Jak na houbové řízky? Vedle hřibů můžete smažit i růžovky, bedly nebo pýchavky Když si přinesete opravdu povedenou úrodu z lesa, možná už se cestou domů těšíte na houbové řízky. Smažené houby v trojobalu nebo těstíčku totiž patří mezi opravdové lahůdky, které rozštastní vegetariány i všežravce. Můžete je servírovat jako hlavní chod nebo jako chuťovku. Zapráší se po nich vždycky. Které houby jsou na řízky nejlepší? KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se. Konečně na mnoha místech začínají růst houby a plný košík je pýchou každého houbaře. Nejlepší renomé má u nás odedávna hřib, král všech hub. Ovšem zkušení houbaři si z lesa nosí i další chutné houby. Jak jste na tom vy? Troufnete si řadit se mezi zkušené houbaře? Otestujte si své houbařské znalosti v našem kvízu. Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Rulandské bílé odlišných tváří Rulandské bílé bývá u spousty spotřebitelů opomíjenou odrůdou. Z burgundské rodiny jsou zpravidla v prodejích úspěšnější jak Rulandské šedé, tak i Chardonnay. Když už se ale nějaká opravdu pěkná rulanda najde, dokáže udělat vínomilcům pořádnou radost. Minulý týden v naší databázi přibyla hodnocení dokonce tří takových. Dršťková polévka z hlívy ústřičné Dršťková polévka z hlívy ústřičné je báječnou bezmasou alternativou, pokud zrovna nemáte po ruce skutečné dršťky. Její příprava je hračka. Dršťková polévka z hlívy ústřičné je součástí naší skvělé Velké polévkové bichle, kde podobných receptů najdete ještě 179. Jelikož z kuchařky příliš mnoho receptů nepouštíme, berte to jako velkou událost. The post Dršťková polévka z hlívy ústřičné appeared fir… Japonský ramen – polévka Tonkotsu Tonkotsu ramen je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů ramen polévek, který nás přenese do autentické atmosféry japonské kuchyně. Tento vydatný a bohatý vývar, vařený z vepřových kostí, kuřecích křídel a zázvoru, je základem polévky, která spojuje silnou chuť a krémovou konzistenci. Domácí ramen nudle, šťavnaté plátky vepřové plece, marinovaná vajíčka, zázvor a další ingredience dodáva… Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Jak si doma připravit dokonalý steak? Asi tušíte, že odpověď zní ne. Ne. A do třetice NE. Ve spolupráci s FABINI jsem pro vás připravila sérii vzdělávacích videí, ve kterých se s vámi podělím o to, jak steaky dělám já. A kromě toho můžete využít můj slevový kód JAJA5 na 5% slevu, kterou můžete uplatnit i v případě již zlevněného zboží. Pokud vás doteď příprava steaků děsila, těším se, […] Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd Už také nevíte co s přerostlými cuketami a klasické cuketové buchty s kakaem jste přejedení? Tento cuketový chlebíček je netradičně s olivovým olejem a velkým množstvím vlašských ořechů. Jejich chuť jsem zvýraznila ještě jejich před pečením. Nasekejte je do chlebíčku opravdu nahrubo, ať jsou tam […] Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Recepty z kuřecího masa – minutky, které zvládne každý V dnešní době nemá mnoho lidí čas vařit klasická pracná jídla. Například recepty na hovězí maso jsou často výborné, avšak vyžadující dlouhou dobu vaření a často i trochu toho kulinářského umění. S kuřecím masem vykouzlíte divy již během pár minut. Vyzkoušejte následující recepty na kuřecí směs se smetanou či jiné skvělé recepty na minutky z kuřecího masa. […] Květákové curry z vlastní zahrádky Nazdar, bumbrlíčci! Máme skoro po prázdninách, léto se chýlí ke konci, začíná období hojnosti a tak začínáme sklízet, co jsme zaseli. Ti z nás, kteří sejí většinou pouze vítr (a taky semínko toskánského citronu jsem zasela, ale pak se dozvěděla, že se to nesmí/nemá) nebo nemají zahrádku, jsou nuceni si plody kupovat. To nás ale nezastaví, pochutnáme si i tak. Zjara jsem na sockách naťukla zájem c… Italská piadina s olivovou tapenádou Dnes přicházím opět s rychlým receptem na letní jídlo, které využijete kdykoliv, kdy vás přepadne hlad... Je to plněná piadina v italském stylu, s olivovou tapenádou, čerstvou rukolou, mozzarellou a prosciuttem. Hotová je za chvíli a vy se s ní budete cítit jako na dovolené v Itálii. Piadina je trochu podobná tortille, ale je silnější a tím i vydatnější, pokud ji ale neseženete, můžete jí zaměnit… Cukr Bílý jed! Jedině hnědý, třtinový! Bez přidaného cukru! Stejně návykový jako heroin! Tak těchto hesel se dočkal základní uhlíkový energetický vektor téměř celé biosféry, bez kterého by se na světě nepohnulo, nežilo a nerostlo vůbec nic. Pojďte, mrkneme se dneska na cukr zase optikou normálního strávníka a fermentariána a možná ho vezmete na milost jako kdysi droždí, mouku či zlé, krabicové (mléko)… DÝŇOVÁ (PUMPKIN SPICE) GRANOLA Po koření voňavá, díky bílku extra křupavá a dýňovým pyré dochucená granola, to je podzim, jak má být! U nás doma granolu milujeme. Každou neděli s ní provoním byt, abych připravila novou várku. Během týdne totiž vždycky zmizí. S ročním obdobím nebo podle chuti měním její dochucení a tyto varianty se vám vždy snažím přinášet v nových […] Článek DÝŇOVÁ (PUMPKIN SPICE) GRANOLA se nejdříve objevil n… Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Soffritto je nepostradatelný zeleninový základ autentické italské kuchyně. Jak ho připravit? Soffritto je nepostradatelný zeleninový základ autentické italské kuchyně. Jak ho připravit? nikol.pouzar 28.09.2024 14:00 Krtkův dýňový dort z celozrnné špaldové mouky s tvarohovou náplní a banány Oblíbený Krtkův dort je velmi efektní, ale jeho příprava je opravdu jednoduchá. Zkuste podzimní verzi s dýňovým pyré, které dodá náplni nejen chuť, ale i barvu. Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách? Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ. Nečekané spojení: Slavná limonáda teď chutná po sušenkách Značky Coca-Cola a OREO spojily své síly a představily exkluzivní nápoj v limitované edici Coca-Cola OREO Zero Cukru. Coca-Cola tvrdí, že jde o spojení dvou rozdílných světů, které díky kombinaci jedinečných vlastností utvoří dokonalé duo. Sladká tečka. Panama dort pekly už naše babičky z mandlové mouky, ocení ho i ti, kdo nesnášejí lepek Hledáte recept na čokoládový dort, který je hotový vcukuletu, i druhý den po upečení zůstává krásně vláčný, a přitom se obejde bez špetky mouky? Tady je. Jak péct chleba jako z profipece v obyčejné domácí troubě? První možnost je hrnec. Pro kůrku a objem jako z dobré pekárny je důležitý klid a pára, a tak zvlášť pekařům začátečníkům doporučuju pečení v nádobě, která zařídí obojí, ať jsou venkovní podmínky jakékoli. Ačkoli existují i parní trouby, obvykle s párou spouští i horkovzuduch,… Burger s trhaným masem a coleslawem Já myslím, že na burgery s trhaným masem je sezóna neustále, ale v létě, venku, na čerstvém vzduchu s přáteli určitě chutnají nejlépe. Je to taky skvělé jídlo, pokud potřebujete nakrmit velkou skupinu lidí, protože si stačí předem upéct maso a pak už jen připravíte na stůl coleslaw, burgerové housky, ostatní ingredience na servírování a každý si může naplnit svůj burger sám. VĂtek ze Sedlce - (minipivovary) Dopoledne se zadaĹ™ilo a tak nám nebránĂ zastavit se na zpáteÄŤnĂ cestÄ› v Sedlci, kde sĂdlĂ KrálovstvĂ rĹŻĹľe. OÄŤekával jsem nÄ›jakĂ© starovÄ›kĂ© hr... Pečený tvaroh s hruškami v perníkovém koření Tento snadný dezert bez mouky voní po perníkovém koření. Ideální varianta, když si během podzimu či zimy chcete připravit něco sladkého na zub. Brněnský výrobce delikates Chuť Moravy představuje novou řadu produktů RYNK, která inspiruje k objevování nových chutí a kreati Brno 27. září 2024 (PROTEXT) - Výrobce lokálních specialit a delikates Chuť Moravy uvádí na trh novou produktovou řadu RYNK , která čerpá inspiraci z tradičních lokálních trhů - rynků. Tyto trhy byly vždy místem setkávání, kde se hledalo to nejlepší z místní produkce. S touto myšlenkou a cílem přinést nejen kvalitu, ale také inspiraci a kreativitu, přichází Chuť Moravy s novou řadou delikates. Pod značkou RYNK Chuť Moravy představí jak své dlouholeté favority, jako jsou svatojánské ořechy, slan… KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Začala největší událost Slow Food na světě Ve čtvrtek 26. září začal v Turíně jedinečný festival Terra Madre Salone del Gusto! Tématem letošního roku je We are nature neboli My jsme příroda, oslavující naše hluboké spojení s přírodním světem. Do celosvětové oslavy se zapojí 3 000 aktivistů z více než 120 zemí. Akce je přístupná všem – členům i nečlenům Slow Food, […] Omyté ovoce nemusí být bez chemie, uvádí nová studie Nová studie zjistila, že na umytém ovoci jsou rezidua pesticidů. Jako příklad odborníci uvedli jablka - do oblíbeného ovoce se chemikálie dostaly přes slupku. Informuje o tom server People. 3 nejnezdravější potraviny, které zatěžují vaše játra Vybírejte si zdravější suroviny a pokrmy a vyhýbejte se třem složkám, o nichž je známo, že poškozují funkci jater. The post 3 nejnezdravější potraviny, které zatěžují vaše játra appeared first on Epoch Times ČR . Koktejly pro každou příležitost Vodka je jedním z nejpopulárnějších destilátů na světě, a to díky své čisté a neutrální chuti. – Kulturio.cz Recept: Asijské kari rizoto z quinoy se zeleninou Znáte rizoto z quinoy? Připravili jsme pro vás vynikající a rychlý recept na asijské kari rizoto z quinoy se zeleninou, které podáváme s opečeným tofu. The post Recept: Asijské kari rizoto z quinoy se zeleninou appeared first on Ochutnej Ořech . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |