7 jídel, která neudělají díru do rodinného rozpočtu Vařit levně nutně neznamená snížit z nároků na dobré jídlo. Vždycky platí, že nejlevnější jsou plodiny, které zrovna mají sezónu. Vedle nich ale existuje také řada základních surovin, ze kterých můžeme levně vařit po celý rok, aniž by to strhlo naši peněženku. Mezi ně patří brambory, rýže, luštěniny nebo těstoviny. Z nich připravíme syté a chutné pokrmy bez ohledu na roční období. Staročeské a levné recepty z brambor: Udělejte si bác, vopelky nebo uhlířinu Kdo by si dnes vůbec dokázal představit život bez brambor, lahůdky, která patří mezi nejběžnější potravinu v našich domácnostech, a přesto je tak výjimečná. Ačkoli si ji nejčastěji dopřáváme jako jednoduchou přílohu především k masovým pokrmům, její potenciál je obrovský. To dobře věděly i naše babičky, které z brambor připravovaly mnoho fantastických dobrot. Vyzkoušejte některé z nich. Recept na nepečený cheesecake z mascarpone nebo s ovocem Připravte si snadný nepečený cheesecake, když máte chuť na sladké a navíc k tomu v troubě není místo. Díky své sametové struktuře a sladké chuti je cheesecake na vrcholu oblíbených dezertů mnoha lidí. Každý region světa má svůj vlastní způsob přípravy tohoto dezertu. Kromě klasického pečeného cheesecaku existuje i nepečený cheesecake. Ať už zvolíte jakýkoli […] Opatrně s kofeinovým práškem, už jedna lžička je životu nebezpečná Prášky s kofeinem nabízené jako doplňky stravy využívají hlavně sportovci jako takzvané předtréninkové suplementy, aby zvýšili svůj výkon. Podle německého Spolkového institutu pro hodnocení rizik ale může i velmi malé množství těchto produktů poškodit zdraví. Jak péct chleba jako z profipece v obyčejné domácí troubě? První možnost je hrnec. Pro kůrku a objem jako z dobré pekárny je důležitý klid a pára, a tak zvlášť pekařům začátečníkům doporučuju pečení v nádobě, která zařídí obojí, ať jsou venkovní podmínky jakékoli. Ačkoli existují i parní trouby, obvykle s párou spouští i horkovzuduch,… Burger s trhaným masem a coleslawem Já myslím, že na burgery s trhaným masem je sezóna neustále, ale v létě, venku, na čerstvém vzduchu s přáteli určitě chutnají nejlépe. Je to taky skvělé jídlo, pokud potřebujete nakrmit velkou skupinu lidí, protože si stačí předem upéct maso a pak už jen připravíte na stůl coleslaw, burgerové housky, ostatní ingredience na servírování a každý si může naplnit svůj burger sám. Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem Polévková sezóna je v plném proudu a možná byla škoda nevyrazit také za hranice české kuchyně a připravit si doma nějakou tu exotiku. Vyzkoušejte tento recept od Jakvkuchyni.cz na thajskou kuřecí polévku s kokosovým mlékem, hlívou ústřičnou, červeným kari a rýžovými nudlemi. S trochou chilli a zázvoru krásně vás krásně zahřeje a budete si připadat jako v Thajsku na pláži! Příspěvek Thajská kuřecí… KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE Byla to pěkná řádka let, kdy jsme provozovali náš eshop Manželé v kuchyni, kde jsme pro vás každoročně přinášeli širokou škálu produktů. Od naší kuchařky, přes domácí produkty našich rodičů, až k produktům do kuchyně, které jsme sami používali. Dostali ... The post KONEC NAŠEHO ESHOPU – VÝPRODEJ NA VŠE appeared first on Kitchen story . Paella s kuřecím masem a chorizem Díky spolupráci se španělskými delikatesy eDelikatesy.cz vám přináším tenhle recept na paellu s kuřecím masem a chorizem. Jestli jste paellu ještě doma nedělali, a máte... Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách? Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ. Brynzové 10 minutové halušky z brambor Postup: 1. Nepodceňte přípravu a šalotku (můžete použít i cibuli, ale šalotka je sladší a jemnější) i uzený špek – ano, špek! Na slaninu zapomeňte, pokud chcete ochutnat vážně ty nejlepší halušky na světě! Oboje nakrájejte na drobné kostičky, a na uzeném sádle, které špek pustí všechno orestujte do zlatova a do křupava. 2. Pak rozmíchejte brynzu se zakysanou smetanou. Pokud je […] Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] VĂtek ze Sedlce - (minipivovary) Dopoledne se zadaĹ™ilo a tak nám nebránĂ zastavit se na zpáteÄŤnĂ cestÄ› v Sedlci, kde sĂdlĂ KrálovstvĂ rĹŻĹľe. OÄŤekával jsem nÄ›jakĂ© starovÄ›kĂ© hr... Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Květákové curry z vlastní zahrádky Nazdar, bumbrlíčci! Máme skoro po prázdninách, léto se chýlí ke konci, začíná období hojnosti a tak začínáme sklízet, co jsme zaseli. Ti z nás, kteří sejí většinou pouze vítr (a taky semínko toskánského citronu jsem zasela, ale pak se dozvěděla, že se to nesmí/nemá) nebo nemají zahrádku, jsou nuceni si plody kupovat. To nás ale nezastaví, pochutnáme si i tak. Zjara jsem na sockách naťukla zájem c… Čokoládový number cake Nimber cake nebo jinak číselný dort je efektní způsob, jak připravit narozeninový dezert. Jeden světlý už tady najdete, letos jsem k jubileu ale chtěla připravit jinou verzi a zvolila jsem čokoládovou. Korpus je vlastně velká sušenka, která je plněná pařížským krémem a ještě promazaná kyselkavým džemem, aby vyrovnal tu hutnou čokoládovou chuť. Já použila rakytník, ale zvolit můžete podle vlastní … Není cukr jako cukr. Na který si dávat pozor? Účinek cukru na mozek je podobný drogám a vede k produkci dopaminu, který přináší radost. Rafinovaný cukr může vyvolávat závislost tak, jak to přírodní cukr v ovoci a jiném jídle nedokáže. The post Není cukr jako cukr. Na který si dávat pozor? appeared first on Epoch Times ČR . Omyté ovoce nemusí být bez chemie, uvádí nová studie Nová studie zjistila, že na umytém ovoci jsou rezidua pesticidů. Jako příklad odborníci uvedli jablka - do oblíbeného ovoce se chemikálie dostaly přes slupku. Informuje o tom server People. Jak uvařit cizrnu v hrnci a bez namáčení v tlakovém hrnci (papiňáku) Chcete si připravit nějaký pokrm z cizrny? A víte, jak uvařit cizrnu v hrnci a nebo bez namáčení v papiňáku? Nebojte, vše vám prozradíme v našem článku. The post Jak uvařit cizrnu v hrnci a bez namáčení v tlakovém hrnci (papiňáku) appeared first on Ochutnej Ořech . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Voňavý a šťavnatý hruškový koláč s mandlemi Hrušky mají jemnou chuť a pevnou konzistenci, která je skvělá právě do podzimních koláčů. V tomto je více ovoce než těsta a díky tomu je nádherně šťavnatý. Navíc voní po perníkovém koření a mandle mu dodají křupavý akcent. Prostě dokonalý koláč na víkend, k šálku horkého čaje jako stvořený. Perské kofty – masové kuličky ve voňavé orientální omáčce z rajčat Mýtická kuchyně starobylé perské říše dodnes rezonuje v celé oblasti Středního Východu, kde jsou kuličky známé jako kofty, a je také velkou inspirací pro Yotama Ottolenghiho, nekorunovaného krále tohoto kulinárního stylu. Vůně a přitažlivost bájného Orientu jsou prostě nesmrtelné! Stracciatella není jen slavná zmrzlina. Poctivá italská polévka vás nadchne jednoduchou přípravou a vynikající chutí Stracciatella není jen slavná zmrzlina! Poctivá italská polévka vás nadchne jednoduchou přípravou a vynikající chutí nikol.pouzar 16.11.2024 09:00 Šťavnatá cuketová bábovka s pistáciemi Bábovek není nikdy dost. Cuketová bábovka je skvělým řešením, jak se zbavit nějakých těch zbytků cuket a zároveň nasytit hladové krky bažící po sladkém. Šťavnatá cuketová bábovka s pistáciemi navíc ještě naprosto báječně křupe. Její příprava vám zabere pár minut a odměnou bude fakt echt labůžo. The post Šťavnatá cuketová bábovka s pistáciemi appeared first on Blog Kuchti.me - s chutí a humorem . Sladká tečka. Panama dort pekly už naše babičky z mandlové mouky, ocení ho i ti, kdo nesnášejí lepek Hledáte recept na čokoládový dort, který je hotový vcukuletu, i druhý den po upečení zůstává krásně vláčný, a přitom se obejde bez špetky mouky? Tady je. Test vín odrůdy Frankovka: Na špici těsných výsledků Modré hory Když už se frekvence našich testů červených Frankovek zvýšila, měli jsme pochopitelně motivaci ukázat, že za to tuzemská vína této odrůdy rozhodně stojí. To prokázala nejen vína na úplné špici výsledků, ale i ostatní hodnocené vzorky. Ve velmi vyrovnaném souboji triumfovala vína z Modrých hor – vítězná bořetická Frankovka 2022 Oty Ševčíka před velkopavlovickou 2017 vinařství Turek & Šiška. Podobn… Charitativní aukce uměleckých lahví Dlabka Whisky odstartovala Liberec 16. listopadu 2024 (PROTEXT) - Rodinná palírna Dlabka Distillery ze Svijanského Újezdu uvedla v září letošního roku na trh svou první whisky. Tento významný moment se rozhodla oslavit netradičně – uspořádáním dobročinné aukce dvanácti unikátních uměleckých lahví vyrobených sklářskými mistry v novoborské sklárně Kolektiv Ateliers. Originální sklářská díla naplněná DLABKA WHISKY symbolicky … Celerová rýže s houbami a tvarůžky Netradiční, ale naprosto úžasná kombinace celeru, hub a olomouckých tvarůžků (případně jiného druhu sýru). Tuhle hebkou směs si zamilujete! Poslední článek a rozloučení Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem Dýňové gnocchi či česky noky je mé oblíbené podzimní jídlo. Nejdou připravovat ze všech dýní, je na ně potřeba pevnější, méně vodnatá dýně. Nejvíce se k jejich přípravě používá dýně Marina di Chioggia, která se u nás velmi těžce shání. Osvědčila se mi muškátová, máslová […] Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Nakládáme zelí přímo na trhu Kysané zelí nesmělo za časů našich babiček chybět v žádné domácnosti. Je to výborný zdroj vitaminu C a také nepostradatelná součást oblíbeného knedla, vepřa, zela. Kysaného zelí totiž muselo být na zimu naloženo opravdu hodně, naše prababičky dobře věděly, že je v zimě výborným pomocníkem při posílení imunity. Nebyly zvyklé plýtvat a když se urodilo […] Ovocný salát Ovocný salát z čerstvého sezónního ovoce je plný vitamínů a vlákniny. Nemusíte tam mít všechno ovoce, ale samozřejmě čím... Honzovy rebarborové buchty (V) Nojo, recept jsem fotila snad před měsícem a až dnes se dostala k jeho editaci.... je to teď holt náročný... Každopádně lepší pozdě, nežli nikdy. Tak snad máte ještě na zahradě nějakou tu rebarboru či na ni narazíte na trzích, v obchodě nebo vás podaruje sousedka a vzpomenete si na tento recept, protože je super, obzvláště pokud milujete nakyslé dezerty jako já... Honzovy rebarborové buchty (V) (… Ořechové kapsy Venku se ochladilo, chvílemi sněží a já musím přiznat, že ač je ještě na Vánoce brzy, už mi toto počasí začíná evokovat sváteční atmosféru. Nejraději bych již začala zdobit byt, ale i přestože město pomalu obléká vánoční kabát, je na to u nás zatím brzy. A proto ač mám již myšlenku přijít s recepty v zimním duchu, […] Článek OŘECHOVÉ KAPSY se nejdříve objevil na Recepty z české i mezinárodní kuch… V pálenici aneb hlavně když nakape Návštěva v pálenici, kde nemusí técť, stačí když nakape. The post V pálenici aneb hlavně když nakape first appeared on Zkvašeno.cz . Sázka na lokálnost a originalitu: letošním vítězem soutěže Artisans of Taste se stal Alexander Vukomanovič Vítězem prestižní soutěže Artisans of Taste se se stal barman slovenského baru Mirror cocktail bar Alexander Vukomanovič! Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Píše se o |