odlišit je… Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Vanilkový koláč s krémem Jestli hledáte naprosto famózní koláč s minimem surovin, ale zato plnou chutí, už nehledejte. Nadýchaný vanilkový korpus, na něm svěží šlehačka z tohoto dezertu dělají univerzální sladkou tečku, kterou využijete jako zakončení slavnostního oběda, sladkost jen tak na chuť nebo třeba jako dort pro oslavence. Důležitou součást receptu tvoří ocet, bez něj by korpus nebyl tak nadýchaný, já jsem použil… Chapati a česnekový naan. na návštěvě indie bez rizika hepatitidy... Nonono, nemusíte se hned hyperkorektně čertit! Titulkem jsem pouze chtěla vyzdvihnout autenticitu tuná chlebových placek a dát tak najevo, že abyste si na nich pochutnali, do Indie ani nemusíte. Připouštím, že tento výrok může malinko tratit na údernosti, když padne od individua, které nejen že v Indii nikdy nebylo, dokonce se mu z představy, že se octne v jejích ulicích, ježí i řasinky v dýchací… ZŠ Ohradní slavila “Den Itálie” Na ZŠ Ohradní probíhá pravidelně již několik let po sobě den věnovaný nějakému státu. Letos byl „Den Itálie“. Děti hovořily celý den o Itálii z různých aspektů, odpoledne pak připravily program pro malé i velké, kterého se účastnili pozvaní zástupci MČ i naše organizace Slow Food Prague. Pohoštění připravily (dle pečlivě sestaveného menu) paní kuchařky školní […] Kapr na zelenině Kapr na zelenině, pečený v troubě, bude chutnat s bramborem. Ale třeba těstoviny také nejsou špatnou volbou.... Kovbojský těstovinový salát V létě trávím v kuchyni mnohem méně času než jindy. Na velké vaření totiž není tak velký prostor jako obvykle. Na druhou stranu mám doma díky letním prázdninám více strávníků, a tak ať chci nebo ne, příprava oběda, večeře i nekonečných svačin mě nemine. V horkých letních dnech nemám mnoho odvahy na to stát u vyhřáté plotny či […] Článek KOVBOJSKÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT se nejdříve objevil na Recepty z… Vědci dospěli k závěru, že hudba ovlivňuje naše stravování Na Univerzitě gastronomických věd v Pollenzu provedli výzkumníci experiment, jehož cílem bylo zjistit, jak tempo hudby ovlivňuje chování strávníků při jídle vyvoláváním emocí. The post Vědci dospěli k závěru, že hudba ovlivňuje naše stravování appeared first on Epoch Times ČR . Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Píše se o |