Šupito presto – a je tu pesto. Poznejte, jak tato kulinární lahůdka vznikla Jedno z nejlahodnějších dochucovadel, spojených s italskou kuchyní, je bezpochyby pesto. Vyrobíte ho rychle, snadno, zbude vám do zásoby a díky jeho šťavnatému, aromatickému kouzlu vzniknou nezapomenutelná voňavá jídla jen z několika málo přísad. Vaření na dovolené: Rychlé recepty na chatu i do kempu Všichni víme, že ne vždy nám na dovolené (zvlášť s dětmi) vystačí peníze na návštěvu restaurací a stánků, které jsou na každém rohu. Pokud se rozhodneme vyrazit na dovolenou, kde si můžeme připravit vlastní pokrmy, budou se hodit tipy, co vařit, aby nám to nezabralo příliš času, a přesto jsme si pochutnali. Velké potravinové řetězce klamaly o výši slev. Inspekce jim udělila vysoké pokuty Českou obchodní inspekcí kontrolovaní obchodníci musí zaplatit stovky tisíc za porušení zákona o ochraně spotřebitele. Prodejci chybně informovali o výši slev i cen a používali nekalé obchodní praktiky. Kdo konkrétně chyboval a jak vysoké pokuty padly? Kulajda s lesními houbami, pošírovaným vejcem a brambory Kulajda je klasická česká polévka, která je ideální jak pro rodinné obědy, tak pro slavnostní večeře. Vůně kopru a hub nás přenese do srdce českých lesů. Připravte si tradiční českou polévku podle receptu na Jakvkuchyni.cz. Příspěvek Kulajda s lesními houbami, pošírovaným vejcem a brambory pochází z Jak v kuchyni Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Polské prázdniny na talíři. Připravte si lahodný a osvěžující chłodnik litewski V horkých dnech vyměňte talíř kouřícího vývaru za lehký salát – anebo za hustou studenou polévku, která spojuje výhody obojího. Polský chłodnik litewski je nezaměnitelný v chuti, konzistenci i barvě. Domácí ajvar – skvělá příloha plná paprikové chuti Domácí ajvar neboli lilkovo-papriková omáčka je svou chutí tak typická, že ji buď milujete, nebo váš čas teprve přijde. Ajvar už do našich domácností poměrně snadno pronikl, protože jej můžeme velmi jednoduše zakoupit téměř v každém druhém obchodě. Což si ho ale připravit hezky doma? Není na tom nic složitého a chuťově se vám odmění podle vašich představ a v daleko větší kvalitě. The post Domácí … Dvojctihodný koláč - Frgál Moc jsem se snažila dodat vám tenhle recept na přání co nejrychleji, tak ho tu s vámi sdílím s fotkami, které mám od posledního pečení a pokusím se ho v brzké době znovu upéct a při té příležitosti i natočit video a nafotit postupové fotky, aby to plnění bylo pro začátečníky co nejjednodušší. Přehlídka rozličných chutí V rámci testu bylo hodnoceno celkem 12 paštik. Přičemž hodnocenými parametry byly senzorická analýza výrobku, nutriční a jakostní parametry jednotlivých výrobků hodnocené pomocí laboratorních rozborů a deklarace složení výrobků uváděná výrobci. Byl také proveden mikrobiální rozbor výrobků. Jak si vedly výrobce zakoupené v běžné tržní síti? Vanilkový koláč s krémem Jestli hledáte naprosto famózní koláč s minimem surovin, ale zato plnou chutí, už nehledejte. Nadýchaný vanilkový korpus, na něm svěží šlehačka z tohoto dezertu dělají univerzální sladkou tečku, kterou využijete jako zakončení slavnostního oběda, sladkost jen tak na chuť nebo třeba jako dort pro oslavence. Důležitou součást receptu tvoří ocet, bez něj by korpus nebyl tak nadýchaný, já jsem použil… Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... Kopřivový krém s brynzou Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Chapati a česnekový naan. na návštěvě indie bez rizika hepatitidy... Nonono, nemusíte se hned hyperkorektně čertit! Titulkem jsem pouze chtěla vyzdvihnout autenticitu tuná chlebových placek a dát tak najevo, že abyste si na nich pochutnali, do Indie ani nemusíte. Připouštím, že tento výrok může malinko tratit na údernosti, když padne od individua, které nejen že v Indii nikdy nebylo, dokonce se mu z představy, že se octne v jejích ulicích, ježí i řasinky v dýchací… Zapečený lilek se zeleninou Zapečený lilek se zeleninou podávejte s čerstvým pečivem. Je to i vhodná příloha ke grilovaným nebo pečeným masům.... ZŠ Ohradní slavila “Den Itálie” Na ZŠ Ohradní probíhá pravidelně již několik let po sobě den věnovaný nějakému státu. Letos byl „Den Itálie“. Děti hovořily celý den o Itálii z různých aspektů, odpoledne pak připravily program pro malé i velké, kterého se účastnili pozvaní zástupci MČ i naše organizace Slow Food Prague. Pohoštění připravily (dle pečlivě sestaveného menu) paní kuchařky školní […] Musíme klást opravdu velký důraz na životosprávu, žijeme v koktejlu chemikálií, říká doktorka Bendová „V souvislosti se zdravím populace bych ráda poukázala na to, že chybí velký, opravdu velký důraz na životosprávu, cvičení, stravu, psychiku a všechny možnosti podpory zdraví a prevence.“ The post Musíme klást opravdu velký důraz na životosprávu, žijeme v koktejlu chemikálií, říká doktorka Bendová appeared first on Epoch Times ČR . 5 tipů na zdravé recepty z quinoy (na slano i na sladko) Chcete si na quinoe opravdu pochutnat? Uvařte si alespoň jeden z našich zdravých receptů z quinoy, které jsou opravdu top. The post 5 tipů na zdravé recepty z quinoy (na slano i na sladko) appeared first on Ochutnej Ořech . Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) Velmi povedený TV dokument s předními popularizátory výživy nejen pro člověka, ale i pro jeho mikrobiom. Giulie Enders, manželé Sonnenburgovi a další se konečně dostali do formátu stravitelného širokou veřejností. The post Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) first appeared on Zkvašeno.cz . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Černá kuchyně našich předků nás magicky přitahuje, vaření ale bylo krutou řeholí Černá kuchyně našich předků nás magicky přitahuje, vaření ale bylo krutou řeholí petra.klimova 27.06.2024 17:16 3x koláč na víkend: Letní sypaný, mřížkový s třešněmi nebo křehký s malinovou náplní Zpříjemněte si první prázdninový víkend doma upečeným koláčem plným letního ovoce, které právě dozrává. Abychom vám to trochu usnadnili, vybrali jsme pro vás tři skvělé recepty. Stačí si vybrat. Skořicové šneky s jablíčkem Voňavé a šťavnaté šneky z kynutého šlehačkového těsta s náplní z másla, vanilkového cukru, skořice a strouhaného jablka. Ďábelská cuketová směs Hledáte nápad na něco dobrého z cukety? Tak tento fofr recept je přesně ono! Ať už si připravíte topinky nebo směs použijete na špagety, vždy si pochutnáte! Rohlík znovu na KVIFF. Letos rozšíří Rohlíček zónu i menu z farmářských surovin Praha 28. června 2024 (PROTEXT) - Rohlik.cz se už potřetí stal hlavním partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (KVIFF). Největší kulturní akce v České republice letos připadá na dny 28. 6. - 6. 7. 2024 a Rohlík bude po celou dobu na místě. Pro návštěvníky festivalu si připravil pestrou nabídku občerstvení v Rohlík Parku, hudební program s živými koncerty a DJs, Visa Premium Loung… Jak si doma připravit dokonalý steak? Asi tušíte, že odpověď zní ne. Ne. A do třetice NE. Ve spolupráci s FABINI jsem pro vás připravila sérii vzdělávacích videí, ve kterých se s vámi podělím o to, jak steaky dělám já. A kromě toho můžete využít můj slevový kód JAJA5 na 5% slevu, kterou můžete uplatnit i v případě již zlevněného zboží. Pokud vás doteď příprava steaků děsila, těším se, […] Dobrá vína, která stojí za ochutnání: Sauvignony ve třech barvách Sauvignon je vínem, po kterém typicky sáhnete právě v letním počasí. Dnešní článek ale bude pestřejší tím, že každý ze tří Sauvignonů je typický jinou barvou. Bílou a oranžovou dodá Sauvignon blanc, červenou pak Cabernet Sauvignon. Ano, i ten dokáže nabídnout „letní verzi", kterou vínomilci ocenili v teplejších dnech. KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… CELOZRNNÝ WORKSHOP S GRAISONEM GILLEM (MASTERCLASS) Graison Gill je pekař, který se posledních 15 let věnuje zejména pečení s celozrnnými a na kameni mletými moukami. Jeho cílem je, aby se i běžná populace dozvěděla více o rozdílech mezi jednotlivými obilninami, uměla s nimi pracovat podobně, jako s jinými surovinami a odlišit je… JiĹ™Ăkovo vidÄ›nĂ pokraÄŤuje - (události) CharitativnĂ pivnĂ projekt - pomoc nevidomĂ©mu panu JiĹ™Ămu- se setkal u veĹ™ejnosti s nebĂ˝valĂ˝m zájmem. Nejen u jednotlivcĹŻ, ale postupnÄ› se k nÄ›mu p?... Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Raut od A do Z: Praktický průvodce Čeká vás organizace větší akce, která vyžaduje občerstvení v podobě rautu, a vám z toho jde hlava kolem? Nezoufejte, stačí si zorganizovat práci, vědět, co objednat externě a co zajistit svépomocí, a vše půjde jako po másle. Náš průvodce vás provede celým procesem, od plánování až po samotnou realizaci. Od svatby až po konferenci: Raut jako od […] Šest tipů, jak v létě předejít problémům se zažíváním. Například pozor na to, co pijete a jíte Léto, prázdniny a dovolené jsou v plném proudu. Spolu s nimi však také různé zdravotní potíže, které vás mohou na cestách potkat. Tacos s křupavým kuřetem Tak jo, přiznám se. Miluju fastfood! Ne možná ten klasický v podobě Mcdonalds či KFC (i když Mekáč si čas od času také ráda dám), ale ty mobilní stánky, které tak často vídám při našich cestách do zahraničí. Není nad to zakousnout se do pořádně nabušeného burgeru, hot dogu s nakládanou zeleninou, vytuněnného kebatu, tortill nebo krevetových […] Článek TACOS S KŘUPAVÝM KUŘETEM se nejdříve objevil … Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Tipy, jak omezit plýtvání jídlem: Nákupy plánujte dopředu a při vaření využijte zbytky Každý rok se ve světě vyhodí obrovské množství potravin. V Evropské unii je to přibližně 88 milionů tun. – Kulturio.cz |
Píše se o |