Houbové souvlaki s chlebovými plackami – řecká klasika tentokrát bez masa Souvlaki je asi nejoblíbenější řecké rychlé občerstvení, které si ale nemusíte vychutnat jen do ruky, ale i hezky na talíři a s příborem. A nejenom s masem, ale i s houbami! A ty domácí placky, to je také lahůdka hotová rychleji, než si myslíte. Recept na domácí bazalkové pesto krok za krokem Výroba domácího pesta není vůbec složitá a výsledek je úžasný! Proto vám dnes přinášíme FOTOPOSTUP krok za krokem, díky kterému se recept na domácí pesto podaří na jedničku. Tohle jsou nejlepší zdroje železa. Jeho příjem by si měli hlídat hlavně dárci krve a ženy Pokud nemáte v těle dostatek železa, projeví se to dušností, únavou, pocitem neustálého vyčerpání a dalšími problémy. Proto je důležité konzumovat potraviny bohaté na železo, jako jsou červené maso, vnitřnosti, vajíčka a dary moře. Hodně železa obsahují i některé potraviny z říše rostlin, jako jsou luštěniny, sója, mořské řasy, pistácie, mák, kakao a sušené hřiby. Mimosa Legendární americký koktejl mimosa se tradičně podává při brunchi, ale například i jako osvěžující koktejl na svatbách. Stačí jen 2 ingredience a můžeme si ho jednoduše připravit doma podle návodu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Mimosa pochází z Jak v kuchyni Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Polské prázdniny na talíři. Připravte si lahodný a osvěžující chłodnik litewski V horkých dnech vyměňte talíř kouřícího vývaru za lehký salát – anebo za hustou studenou polévku, která spojuje výhody obojího. Polský chłodnik litewski je nezaměnitelný v chuti, konzistenci i barvě. Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony je ideální rychlou dobrotou, pokud si chcete dát něco příjemně křupavého a rozpečeného? Pokud zrovna nedisponujete grilem, nevěšte uši a sýr s žampiony si rozpečte na pánvi. Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony je prostě top! The post Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a hu… Dvojctihodný koláč - Frgál Moc jsem se snažila dodat vám tenhle recept na přání co nejrychleji, tak ho tu s vámi sdílím s fotkami, které mám od posledního pečení a pokusím se ho v brzké době znovu upéct a při té příležitosti i natočit video a nafotit postupové fotky, aby to plnění bylo pro začátečníky co nejjednodušší. Přehlídka rozličných chutí V rámci testu bylo hodnoceno celkem 12 paštik. Přičemž hodnocenými parametry byly senzorická analýza výrobku, nutriční a jakostní parametry jednotlivých výrobků hodnocené pomocí laboratorních rozborů a deklarace složení výrobků uváděná výrobci. Byl také proveden mikrobiální rozbor výrobků. Jak si vedly výrobce zakoupené v běžné tržní síti? Vanilkový koláč s krémem Jestli hledáte naprosto famózní koláč s minimem surovin, ale zato plnou chutí, už nehledejte. Nadýchaný vanilkový korpus, na něm svěží šlehačka z tohoto dezertu dělají univerzální sladkou tečku, kterou využijete jako zakončení slavnostního oběda, sladkost jen tak na chuť nebo třeba jako dort pro oslavence. Důležitou součást receptu tvoří ocet, bez něj by korpus nebyl tak nadýchaný, já jsem použil… Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... Kopřivový krém s brynzou Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Chapati a česnekový naan. na návštěvě indie bez rizika hepatitidy... Nonono, nemusíte se hned hyperkorektně čertit! Titulkem jsem pouze chtěla vyzdvihnout autenticitu tuná chlebových placek a dát tak najevo, že abyste si na nich pochutnali, do Indie ani nemusíte. Připouštím, že tento výrok může malinko tratit na údernosti, když padne od individua, které nejen že v Indii nikdy nebylo, dokonce se mu z představy, že se octne v jejích ulicích, ježí i řasinky v dýchací… Zapečený lilek se zeleninou Zapečený lilek se zeleninou podávejte s čerstvým pečivem. Je to i vhodná příloha ke grilovaným nebo pečeným masům.... ZŠ Ohradní slavila “Den Itálie” Na ZŠ Ohradní probíhá pravidelně již několik let po sobě den věnovaný nějakému státu. Letos byl „Den Itálie“. Děti hovořily celý den o Itálii z různých aspektů, odpoledne pak připravily program pro malé i velké, kterého se účastnili pozvaní zástupci MČ i naše organizace Slow Food Prague. Pohoštění připravily (dle pečlivě sestaveného menu) paní kuchařky školní […] „Zdraví začíná na poli“. Jak úspěšně kultivovat půdu pomocí homeopatických postupů? Homeopatie překvapivě funguje také při kultivování zemědělské půdy. Tyto inovativní zemědělské metody a postupy představil prof. Mgr. Radko Tichavský na odborném semináři v Poslanecké sněmovně. The post „Zdraví začíná na poli“. Jak úspěšně kultivovat půdu pomocí homeopatických postupů? appeared first on Epoch Times ČR . Keto recept na nízkosacharidové cookies s bílou čokoládou a brusinkami z mandlové mouky (bez lepku) Bezlepkové keto cookies s bílou čokoládou a brusinkami, které jsou připravené z mandlové moučky. Jsou díky tomu bezlepkové, nízkosacharidové a vhodné při jakékoliv dietě. The post Keto recept na nízkosacharidové cookies s bílou čokoládou a brusinkami z mandlové mouky (bez lepku) appeared first on Ochutnej Ořech . Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) Velmi povedený TV dokument s předními popularizátory výživy nejen pro člověka, ale i pro jeho mikrobiom. Giulie Enders, manželé Sonnenburgovi a další se konečně dostali do formátu stravitelného širokou veřejností. The post Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) first appeared on Zkvašeno.cz . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Omamnou vůni a božskou chuť Fialek milovaly celé generace, pochutnávala si na nich i císařovna Sisi Omamnou vůni a božskou chuť Fialek milovaly celé generace, pochutnávala si na nich i císařovna Sisi petra.klimova 25.06.2024 07:00 Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené Oslavte s dětmi konec školního roku jak se patří a odměňte je za jejich snažení něčím dobrým. Na správné oslavě by neměl chybět dort a jestli si troufnete, můžete ho udělat sami doma. Není to totiž žádná velká věda. Máme pro vás deset tipů. Stačí si vybrat. Skořicové šneky s jablíčkem Voňavé a šťavnaté šneky z kynutého šlehačkového těsta s náplní z másla, vanilkového cukru, skořice a strouhaného jablka. Ďábelská cuketová směs Hledáte nápad na něco dobrého z cukety? Tak tento fofr recept je přesně ono! Ať už si připravíte topinky nebo směs použijete na špagety, vždy si pochutnáte! Ze starých výrobníků perlivé vody vzniklo moderní umělecké dílo. SodaStream ukazuje, proč je recyklace důležitá Praha 25. června 2024 (PROTEXT) - Výrobníky perlivé vody SodaStream představují pohodlnou alternativu k syceným nápojům baleným v jednorázových plastových obalech. V posledních letech se navíc značka stále intenzivněji zaměřuje také na využívání recyklovaných materiálů, které jsou dnes součástí samotných výrobníků i obalů na příchutě. V České republice se SodaStream na důležitost recyklace rozhodl poukázat speciálním projektem ŠROTOVNÉ. Už v prvních týdnech po jeho vyhlášení se podařilo k recyk… Jak si doma připravit dokonalý steak? Asi tušíte, že odpověď zní ne. Ne. A do třetice NE. Ve spolupráci s FABINI jsem pro vás připravila sérii vzdělávacích videí, ve kterých se s vámi podělím o to, jak steaky dělám já. A kromě toho můžete využít můj slevový kód JAJA5 na 5% slevu, kterou můžete uplatnit i v případě již zlevněného zboží. Pokud vás doteď příprava steaků děsila, těším se, […] Soutěžte s vinařstvím Zapletal o karton vín. Pošleme ho třem šťastným výhercům. Kdo by si v létě nepřál osvěžit se skvělými víny? Stačí odpovědět na dvě jednoduché otázky a můžete vyhrát karton vín od vinařství Zapletal. Tři vylosovaní šťastlivci obdrží šestici lahodných lahví. KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… CELOZRNNÝ WORKSHOP S GRAISONEM GILLEM (MASTERCLASS) Graison Gill je pekař, který se posledních 15 let věnuje zejména pečení s celozrnnými a na kameni mletými moukami. Jeho cílem je, aby se i běžná populace dozvěděla více o rozdílech mezi jednotlivými obilninami, uměla s nimi pracovat podobně, jako s jinými surovinami a odlišit je… JiĹ™Ăkovo vidÄ›nĂ pokraÄŤuje - (události) CharitativnĂ pivnĂ projekt - pomoc nevidomĂ©mu panu JiĹ™Ămu- se setkal u veĹ™ejnosti s nebĂ˝valĂ˝m zájmem. Nejen u jednotlivcĹŻ, ale postupnÄ› se k nÄ›mu p?... Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Raut od A do Z: Praktický průvodce Čeká vás organizace větší akce, která vyžaduje občerstvení v podobě rautu, a vám z toho jde hlava kolem? Nezoufejte, stačí si zorganizovat práci, vědět, co objednat externě a co zajistit svépomocí, a vše půjde jako po másle. Náš průvodce vás provede celým procesem, od plánování až po samotnou realizaci. Od svatby až po konferenci: Raut jako od […] Míša řezy Na počátku byl nakuk Zmrzlina Míša se začala vyrábět v roce 1962 v pražských Vysočanech. Jako první dostala podobu nanuku z tvarohu, smetany a cukru. Až po několika letech přišly na řadu i zmrzliny ve vaničce a také různé jeho příchutě. Nanuk Míša sice po desítky let chutná stejně, ne vždy však vypadal tak, jak jej známe dnes. […] Článek MÍŠA ŘEZY se nejdříve objevil na Recepty z české i mezináro… Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Tipy, jak omezit plýtvání jídlem: Nákupy plánujte dopředu a při vaření využijte zbytky Každý rok se ve světě vyhodí obrovské množství potravin. V Evropské unii je to přibližně 88 milionů tun. – Kulturio.cz |
Píše se o |